Cele mai bune cărți de dezvoltare personală care să îți îmbunătățească viața

Indiferent prin ce situație treci, trebuie să ții minte că nu ești singur. Fie că la mijloc este vorba despre o despărțire, lipsă de încredere sau doar o rutină în viață care te demoralizează, aceste cărți de dezvoltare personală și self-help oferă sfaturi înțelepte, care te pot ajuta să îți înțelegi mai bine problemele. Iată 8 lecturi pe care trebuie să le parcurgi neapărat o dată în viață.

Ce este o carte self-help?

O carte de auto-ajutor (self-help) este o operă scrisă cu intenția de a instrui cititorii să își rezolve problemele personale. Aceste cărți își iau numele de la”Self-Help”, un best-seller din anul 1859, scrisa de Samuel Smiles. Cărțile de auto-ajutor au trecut de la o poziție de nișă la un fenomen cultural postmodern la sfârșitul secolului XX.
 

Dacă aveți probleme personale sau puncte slabe pe care sunteți interesat să le îmbunătățiți, atunci cărțile de auto-ajutor pot fi ceva de luat în considerare. Cărțile de ajutor personal au puterea de a vă oferi informații și instrucțiuni despre cum să vă îmbunătățiți viața, gândirea sau circumstanțele. Multe cărți de ajutor personal oferă strategii pe care autorul le-a folosit personal pentru a-și îmbunătăți viața, în timp ce altele se bazează pe cercetări științifice.

„Cititul este esențial pentru cei care încearcă să se ridice deasupra normalului.” – Jim Rohn

Prin ce se caracterizează cărțile self-help?

Cărțile de auto-ajutor în general încearcă să ofere pași pe care cititorul poate să-i parcurgă pentru a atinge un rezultat sau o așteptare specifică. În acest fel, cărțile self-help vă ajută să dezvoltați abilități personale care pot fi benefice atunci când încercați să avansați in plan personal sau profesional.
 
Cărțile de auto-ajutor se concentrează adesea pe psihologia populară, cum ar fi relațiile romantice, sau aspecte ale minții și comportamentului uman, pe care cei care cred în autosugestie simt ca pot fi controlate cu efort personal. Cărțile de dezvoltare personala se anunță de obicei ca fiind capabile să crească conștientizarea și performanța de sine, inclusiv satisfacția in viața. Adesea spun că te pot ajuta să obții acest lucru mai rapid decât în cazul terapiilor convenționale. Multe vedete au comercializat cărți de auto-ajutor, printre care Jennifer Love Hewitt, Oprah Winfrey, Elizabeth Taylor, Charlie Fitzmaurice, Tony Robbins, Wayne Dyer, Deepak Chopra și Cher
 

Cartile self-help chiar functioneaza?

Ei bine, da, și nu. Nici o carte de ajutor personal nu va putea să vă ofere îmbunătățirea de sine pe care o doriți dacă nu sunteți dispus să depuneti un efort. Cărțile de auto-ajutor vă pot oferi instrumentele pentru a vă îmbunătăți viața, dar nu veți vedea rezultate decât dacă vă luați timpul și faceți un efort pentru a aplica principiile și lecțiile pe care le învață aceste cărți.

„Orice carte este un ghid de dezvoltare personală dacă puteți învăța ceva din ea”– Kevin Smith

1. "Alchimistul" - Paulo Coelho

Alchimistul – Editie de lux – Paulo Coelho

(2 reviews)
  • Tradus in 80 de limbi
  • \\\”O marturie etern valabila despre cum ne putem schimba urmandu-ne visele si despre cat este de important sa ne ascultam inima\\\”
Alchimistul – Editie de lux – Paulo Coelho Editia aniversara a romanului Alchimistul apare intr-o forma grafica deosebita si cuprinde o superba marturie a scriitorului la 25 de ani de la publicarea primei editii a acestei extraordinare carti. Alchimistul a fost tradus in 80 de limbi, a stabilit recorduri absolute de vanzari si a schimbat nenumarate vieti. Alchimistul, extraordinarul roman al lui Paulo Coelho, a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Cartea, uluitoare prin simplitatea si intelepciunea ei, este povestea unui pastor andaluz pe nume Santiago care isi paraseste casa din Spania, aventurandu-se in desertul egiptean pentru a gasi o comoara ingropata in Piramide. Nimeni nu stie care este comoara sau daca Santiago va avea puterea sa depaseasca obstacolele intalnite in drumul prin desert. Dar ceea ce incepe ca o calatorie in cautarea unor bunuri lumesti se transforma treptat in descoperirea comorii ascunse inlauntrul sau. Plina de culoare, evocatoare si profund umana, povestea lui Santiago este o marturie etern valabila despre cum ne putem schimba urmandu-ne visele si despre cat este de important sa ne ascultam inima. „Paulo Coelho stapaneste secretul Alchimiei literare.“ (Kenzaburō Ōe, Premiul Nobel pentru literatura) Citeste si review Goodreads

Singura carte de ficțiune din această listă, „Alchimistul” este un clasic seminal, care a vândut peste 65 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Deci, de ce este o carte de ficțiune pe o listă de cărți de dezvoltare personală? Cu alte cuvinte, modul în care a fost scrisă de autorul Paulo Coelho a fost un element de noutate la momentul apariției sale. Este o poveste fictivă, însă te face să pătrunzi atât în mintea personajului principal, Santiago, cât și să trăiești emoția alături de el, în călătoria să de a-și descoperi Legenda personală.

„Alchimistul” este povestea magică a lui Santiago, un tânăr cioban andaluz care vrea să călătorească în căutarea unei comori uriașe. De la căminul său din Spania, călătorește prin piețele Tangerului și peste deșertul egiptean, până la o întâlnire fatidică cu Alchimistul. Povestea comorilor pe care le găsește în călătoria să ne învață despre înțelepciunea esențială de a ne ascultă inimile, de a învăța să citim semnele de-a lungul drumului vieții și, mai ales, de a ne urmă visurile.

Dacă sunteți în căutare de îndrumare cu privire la modul de a atinge autocunoașterea, această carte vă va schimba literalmente viața pentru totdeauna.

„Paulo Coelho stăpânește secretul Alchimiei literare.“ (Kenzaburō Ōe, Premiul Nobel pentru literatură)

2. "Arta de a cere" - Amanda Palmer

Arta de a cere – Amanda Palmer

  • va schimba felul in care va ganditi la conexiune, iubire si gratie
Arta de a cere – Amanda Palmer „Acesta este genul de carte care te face sa-ti doresti sa suni autoarea in mijlocul noptii si sa-i soptesti: Doamne, credeam ca sunt singura!” JENNY LAWSON bloggerita si autoarea Let\\\’s Pretend This Never Happened „Sa citesti remarcabilele memorii ale Amandei Palmer despre a cere si a darui este ca si cum te-ai prabusi in lume cu capul inainte. La inceput te trezesti gandindu-te: Doamne, in ce lume dementa traieste Amanda Palmer! Cum poate sa indure? Apoi, treptat, pe masura ce continui sa citesti, ti se deschide o portita in suflet si realizezi: Vreau sa traiesc intr-o lume exact ca a ei. in mod cert aceasta carte ne arata tuturor cum sa facem asta.\\\” ELIZABETH GILBERT autoarea Eat, Pray, Love si The Signature of All Things „Amanda are linie directa cu publicul ei — un sprijin pentru ei si pentru ea, codependenta in fata careia orice performer grozav capituleaza… E capabila de orice, incapabila de a spune altceva decat adevarul.\\\” BONO „O poveste despre viata in bancnote de cate un dolar, de la statuie la idol, acolo unde media nu conteaza, ci multimea. Lectura obligatorie in era digitala pentru artistii aspiranti si parintii lor sceptici.\\\” NICHOLAS NEGROPONTE fondator MIT Media Lab „Amanda Palmer ii arata cu voiosie unei generatii cum sa-si schimbe viata.\\\” CAITLIN MORAN autoarea How to Be a Woman si How to Build a Girl „Generoasa capodopera a Amandei Palmer va schimba felul in care va ganditi la conexiune, iubire si gratie.\\\” SETH GODIN autorul Tribes

Fie că este mândria sau rușinea care ne împiedică să căutăm sprijin din partea celorlalți, se poate simți ca o astfel de revelație pentru a realiza în sfârșit că oamenii sunt dispuși să ajute dacă ești suficient de curajos să o ceri. În această carte, cântăreața / compozitoarea Amanda Palmer își explorează filozofia din spatele oferirii a ceea ce poți cuiva și nu cere nimic în schimb și de ce acesta este un concept atât de radical în societatea noastră modernă.

3. "Arta subtila a nepasarii" - Mark Manson

Arta subtila a nepasarii – Mark Manson

(52 reviews)
  • o carte diferita de toate celelalte
  • surprinzator de profunda
  • ton sincer si un limbaj direct, fara compromisuri
Arta subtila a nepasarii – Mark Manson In acest ghid revolutionar, definitoriu pentru o intreaga generatie, autorul ne invata ca, pentru a fi fericiti, trebuie sa renuntam la a fi „pozitivi\\\\\\\” mereu si trebuie, in schimb, sa ne perfectionam in invingerea obstacolelor. Sustinandu-si afirmatiile cu cercetari academice si anecdote bine plasate, Manson argumenteaza ca pentru a avea o viata mai buna trebuie sa stim nu cum sa transformam lamaile in limonada, ci cum sa le toleram mai bine. El ne sfatuieste sa ne cunoastem limitele si sa le acceptam. Aceasta este adevarata sursa a puterii. Dupa ce ne-am acceptat temerile, greselile si incertitudinile, dupa ce incetam sa evitam adevarurile dureroase si incepem sa le infruntam, putem gasi curajul si increderea pe care le cautam cu disperare. Adoptand pentru acest manifest un ton sincer si un limbaj direct, fara compromisuri, Manson incearca sa ne trezeasca la realitate pentru a putea duce o viata mai plina de satisfactii si mai ancorata in concret. \\\\\\\”Unii spun ca sunt un idiot. Altii zic ca le-am salvat viata. Cititi si decideti singuri!\\\\\\\” — Mark Manson \\\\\\\”Aceasta carte te loveste ca o foarte necesara palma peste fata data de cel mai bun prieten: amuzanta, vulgara si extrem de provocatoare. Cititi doar daca sunteti dispus sa renuntati la toate scuzele si sa aveti un rol activ in a trai o viata mai buna.\\\\\\\” — Steve Kamb, bestselling author of Level Up Your Life and founder of NerdFitness.com „E o carte diferita de toate celelalte. Fiecare argument este profund adevarat, util si mai puternic decat pozitivitatea obisnuita. Succinta, dar surprinzator de profunda – am citit-o intr-o noapte.\\\\\\\” – Derek Sivers, fondator al CD Baby si autor al cartii Anything You Want: 40 Lessons for a New Kind of Entrepreneur.

Dacă nu te poți abține să dai ochii peste cap la expresia „self-help”, cea mai bine vândută carte de straight-talking a lui Mark Manson dispune de sfaturi practice, fără a oferi vreo vorba dulce. Cartea să face că argumentul că a oferi o întorsătură bună capcanelor vieții este îngrozitor și ineficient. El pledează pentru întărirea caracterului, făcându-vă să înțelegeți că la un moment dat în viață vă veți lovi de eșec, iar familiarizându-vă cu defectele și lipsurile dvs., vă veți putea concentra asupra a ceea ce doriți cu adevărat să excelați.

Există anumite momente în viață în care pur și simplu nu poți să îți menții o atitudine pozitivă. Pentru acele momente, intervine bloggerul Mark Manson, care nu îndulcește adevărul sau nu-ți spune să transformi lămâile în limonadă. În schimb, folosește metode susținute de cercetare pentru a găși căi mai bune și mai productive de a îndura părțile grele ale vieții.

