Cum trebuie aleasă placa de snowboard 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Venirea iernii poate reprezenta un motiv de bucurie pentru foarte mulți oameni care sunt pasionați de sporturile specifice acestui sezon. Dacă vara oamenii se înghesuie la piscine și la mare, în anotimpul friguros, toate pârtiile din România se bucură de un real succes. 

Chiar dacă datul cu placa de snowboard este un sport foarte periculos, care poate provoca accidentări minore sau grave, există atât pasionați cu vârste foarte fragede, cât și bătrâni cu poftă de viață și de adrenalină. 

Este o activitate de iarnă care vă poate încărca cu foarte multă energie pozitivă, vă poate aduce relaxarea de care aveți nevoie după perioadele solicitante și vă poate oferi un sentiment aparte de libertate și de liniște. 

Plăci de snowboard cu aspect inedit

Alegerea noastra #1

Placa Snowboard Raven Satine,Multicolor,Lungime 147 cm

(29 reviews)
 • Design unic
 • De calitate
 • Preț ridicat
 • Se poate crăpa
Placa Snowboard Raven Satine

In cazul in care  Laura este un pic prea rigida pentru tine, atunci trebuie sa incerci Satine. Are un profil de Camrocker, dar este un pic mai moale in Flex, ceea o ce face o alegere perfecta atunci cand cauti o placa pentru incepatori, cu care sa te dai pe partie. Satine-ul are o suprafata laminata, din policarbonat, care este usoara, foarte rigida si greu de zgariat. 

Raven Satine este o noua placa pentru femei din colectia Raven Snowboard pentru sezonul 2020. Este o placa soft, versatila, construita pe profilul camber, care va face fata atat pe partiile amenajate, in powder adanc si, in acelasi timp, va aduce un zambet pe fata ta in snowpark! Este pur si simplu o alegere excelenta pentru snowboarderii care au nevoie de o singura placa pentru tot.

Tehnologii   

 

POPLAR WOOD CORE 

        Miez foarte puternic, foarte usor, cu umiditate scazuta. Ne puteti crede sau nu, dar chiar facem un control exact asupra fiecarui arbore inainte de a fi transformat in benzi laminate vertical. Acest lucru asigura ca fiecare placa are exact aceeasi cantitate de pop si flex. Adezivul german utilizat pentru lipirea benzilor de lemn este alcatuit din cele mai bune componente naturale si acesta este motivul pentru care panourile noastre nu se delamineaza si fac placile noastre ecologice.

 

ABS SIDEWALL 

         Structura peretelui lateral este responsabila de transmiterea puterii la margini. De asemenea, sustine si consolideaza marginea superioara si absoarbe socurile. Pentru a proteja mai bine miezul impotriva daunelor externe si a penetra umiditatea in miez, peretii nostri sunt facuti numai din cel mai bun ABS de inalta calitate de lipire moleculara produsa in Austria. Experienta noastra indelungata arata ca peretii laterali de 30 de grade imbunatatesc transferul de putere peste margine si ofera o amortizare mai buna a vibratiilor.

 

 

EXTRUDED BASE 

       Bazele extrudate sunt usor si ieftin de intretinut. Nu este nevoie sa fie ceruite. Folosim numai bazele austriece de cea mai buna calitate realizate de compania lider – Isosport.

 

 

 

TRUE TWIN SHAPE 

        True twin shape inseamna ca bordul este 100% simetric – pozitia este centrat, flexul este uniform, partea laterala este dual-progresiva, varful si coada sunt exact la aceeasi latime si lungime.

 

 

 

SEMI GLOSSY FINISH 

       Folosim un strat dublu de lac transparent pentru protectie. Culorile sub suprafata lacuita sunt aproape lafel de vibrante ca si in cazul finisajului lucios, iar amprentele si murdaria sunt aproape invizibile.

 

 

  Specificatii   

 

Terrain: Freestyle, All-Mountain

Ability Level: Beginner-Intermediate

 

Rocker Type: Camrocker

Shape: True Twin

 

Flex Rating: Soft

Alegerea noastra #2

Snowboard pentru femei Salomon Lotus cu legaturi Spell, alb, marime 151 cm

(1 reviews)
 • Design unic
 • Rezistentă
 • Preț ridicat
 • Ideală pentru femei, fete

Nume Produs:Lotus+Spell

Denumire Produs:Snowboard pentru femei Tehnologie:ABS Sidewalls cu ABS din plin pentru rezistenta si un bun transfer al energiei; Talpa Extruded pentru alunecare usoara si intretinere minimala; Material:Miez Aspen Core din lemn de cea mai buna calitate Constructie:Forma Directional Twin perfecta atat pentru stabilitate la viteza cat si pentru invatarea progresiva; Bite Free Edge Bevel cu capete neascutite pentru a preveni agatarea. Flex:Soft Descriere:Potrivit pentru rideritele incepatoare si intermediare; Profil Flat Out Camber, un hibrid cu flat intre picioare, camber sub legaturi si flat la capete; Radial Sidecut pentru initeire usoara a virajelor.

Alegerea noastra #3

Placa Snowboard Raven Supreme,Negru/Verde,Lungime 158 cm

(12 reviews)
 • Durabilă
 • Rezistentă
 • Preț ridicat
 • Se poate rupe
Snowboard Raven Supreme

Supreme – In cazul in care Raven Relict este un pic prea rigid pentru tine, atunci trebuie sa incerci Supremeul. Are un profil de fullrocker, dar este un pic mai moale in Flex, ceea ce face o alegere perfecta daca va deplasati pe partii la fel de mult ca si in parc. Supreme are un laminat din policarbonat, care este usoara, foarte rigid si greu de zgariat. Ceea ce face Supreme atat ecologice si mai usoare decat cele mai multe placi traditionale.

 Marimi disponibile: 154, 158, 160, 168W

 

Specificatii:

 

Allmountain/Freestyle Sidewall/Sandwich Shape: True Twin Profile: Flatrock Flex: soft Hi-Density Biax Laminates Core – Tip-To-Tail Wood Core Base – Extruded IS4400 Level – Beginner to intermediate

 

 

 

 

.

Criteriile de alegere a  plăcii de snowboard 

Dacă vă doriți o placă de snowboard perfectă, trebuie să știți că nu contează dacă aceasta este nouă sau second-hand, ci calitatea acesteia primează. În plus, este foarte important să alegeți o placă de zăpadă care să se potrivească cu nivelul la care vă aflați în acest sport, pentru a diminua riscul unor eventuale accidentări. 

Aspectele după care trebuie să vă ghidați, atunci când alegeți placa de snowboard sunt:

 • Nivel de performanță

Este clar că un om care se dă cu snowboard-ul pentru prima dată, să nu aibă nevoie de același tip de placa precum un profesionist. Trebuie să rețineți că mărimea plăcii de snowboard joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre primele lecții de dat cu placa. Pentru începători, placa all-mountain este cea mai bună.

Astfel, plăcile de snowboard pentru începători sunt cu totul diferite față de cele pentru nivelurile mai avansate ale acestui sport. Este ideal ca întotdeauna să alegeți produsele care vi se potrivesc cel mai bine, pentru a avea parte de confort, siguranță și satisfacție.

 • Stilul de coborâre pe pârtie

În momentul în care căutați un snowboard de vânzare cu care să străbateți cele mai abrupte și interesante pârtii din țară și nu numai, este bine să nu puneți accent pe prețul acesteia, ci pe tipul ei. 

În cazul în care vreți să coborâți pârtii amenajate și foarte populate, placa powder este cea mai potrivită, iar dacă vă fascinează terenurile nebătătorite, pe care vă doriți să le descoperiți pe placă, modelul freeride este ideal. 

Prin urmare, snowboardul pentru copii va fi întotdeauna mai diferit față de cel pentru adulții experimentați în acest tip de hobby. 

Plăci de snowboard ieftine

Placă pentru copii

Placa snowboard copii, Junior Monkey, Pink, 129 cm

(18 reviews)
 • Ideală pentru începători
 • Design unic
 • Doar pentru copii
 • Se poate rupe
Placa Snowboard Copii Junior Monkey Pink 129 cm

Este o placa perfect simetrica (nu conteaza care picior este in fata).  

Cea mai ieftine placă freestyle

Snowboard freestyle/all mountain ENDZONE 105cm Copii DREAMSCAPE

 • Preț accesibil
 • Rezistentă
 • Pentru terenuri neamenajate
 • Pentru profesioniști
Produs conceput pentru snowboard. Adaptat pentru copiii între 1,15m-1,29m (nivel începător). Camber plat cu 2 vârfuri, pentru toleranţă la manevrare greşită şi practicare uşoară. Rază de curbă mică pentru manevrabilitate în viraje scurte.

Tipuri de plăci de snowboard

Există o multitudine de tipuri de plăci de snowboard cu legături, așa că alegerea unei variante optime poate fi o misiune destul de grea. 

Pentru a facilita procesul și pentru a conștientiza mai mult care este tipul de placă pe care vi-l doriți, cel mai bine este să mergeți într-o vacanță la munte și să închiriați mai multe modele pe parcursul a câteva zile. În acest fel, vă puteți da seama care este placa pe care v-o doriți cu adevărat și care vă avantajează cel mai mult pe pârtie. 

Cu toate acestea, dacă vreți să aflați din timp care sunt modelele de plăci de zăpadă care există, acestea sunt:

 • Freestyle

Acestea reprezintă o variantă scurtă de plăci de snowboard, iar flexibilitatea acestora este una destul de mare. Cu ajutorul acestora se pot face întoarceri rapide și strânse într-un mod foarte ușor, fără prea mult efort. Acest tip de plăci se găsesc cu precădere în parcurile special amenajate cu rampe pentru acest tip de sport. 

 • Park snowboard

Acestea au lungimea scurtă spre medie și prezintă o distanță mai mare între legături, pentru a oferi mai multă stabilitate în timpul unei aterizări din salt, de exemplu. Sunt folosite mai mult în parcurile de distracții, realizate pentru sporturile de iarnă.

 • Powder

Sunt plăci unidirecționale, care au partea din față un pic mai lată și ridicată decât în mod normal. Coada este dreaptă și lată. 

 • All-mountains

Acest tip de placă este cel mai des întâlnit pe pârtii. Este o combinație între plăcile freeride și cele freestyle.

 • Race

Aceste plăci sunt mai lungi, mai subțiri, mai înguste și mai rigide decât celelalte. Sunt utilizate de regulă la diferite concursuri organizate pe pârtii. Ceea ce este foarte interesant constă în faptul că acest tip de plăci sunt realizate astfel încât să poată să facă față chiar și pârtiilor acoperite de un strat considerabil de gheață. 

 • Split

Acestea sunt plăci de snowboard care se pot desprinde la jumătate, astfel încât să poată fi folosite și pe post de ski-uri. Este o inovație în ceea ce privește sporturile de iarnă, fapt pentru care merită toți banii. 

 • Slide

Acestea sunt plăci de zăpadă late,  foarte moi, cu muchia ascunsă sub talpă, astfel încât să poate fi evitate opririle cauzate de obstacolele de pe traseu. Cu alte cuvinte, această placă este ideală mai ales dacă vă doriți să coborâți pe suprafețe neamenajate, cu denivelări. 

Aveți în vedere toate aceste tipuri de plăci și faceți alegerea cea mai bună. Nu vă grăbiți atunci când cumpărați tipul de placă de zăpadă cu care vreți să vă distrați, ci luați-vă tot timpul necesar de gândire, deoarece este o misiune foarte serioasă. 

Analizați cu atenție toate tipurile disponibile pe piață și gândiți-vă care este varianta care considerați că vi se potrivește cel mai bine în funcție de nivelul la care vă aflați în acest hobby și de experiențele pe care vreți să le încercați cu acest accesoriu de iarnă. 

Topul plăcilor de snowboard – Ghid de cumpărături și recenzii

Placă de zăpadă all-mountain

Snowboard all mountain Gala Damă ROSSIGNOL

 • Ideală pentru începători
 • Rezistentă
 • Preț ridicat
 • Se poate deteriora
Produs conceput pentru snowboard (nivel începător). Placă flexibilă și tolerantă. Torsiune flexibilă, pentru toleranță la greșeli și manevrabilitate optimă! Flotabilitate optimă pe zăpadă pulvăr, datorită rocker-ului mare (față, spate).

Placă de snowboard freestyle

Snowboard freestyle & all mountain ENDZONE 500 Bărbați DREAMSCAPE

(24 reviews)
 • De calitate
 • Ușor de folosit
 • Preț ridicat
 • Ideal pentru utilizatorii intermediari
Produs conceput pentru snowboard (snowpark, pârtie, dar și în afara pârtiei). Camber plat pentru aderență și manevrabilitate! Torsiune flexibilă între picioare, pentru toleranță și dinamism! Snowboard ideal pentru utilizare freestyle sau snowpark!

Placă de snowboard pentru parcurile de distracții

Placa Snowboard Pathron Play 2019 156 W cm

(19 reviews)
 • Ideală pentru parcurile de distracții
 • Rezistentă
 • Preț ridicat
 • Doar pentru experimentați
Snowboard Pathron Play 2019 

Placa de snowboard  Play este snowboardul perfect pentru freestyle. Boarderul, Piotrek \\\’The Aviator\\\’ Tokarczyk foloseste aceasta placa in fiecare zi si afirma ca nu isi doreste mai mult. De ce? Deoarece acesta a contibuit la crearea acestei placi, asigurandu-se ca are tot ce ii trebuie unei placi profi. Flexul, pop-ul, forma si profilul acestui snowboard, fac din acesta placa perfecta pentru orice iubitor de freestyle.

 

Specificatii 

Teren: Park Pipe

Nivel: Intermediate-Advanced

 

Forma: Camrocker

Forma: True Twin

Flex: Soft

Placă de snowboard ideală pentru toate tipurile de teren

Placa Snowboard Raven Raven Solid,Maro,Marimea 146 cm

(18 reviews)
 • Ideal pentru toate tipurile de teren
 • Rezistentă
 • Preț ridicat
 • Se poate rupe
Placa Snowboard Raven Solid

 

 

In incercarea de a oferi riderilor incepatori cea mai buna placa de freestyle, Raven a adus pe piata modelul Solid. Interiorul moale de plop face acest model usor de controlat.

Tehnologii  POPLAR WOOD CORE 

Miez foarte puternic, foarte ușor, cu umiditate scăzută. Ne puteți crede sau nu, dar chiar facem un control exact asupra fiecărui arbore inainte de a fi transformat in benzi laminate vertical. Acest lucru asigură că fiecare placă are exact aceeași cantitate de pop și flex. Adezivul german utilizat pentru lipirea benzilor de lemn este alcătuit din cele mai bune componente naturale și acesta este motivul pentru care panourile noastre nu se delaminează și fac plăcile noastre ecologice.

ABS SIDEWALL 

         Structura peretelui lateral este responsabilă de transmiterea puterii la margini. De asemenea, susține și consolidează marginea superioară și absoarbe șocurile. Pentru a proteja mai bine miezul impotriva daunelor externe și a penetra umiditatea in miez, pereții noștri sunt făcuți numai din cel mai bun ABS de inaltă calitate de lipire moleculară produsă in Austria. Experiența noastră indelungată arată că pereții laterali de 30 de grade imbunătățesc transferul de putere peste margine și oferă o amortizare mai bună a vibrațiilor.

EXTRUDED BASE 

       Bazele extrudate sunt ușor și ieftin de intreținut. Nu este nevoie să fie ceruite. Folosim numai bazele austriece de cea mai bună calitate realizate de compania lider – Isosport.

 

TRUE TWIN SHAPE 

        True twin shape inseamnă că bordul este 100% simetric – poziția este centrat, flexul este uniform, partea laterală este dual-progresivă, varful și coada sunt exact la aceeași lățime și lungime.

 

SEMI GLOSSY FINISH 

       Folosim un strat dublu de lac transparent pentru protecție. Culorile sub suprafața lăcuită sunt aproape lafel de vibrante ca și in cazul finisajului lucios, iar amprentele și murdăria sunt aproape invizibile.

Cea mai scumpă placă de snowboard

Placa Endeavor Boyfriend Series 2018 145

(43 reviews)
 • Calitate superioară
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Ideală pentru experimentați

Asa cum femeile noastre de la E-Tech II, toate bordul de teren, prietenul a fost proiectat cu fiecare calaret in minte. Cu un profil de indoire la mijloc, acesta ofera suficienta putere pentru calaretii care doresc performanta fara a lasa in urma pe cei care doresc sa-l construiasca. Miezul nostru de plop din lemn de plop pastreaza o plimbare placuta si o flexibilitate consistenta pentru o calatorie predictibila. Acest sezon vede revenirea unui profil traditional de camber pentru a creste precizia si raspunsul pentru a va mentine pe partea de sus a jocului. Pentru a spori performanta, placile noastre E-Tech II primesc adaugarea unui fascicul de carbon de la varf la coada. Acest lucru mareste pop si putere, astfel incat sa puteti incarca hardpack ruleaza sau sa exploreze liniile de backcountry fara punti de comutare. Ferestrele laterale fara sudura sunt, de asemenea, imbunatatite pana la versiunea 2, care utilizeaza o metoda mai buna de fabricatie care produce mai putine deseuri, pastrand in acelasi timp proprietatile incredibile ale vibratiilor si absorbtiei de impact ale designului nostru de uretan infuzat. Toate acestea sunt finalizate cu sistemul de montare Channel pentru reglarea pozitiei infinite.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled