Cele mai bune procesoare pentru jocuri 2020

Iată cele mai bune procesoare pentru jocuri.

Când faceți cumpărături pentru cel mai bun procesor de jocuri, va trebui să echilibrați performanțele și funcțiile cu bugetul PC – ului . Sfaturile și alegerile noastre de mai jos vă vor ajuta să începeți să găsiți cel mai bun procesor pentru jocuri.

Dacă obiectivul tău principal este jocul, desigur nu poți uita de GPU. Obținerea celui mai bun procesor de joc posibil nu vă va ajuta mult dacă placa dvs. grafică este sub-alimentată și / sau învechită.

Sfaturi pentru cumpărături rapide ale procesorului

Când alegeți un procesor, luați în considerare următoarele:

 • Nu poți pierde cu AMD sau Intel: Atâta timp cât ai în vedere piese de generație curentă, dezbaterea performanței este practic o spălare. Unele procesoare Intel funcționează puțin mai bine la jocuri, iar AMD se ocupă mai rapid de activități precum editarea video (în mare măsură pentru nuclee și fire suplimentare).
 • Pentru jocuri, viteza de ceas este mai importantă decât numărul de bază: Viteza mai  mare a ceasului procesorului se traduce prin performanța mai rapidă în sarcini simple, comune, cum ar fi jocuri, în timp ce mai multe nuclee te vor ajuta să obții mai repede sarcinile de muncă.
 • Buget pentru un sistem complet: Nu asociați un procesor puternic cu stocare slabă,  memorie RAM  și  grafică .
 • Overclock-ul nu este pentru toată lumea: pentru majoritatea oamenilor, are mai mult sens să cheltuiți mai mult și să cumpărați un cip de calitate superioară, mai degrabă decât să cheltuiți timp cu overclocking și bani în plus pe un aparat de răcire high-end.

Cele mai bune procesoare pentru gaming

1. Cel mai bun procesor in general

Procesor Intel Core i7-9700K Coffee Lake-R, 3.60GHz, Socket 1151, box – Chipset seria 300

(37 reviews)
 • Performanță excelentă a jocurilor
 • Opt nuclee excelează în sarcinile paralizate
 • Performanță puternică cu o singură filetare datorită ratelor mari de ceas Turbo Boost
 • Soldul TIM îmbunătățește transferul termic
 • Fără răcitoare la pachet
 • Fără tehnologie hiper-Threading
 • Scump
Processor Intel Core i7-9700K Coffee Lake-R, 3.60GHz, Socket 1151, box Computerele desktop si dispozitivele mobile pot lucra mai mult, pot porni mai repede si pot sustine grafica la rezolutii mari datorita procesoarelor din seria Intel Core. A 9-a generatie Intel Core va ofera experiente impresionante in jocuri si aplicatii complexe. Va puteti juca si lucra fluent, intr-un mediu cu timpi de raspuns foarte mici. Intel Turbo Boost Intel Turbo Boost Technology ofera mai multa performanta atunci cand este necesar. Este activat atunci cand sistemul de operare (OS) solicita cel mai inalt nivel de performanta al procesorului. Intel Turbo Boost Technology 2.0 permite in mod automat nucleelor aflate pe procesor sa ruleze la o frecventa superioara redirectionand puterea si accelerand performanta in mod dinamic intr-o maniera proportionala sarcinilor si aplicatiilor la care sistemul este supus. Functioneaza pe sistemele care au la baza procesoarele Intel Core i5, i7 si i9. Intel SpeedStep Enhanced Intel SpeedStep Technology permite sistemului sa ajusteze dinamic tensiunea si fecventa procesorului, ceea ce poate duce la un consum de energie mai scazut si reducerea caldurii emanate de acesta. Prin scaderea de energie electrica si termica pe PC-uri desktop, constructorii de sisteme pot (in functie de configuratiile de sistem) reduce acustica si chiar sa dezvolte forme mai inovative si mai mici. In plus, aceasta caracteristica poate ajuta consumul de putere pentru companiile cu infrastructuri electrice limitate. Combinat cu caracteristici de economisire a energiei existente, Intel SpeedStep Technology poate oferi un echilibru excelent intre furnizarea de energie atunci cand aveti nevoie si conservarea ei atunci cand nu aveti nevoie. A 9 a generatie de procesoare Intel Core Aceste procesoare cu viteza uimitoare, functii complete, si securitate integrata, sunt gata sa va preia productivitatea, creativitatea si jocurile 3D la nivelul urmator. In plus, cu ajutorul Windows 10, procesoarele Intel Core 9th Gen va permit sa va alimentati imaginatia si sa explorati noi posibilitati. Posibilitati puternice Mai putin timp de asteptare, mai multa activitate cu noile procesoare Intel® Core 9th Gen. Aceste procesoare va ofera mai multa performanta pentru productivitate crescuta. Joaca la nivel profesionist Cu a 9 a generatie de procesoare Intel Core va puteti juca jocurile preferate, 3D, la o rezolutie mult mai mare, cu detalii mai fine, rate de cadru mai rapide, oferindu-va o experienta de joc uimitoare. Impartasiti experianta 4K Experienta UHD a devenit de 8x mai rapida cu procesoarele Intel Core 9th Gen. Convertiti clipurile dumneavoastra 4K in mai putin de 3 minute, si impartasiti cu familia si prietenii pe dispozitivele mobile preferate.

Arhitectură: Lacul Cafea | Priză: 1151 | Cores / Threads: 8/8 | Frecvența de bază: 3.6GHz | Frecvența maximă de impuls: 4.9GHz | TDP: 65W

Dacă puteți cheltui mai mult, CPU-ul nostru de jocuri preferate în general este Intel Core i7-9700K , care domină datorită celor opt nuclee și performanțelor sale super -filetate. Este o alegere mult mai inteligentă pentru jocuri decât prețul Core i9-9900K  sau Core i9-9900KF cu  iGPU . Acesta oferă performanțe de joc similare la un preț semnificativ mai mic decât i9-urile, ceea ce îl face cel mai bun procesor de jocuri pe care îl puteți cumpăra astăzi.

Acestea fiind spuse, mai puțin cu un răcitor în cutie (care nu are procesoarele deblocate de la Intel) Ryzen 7 2700X de la AMD este, probabil, o valoare mai bună pentru jucătorii cu un buget restrâns – mai ales dacă sunteți în joc sau aproape de Rezoluții 4K.

2. Cea mai bună valoare de înaltă performanță a unui procesor

Procesor AMD Ryzen™ 9 3950x, 64MB, 4.7GHz, Socket AM4

(13 reviews)
 • 16 nuclee și 32 fire de frunteoverclock
 • Frecvențe de impuls mai mari
 • Preț rezonabil per-core
 • Eficiență energetică
 • Compatibil cu majoritatea plăcilor AM4PCIe Gen 4.0
 • Necesită răcire
 • Overclocking limitat
Procesor AMD Ryzen™ 9 3950x, 64MB, 4.7GHz, Socket AM4 Construit pentru tine. Conceput sa castige. Cel mai puternic procesor cu 16 nuclee din lume Performanta Viteze mai mari. Mai multa memorie. Latime de banda mai mare. Procesorul Ryzen AMD Ryzen 3rd Gen a fost proiectat pentru a depasi asteptarile si pentru a stabili un nou standard pentru procesoare de inalta performanta. Tehnologie Procesorul AMD Ryzen 3rd Gen este construit folosind cea mai avansata tehnologie de fabricatie din lume pentru a oferi performante castigatoare, mentinand sistemul dvs. rece si silentios. Leadership Procesoarele 3rd Gen Ryzen ofera suport pentru prima platforma din lume pregatita pentru PCIe 4.0, disponibil pentru cele mai avansate placi de baza, grafica si tehnologii de stocare disponibile.

Arhitectură: Zen 2 | Priză: AM4 | Cores / Threads: 16/32 | Frecvența de bază: 3.5GHz | Frecvență maximă de creștere: 4.7GHz | TDP: 105W

Procesoarele desktop de înaltă calitate au oferit de mult timp performanța finală, atât timp cât ai fost dispus să plătești prețul. În afară de MSRP-uri ridicate, cipurile necesită, de asemenea, spații de cazare scumpe, cum ar fi plăci de bază vitale și costul suplimentar al regulatoarelor de memorie cu patru canale complet populate. Adăugați compromisurile inevitabile, cum ar fi performanța redusă în aplicațiile și jocurile cu fir ușor de înțeles, și orice utilizator conștient de costuri care ar putea beneficia de puterea filetată a unui cip HEDT trebuie să se mulțumească cu ofertele mainstream.

Acum, Ryzen 9 3950X de la AMD, cu 16 nuclee și 32 de fire, aduce performanța clasei HEDT la placi de bază mainstream, scăzând bara pentru intrare. 3950X poartă un preț mediu, dar acesta este absolut accesibil în comparație cu procesoarele HEDT concurente.

În general, nu recomandăm procesoare HEDT pentru pasionații care sunt interesați doar de jocuri. Jocurile sunt cel mai bine deservite de procesoare mainstream (cu mai puține nuclee și ceasuri mai mari), care sunt adesea mai rapide în jocuri; Ryzen 9 3950X intră și el în aceeași categorie. Cu toate acestea, dacă sunteți după un cip și o platformă care pot face o muncă serioasă rapid , dar totuși suficient de agil pentru a oferi un joc de actualizare ridicat la sfârșitul zilei, Ryzen 9 3950X se potrivește facturii ca niciun alt procesor înainte.

3. Cea mai bună valoare generală a unui procesor

Arhitectură: Zen 2 | Priză: AM4 | Cores / Threads: 8/16 | Frecvența de bază: 3.6GHz | Frecvență maximă de creștere: 4.4GHz | TDP: 65W

Procesor AMD Ryzen™ 7 3800X, 36MB, 4.5 GHz cu Wraith Prism cooler

(16 reviews)
 • Suport pentru PCIe 4.0
 • Racire pachet
 • Multiplicator deblocat
 • Compatibil cu plăci de bază X470
 • Lipire de indiu
 • Necesită plăci de bază X570 costisitoare pentru suport PCIe 4.0
 • Sala de overclocking limitată
Procesor AMD Ryzen™ 7 3800X, 36MB, 4.5 GHz cu Wraith Prism cooler Performanta Viteze mai mari. Mai multa memorie. Latime de banda mai mare. Procesorul Ryzen AMD Ryzen 3rd Gen a fost conceput pentru a depasi asteptarile si pentru a stabili un nou standard pentru procesoare de inalta performanta. Tehnologie Procesorul AMD Ryzen 3rd Gen este construit folosind cea mai avansata tehnologie de fabricatie din lume pentru a oferi performante castigatoare, mentinand sistemul dvs. rece si silentios. Leadership Procesoarele 3rd Gen Ryzen ofera suport pentru prima platforma din lume pregatita pentru PCIe 4.0, disponibil pentru cele mai avansate placi de baza, grafica si tehnologii de stocare disponibile. Procesorul AMD Ryzen 7 este insotit de Wraith Prism, coolerul AMD premium iluminat cu control LED, pentru persoanele carora le pasa de modul in care functioneaza PC-ul lor, cum arata si cum suna.

Dacă sunteți cu adevărat preocupați de activitățile de joc și de productivitate de bază, puteți săriți la Intel Core i5-8400 și să vă economisiți bani. Dar dacă te gândești să intri în streaming de jocuri, editezi ocazional videoclipuri sau îți place doar ideea de a avea mai multe fire disponibile când ai nevoie de ele, Ryzen 7 3700X de la AMD este o valoare incredibilă.