4. "Tată bogat, tată sărac" - Robert Kiyosaki

Tata bogat, Tata sarac. Educatia financiara in familie – Robert T. Kiyosaki

(26 reviews)
  • Arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.
  • Combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit.
  • Le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani.
Tata bogat, Tata sarac. Educatia financiara in familie – Robert T. Kiyosaki „Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin scoala fara sa invete nimic despre bani. Rezultatul este ca invata sa lucreze pentru bani… dar nu invata niciodata sa puna banii sa actioneze pentru ei.“ Robert T. Kiyosaki „Imi iubesc copiii si vreau sa fac tot posibilul pentru ca ei sa aiba parte de cea mai buna educatie! Invatamantul traditional, desi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie sa intelegem cu totii ce sunt banii si cum lucreaza ei.“ Sharon L. Lechter Tata bogat, tata sarac… – Arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti. – Combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit. – Le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani. – Defineste odata pentru totdeauna activele si pasivele. – Va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

Kiyosaki abordează „educația financiară” care nu este abordată niciodată în școli. Autorul a crescut cu două figuri paterne. Unul care s-a străduit să castige permanent un salariu, pe care l-a numit „tată sărac”, iar celălalt care a fost un multimilionar care a abandonat scoala in clasa a opta si pe care îl numește cu drag „tată bogat”.

Cartea folosește contrastul dintre două personaje, „tatăl sărac” și „tatăl bogat”, pentru a învăța diverse principii financiare. Conceptul din spatele cărții este că oamenii bogați fac banii sa munceasca pentru ei, în timp ce cei săraci muncesc pentru bani. Aceasta este o lectură obligatorie pentru a schimba sistemul de credințe negativ în ceea ce privește banii sau pentru a vă înțelege mai bine cum pot funcționa banii pentru dvs.

Ponderea primară este că cei care nu sunt buni cu banii lor și au mai puțini sunt astfel, deoarece muncesc pentru bani, în timp ce cei care sunt buni cu banii lor acumulează mai mult pentru că învață să câștige bani pentru ei. Sunt generalități, dar lecțiile predate nu sunt mai puțin valoroase.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți capacitatea de a vă gestiona finanțele, „Tata bogat, tata sarac” este pachetul perfect de cunoștințe edificatoare și instrucțiuni acționabile.

5. "Mica enciclopedie Hygge" - Meik Wiking

Mica Enciclopedie Hygge. Reteta Daneza a Fericirii

(8 reviews)
  • un adevarat studiu asupra magiei vietii daneze
Mica Enciclopedie Hygge. Reteta Daneza a Fericirii Despre Danemarca se spune adesea ca ar fi cea mai fericita tara din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge. „PENTRU HYGGE EXISTA TOT FELUL DE DEFINITII, DE LA « ARTA DE A CREA INTIMITATE», «CONFORT SUFLETESC» SI «LIPSA SUPARARILOR», LA «BUCURIA DATA DE LUCRURILE CE INDUC O STARE DE BINE», «STAREA DE CONFORT IN PREZENTA SEMENILOR» SI, VARIANTA MEA PREFERATA, «CIOCOLATA FIERBINTE LA LUMINA LUMANARILOR»… Afli ce este hygge atunci cand simti hygge. Cand te ghemuiesti comod pe canapea alaturi de persoana iubita sau cand te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiati prieteni. Hygge sunt acele dimineti albastre si limpezi cu lumina perfecta. Si cine ar putea sa iti fie un ghid mai bun in lumea hygge decat Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga si si-a petrecut ani din viata studiind magia vietii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenta pana la modalitatea in care trebuie sa te imbraci.

Probabil ați auzit de filozofia daneză Hygge, dar ce este mai exact, în afară de a fi, „bine”, „confortabil”? Și cum o obțineți la voi acasă, în viața dumneavoastră haotică si nu atât de confortabilă? Meik Wiking demistifică tot, arătând cât de ușor mâncarea, băutura și comuniunea pot face o casă mai fericită.

6. "Ridica-te din propria ta cenusa, mai puternic ca oricand" - Brene Brown

Ridica-te din propria ta cenusa, mai puternic ca oricand – Brene Brown

(1 reviews)
  • procesul prin care ne putem cultiva o viata traita plenar, din toata inima
Ridica-te din propria ta cenusa, mai puternic ca oricand – Brene Brown Ironia face ca noi sa incercam sa nu ne asumam povestile dificile, pentru a parea mai integri sau mai acceptabili, dar integritatea noastra, inclusiv cea a inimii, depinde de integrarea tuturor experientelor noastre. Inclusiv a caderilor noastre. Cercetatoarea in domeniul sociologiei Brené Brown a declansat o conversatie la nivel global referitoare la curaj, vulnerabilitate, rusine si pretuirea de sine. Munca ei de pionierat a scos la lumina un adevar profund: vulnerabilitatea – adica dorinta de a te exprima si de a te lasa vazut, fara a sti ce se va intampla in continuare – este singura cale care poate conduce la o iubire mai mare, la apartenenta, creativitate si bucurie. O viata traita cu curaj nu este insa usoara. Mai devreme sau mai tarziu, noi ne vom impiedica cu siguranta si vom cadea. Subiectul cartii Ridica-te din propria ta cenusa, mai puternic ca oricand, se refera exact la aceste momente. Cercetatoare adepta a metodei calitative, Brown a intervievat un numar mare de subiecti, de la lideri ai unor companii prezentate in Fortune 500 la militari, artisti, cupluri aflate in relatii de lunga durata, profesori si parinti, afland povestile acestora legate de curaj, de cazaturi si de ridicarea din propria lor cenusa. Ea si-a pus intrebarea: Ce au in comun toti acesti oameni care au relatii de lunga durata bazate pe iubire, lideri care cultiva creativitatea, artisti inovatori si clerici care ii ajuta pe oameni sa isi pastreze credinta in mister? In urma studiului ei, raspunsul i-a devenit clar: ei recunosc puterea emotiilor lor si nu se tem de disconfortul generat de analizarea acestora. Analizarea povestilor noastre legate de durerea sufleteasca poate parea periculoasa, dar procesul de redresare este exact cel in care ne este testat curajul si care ne modeleaza valorile. Povestile noastre legate de diferite dificultati pot fi majore, precum pierderea slujbei sau incheierea unei relatii, dar pot fi inclusiv minore, cum ar fi o cearta cu un coleg sau cu un prieten. Indiferent de circumstante, procesul ridicarii din propria noastra cenusa, mai puternici ca oricand, este intotdeauna acelasi: noi trebuie sa ne recunoastem emotiile si sa fim curiosi in privinta lor; sa ne analizam povestile pe care ni le spunem pana cand descoperim adevarul; si sa traim zi de zi acest proces, pana cand se transforma intr-o practica si ajunge sa genereze o revolutie in viata noastra. Ridicarea din propria cenusa dupa o prabusire este procesul prin care ne putem cultiva o viata traita plenar, din toata inima. Acesta este procesul care ne invata cele mai multe lucruri in legatura cu noi insine, scrie Brown.

Dacă poveștile de apartenență ale lui Brown nu rezonează, poveștile ei de reziliență s-ar putea. La urma urmei, abilitatea de a reveni după un esec este un sfat de care probabil vei avea nevoie la un moment dat. În această carte, Brown se adresează tuturor, de la lideri, afaceristi si artiști, până la părinți care doresc sa auda povești despre trecerea peste eșec.

7. "12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru" - Jordan B. Peterson

12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru – Jordan B. Peterson

(37 reviews)
  • cele 12 Reguli de viata ofera un antidot: redescoperirea vechilor adevaruri si valori, care ne pot ajuta, in plina epoca relativista, sa ducem o viata mai buna
12 Reguli pentru viata – Jordan B. Peterson Jordan B. Peterson este unul dintre cei mai sclipitori ganditori ai momentului. Psihologul canadian a devenit in ultimii ani un veritabil fenomen mediatic: pe YouTube poate fi vazut in peste 200 de prelegeri si interviuri, care aduna mai bine de 30 de milioane de vizualizari; iar pe Twitter si Facebook este urmarit de 300 000 de oameni. Plin de umor si asociind in mod surprinzator adevaruri ale traditiei occidentale cu ultimele descoperiri din neurostiinte, Peterson ne povesteste despre homari si asertivitate, despre skateboarding si adevaratii barbati, despre Iadul ranchiunii si arogantei, dar si despre lumina pe care o poate aduce in viata noastra mangaierea unei pisici sau un moment de sinceritate fata de sine – dar si fata de apropiatii nostri. Plecand de la revelatiile marilor religii ale lumii, dar si de la capodoperele literare si filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne indeamna sa revenim la clasicele virtuti (disciplina, curaj, onestitate, prietenie etc.) si sa ne asumam raspunderea pentru existenta noastra tragica, in care exista totusi un sens ce astepta sa fie cautat. Intr-o lume in care structura familiei este in colaps, educatia este adesea impregnata de ideologie, iar societatea politica a ajuns sa fie periculos de polarizata, cele 12 Reguli de viata ofera un antidot: redescoperirea vechilor adevaruri si valori, care ne pot ajuta, in plina epoca relativista, sa ducem o viata mai buna, mai luminoasa, mai chibzuita. Jordan B. Peterson, profesor canadian de psihologie, preda la Universitatea din Toronto, sustinand totodata conferinte publice cu o audienta remarcabila. Este apreciat nu doar pentru criticile sale cultural-politice – cum ar fi obiectiile la adresa „corectitudinii politice” -, dar si pentru deschiderea sa catre religie, filosofie, literatura si studii politice. In calitate de psiholog clinician, Peterson lucreaza cu clienti afectati de depresie, anxietate sau schizofrenie, fiind si consilier al unor manageri de top din firme din domeniul juridic. A fost consultant la Secretariatul General al ONU si a mai predat la Harvard. A scris mai bine de o suta de articole stiintifice pe teme diverse (de la terapia dependentelor la psihologia personalitatii) si este autorul unui revolutionar tom dedicat psihologiei religiei, Maps of Meaning: The Architecture of Belief (1999), in curs de traducere la Editura Trei. Mai multe detalii, pot fi gasite pe conturile autorului de pe Facebook si YouTube, dar si pe site-ul sau personal, www.jordanbpeterson.com. “A durat mult pana am gasit titlul: 12 Reguli de viata: un antidot la haosul din jurul nostru. Acesta sugereaza clar faptul ca oamenii au nevoie de principii ordonatoare, pentru a evita instaurarea haosului. Avem nevoie de reguli, standarde, valori — si luati singuri, dar si luati impreuna. Suntem niste animale de povara, obisnuite sa traga la jug. Avem nevoie de o incarcatura care sa ne justifice existenta mizerabila. Avem nevoie de rutina si de traditie. Aceasta inseamna ordine. Daca am trai cum se cuvine, am fi capabili sa toleram povara constiintei de sine. Daca am trai cum se cuvine, am reusi sa ne asumam propria fragilitate si mortalitate, fara sa ne simtim ca niste victime nevinovate, fara sa cadem in starea de invidie sau sa ajungem, mai apoi, la dorinta de razbunare si distrugere. Daca am trai cum se cuvine, nu ar mai fi nevoie sa apelam la securitatea oferita de totalitarisme, pentru a ne proteja de recunoasterea propriei finitudini si ignorante. Poate ca am reusi sa evitam cararile ce duc spre Iad — iar secolul XX ne a aratat cam cat de real poate fi Iadul” – Jordan B. Peterson

Cele „12 reguli de viață” ale renumitului psiholog Jordan B Peterson combină adevărurile din tradiția străveche cu revelațiile surprinzătoare ale cercetării științifice recente.

Plin de umor, surprinzător și informativ, dr. Peterson ne spune de ce adolescenții rebeli trebuie să fie lăsati în pace, ce soartă teribilă îi așteaptă pe cei care îi critică prea ușor pe ceilalți și de ce ar trebui să mângâi mereu o pisică atunci când întâlnești una pe stradă.

De ce egiptenii antici venerau și acordau o atenție nemaintalnita celor mai măreți dintre zei? Pe ce cărări teribile pășesc oamenii când devin resentimentari, aroganți și răzbunători?

Dr. Peterson discută disciplina, responsabilitatea, libertatea și aventura, analizând înțelepciunea lumii în douăsprezece eseuri largi, practice și profunde. Alăturați-vă celor care au găsit deja inspirație și direcție în învățăturile docturului Peterson. Descoperiți în această carte cu o putere excepțională 12 reguli simple, dar profunde, pentru a vă pune în oridne viața, casa și pentru a vă îmbunătăți lumea – începând cu voi înșivă.

8. "Inteligența erotică" - Esther Perel

Inteligenta erotica – Esther Perel

(2 reviews)
  • autoarea ne atrage atentia ca dragostea sigura si confortabila poate intra in conflict cu pasiunea si ca viata sexuala este mult mai complexa decat credem
Inteligenta erotica – Esther Perel Rasfoieste cateva pagini aici ! Problemele care pot aparea in cadrul vietii sexuale a unui cuplu sunt diverse, de la disparitia acesteia, in urma nasterii unui copil, pana la rutina, plictiseala si infidelitate. Autoarea, terapeut cu experienta in psihologia cuplurilor, ne atrage atentia ca dragostea sigura si confortabila poate intra in conflict cu pasiunea si ca viata sexuala este mult mai complexa decat credem. „Inteligenta erotica aspira sa va angajeze intr_o discutie sincera, clara si provocatoare. Va incurajeaza sa fiti curiosi, sa spuneti ceea ce este de nerostit si sa nu va temeti sa puneti sub semnul intrebarii corectitudinea sexuala si afectiva. Lasand usile deschise spre viata erotica si viata de familie, va invit sa punem accent pe sex.“ Esther Perel „Principalul lucru pe care Perel vrea sa ni-l spuna este ca o casatorie fericita e, inainte de toate, una sexy.“ The Guardian „Inteligenta erotica… pune accentul pe una dintre cele mai dificile probleme ale modernitatii.“ The Evening Star „Un mariaj fara… pasiune? Esther Perel va ofera in cartea de fata solutii pentru o viata sexuala fierbinte.“ People Magazine „O carte excelenta, provocatoare si bogata in studii de caz mai mult decat edificatoare.“ Journal of Sex and Marital Therapy Esther Perel este un terapeut de cuplu si de familie foarte cunoscut care se dedica, de peste treizeci de ani, ajutorarii si salvarii cuplurilor ce se confrun­ta cu o multime de probleme in viata intima si nu mai cunosc pasiunea. Ca terapeut certificat de mai multe organizatii de specialitate si, totodata, ca membra a American Family Therapy Academy si a Society for Sex Therapy and Research, indruma atent o multime de cupluri heterosexuale, homo­sexuale, bisexuale, interrasiale etc. Conferentiaza pretutindeni in lume pe teme de inteligenta erotica si emotionala, relatii interculturale, medierea conflictelor si identitatea familiilor moderne. A absolvit Hebrew University din Ierusalim si Lesley College si detine mai multe diplome de specialitate, cum ar fi cele de la Family Studies (New York), Institute for Sociotherapy (New York), The Family Institute of Cambridge (Cambridge) si New England Institute of Psychodrama (Cambridge). A publicat numeroase articole de specialitate in reviste ca: The Washington Post, Vogue, Health Parent si Working Woman si a aparut in emisiuni televizate precum: Oprah Winfrey Show, The Today Show, Good Day New York etc.

Esther Perel este o tripla amenintare. Vizionara, frumoasă și inteligentă, psihoterapeutul și autorul de origine belgiană a introdus milioane de cupluri în conflictul dintre intimitate și sex.

Pe scurt, teza ei este aceasta: intimitatea în relații este frecvent – și inexplicabil – inamicul sexului. Intimitatea la care face referire Perel este idealul romantic al cuplurilor semi-conjugate care cred că iubirea înseamnă stingerea misterului în favoarea companiei dulci. Pentru ca partenerii să rămână interesati unul de celălalt, este necesara distanță, surpriză și joc. Trebuie să fim capabili să ne disociem de partenerii noștri, să îi vedem ca oameni separați, misterioși, pentru ca aceștia să rămână obiecte ale dorinței noastre.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled