Cele mai bune console de gaming

Dacă încercați să va decideți ce consolă de gaming să cumpărați, alegeți-o pe cea cu mai multe jocuri pe care doriți să le jucați. Dacă sunteți interesat de jocuri multiplayer, optați pentru cea pe care o au și prietenii dumneavoastră. PlayStation 4 și Xbox One S furnizează performanțe similare de joc și împărtășesc, în mare parte, aceleași jocuri. Cu toate acestea, biblioteca extinsă de jocuri PS4 și suportul VR fac consola de la Sony să fie cea pe care o recomandăm pentru majoritatea pasionaților de gaming.

Alegerea noastrăPlay Station 4 VS Xbox One VS Nintendo Switch
VS
VS

Cea mai bună consolă pentru majoritatea jucatorilor: Sony PlayStation 4

PlayStation 4 are o gama de jocuri exclusive, pe care nu le poți accesa nicăieri altundeva. Totodată, Playstation 4 este singură consolă care permite funcționarea căștilor de realitate virtuală. Serviciul de abonare PlayStation Plus oferă multiplayer online și două jocuri gratuite pe lună, echivalent cu ceea ce obțineți în serviciul Xbox Live Gold.

PS4 și Xbox One sunt suficient de asemănătoare pentru a accesa majoritatea acelorași jocuri, inclusiv titluri din francize populare precum Call of Duty, Destiny sau Madden. Cu toate acestea, fiecare sistem are propriul set de titluri exclusive care nu sunt disponibile pe nicio altă consolă.

PS4 are mai multe titluri exclusive decât Xbox One, acestea incluzând God of War, Uncharted 4, Bloodborne, Horizon Zero Dawn, Shadow of the Colossus și The Last Guardian. Cele mai multe dintre ele sunt disponibile doar pe PS4, spre deosebire de exclusivitățile Xbox One, care sunt adesea disponibile și pe PC. Această face că PS4 să fie o opțiune mai bună decât Xbox One.

Dacă intenționați să jucați jocuri online, obțineți consola pe care o au prietenii dumneavoastră, deoarece Sony nu acceptă de obicei jocurile multiplayer inter-platforma cu Xbox One sau Nintendo Switch. Atât Xbox, cât și PlayStation necesită un abonament anual, echivalent cu suma de 60 de dolari. Pe PS4, acest abonament se numește PlayStation Plus, iar pentru Xbox se numește Xbox Live Gold.

Puncte pozitive:
  • Permite utilizarea accesoriilor VR
  • Gama largă de jocuri video exclusive
  • Capacitate de redare HD

Biblioteca uriașă de jocuri exclusive, precum Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 și God of War, fac din PS4 o opțiune fantastică indiferent de tipurile de jocuri care îți plac.

Calitate video excelentă, în 4K: Microsoft Xbox One

Dacă doriți o consolă care poate transmite video 4K sau dacă sunteți pasionați de francizele de jocuri video „Halo” sau „Gears of War”, alegeți Xbox One. Xbox One nu are atât de multe jocuri exclusive și de renume precum PS4, dar are totuși o varietate solidă de jocuri pe care nu o puteți obține pe PlayStation, incluzând PlayerUnknown’s Battlegrounds, Cuphead, Ori and the Blînd Forest, Gears of War 4 și Halo 5. Cu toate acestea, așa cum menționăm mai sus, aproape toate sunt disponibile și pentru PC, astfel încât dacă aveți deja un PC pentru jocuri, PS4 vă va oferi mai multe opțiuni.

Xbox One S necesită un abonament Xbox Live Gold de 60 de ani pe an pentru a juca jocuri multiplayer online. Că și în cazul PlayStation Plus, un abonament Xbox Live Gold include două jocuri gratuite pe lună pe care le pierdeți dacă încetați să plătiți serviciul, precum și reduceri la jocuri descărcabile. Trebuie să plătiți pentru Xbox Live Gold pentru a accesa un sistem de party-chat, unde puteți face echipă cu un grup de prieteni. Chiar și fără un abonament Xbox Live Gold, puteți totuși să activați actualizări automate și să aveți acces la stocarea în cloud pentru salvarea fișierelor.

Xbox One poate accesa un număr mare de titluri Xbox 360 și Xbox original. Dacă aveți un disc de joc Xbox original sau Xbox 360 compatibil, puteți descărca acele jocuri pe Xbox One. Dacă ați descărcat jocuri Xbox 360 din Xbox Live în trecut, le puteți reîncărca în Xbox One din pagina „My Games”.

Puncte pozitive:
  • Interfață accesibilă
  • Capacitate de stocare a jocurilor Xbox Original și Xbox 360
  • Capacitate de redare 4 K

Xbox One este o consola excelentă pentru streaming video 4K și poate accesa jocuri Xbox 360 și Xbox original.

Cea mai flexibilă consolă: Nintendo Switch

Nintendo Switch este atât o consolă de casă, precum PS4, cât și una portabilă precum noul 2DS XL. Este o tabletă mică cu controlere atașate și poate fi folosită că un dispozitiv de mână sau conectată la televizor folosind un cablu. Switch-ul nu este la fel de puternic că PS4 sau Xbox One: nu poate redă în 4K și vă va oferi o calitate grafică undeva între cea a unui PS3 și a unui PS4, însă portabilitatea și jocurile Nintendo fac această consola uimitoare, spre deosebire de orice altă consolă de pe piață.

Nintendo a lansat o versiune actualizată a consolei la mijlocul anului 2019, cu un procesor nou și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Switch este cea mai nouă consola dintre toate, lansată în martie 2017, astfel încât biblioteca este mai mică decât cea a oricăreia dintre celelalte console pe care le-am analizat. Cu toate acestea, consola deține o serie de jocuri exclusive, precum „The Legend of Zelda: Breath of the Wild”, „Super Mario Odyssey” și „Splatoon 2”. Switch-ul a devenit popular și pentru un număr tot mai mare de jocuri independente precum „Celeste”, „Stardew Valley”, „Darkest Dungeon” și „Hollow Knight”. Multe dintre aceste titluri sunt disponibile și pe Xbox One S și PS4, însă portabilitatea Switch-ului face mai ușor de jucat în tren, în avion sau în pat.

Nintendo poate accesa jocuri online, iar abonamentul este mai ieftin decât PS Plus sau Xbox Live Gold. Pentru echivalentul a 20 de dolari pe an, Nintendo oferă jocuri multiplayer online, titluri clasice gratuite din epocile Nintendo și Super Nintendo și reduceri la Nintendo eShop.

Puncte pozitive:
  • Oferă flexibilitate datorită consolei mobile
  • Încărcare rapidă a jocurilor
  • Acces la jocuri Nintendo clasice

Switch este o consolă dedicată pasionaților de jocuri clasice și moderne Nintendo.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled