Cel mai bun duș bucal 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Dantura trebuie întreținută cât mai bine, fiindcă acestea joacă un rol esențial în masticație, dar contribuie substanțial și la aspectul fizic. O dantură frumoasă, mereu curată și întreținută este întotdeauna apreciată și complimentată. 

În plus, este util să aveți cât mai multă grijă de dinții dumneavoastră, pentru a vă feri cât puteți de mult de carii sau alte probleme dentare, care pot cauza dureri ori extracții. Este mai bine și mai ieftin să întrețineți, decât să reparați.

Prin urmare, trebuie să fiți conștient de importanța perierii dinților de mai multe ori pe zi, pentru a spori sănătatea danturii. De asemenea, este recomandat să luați în vedere un duș bucal, care poate asigura o igienă orală de înaltă calitate. 

Citiți în continuare articolul, pentru a vă pune la curent cu cele mai prețioase informații despre dușul oral. 

Motive pentru care trebuie să aveți un irigator bucal

Este bine să luați în vedere faptul că în momentul în care vă întrețineți cât mai bine dantura, veți putea sta cât mai departe de cabinetul dentistului. Bineînțeles, că în continuare trebuie să faceți cele două vizite obligatorii pe an, însă dacă vă străduiți ca dinții să fie mereu curați și frumoși, atunci nu veți avea de ce să vă faceți griji la programări. 

Așa cum periuța de dinți clasică a pierdut teren în fața celei electrice, la fel se întâmplă și în cazul aței dentare, care poate fi înlocuită cu succes de aparatul bucal. 

Trebuie să rețineți că un duș bucal profesional este mult mai eficient decât clasica ață dentară, fiindcă datorită presiunii, acesta pătrunde cu ușurință în spațiile în care periuța și ața nu au acces. 

În plus, irigatoarele bucale pot transforma o sesiune banală de curățare a dinților, într-un moment rapid, simplu și foarte plăcut. 

Motivele pentru care trebuie să aveți în vedere un aparat de duș bucal sunt:

 • Utilizare facilă
 • Contribuie la tratarea gingivitei și a paradontozei
 • Înlătură mirosurile neplăcute și tartrul
 • Igienizează implanturile, punțile, coroanele și aparatele dentare
 • Poate fi folosit cu apă curată sau cu apă de gură

Prin urmare, există o mulțime de avantaje pe care un simplu duș bucal le poate pune la dispoziția dumneavoastră. Astfel, nu mai stați pe gânduri, ci comandați chiar acum un aparat oral, care să vă ajute la igienizare.

Top 3 dușuri bucale recomandate

Duș bucal cu setări personalizabile

Dus bucal Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8341/01, 1 cap (Alb/Gri)

 • Previne apariția tartrului
 • Igienizează cavitatea orală
 • Preț ridicat
 • Necesită înlocuirea frecventă a capetelor
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Acesta este un duș bucal pe care puteți să-l personalizați în funcție de preferințe. Puteți seta dumneavoastră numărul de pulverizări pe minut ale aparatului. 

Duș bucal cu 1700 de impulsuri/ minut

Dus bucal portabil Dr.Mayer WT 3500, 1700 Impulsuri/min (Alb/Verde)

 • 1700 de impulsuri
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită înlocuirea frecventă a capătului
Scurta descriere Dus bucal WT3500 curata in locurile greu-accesibile dintre dinti si in profunzimea buzunarelor gingivale, indepartand resturile si tartrul ce contribuie la aparitia cariilor, imbolnavirea gingiilor si a respiratiei urat mirositoare.   Avantaje: Indeparteaza bacteriile in profunzime, dintre dinti si de sub linia gingiilor acolo unde periajul și ata dentara nu ajung Maseaza si stimuleaza gingiile pentru a imbunatati circulatia si a va pastra gingiile puternice si sanatoase. Ideal pentru curatarea din jurul puntilor dentare, aparatelor dentare si coroanelor dentare. Manerul conceput ergonomic si furtunul rotativ 360° va permite sa controlati cu usurinta fluxul de apa pentru a ajunge în toate zonele gurii. Tehnologia Multi Pulse, cu 3 moduri de operare (normal, sensibil și pulsat) si indicator LED, ofera o presiune a apei de la 40 la 90 PSI cu 1700 de pulsatii pe minut Oprire automata după finalizarea ciclului de 2 minute Contine baterie reincarcabila Li-ion Recipient de apa cu o capacitate de 170ml. A se utiliza cu apa, apa de gura sau solutii antibacteriene, in functie de recomandarea dentistului Rezistent la apa Sunt incluse 2 capete de curatare Alimentator 100-240V Prezentare:   Dus bucal portabil WT3500 – 1 bucata Rezerve – 2 bucati Incarcator – 1 bucata

Acesta este un duș bucal profesional, pe care trebuie să-l aveți, dacă vă doriți o igienă cât mai corectă a cavității bucale. Are 1700 de impulsuri/ minut, ceea ce indică faptul că igienizarea se poate face într-un mod foarte rapid.

Duș bucal cu 3 trepte de presiune

Irigator bucal Panasonic EW1411, 1400 oscilatii/min, 3 programe, 3 Trepte de presiune + Periuta electrica Panasonic DM81, 2 programe, 31000 oscilatii/min, (Alb/Argintiu)

 • 3 trepte de presiune
 • Profesional
 • Preț ridicat
 • Necesită schimbarea capetelor în mod regulat
Scurta descriere Elimina prin spalare tartrul care se gaseste in pungile parodontale delicate  

Irigator oral reincarcabil cu mod Interdenal recent dezvoltat, ideal pentru curatarea intre dinti.   Cele 3 efecte ale curatarii cu jet de apa Un irigator Panasonic forteaza eliminarea resturilor de alimente ramase intre dinti cu ajutorul unui jet de apa si elimina prin spalare tartrul care se gaseste in pungile parodontale. Jetul de apa cu intrare de aer poate fi utilizat si pentru o stimulare reconfortanta a gingiilor. Un irigator contribuie la sanatatea gingiilor dupa o utilizare timp de doua saptamani.* *In conformitate cu un studiu clinic efectuat de catre Departamentul de paradontologie, Universitatea de Stomatologie din Japonia.   Jetul puternic de apa forteaza eliminarea bacteriilor si a resturilor de alimente din cavitatile in care periutele nu pot ajunge     Tehnologia de pompare a apei, originala de la Panasonic, genereaza un jet puternic de apa cu o presiune de aproximativ 590 kPa. Irigarea curata eficient locurile in care periutele nu pot ajunge, cum ar fi intre dinti si in jurul puntilor, al aparatelor si al coroanelor dentare. Un jet puternic de apa elimina resturile de alimente din gura dvs.   Modul interdental reduce la minimum cantitatea de apa risipita atunci cand duza este deplasata     In modul interdental, fluxul de apa este intermitent, astfel ca risipa din rezervor este minima atunci cand deplasati duza. Comparativ cu modul Jet, acesta asigura o curatare eficienta utilizand aproximativ 1/4 din cantitatea de apa. Durata de curatare este de aproximativ 4 ori mai lunga decat in cazul unui model conventional.   Doua moduri Air In (Intrare aer) pentru o curatare a pungilor parodontale care este mai blanda cu gingiile     Tehnologia de control al fluxului de apa, originala de la panasonic, amesteca bule fine de aer cu apa pentru a genera un jet moderat de apa cu o presiune de aproximativ 390 kPa. De asemenea, modul Air In are doua setari de putere, una asigurand un jet fin de apa cu o presiune de aproximativ 200 kPa.   Ingrijire a gingiilor cu stimulare intermitenta si reconfortanta

Utilizati modul Air In (soft) (intrare aer moderata) pentru ingrijirea gingiilor. Fluxul de apa care contine bule fine de aer stimuleaza reconfortant zonele cu probleme din gingii.               Eliminare a tartrului* de aproximativ 4 ori mai eficienta decat prin simpla gargara   Utilizarea unui irigator oral Panasonic permite eliminarea de aproximativ 4 ori mult tartru din pungile parodontale decat prin simpla gargara. *Tartru se gaseste in pungi parodontale *Dinti periati inainte de testare

 

 

 

Pentru a elimina bacteriile ascunse in pungile parodontale, care cauzeaza parodontoza, cu ajutorul unei periute de dinti, varfurile perilor trebuie sa poata patrunde in pungile inguste. La periuta foarte fina, originala de la Panasonic, varfurile perilor, care au un diametru de doar aprox. 0,02 mm, sunt proiectate sa patrunda doar 3 mm in pungile parodontale. Comparatie privind usurinta cu care patrund perii in pungile parodontale.     Vibratii sonice   Periuta vibreaza la o viteza de rotatie de aprox. 31 000 de miscari/min., pentru o miscare fina si cu viteza ridicata a periutei. Vibratiile precise cu viteza ridicata elimina in profunzime tartrul din pungile parodontale, reducand la minimum solicitarea asupra dintilor si a gingiilor.     Doua moduri de periaj selectabile         Design ergonomic, foarte subtire   Corpul este foarte subtire si are o greutate redusa, astfel incat este usor de utilizat. Lavabila  

Acesta este un duș bucal cu înalte performanțe. Are 3 trepte de presiune și curăță interdentar, pungile paradontale și îngrijește gingiile printr-un masaj eficient.

Tipuri de dușuri bucale

Există pe piață două tipuri de irigatoare bucale, despre care trebuie să cunoașteți câteva informații esențiale. Este bine să luați la cunoștință despre acestea, pentru a ști cu exactitate care este varianta cea mai potrivită pentru dumneavoastră. 

 • Irigator bucal motorizat

Acesta poate fi fără fir sau countertop. 

Cel countertop este cel mai complex tip de irigator bucal, care are accesorii și multiple funcții. Se montează permanent în baie.

Irigator bucal portabil este cel fără fir, care poate fi transportat cu ușurință, fiindcă are aceleași dimensiuni cu o periuță electrică. 

 • Duș bucal nemotorizat, atașat la robinet

Aceasta este cea mai ieftină variantă de irigator bucal, fiindcă nu funcționează cu energie electrică și sunt mai puțin eficiente. Presiunea acestora este direct proporțională cu debitul de la robinet. 

Duș bucal cu jet unic, dublu și triplu

Irigator bucal Philips Sonicare AirFloss HX8438/01, 2 capete, Jet unic/dublu/triplu (Alb/Gri)

 • Mai multe tipuri de jeturi
 • Profesional
 • Preț ridicat
 • Necesită amplasare în baie
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Acesta este un alt duș bucal de calitate superioară, care merită să fie luat în vedere. Are trei tipuri de jeturi: unic, dublu și triplu, motiv pentru care igiena orală va fi făcută ca la carte cu ajutorul acestuia. 

Criterii de selecție a celor mai bune irigatoare bucale

După ce vă hotărâți care este modelul pe care îl doriți la dumneavoastră acasă, este bine să luați în vedere câteva aspecte, care vă pot îndruma doar către produse de calitate superioară. 

 • Presiunea

Presiunea este un factor care influențează foarte mult calitatea irigatorului bucal. Acest tip de aparat funcționează pe bază de presiune, fapt pentru care este ideal să acordați o importanță sporită acestui aspect. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât periajul va fi unul mai corect și mai bun. 

Atenție, însă, fiindcă o presiunea prea mare, poate afecta gingiile și nu numai. De aceea, cele mai bune dușuri bucale sunt cele care permit personalizarea nivelului de presiune sau a pulsațiilor pe minut. 

În cazul în care aveți probleme dentare, atunci este bine să folosiți o presiune mai mică, pentru a nu agrava afecțiunile. Dacă dantura se află în stare excelentă, atunci  puteți folosi o presiune de peste 1500 de pulsații pe minut. Cu o astfel de presiune, periajul va dura foarte puțin. 

 • Tipul de apă folosit

Există dușuri bucale care pot folosi apa de la robinet și irigatoare care au un rezervor atașat. Cele cu rezervor au o cantitate limitată de apă pe care o pot folosi, însă în acestea poate fi introdusă și apă de gură, astfel încât să dezinfectanți cât mai bine cavitatea bucală. 

Trebuie să rețineți că de regulă apa introdusă în rezervor este potrivită pentru circa două utilizări. 

 • Design și accesorii

Este indicat să alegeți un irigator bucal cât mai compact, care să poată fi transportat cu mare ușurință. În plus, este ideal să luați în vedere un model cât mai mic, care să nu ocupe foarte mult spațiu în baie. 

Mânerul trebuie să aibă o formă ergonomică și să fie cât mai confortabil. Astfel, este recomandat ca acesta să prezinte inserții de cauciuc, pentru a fi cât mai aderent în palmă. 

Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că fiecare membru al familiei trebuie să aibă un cap de irigator personal. În cazul în care doriți să utilizați irigatorul și pe post de periuță electrică, puteți achiziționa un cap de irigator cu periuță.

 • Funcții

Nu toate aparate de duș bucal pun la dispoziția utilizatorilor funcții speciale, însă cele mai bune produse de acest fel, trebuie să aibă:

 • Funcție de masaj a gingiilor – stimularea circulației  gingiilor, pentru sporirea sănătății acestora
 • Sistem antibacterian – permiterea utilizarii apei de gură, pentru dezinfectarea cavitatii bucale

Cele mai bune dușuri bucale – Ghid de cumpărături și recenzii

Duș bucal pentru curățare în 60 de secunde

Irigator bucal Philips Sonicare AirFloss Ultra HX8462/01, 2 capete (Alb)

 • Curățare în 60 de secunde
 • Calitativ
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de amplasare în baie
Scurta descriere Gingii mai sănătoase în 2 săptămâni, garantat*   Conceput pentru utilizatorii de aţă dentară ocazionali cu stativ de umplere şi de încărcare 2 capete 1 încărcător preinstalat de voiaj Umplere şi încărcare automată   S-a dovedit clinic că este la fel de eficace pentru sănătatea gingiilor ca aţa dentară**     S-a dovedit clinic că Philips Sonicare AirFloss Ultra îmbunătăţeşte sănătatea gingiilor la fel de mult ca aţa dentară.** Ajută la îmbunătăţirea sănătăţii gingiilor în numai două săptămâni.   Eliminare de până la 99,9% a plăcii bacteriene***     Elimină până la 99,9% din placa bacteriană în zonele tratate.***   Contribuie la prevenirea cariilor între dinţi     Eliminând cu delicateţe placa bacteriană rămasă în urma periajului, Philips Sonicare AirFloss Ultra ajută la prevenirea cariilor care se formează în spaţiul dintre dinţi.   Tehnologie unică cu jet de aer şi micro-picături     Rezultatele noastre dovedite clinic sunt posibile datorită tehnologiei unice care combină aerul şi apa de gură sau apa simplă pentru a curăţa eficace, dar delicat, spaţiile dintre dinţi şi de-a lungul liniei gingiei.   Cap de curăţare de înaltă performanţă     Noul cap de curăţare de înaltă performanţă AirFloss Ultra amplifică puterea tehnologiei noastre cu aer şi cu micro-picături, pentru a fi mai eficace şi mai eficientă ca oricând.   Setări personalizabile pentru jetul triplu     Pulverizatorul puternic al AirFloss Ultra poate fi personalizat după cum doreşti, cu jet unic, dublu sau triplu la fiecare apăsare a butonului de activare.   Durează numai 60 de secunde: orientare, apăsare, curăţare!     Cu AirFloss Ultra, curăţarea întregii guri durează mai puţin de 60 de secunde pe zi. Pur şi simplu selectezi frecvenţa jeturilor (unic, dublu sau triplu) şi ţii apăsat butonul de activare pentru jeturi continue automate sau îl apeşi şi-l eliberezi pentru modul cu jeturi manuale.   Întotdeauna gata de utilizat     Stativul de umplere şi de încărcare umple automat mânerul în mai puţin de 10 secunde, conţine apă de gură pentru până la 2 săptămâni şi menţine mânerul încărcat.   Proaspăt şi curat datorită apei de gură     Utilizează cu apa de gură, pentru o prospeţime excepţională şi pentru combaterea microbilor.   O modalitate uşoară de a deprinde un obicei sănătos     Curăţarea spaţiilor dintre dinţi este foarte importantă pentru sănătatea orală în general. AirFloss este o modalitate uşoară de a curăţa mai profund între dinţi, ajutându-te să îţi formezi un obicei sănătos.  

Acesta este un duș bucal cu performanțe notabile. Poate curăța întreaga cavitate bucală în doar 60 de secunde. Pune la dispoziția utilizatorului numeroase funcții speciale. 

Duș bucal cu rezervor

Irigator bucal Dr. Mayer WT6000, Tornado, Rezervor 600ml, 1400 pulsatii/min, 4 tipuri de varfuri

(20 reviews)
 • Rezistent
 • Calitativ
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de amplasare în baie
Scurta descriere   WT6000 TORNADO – dus bucal care curata in locurile inaccesibile dintre dinti si in profunzimea buzunarelor gingivale, indepartand resturile si tartrul ce contribuie la aparitia cariilor, imbolnavirea gingiilor si a respiratiei urat mirositoare.   Avantaje: Ofera posibilitatea de control a presiunii (10 trepte); Sistem One-Touch cu pana la 1400 de pulsatii pe minut ale jetului de apa. Presiunea jetului de apa ajunge pana la 90 psi. Ajuta in lupta impotriva gingivitei si a paradontozei Contribuie la mentinerea unei respiratii proaspete tinand sub control dezvoltarea bacteriilor din gura. Ideal pentru a curata in jurul: implanturilor, aparatelor ortodontice, coroanelor, puntilor si protezelor. Rezervor de 600ml cu loc special pentru depozitarea varfurilor Buton de pauza a jetului de apa amplasat pe maner. Recomandat de catre medicii stomatologi Lungime cablu incarcator: 1.8m Pachetul contine 6 varfuri: 3 capete standard – uz general – pentru utilizarea dusului bucal de intreaga familie, 1 varf  pentru irigarea adanca subgingivala. 1 varf  – ortodontic – pentru masaj gingival si ideal pentru cei ce poarta aparate ortodontice. 1 varf “Tongue scraper” pentru curatarea zonei limbii, indepartarea bacteriilor si imbunatatirea circulatiei. Prezentare: TORNADO Water Flosser WT6000 – 1 bucata Tip alimentare: 110-240V AC, 50/60Hz

Acesta este un tip de duș bucal care necesită mai mult spațiu de amplasare în baie. Cu toate acestea, este foarte bun, durabil, rezistent și eficient, așa că se află în topul celor mai bune irigatoare bucale de pe piață. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled