Cele mai bune investiții în imobiliare (Crowdfunding) 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Toată lumea visează la o afacere în imobiliare, însă de cele mai multe ori, o astfel de idee este foarte greu de pus în practică, deoarece necesită sume foarte mari de bani. Cu toate acestea, dacă dispuneți de ceva mai multe finanțe și doriți să o folosiți în mod cât mai inteligent, aceasta este cea mai corectă modalitate. 

Vestea bună este că în prezent, dacă nu dispuneți de un număr considerabil de bani pentru a porni pe acest drum, puteți opta pentru Crowdfunding. 

Ce este Crowdfunding?

Crowdfunding-ul este o cale prin care orice om poate finanța în imobiliare. Aici nu vă trebuie mulți bani, ci puteți plasa chiar și 50 de euro. Astfel, cea mai importantă și vizibilă diferență dintre acest program și altele constă în sumele mici de care aveți nevoie, pentru a demara o afacere în acest sens. În plus, de cele mai multe ori, procesul are loc online. 

Cu alte cuvinte, acest proiect a fost inventat pentru oamenii care nu au șansa de a construi de la 0 clădiri de apartamente sau de a renova ceea ce există deja. Orice om poate investi de la 50 de euro pana la 100 de euro pe mai multe proiecte imobiliare, iar aceasta sumă va fi primită înapoi în timp alături de un randament.

Această idee de afacere s-a extins și a luat amploare în Vest, unde participanții au început să facă randamente importante. Acest lucru nu înseamnă că investițiile imobiliare clasice nu mai sunt bune, ci doar că aceasta este o  idee pentru oamenii care nu își permit să investească mult în imobiliare. 

Beneficiile programului Crowdfunding

Dacă încă nu v-ați convins că vreți să luați parte la acest fenomen, este esențial să citiți cu atenție beneficiile pe care le poate pune la dispoziția dumneavoastră Crowdfunding. 

Acestea sunt:

 • Întregul proces are loc online, fără a fi nevoie de drumuri la notar sau la avocat
 • Pot fi finanțate sume foarte mici, care pornesc de la 50 de euro
 • Puteți aplica pentru mai multe proiecte imobiliare deodată, pentru ca riscul de faliment să scadă considerabil
 • Vă este pusă la dispoziție toată documentația necesară despre fiecare proiect în parte
 • Deciziile pot fi luate de acasă, dintr-un mediu relaxant și prielnic
 • Nu sunt blocate sume mari de bani pe un singur apartament
 • Poate fi o formă de venit pasiv 

Prin urmare, sunt destul de multe avantaje pe care trebuie să le aveți în vedere. 

Ceea ce trebuie să știți de la început este că apar săptămânal sau lunar noi proiecte imobiliare, așa că întotdeauna există o nouă șansă de investiție și de câștig. 

Cu toate acestea, acest tip de investiție este relativ nouă în Europa, așa că este foarte posibil să prezinte anumite riscuri, generate de acest lucru. Majoritatea  proiectelor de acest fel au loc în prezent  în țările Baltice, deoarece acolo există deja legi cu privire la acest nou tip de finanțare. 

Care sunt proiectele în care poți investi cu Crowdfunding?

Cu Crowdfunding poți aloca bani atât pentru ridicarea de noi blocuri, cât și pentru renovarea anumitor locuințe. 

Ceea ce este foarte important să rețineți este că există anumite platforme care oferă un randament anual din chirie, nu doar din investiție. Cu toate că randamentul din chirie este mai mic, și acesta vă poate ajuta să vă rotunjiți veniturile. 

În acest fel, în funcție de proiectele alese, vă puteți aștepta la randamente cuprinse între 10% și 20%.  Pentru a ajunge la un potențial maxim, este stringent să diversificați proiectele pentru care aplicați. 

Chiar dacă Crowdfunding este riscant, trebuie să știți că nicio altă formă de afacere nu este mai sigură. Trebuie să vă implicați, să fiți foarte atenți și să alegeți cu mare atenția proiectele din care vreți să faceți parte, pentru a face randamente frumoase. 

Sfaturi legate de Crowdfunding

Este ideal ca înainte să vă implicați într-un astfel de proiect, să vă informați foarte bine cu privire la toate aspectele pe care le include Crowdfunding. 

Mai mult decât atât, este recomandat ca înainte de a investi într-un imobil, să nu omiteți niciun detaliu despre acest tip de investiție, care v-ar putea schimba decizia. 

Acesta poate fi viitorul în imobiliare, fapt pentru care este util să începeți să culegeți toate datele de care aveți nevoie, pentru a începe o afacere în acest sens. 

Alte proiecte precum Crowdfunding

Mai există câteva proiecte care se aseamănă cu acesta. Printre acestea se numără:

 • Crowdestor.com

Aceasta este o platformă în care puteți investi în afaceri, imobiliare și start-up-uri. Și aici suma minimă de finanțare este de 50 de euro. 

 • Crowdestate.eu

Aici se găsesc zeci de mii de investitori, iar randamentul este de aproximativ 18% pe an. 

 • Reinvest24.com

Pe reinvest24.com puteți avea câteva apartamente pe baza cărora să primești randamente din închiriere. 

 • Estateguru.co

Aceasta este o platformă foarte mare ce deține mii de investitori. De regulă, randamentul este de aproximativ 10-14%.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled