Cele mai bune gantere 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Este foarte important sportul, așa că nu trebuie să treacă o zi din viața dumneavoastră fără să faceți câteva exerciții fizice. Dacă vă doriți să puneți masă musculară, nu doar să slăbiți, atunci este recomandat să utilizați cele mai bune gantere de pe piață în antrenamentul dumneavoastră săptămânal. 

cele mai bune gantere

În cazul în care vă aflați la început de drum în acest domeniu și nu cunoașteți foarte multe despre sport, atunci este bine să luați legătura cu un specialist sau să citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celor mai bune gantere, care să vă satisfacă pe deplin.

Tipuri de gantere

 • Gantere cu greutate fixă

Acest tip de gantere nu pot fi reglate după bunul plac sau după intensitatea antrenamentului. Capetele pot fi foarte dificil de îndepărtat sau de înlocuit.  

Ceea ce trebuie reținut este faptul că acesta tip de gantere se deteriorează foarte greu. 

Greutățile sunt fabricate de regulă din fontă și pot avea forme diverse, motiv pentru care este foarte dificil ca acestea să se rostogolească. Sunt  ideale pentru flotările cu susținere pe gantere, sunt rezistente și nu sunt deloc zgomotoase. 

 • Gantere cu greutate reglabilă

Aici există două tipuri de modele de gantere: clasice, cu discuri și cu schimbare rapidă a greutăților. 

Acest tip de discuri sunt realizate de obicei din fontă, însă cele mai ieftine variante sunt cele construite din beton. Cele din urmă sunt mai groase și mai puțin rezistente, motiv pentru care nu sunt recomandate. 

Ceea ce trebuie reținut în cazul ganterelor cu greutate ajustabilă este faptul că sunt fiabile, ușor de folosit și sigure. În plus, acestea sunt foarte ușor de transportat, având în vedere faptul că se dezmembrează. 

Gantere de 2 kg

Gantere Fitness 2 kg x 2 Albastru NYAMBA

(586 reviews)
 • Calitative
 • Ușor de folosit
 • Greutate mică
 • Ideale doar pentru anumite exerciții fizice
Produs conceput pentru tonifierea corpului. Există 6 greutăți disponibile, pentru a se adapta nevoilor tale. Îți vor plăcea: – Aderența perfectă – Forma care împiedică rostogolirea Vei adora: Polivalența, care îți va permite să intensifici genuflexiunile, fandările, bicepșii.

Criteriile de selecție ale celor mai bune gantere de pe piață

 • Materialul ganterelor

Majoritatea ganterlor sunt construite dintr-un bloc solid din fontă. Chiar dacă acestea nu arată foarte bine, sunt preferate de mulți sportivi, fiindcă sunt mult mai aderente față de alte variante de gantere. Majoritatea profesioniștilor aleg acest tip de gantere, însă acestea sunt potrivite și pentru începători. 

Vopseaua este folosită pentru a proteja ganterele împotriva ruginii, însă finisajele cu crom sau învelișul din cauciuc au același scop. 

 • Mânerul ganterelor

Există două tipuri de mânere, atunci când vine vorba despre gantere: din oțel, cu finisaj cromat  vopsit sau cu mânere îmbrăcate în spumă cauciucată. 

Mânerele din oțel pot cauza dureri ori răni, mai ales dacă sunt folosite zilnic. De aceea, se recomandată utilizarea unor mănuși în cazul acestui tip de mânere. 

În ceea ce privește forma mânerelor, acestea pot fi cilindrice ori arcuite. Mânerele ergonomice sunt prezente de regulă în cazul ganterelor ajustabile. Modelele clasice și olimpice au mânere texturate. 

 • Greutatea ganterelor

Pentru începători sunt recomandate greutățile ajustabile, astfel încât antrenamentele să poată fi personalizate într-o proporție destul de mare. 

Din cauza faptului că femeile au structura musculară diferită față de cea a bărbaților, este esențial ca persoanele de sex feminin să folosească întotdeauna gantere cu greutăți foarte mici. Pentru exercițiile aerobice sunt recomandate seturile de gantere de circa 0, 25  kg până la 5 kilograme. 

În cazul în care scopul dumneavoastră principal este de a crește masa musculară din corp. Atunci puteți să vă orientați spre ganterele cu o greutate mai mare de 50 de kg. 

 • Depozitarea ganterelor

Pentru a nu depozita ganterele la întâmplare, este necesar să luați în vedere un suport pentru acestea. În cazul în care vedeți o ofertă care include un astfel de suport, atunci trebuie neapărat să alegeți ganterele respective. 

Rafturile orizontale pot susține până la 10- 12 perechi de gantere. 

Cele mai bune gantere – Ghid de cumpărături și recenzii

Ganteră hexagonală

Ganteră Hex Dumbbell 5 Kg DOMYOS

(172 reviews)
 • Calitativă
 • Durabilă
 • Doar pentru anumite exerciții fizice
 • Ideală pentru anumite persoane
Echipa noastră de pasionați a conceput acest produs pentru cross- training. Gantere polivalente, pentru dezvoltarea musculaturii și exerciții funcționale (flotări).Forma hexagonală asigură stabilitate. Învelișul din cauciuc rezistent protejează suprafețele de contact.

Gantere de 20 kg

Set Gantere bodybuilding 20 kg DOMYOS

(1254 reviews)
 • Durabile
 • Rezistente
 • Doar pentru anumite exerciții
 • Ideale doar pentru anumite persoane
Produs conceput pentru a practica bodybuilding acasă. Ideal pentru nivel începător, pentru dezvoltarea tricepșilor, bicepșilor, deltoizilor și pectoralilor. Datorită barei cu filet, puteți practica în deplină siguranță.

Ganteră cu mâner pentru ambele mâini

GANTERĂ KETTLEBELL 4KG DOMYOS

(148 reviews)
 • Poate fi folosită în nenumărate feluri
 • Durabilă
 • Doar pentru anumite exerciții
 • Ideală doar pentru anumite persoane
Echipa noastră de pasionați a conceput acest produs pentru cross-training. Pentru definirea musculaturii şi cardio! Antrenamentele cu Kettlebell vă permit să lucraţi în întregime corpul şi să vă îmbunătățiți rezistenţa!
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled