
Cumpărarea unei camere DSLR (reflex digital cu un singur obiectiv) poate fi o sarcină descurajantă pentru orice potențial cumpărător. Cu atât de multe mărci și modele de acolo, sunteți obligat să faceți probleme cu a căuta și în cele din urmă să faceți alegerea corectă. Din fericire, noi am realizat acest ghid complet de cumpărături pentru a vă ajuta să alegeți camera perfectă.
Acest ghid va cuprinde tot ceea ce trebuie să știți despre DSLR – de la ceea ce distinge o cameră DSLR până la argumentele pro și contra folosirii uneia, cele mai bune funcții de care trebuie să aveți grijă și o serie de criterii de achiziție care vă vor ajuta să evaluați fiecare opțiune cu încredere.
Fapte cheie
- Camerele DSLR sau camerele digitale „reflex” cu un singur obiectiv au capacitatea de a produce imagini de calitate superioară decât camerele digitale de înregistrare sau compacte, în parte, deoarece oferă fotografului un control mai mare asupra setărilor implicate în realizarea unei fotografii. . Cu toate acestea, un control și o calitate mai bune vin adesea cu un preț mai ridicat.
- Datorită capacităților lor specializate, DSLR-urile sunt o alegere excelentă atât pentru pasionații de fotografie și profesioniști, cât și pentru amatorii care doresc să facă următorul pas în fotografie.
- Corpul camerei selectat este doar jumătate din ecuație. La fel de important sau chiar mai important este obiectivul pe care îl utilizați cu DSLR. De multe ori se întâmplă ca un DSLR să vină cu un obiectiv entry-level, așa că poate doriți să vă uitați să cumpărați unul mai bun separat.
Clasament: Cele mai bune camere DSLR de pe piața
În secțiunea următoare, vă oferim un clasament de cinci DSLR superbe care sunt disponibile în prezent pe piața. Am ales o serie de camere care oferă atât o valoare bună pentru banii dvs. cât și pentru calitatea pe care o căutați.
Nr. 1: Nikon D3500
Aparat foto DSLR Nikon D3500, 24.2MP, Negru + Obiectiv AF-P 18-55mm VR
- Fotografii si filme Full HD bogate in detalii
- Sistemul de focalizare automata extrem de precis
Acest Nikon D3500 este ușor de utilizat, compact și rapid – o opțiune populară pentru cei care doresc să facă un pas de pe smartphone-urile lor sau punctele și fotografiile. Cu un senzor de imagine care este de 15 ori mai mare decât un telefon obișnuit, diferența va fi clară în imagini frumoase, de 24 de megapixeli, cu detalii și culoare bogate.
D3500 este suficient de ușor pentru a lua cu tine în orice aventură sau la evenimentul tău preferat, unde tot ce trebuie să faci este să îl pornești în modul automat și să dai foc. Apoi, aplicația SnapBridge gratuită de la Nikon vă permite să partajați cu ușurință cele mai bune imagini sau videoclipuri Full HD 1080p într-o clipă.
Nr. 2: Nikon D7500
Aparat Foto DSLR Nikon D7500, 20.9 MP
- Senzor de masurare RGB de 180K pixeli
- D7500 asigura imagini clare
Nikon D7500 nu va dezamăgi cu imaginile sale de cea mai bună calitate, video 4K Ultra HD și un puternic sistem de focalizare automată cu 51 de puncte. Un senzor RGB de 180.000 de pixeli poate detecta fețele umane, iar blițul încorporat folosește analize de scenă în cameră pentru a oferi un iluminat perfect pentru subiectul tău.
Între timp, designul robust și bateria de lungă durată înseamnă că această cameră este un însoțitor minunat de călătorie care poate pune la dispoziție orice condiții te-ai confrunta pe parcurs. În plus, ecranul tactil înclinat de 3,2 inci face ușor să filmați în unghi ridicat sau mic și să răsfoiți rapid imagini din mers.
Nr. 3: Nikon D850
Aparat foto D-SRL Nikon D850, 153 AF, 45.4 MP, Negru
- Senzorul cu o densitate mare de campuri fotosensibile
- Cadrul complet, 45,4 megapixeli ai rezolutiei BSI CMOS
Cu 45,7 megapixeli și primul senzor de imagine cu cadru complet format FX de la Nikon (BSI), Nikon D850 este visul unui profesionist, oferind o rezoluție superioară și o gamă dinamică inegalabilă. Fotografiile pe care le produceți cu această cameră de înaltă performanță vor exploda cu culoare și detalii.
D850 se concentrează într-o clipă – și în orice situație de iluminare – cu un sistem de autofocus ultra-precis, care ține pasul cu subiecți în mișcare rapidă chiar și în cele mai întunecate setări. Confirmă-ți focalizarea cu Focus Peaking pe inclinarea, LCD-ul cu ecran tactil al D850 și transferă fotografii frumoase direct pe un smartphone sau tabletă folosind aplicația SnapBridge.
Nr. 4: Canon EOS 5D Mark IV
Aparat foto DSLR Canon EOS 5D Mark IV, 30.4MP, Body, Negru
- Senzor capabil de o claritate extraordinara
- Calitate superioara, performanta si protectie
Canon EOS 5D Mark IV este o opțiune de top, cu performanțe fenomenale și o gamă largă de caracteristici DSLR cele mai dorite. Cu această cameră, veți filma fotografii de înaltă rezoluție sau videoclipuri 4K cu aparatul foto 30,4 megapixeli, senzor de cadru complet și un sistem de autofocus imbatabil cu 61 de puncte.
Indiferent de sarcina la îndemână, 5D Mark IV se va descurca cu ușurință fiabilă. ISO variază de la 100 la 32000, permițând fotografierea lină la lumină scăzută, iar fișierele Dual Pixel Raw oferă un spațiu suficient pentru ajustări în post-producție. Ecranul LCD Clear View de 3,2 inci, 1,6 milioane de puncte oferă, de asemenea, un ecran luminos și clar, care facilitează funcționarea rapidă în orice setare.
Ghid pentru cumpărături: tot ce trebuie să știți despre camerele DSLR
Când cumpărați un aparat foto digital cu lentilă reflexă, este important să luați în considerare o serie de aspecte critice înainte de a decide să efectuați o achiziție. Nu uitați că există diferite modele DSLR și fiecare este proiectat pentru diferite utilizări și diferite tipuri de fotografi. Reținând acest lucru, vom încerca să răspundem la cele mai comune întrebări pe care le au cumpărătorii, astfel încât să puteți fi bine informați.

Ce sunt exact camerele DSLR?
Camerele DSLR sunt pur și simplu versiunea digitalizată a ceea ce au fost cunoscute de mult timp drept camere SLR sau, uneori, doar numite „camere reflexe”. În acest tip de cameră, analogă sau digitală, fotograful este capabil să observe direct scena din fața lor printr-un vizor optic. Acest lucru împiedică orice fel de eroare de vizualizare – cunoscută în lumea fotografiei ca „eroare de paralax” – care poate avea loc în camere în care vizorul nu prezintă imaginea reală care va fi capturată.
În camerele reflexe, o oglindă reflectă lumina care trece prin obiectiv și o trimite pe vizor printr-o prismă. Acest lucru permite fotografului să vadă exact ce vede obiectivul și, la rândul său, permite o fotografie mai exactă sau precisă. În același timp, camerele DSLR au adesea o tehnologie mai avansată care contribuie la producerea unei imagini cu o calitate mult mai ridicată decât cea a unei camere de luat vederi de bază.
Cum funcționează o cameră reflex?
În centrul oricărei camere reflex se află o oglindă intitulată care se află în fața senzorului camerei (în camere digitale) sau film (în camere analogice). Oglinda definește calea de-a lungul căreia lumina va intra în cameră și se așază, de obicei, la o înclinare de 45 de grade, trimițând lumină către o prismă și de acolo în vizor.
Când este apăsat declanșatorul aparatului foto, oglinda este mutată rapid într-o poziție orizontală și se deschide un obturator care acoperă senzorul (sau anterior, film), expunând senzorul și permițând luminii să îl lovească. Obturatorul se închide, acoperind senzorul, iar oglinda revine la poziția inițială. Într-o cameră DSLR, imaginea capturată doar va apărea pe ecran pentru a putea fi văzută.
Care sunt avantajele utilizării unei camere DSLR?
Camerele DSLR au o serie de avantaje de care au alte camere. În primul rând, acestea au adesea un senzor digital mare care vă permite să captați imagini de calitate mult mai înaltă decât este posibil cu camerele sau smartphone-urile mai simple. Un alt avantaj este că DSLR-urile au lentile interschimbabile, astfel încât să puteți schimba obiectivul în funcție de tipul de fotografie pe care doriți să îl faceți sau de setarea în care fotografiați.
DSLR-urile vă permit, de asemenea, să schimbați setările camerei manual, oferindu-vă mai mult control asupra lucrurilor precum viteza obturatorului, diafragma, ISO și echilibrul de alb. A avea un astfel de control este esențial atunci când fotografii filmează în diferite condiții de iluminare sau doresc un anumit aspect sau simt în fotografiile lor. Un avantaj final este că, de obicei, sunt proiectate ergonomic pentru a răspunde nevoilor fotografilor într-o serie de medii.
Care sunt dezavantajele camerelor reflex?
Camerele reflexe prezintă, de asemenea, unele dezavantaje. DSLR-urile sunt adesea mult mai mari și mai grele decât alte camere, ceea ce poate fi o povară pentru cei care caută să-și poarte camera cu ele oriunde merg. De asemenea, sunt uneori mai fragile și diverse părți pot necesita îngrijire specială. Majoritatea DSLR-urilor nu sunt potrivite pentru vremea extremă, deși există excepții.
- Ceea ce vedeți prin vizorul camerei este exact ceea ce va apărea în imaginea finală.
- DSLR-urile au un senzor mai mare, astfel încât să puteți obține imagini de calitate superioară.
- Au lentile interschimbabile.
- Acestea permit mai mult control asupra diferitelor setări ale camerei. De exemplu, puteți regla manual viteza obturatorului, diafragma, ISO și balansul de alb.
- Nu există aproape nici o întârziere între momentul în care se face clic pe buton și momentul în care fotografia este capturată.
- În condiții de lumină slabă sau întuneric, camerele DSLR au caracteristici care vă permit să capturați imagini cu mai puțin & # 8216
- zgomot".
- Ora de pornire a camerelor DSLR este aproape imediată, așa că este mai puțin probabil să pierdeți o ocazie perfectă de a surprinde un moment special.
- Sunt ergonomice și confortabile de ținut.
- De obicei, acestea oferă opțiunea de format RAW, care oferă o mai mare flexibilitate în post-procesare.
- De obicei, sunt mai grele și mai mari decât alte camere.
- Pot fi fragile și necesită îngrijiri speciale.
- Nu sunt deseori potrivite pentru utilizare în condiții meteorologice nefavorabile.
- Având în vedere toate funcțiile și funcțiile speciale pe care le oferă, DSLR-urile costă adesea mult mai mult decât camerele digitale mai mici și compacte.
- Costul diferitelor lentile prezintă un alt cost semnificativ.
Merită să cumpărați un aparat reflex?
Pentru pasionații de fotografie și profesioniști, această întrebare are un răspuns ușor. În opinia noastră, un DSLR merită cu siguranță să fie cumpărat, în special pentru cei cu cunoștințele necesare pentru a profita de caracteristicile și avantajele sale speciale. Diferența de calitate pe care o puteți obține cu un DSLR este incomparabilă.
Cine ar trebui să cumpere o cameră DSLR?
Camerele DSLR – cu senzorii lor puternici – sunt o alegere bună pentru toți cei care doresc să facă fotografii de înaltă calitate. În special, aceste camere sunt ideale pentru pasionații de fotografie, cu cunoștințe avansate și pentru oricine dorește să sară de la fotografia amator la cea profesională.
Care este semnificația unui obiectiv DSLR?
În afară de camera în sine, obiectivul este probabil cel mai important element dintre echipamentele unui fotograf. Unii ar putea spune că obiectivul este de fapt mai important decât corpul camerei. Această importanță vine din faptul că obiectivul este responsabil de transportarea luminii către senzor. Pe măsură ce lumina trece printr-un obiectiv, suferă modificări și modificări. Aceste schimbări deseori nedorite sunt reduse la minimum în calitate mai ridicată – și de obicei mai scumpe – lentile.
Reținând acest lucru, puteți vedea de ce obiectivul este atât de esențial pentru realizarea fotografiilor și de ce ar trebui să alegeți un obiectiv de calitate. Fiți conștienți că multe DSLR-uri vin cu un obiectiv inclus, dar obiectivul este adesea relativ de bază și entry-level.
Ce moduri are un DSLR disponibil?
Fiecare DSLR va oferi o serie de moduri pe care le puteți utiliza pentru a capta fotografiile. Aceasta va include de obicei un mod automat, precum și o serie de moduri de presetare semi-automate și un mod complet manual. Modurile prestabilite vor fi adecvate în diferite circumstanțe pe care manualul camerei le poate ajuta să definească.
Pentru cei care doresc să dețină controlul complet asupra camerei – și să producă imagini de cea mai înaltă calitate – modul manual este esențial. Modul manual este, totuși, și cel mai complicat de utilizat și va necesita cunoașterea unor concepte de fotografie de bază și experiență de stăpânit.

Ce tipuri de stabilizatori sunt folosiți la DSLR-uri?
Stabilizarea imaginii este necesară pentru a corecta zguduirile aparatului foto care apar din mici mișcări involuntare ale fotografului sau chiar vibrații minore de pe pământ. Aceste mișcări pot afecta calitatea și claritatea imaginii. Stabilizarea imaginii este de obicei esențială în două situații specifice: atunci când utilizați o viteză foarte mică a obturatorului sau dacă utilizați un teleobiectiv mare.
În astfel de situații, imaginea poate deveni neclară sau distorsionată dacă camera nu are o stabilizare corespunzătoare a imaginii. DSLR-urile folosesc unul dintre cele două sisteme de stabilizare pentru a preveni aceste probleme: stabilizatorul optic sau stabilizatorul mecanic. Tabelul de mai jos prezintă pe fiecare sistem:
Stabilizator optic | Stabilizator mecanic | |
---|---|---|
Utilizări | Acest lucru este utilizat în mod obișnuit de către producători precum Nikon, Canon, Leica și Panasonic. | A fost utilizat de branduri de camere, inclusiv Sony și Olympus, precum și de alții. |
Descriere | Alcătuit dintr-un sistem de deplasare găsit în interiorul obiectivului. Astfel de lentile detectează și ajustează automat pentru mișcările camerei. | Stabilizarea imaginii este atinsă prin reglarea senzorului de imagine. |
Avantaj | Oferă avantajul de a fi adaptat în mod specific fiecărui obiectiv, deși veți avea nevoie de un stabilizator separat pentru fiecare lentilă pe care o utilizați. | Deoarece stabilizarea are loc în interiorul corpului camerei, camera rămâne stabilă indiferent de obiectivul utilizat. |
Performanţă | De obicei oferă performanțe mai mari. | Adesea, performanța este relativ mai mică. |
Ce accesorii sunt necesare pentru un DSLR?
O mână de accesorii importante vă vor ajuta să beneficiați la maxim de camera dvs. DSLR. Unele pot fi chiar necesare din momentul în care achiziționați camera, în funcție de ce intenționați să o utilizați. Altele pot fi achiziționate în timp și în funcție de nevoile particulare care pot apărea.
Unul dintre cele mai critice accesorii este cardul de memorie, care este necesar pentru a vă stoca imaginile și, desigur, un obiectiv bun. Dincolo de aceste două articole, unele accesorii suplimentare pe care poate doriți să le achiziționați sunt sclipirile externe, trepiedele, bateriile suplimentare, filtrele pentru lentile și descărcările de la distanță.

Ce îngrijiri are nevoie de o cameră DSLR?
După cum probabil este clar până acum, camerele DSLR sunt echipamente complexe și pot fi destul de delicate. Stocarea și transportul aparatului foto într-o geantă sau rucsac specializat vă va ajuta să îl protejați de umiditatea și murdăria nedorite. Când utilizați aparatul foto, o curea pentru gât este o idee bună pentru a evita căderea și deteriorarea accidentală a acesteia.
În timp ce dețineți un DSLR, probabil va fi necesar ca dvs. să curățați senzorul la un moment dat. Acest lucru poate fi realizat de către un tehnician profesionist sau acasă, dar va fi nevoie de îngrijire specială pentru a evita deteriorarea. O ultimă cerință de îngrijire este să scoateți bateria dacă nu veți folosi camera pentru o perioadă îndelungată.
Criterii de cumpărături
Când sunteți gata să achiziționați noul DSLR, trebuie să luați în considerare câteva criterii importante. Aceste criterii te vor ajuta să faci alegerea corectă, la prețul corect.
- Utilizare
- Senzor
- Rezoluția imaginii
- Sensibilitate (ISO)
- Vizor și ecran
- Capacitate video
- Marca
Utilizare
Modul în care intenționați să utilizați o cameră foto este probabil cel mai important criteriu pe care ar trebui să-l luați în considerare – și vă va ajuta să decideți dacă un DSLR este potrivit pentru dvs. în primul rând. Dacă intenționați să filmați în mod automat în mod automat și căutați doar să colectați câteva fotografii în timpul vacanței, puteți prefera o cameră digitală simplă sau o cameră polaroid în loc de un DSLR scump.
Dacă doriți să cumpărați un DSLR pentru a vă implica mai mult în fotografie sau pentru a urmări în continuare un interes puternic pentru forma de artă, cea mai bună opțiune poate fi un DSLR entry-level special conceput pentru începători. Pe de altă parte, fotografii cu experiență vor căuta DSLR-uri cu cele mai bune caracteristici, performanță și posibilități ample de control al imaginii produse.
Senzor
Senzorul este inima și sufletul oricărei camere digitale, deoarece este partea responsabilă cu captarea luminii care în cele din urmă face o fotografie. Dimensiunea este un aspect fundamental al senzorului de cameră. Senzorii mai mari vor putea prelucra mai multe informații și vor produce o imagine de calitate superioară. Rețineți acest lucru ca o caracteristică importantă de luat în considerare atunci când priviți camerele DSLR.
Majoritatea camerelor DSLR au în prezent un senzor APS-C – care se găsește de obicei în camerele Canon, Nikon și Sony – sau senzorul 4/3 obișnuit în mărcile Panasonic, Olympus, Kodak și Leica. Cu toate acestea, unele camere vor avea un senzor mai mare, cu cadru complet (35 mm). Aceasta se găsește, de obicei, în cele mai profesionale corpuri de camere.
Rezoluția imaginii
Când vine vorba de rezoluția imaginii, oamenii se gândesc de obicei la megapixeli. Regula generală este aceea că mai mulți megapixeli înseamnă o rezoluție mai mare și un detaliu mai mare în imaginea finală. Cu toate acestea, calitatea unei fotografii nu este doar o reflectare a numărului de megapixeli. De asemenea, este determinată de dimensiunea senzorului, care poate fi și mai important pentru calitatea imaginii.
Camerele cu senzori mai mari vor oferi, de obicei, o suprafață mai mare pe pixel, iar acest lucru înseamnă o calitate mai mare, precum și o sensibilitate mai mare la lumină. Totuși, ar trebui să fiți conștienți că imaginile cu mai mulți megapixeli ocupă și mai mult spațiu pe cardul de memorie și computerul dvs., deci ar putea fi necesar să investiți în echipamente suplimentare pentru a vă stoca toate imaginile.

Sensibilitate (ISO)
Valoarea ISO a unei camere indică cât de sensibil este un senzor la lumina care intră prin obiectiv. Valori mai mari vă vor permite să fotografiați în lumină mai mică. De exemplu, un ISO de 3200 ar fi adecvat pentru fotografierea pe timp de noapte, în timp ce o valoare scăzută de 100 ar putea fi cea mai bună pentru fotografierea în lumina soarelui.
Un aspect negativ al valorilor ISO ridicate este acela că acestea vor avea ca rezultat mai mult „zgomot” în imaginea dvs. Așadar, veți dori să fiți atenți la selectarea celei mai bune valori ISO atât pentru condițiile de iluminare, cât și pentru cantitatea de zgomot pe care îl simțiți adecvat. În general, cu o gamă mai largă de valori ISO disponibile pe camera dvs., veți putea filma într-o gamă mai largă de condiții de iluminare.
Vizor și ecran
Deoarece vizorul vă permite să vedeți o imagine înainte de a apăsa butonul declanșator, este o caracteristică esențială pentru orice cameră. Vizoarele optice vă permit să vedeți exact ce aveți de captat printr-un sistem de oglinzi care reflectă scena din fața dvs. prin vizor. Vizoarele electronice vă vor arăta imaginea pe un ecran LCD sau OLED.
Există o gamă largă de vizualizatoare disponibile și nu toate sunt create egale. Claritatea și dimensiunea unei imagini vor varia în funcție de modelul specific, așa că este mai bine dacă puteți testa câteva opțiuni diferite înainte de a alege o cameră foto pentru a cumpăra.
Capacitate video
În aceste zile, majoritatea DSLR-urilor au capacitatea de a captura videoclip pe lângă imagini statice. Dacă te uiți la o cameră cu capacități de înregistrare video, ar trebui să fii sigur că verifici ce rezoluție folosește: HD, Full HD sau 4K. Vă recomandăm să selectați o cameră cu cel puțin video Full HD.
Marca
Nikon și Canon sunt brandurile de frunte în ceea ce privește camerele DSLR. Puteți găsi, de asemenea, câteva opțiuni bune de la producătorii Sony și Kodak. Brandul cu care alegeți va fi probabil cel cu care rămâneți mai mulți ani, așa că alegeți cu atenție!
Acesta este cazul, deoarece orice accesorii pe care le cumpărați, cum ar fi lentilele, pot fi legate de o anumită marcă. Există excepții, deoarece unele lentile vor funcționa cu mai multe mărci sau cu un adaptor, dar acestea pot să nu fie cele mai bune lentile de pe piață.
Rezumat
Camerele DSLR permit cea mai înaltă calitate a imaginii, chiar dacă un fotograf nu are experiență. Acestea oferă mult spațiu pentru controlul asupra setărilor specifice și au caracteristici cărora le lipsește adesea camerele compacte sau punctuale și de fotografiere.
Cu toate acestea, selectarea DSLR perfectă pentru dvs. poate fi deosebit de dificilă. Înainte de a cumpăra orice DSLR, ar trebui să luați în considerare factori precum utilizarea prevăzută, dimensiunea senzorului, rezoluția imaginii și intervalul ISO. Pentru a vă ajuta în acest proces, acest ghid a detaliat fiecare factor și de ce contează. Acum, puteți lua o decizie sigură și informată atunci când mergeți să vă cumpărați noua cameră foto.
În cele din urmă, dacă acest articol v-a fost util în procesul de selecție a camerei dvs., lăsați-ne un comentariu cu gândurile dvs. și împărtășiți articolul cu prietenii prin intermediul rețelelor de socializare.
Alegerea noastra nr. 1 :
Aparat foto DSLR Nikon D3500, 24.2MP, Negru + Obiectiv AF-P 18-55mm VR
- Fotografii si filme Full HD bogate in detalii
- Sistemul de focalizare automata extrem de precis
A doua alegere :
Aparat Foto DSLR Nikon D7500, 20.9 MP
- Senzor de masurare RGB de 180K pixeli
- D7500 asigura imagini clare
A treia alegere :
Aparat foto D-SRL Nikon D850, 153 AF, 45.4 MP, Negru
- Senzorul cu o densitate mare de campuri fotosensibile
- Cadrul complet, 45,4 megapixeli ai rezolutiei BSI CMOS