Ofera de doua ori firele Core i7-9700K la un pret mai mic, în timp ce bea mai putina putere. Și în timp ce acel cip Intel va oferi rate de cadru mai mari la 1080p cu o placă grafică de înaltă performanță, dacă creșteți până la 1440p sau mai mare, diferențele de rată de cadru tind să se echilibreze, deoarece GPU devine un blocaj. Fiecare procesor va livra cu ușurință rate de cadre cu trei cifre la 1080p atunci când este asociat cu un card capabil. Deci, cu excepția cazului în care aveți un monitor de joc de actualizare mare , este posibil să nu beneficiați de cadrele suplimentare pe care le poate împinge 9700K.

De asemenea, există suport pentru PCIe 4.0 (atunci când este asociat cu o placă de bază X570 ). Și cipul AMD se livrează cu un răcitor capabil și atractiv Wraith Spire RGB, în timp ce Intel te face să aduci propriul tău la i7 sau i9. Căutătorii de valoare dintre noi vor aprecia, de asemenea, această compatibilitate cu procesoare înapoi cu plăci de bază X470 cu prețuri mai mici.

4. Cel mai bun procesor mediu

Arhitectură: Zen 2 | Priză: AM4 | Cores / Threads: 6/12 | Frecvența de bază: 3.8GHz | Frecvență maximă de creștere: 4.4GHz | TDP: 95W

Procesor AMD Ryzen™ 5 3600X, 35MB, 4.4 GHz cu Wraith Spire cooler

(48 reviews)
 • Conducerea jocurilor și a performanței aplicației
 • PCIe 4.0Racire pachet
 • Consumul de energie
 • Multiplicator deblocat
 • Necesită placă de bază X570 scumpă pentru PCIe 4.0
 • Cameră extrem de limitată manuală și auto-overclocking
Procesor AMD Ryzen™ 5 3600X, 35MB, 4.4 GHz cu Wraith Spire cooler Performanta Viteze mai mari. Mai multa memorie. Latime de banda mai mare. Procesorul Ryzen AMD Ryzen 3rd Gen a fost conceput pentru a depasi asteptarile si pentru a stabili un nou standard pentru procesoare de inalta performanta. Tehnologie Procesorul AMD Ryzen 3rd Gen este construit folosind cea mai avansata tehnologie de fabricatie din lume pentru a oferi performante castigatoare, mentinand sistemul dvs. rece si silentios. Leadership Procesoarele 3rd Gen Ryzen ofera suport pentru prima platforma din lume pregatita pentru PCIe 4.0, disponibil pentru cele mai avansate placi de baza, grafica si tehnologii de stocare disponibile.

În afara zonei, Ryzen 5 3600X este cel mai bun procesor din gama sa de prețuri pentru jocuri și productivitate, marcând o schimbare masivă în gama medie. La setările de stoc, Ryzen 5 3600X în mod regulat a bătut Core i5-9600K mai scump în ambele categorii, deși prin marje slabe în jocuri, inversând tendința de lungă durată a Ryzen fiind cea mai bună pentru productivitate, în timp ce Intel a condus jocul de jocuri.

Dacă sunteți în overclocking, procesoarele Intel vor oferi mai multe performanțe, dar va trebui să vă oferiți propriul dvs. cooler pentru a ajunge acolo, adăugând semnificativ costurile, în timp ce AMD include un cooler capabil și atractiv în cutie. Majoritatea entuziaștilor care caută un procesor rapid , care poate gestiona sarcini de calcul comune cu o ușurință relativă, va găsi o valoare incredibilă în Ryzen 5 3600X.

5. Alegerea procesorului pentru buget

Arhitectură: Zen | Priză: AM4 | Cores / Threads: 4/8 | Frecvența de bază: 3.6GHz | Frecvență maximă de creștere: 3.9GHz | TDP: 65W

Procesor AMD Ryzen 5 2400G, 3.9 GHz, Socket AM4

(29 reviews)
 • De valoare
 • Frecvențe mai mari
 • Performanță solidă de jocuri de 720p
 • Jocuri 1080p pasabile în unele titluri cu setări reduse
 • Multiplicatori deblocați
 • Opt benzi pentru sloturi PCIe
 • Necesitatea de a asigura compatibilitatea BIOS-ului plăcii de bază
 • TIM nemetalice
 • Necesită o rezistență termică mai bună pentru overclockare
Procesor AMD Ryzen 5 2400G Echilibrul puterii s-a schimbat. Performanta quad-core reala, deblocata, pentru jocuri si creare de continut. Un nou standard pentru performanta si eficienta Arhitectura AMD de inalta performanta x86 \\\”Zen\\\” ofera o imbunatatire de 52% in IPC peste generatia anterioara AMD, cu un consum redus. Grafica integrata Procesoarele AMD Ryzen cu grafica integrata Radeon RX Vega sunt inarmate cu unele dintre cele mai avansate si puternice componente de calcul si grafica disponibile astazi. AMD Ryzen Raven Ridge va ofera performante de care aveti nevoie pentru a va juca si lucra fluent. Bucurati-va de cea mai puternica grafica integrata pe care o puteti obtine pe un procesor desktop datorita procesorului grafic Radeon RX Vega. Procesare avansata Procesoarele revolutionare AMD Ryzen sunt concepute pentru a va aduce experienta si tehnologia de ultima generatie atunci cand lucrati sau va jucati. Pure Power Cu ajutorul senzorilor sofisticati, procesorul poate functiona rece si silentios. Controlul adaptiv optimizeaza consumul de putere pentru orice sarcina. Astfel, se reduc consumul de energie, caldura generata si sistemul este mai silentios. Precision Boost Regleaza viteza procesorului in trepte de 25Mhz. Aceasta functie permite optimizarea in timp real a frecventei pentru a satisface cerintele dvs. in jocuri si aplicatii. Extended Frequency Range (XFR) Creste automat performanta procesorului in sisteme cu racire performanta. XFR ofera frecvente mai inalte decat Precision Boost. Neural Net Prediction O retea neurala adevarata in interiorul fiecarui procesor AMD Ryzen. Inteligenta artificiala incorporata care ajuta procesorul dvs. sa rezolve mai rapid sarcinile de lucru. Smart Prefetch Algoritmi de invatare care prezic si preincarca datele necesare pentru a calcula si a raspunde cerintelor mai rapid. Datele importante sunt gata atunci cand aveti nevoie, permitand performante maxime. AMD VR Ready Daca simtiti ca realitatea virtuala este ceva ce ati putea incerca acum sau in viitor, procesoarele AMD VR Ready va asigura ca sistemul dvs. are suficienta putere de procesare pentru a face fata aplicatiilor VR. Aceste modele selectate indeplinesc sau depasesc cerintele recomandate de actualii producatori de top VR-HMD, Oculus Rift, HTC Vive sau Windows Mixed Reality.

Ultimele cipuri Ryzen de la AMD, cu grafică Vega de la bord, fac din jocuri fără card o posibilitate serioasă. Nu vă așteptați să rulați jocuri peste 1080p, sau chiar întotdeauna la 1080p cu Ryzen 5 2400G. Însă dacă sunteți după un cip care vă va permite să obțineți rate de cadru uniforme pe titlurile recente, la setări mici, fără a cumpăra un card prea scump, Ryzen 5 2400G este cel mai bun pariu de astăzi.

6. Un procesor la fel de bun pentru incepatori

Arhitectură: Zen | Priză: AM4 | Cores / Threads: 4/4 | Frecvența de bază: 3.5GHz | Frecvență maximă de impuls: 3.7GHz | TDP: 65W

Procesor AMD Ryzen 3 2200G, 3.7 GHz, Socket AM4

(25 reviews)
 • Preț de 500 de ron
 • Frecvențe mai mari
 • Performanță solidă de jocuri de 720p
 • Multiplicatori deblocați
 • Opt benzi pentru sloturi PCIe
 • Necesitatea de a asigura compatibilitatea BIOS-ului plăcii de bază
 • TIM nemetalice
 • Necesită o rezistență termică mai bună pentru overclocking
Procesor AMD Ryzen 3 2200G Echilibrul puterii s-a schimbat. Performanta quad-core reala, deblocata, pentru jocuri si creare de continut. Un nou standard pentru performanta si eficienta Arhitectura AMD de inalta performanta x86 \\\”Zen\\\” ofera o imbunatatire de 52% in IPC peste generatia anterioara AMD, cu un consum redus. Grafica integrata Procesoarele AMD Ryzen cu grafica integrata Radeon RX Vega sunt inarmate cu unele dintre cele mai avansate si puternice componente de calcul si grafica disponibile astazi. AMD Ryzen Raven Ridge va ofera performante de care aveti nevoie pentru a va juca si lucra fluent. Bucurati-va de cea mai puternica grafica integrata pe care o puteti obtine pe un procesor desktop datorita procesorului grafic Radeon RX Vega. Procesare avansata Procesoarele revolutionare AMD Ryzen sunt concepute pentru a va aduce experienta si tehnologia de ultima generatie atunci cand lucrati sau va jucati. Pure Power Cu ajutorul senzorilor sofisticati, procesorul poate functiona rece si silentios. Controlul adaptiv optimizeaza consumul de putere pentru orice sarcina. Astfel, se reduc consumul de energie, caldura generata si sistemul este mai silentios. Precision Boost Regleaza viteza procesorului in trepte de 25Mhz. Aceasta functie permite optimizarea in timp real a frecventei pentru a satisface cerintele dvs. in jocuri si aplicatii. Extended Frequency Range (XFR) Creste automat performanta procesorului in sisteme cu racire performanta. XFR ofera frecvente mai inalte decat Precision Boost. Neural Net Prediction O retea neurala adevarata in interiorul fiecarui procesor AMD Ryzen. Inteligenta artificiala incorporata care ajuta procesorul dvs. sa rezolve mai rapid sarcinile de lucru. Smart Prefetch Algoritmi de invatare care prezic si preincarca datele necesare pentru a calcula si a raspunde cerintelor mai rapid. Datele importante sunt gata atunci cand aveti nevoie, permitand performante maxime. AMD VR Ready Daca simtiti ca realitatea virtuala este ceva ce ati putea incerca acum sau in viitor, procesoarele AMD VR Ready va asigura ca sistemul dvs. are suficienta putere de procesare pentru a face fata aplicatiilor VR. Aceste modele selectate indeplinesc sau depasesc cerintele recomandate de actualii producatori de top VR-HMD, Oculus Rift, HTC Vive sau Windows Mixed Reality.

Când banii sunt strânși, posibilitatea de a juca fără o carte grafică poate duce la economii serioase. Și cu RAM încă destul de mare, cei care lucrează cu bugete mici trebuie să strângă șirurile oriunde pot.

Acest lucru face ca Ryzen 3 2200G cu patru nuclee să fie atrăgător în special pentru constructorii și modernizatorii de jocuri bugetare. Chipul oferă  performanțe solide de  720p datorită graficii sale pe cip Vega, timp de  procesare decent pentru sarcini generale și poate fi aruncat într-o placă de bază ieftină de 300 de serii mai veche (după o actualizare necesară a  BIOS ), pentru a forma baza surprinzător. PC cu costuri reduse. De asemenea, este deblocat, astfel încât, cu o răcire corespunzătoare, puteți regla graficul sau CPU-ul pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor dvs.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled