Cel mai bun cort pentru camping 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Nu toată lumea preferă vacanțele la hoteluri de lux, ci unii oameni adoră să se cazeze cât mai aproape de natură, adică chiar în inima ei. Dacă vă numărați printre persoanele care caută să se relaxeze prin intermediul escapadelor spontane, în care să vă cazați acolo unde peisajul este mai frumos, atunci cu siguranță aveți nevoie de cel mai bun cort de pentru camping. 

cel mai bun cort pentru camping

Cortul de camping trebuie să fie cât mai bine ales, pentru a avea parte de cât mai mult confort pe parcursul nopților. Este recomandat ca cel mai bun cort pentru camping să fie rezistent la ploaie, ultraușor, pentru a fi transportat cu lejeritate și realizat dintr-un material durabil și rezistent. 

De asemenea, acesta trebuie să fie suficient de mare pentru toată familia. Dacă încă nu aveți copii, puteți să vă orientați spre un cort de 2 persoane, însă dacă sunteți mai mulți membri găsiți și corturi de 3, 4 sau 6 persoane. Cu alte cuvinte, în cazul în care plănuiți o excursie cu cei mici, trebuie să alegeți un cort mare de camping, de familie. 

Cort pentru 3 sezoane

Cort cu structură autoportantă trekking 3 sezoane TREK 900 2 persoane Gri FORCLAZ

(177 reviews)
 • Calitate superioară
 • Pentru mai multe sezoane
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Produs conceput pentru trekking. Cort ușor, compact și confortabil, pentru 2 persoane, utilizare 3 sezoane. Structură dom (Y dublu), pentru spațiu optim în interior. 4 buzunare, 2 uși și 2 abside cu protecție pentru 2 rucsacuri de 50-70L.Cameră și supratentă separate.

Acesta este un cort realizat din materiale durabile, fapt pentru care poate fi utilizat timp de 3 sezoane. Poate fi transportat foarte ușor,  are un material care permite pătrunderea luminii și conține două spații mari de ventilare. 

Criteriile de selecție a celui mai bun cort pentru camping

Dacă mergeți pentru prima dată sa cautati cel mai bun cort pentru camping de munte, trebuie să aveți în vedere mai multe aspecte, care să vă ajute să faceți alegerea cea mai bună.

Printre acestea se numără:

 • Capacitate

După cum tocmai ați aflat deja, sunt mai multe tipuri de corturi. Clasificate în funcție de capacitate, de numărul de persoane care pot dormi în interiorul acestuia. 

Trebuie să știți că este recomandat să cumpărați un cort mare, doar în momentul în care știți sigur că plecați la drum cu mai multe persoane. În cazul în care doriți să plecați doar cu jumătatea dumneavoastră, dar vreți să luați un cort de 4 persoane, de exemplu, este necesar să știți că este o decizie greșită. Un cort mai mare înseamnă și o greutate mai mare, lucru care pate îngreuna procesul de transportare a acestuia. 

În cazul în care nu cărați cortul în rucsac, în spate, ci îl puneți în mașină până la destinație, este ideal să vă orientați după un model care să poată găzdui o persoană în plus față de câte sunteți de fapt în escapadă. Acest lucru este important pentru un plus de confort. 

 • Sezonul în care doriți să-l folosiți

În momentul în care vă aflați pentru prima dată într-un magazin cu corturi, ați putea fi tentat să cumpărați orice model arată mai bine sau pare mai spațios. Cu toate acestea, trebuie să știți că cel mai important criteriu de selecție a celui mai bun cort pentru camping constă în sezonul în care doriți să-l folosiți. 

Pentru vară, nu există nicio problemă să alegeți un model oarecare. Insă când vine vorba despre sezoanele mai reci, aveți nevoie de un cort de camping profesional, mult mai rezistent și bun. Cele mai bune modele de corturi de camping pentru vremea răcoroasă sunt confecționate din materiale speciale, ce au un grad de impermeabilitate mult mai ridicat. 

Trebuie să rețineți că puteți găsi atât corturi pentru un singur sezon, cât și modele care sunt ideale pentru toate cele patru anotimpuri. Totul depinde de preferințele și finanțele de care dispuneți. 

 • Material

Principala caracteristică a unui cort constă în calitatea materialului din care este realizat. 

Astfel, folia exterioară a cortului trebuie să fie confecționată din nylon sau din poliester. Mai mult, este necesar să fie cât mai bine cusută, astfel încât să nu treacă apa prin aceasta. 

 • Formă și înălțime

Există mai multe tipuri de corturi, fapt pentru care trebuie să cunoașteți câte ceva despre fiecare. Astfel încât să alegeți un tip care să vi se potrivească la perfecție. 

Este indicat ca înainte să plecați în a căuta cel mai bun cort pentru camping, să vă hotărâți asupra înălțimii pe care o doriți la  acesta. În plus, trebuie să știți câte ceva și despre forma acestuia. Rețineți că în momentul în care distanța dintre podea și pereți este mai mică, cu atât spațiul de desfășurare în interior se micșorează. 

Câteva tipuri clasice de corturi:

– Cort de tip iglu – se montează foarte ușor și este recomandat pentru începători.

– Cort tip tunel – este ideal pentru drumeții de lungă durată, fiindcă acest cort are sub 2 kilograme. Este foarte stabil și rezistă condițiilor meteo nefavorabile într-un mod surprinzător de bine. Mai mult decât atât, se montează foarte rapid.

– Cort geodezic – este gândit pentru a putea rezista spectaculos condițiilor meteo extreme. 

 • Număr de intrări

Corturile cu o singură intrare sunt mult mai ieftine și accesibile. Insa cele cu două intrări sunt cele mai bune corturi pentru camping. A doua intrare poate fi utilizată pe timp de vară pentru a aerisi cortul. Realizarea de curent în interiorul acestuia, poate conduce la oprirea creșterii temperaturii în camere. Mai ales în zilele caniculare din an. Acest lucru aduce un plus de confort. 

Cort tip tunel

Cort tip tunel trekking TREK 900 Ultralight 2 persoane gri FORCLAZ

(27 reviews)
 • Rezistent la vânt
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Produs ultra ușor și compact, ce oferă un confort minim pentru trekking. 3 sezoane, pentru 1-2 persoane. Structură compactă, în formă de tunel, asigură un spațiu de locuit minim: 2 uși, 1 spațiu depozitare, 2 buzunare.Bețele se montează în spațiile speciale. Demontare rapidă.

Acesta este un cort bun în care puteți înnopta în siguranță și într-un mod foarte confortabil. Este impermeabil, întunecos și durabil, fapt pentru care poate reprezenta o investiție pe termen lung, care să vă satisfacă. 

Sfaturi pentru o noaptea petrecută în cel mai bun cort de camping

Dacă vă hotărâți să încercați pentru prima dată experiența de a dormi în cort în mijlocul naturii, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi, menite să vă ajute în acest sens. 

 • Găsiți un teren plat, fără denivelări sau în pantă
 • Asamblați cortul conform fișei atașate
 • Asigurați- vă că nu uitați să montați niciun element
 • Ancorați cortul în pământ, pentru ca acesta să nu zboare în cazul unei ploi sau a unei rafale de vânt
 • Luați cu dumneavoastră saci de dormit, pentru a nu înnopta direct pe pământ
 • Îmbrăcați-vă cât mai gros, indiferent de sezon, pentru că noaptea se lasă destul de frig

Cele mai bune corturi pentru camping – Ghid de cumpărături și recenzii

Cort pentru 2 persoane

Cort CAMPING MH100 2 Persoane Gri QUECHUA

(740 reviews)
 • Ușor de transportat
 • Rezistent la vânt
 • Doar pentru 2 persoane
 • Dimensiuni mici
Prima noapte petrecută la cort?Produs conceput pentru camping (2 persoane). Ușor de montat. Cort accesibil, care a trecut toate testele noastre de impermeabilitate și rezistență. Structură autoportantă (tip dom) permite deplasarea ușoară.

Acesta este un cort bun pentru 2 persoane, de dimensiuni mici și foarte ușor de transportat. Se instalează foarte simplu, este impermeabil și rezistent la vânt. Dezavantajul constă în faptul că nu este foarte încăpător.  

Cort pentru 3 persoane

Cort cu structură tip dom trekking 3 sezoane TREK 500 Fresh&Black 3 Persoane FORCLAZ

(28 reviews)
 • Calitate superioară
 • Durabilitate
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Cort spațios, conceput pentru 3 persoane. Din material fresh & black, pentru a dormi confortabil și pe timpul zilei. Cort simplu & funcțional, ușor & compact. Oferă spațiu suficient pentru 3 persoane (2 uși, 2 spații de depozitare). 3 sezoane. Material Fresh and Black, pentru confort în timpul somnului.

Pe lângă faptul că acest cort este suficient de mare pentru 3 persoane, acesta poate fi utilizat parcursul a 3 sezoane. Are un preț ridicat, însă dacă vă doriți calitate, acesta poate fi un model ideal de cort pentru dumneavoastră. 

Cort pentru 4 persoane

Cort cu bețe ARPENAZ 4.1 4 Persoane 1 Cameră QUECHUA

(447 reviews)
 • Impermeabil
 • Spațios
 • Preț ridicat
 • Doar pentru 4 persoane
Produs conceput pentru sejururi petrecute în camping. Structură cu bețe, 1 cameră și living spațios. Promisiunea noastră? Să creăm un cort cu bețe confortabil, cu living jos. Ideal pentru ieșirile cu familia sau cu prietenii.

Un cort ideal pentru întreaga familie. Este spațios, ideal pentru 4 membri ai familiei și este de calitate înaltă. Cu alte cuvinte, acest tip de cort merită investiția, mai ales dacă vreți să renunțați la hotelurile de lux, în favoarea excursiilor în natură, alături de toți cei dragi. 

Cort pentru 5 persoane

Cort cu bețe ARPENAZ Fresh&Black 5.2 5 Persoane 2 Camere QUECHUA

(108 reviews)
 • Calitate superioară
 • Spațios
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Produs conceput pentru camping. Cort premontat, cu bețe, cu 2 camere separateși living spațios, ideal pentru 5 persoane. Motivația noastră? Să concepem un cort cu bețe, ușor de montat, cu tehnologie Fresh&Black. Mai puțină căldură, mai puțină lumină!

Acesta este un alt cort bun, foarte spațios, care poate găzdui 5 persoane. Pe lângă acest lucru, este foarte rezistent, neclintindu-se nici la rafalele de vânt cu viteză de până la 60 de km/ h. 

Cort pentru 8 persoane

Cort cu structură gonflabilă AIR SECONDS 8.4 FRESH&BLACK 8 Persoane 4 Camere QUECHUA

(48 reviews)
 • Plasă de insecte la ferestre
 • Dispune de 4 camere
 • Preț ridicat
 • Dimensiuni foarte mari
Produs conceput pentru camping. Cort spațios, cu 4 camere și living mare, ideal pentru ieșirile în familie. Cort cu structură gonflabilă, ușor de montat, cu material Fresh&Black. Mai puțină căldură, mai puțină lumină!

Acesta este un cort bun pentru 8 persoane. Este dotat cu plase de țânțari la ferestre, mai multe camere și living. Acestea sunt premontate, pentru a nu dura prea mult instalarea acestuia pe pământ. Este de calitate superioară, însă are și un preț pe măsură. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled