Cel mai bun monociclu electric 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Persoanele care locuiesc în orașe foarte aglomerate caută tot felul de alternative, astfel încât să evite traficul infernal. De aceea, mulți oameni își îndreaptă atenția spre biciclete sau trotinete, însă tot la fel de mulți aleg monociclurile electrice. 

cel mai bun monociclu electric

Monociclul mai este numit și roata urbană, fiindcă are forma unei roți, care vă poate ajuta să vă deplasați foarte ușor prin oraș la orele de vârf. Cu alte cuvinte, puteți merge cu aceasta până la serviciu și înapoi spre casă, într-un timp mult mai scurt față de cel cu mașina.  

Citiți în continuare articolul, pentru a afla cum puteți achiziționa cel mai bun monociclu electric de pe piață, care să vă satisfacă pe deplin.

Tipuri de monocicluri electrice 

Ca în cazul oricui alt produs, există mai multe tipuri de monocicluri spre care vă puteți orienta. 

Astfel, puteți alege dintre:

 • Monociclu cu scaun

Monociclul cu scaun este mult mai confortabil față de cel fără scaun. Acestea este perfect pentru parcurgerea distanțelor mai lungi. În plus,poate fi controlat mult mai ușor față de cel fără scaun, fiindcă există o stabilitate mai mare.

 • Monociclu fără scaun

Acest tip de monociclu seamănă cu hoverboard-urile. Acesta poate fi inconfortabil față de varianta cu scaun, însă trebuie și acesta să fie luat în vedere, fiindcă poate scuti mult din timpul destinat transportului la serviciu.

Cel mai bun monociclu electric

Monociclu Ninebot by Segway Z10, Viteza maxima 45 km/h, Autonomie 90 Km, Motor 1800 W, Bluetooth (Alb)

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită echilibru
Scurta descriere

O experienta off-road de neuitat Viteză maximă 45 km/h Indeplinind dorinta ta pentru viteza mare, Ninebot Z10 nu va dezamagi entuziasmul tau de a calatori. Nu exista un alt produs Segway mai rapid ca acesta. Ramai aventuros, calatoria ta distractiva va incepe.     Autonomie 90 km Avand cea mai mare autonomie dintre toate produsele Segway, aceasta „camila a drumurilor” iti va permite sa explorezi mai mult in calatoriile tale.     Roata cu structura puternica 4.1\” anvelopa pneumatica Roata de 18″ cu structura puternica, echipata cu o anvelopa pneumatica groasa de 4.1″, furnizeaza aderenta crescuta atat in traficul urban, cat si in locurile „off-road”.     Incepe aventura cu Z10! Ninebot Z10 este creat sa-ti ofere experiente de neuitat, atat in traficul urban, cat si in locurile „off-road”. Avand o anvelopa pneumatica groasa de 4.1″, vei beneficia de o calatorie stabila, fara sa iti faci griji vreodata in legatura cu micile obstacole ale drumului – poate fi utilizat cu usurinta in aceste conditii: noroi batatorit, drumuri pietruite, pante si denivelari. Cea mai importanta caracteristica a acestui vehicul avansat este viteza maxima de pana la 45 km/h, care iti va satisface nevoia de viteza. Tare, nu-i asa? Mai mult decat atat, Ninebot Z10 este creat sa fie o „camila a drumurilor”, care iti va permite sa faci o calatorie de pana la 90 de km cu o singura incarcare.   Lampile LED cu inductie optica automata, stopurile frana si lumina ambientala de pe aparatoarea rotii, iti vor asigura o calatorie sigura. Ninebot Z10 este echipat cu Sistem Inteligent de Management al Bateriei, ce permite bateriei sa nu se supra-incalzeasca, sa intre in supra-voltaj si sub-voltaj, garantand astfel ca acumulatorul ramane in conditie perfecta. Urca-te pe Ninebot Z10, sa mergem intr-o aventura!

Criteriile de selecție ale celui mai bun monociclu electric 

 • Dimensiunea roții monociclului electric

Roțile standard au dimensiuni de 14, 16 și 18 inch. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât deplasarea poate fi una mult mai ușor de făcut. 

Cu ajutorul unei roți de 14 inch, vă puteți deplasa ușor printre prietoni, pe trotuar și veți putea să o depozitați într-un mod foarte simplu și rapid. 

Cu toate acestea, roțile mai mari oferă mai multă stabilitate. În plus, acestea sunt ideale pentru drumurile pavate sau șoselele accidentate. 

 • Autonomia monociclului electric

Trebuie să rețineți că autonomia specificată pe ambalajul produsului va fi întotdeauna mult mai mare față de cea reală. 

Autonomia monociclului poate fi influențată de greutatea dumneavoastră, de condițiile și drum și vreme și de modul în care circulați cu acesta. 

În cazul în care doriți să faceți drumuri scurte cu acesta și aveți posibilitatea de a reîncărca regulat monociclul, atunci este recomandat să vă îndreptați spre un monociclu electric cu o autonomie mai mică, pentru a economisi sume importante de bani. 

 • Portabilitatea monociclului electric

Este foarte important să puteți transporta cu ușurință monocicloul, atunci când aveți nevoie să faceți acest lucru. 

De aceea, este esențial să alegeți un model cu pedale pliabile spre interior, cu o greutate scăzută și cu mâner extensibil. 

De asemenea, nu este exclus să cumpărați un rucsac special, pentru ca transportul să fie unul cât mai bine făcut. 

 • Bateria monociclului electric

Bateria unui monociclu electric joacă  un rol important. Majoritatea modelelor au baterii pe bază de litiu polimer și foarte puține sunt pe bază de litiu-ion.

Bateriile cu polimer sunt mult mai accesibile, însă acestea pot exploda ușor. De aceea, este bine să luați în vedere un monociclu cu o baterie de calitate superioară. 

Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că niciodată nu trebuie să lăsați ca nivelul bateriei să scadă sub 20%. Este recomandat să puneți produsul la încărcat, chiar dacă acesta mai are 50% baterie. 

De asemenea, este indicat să căutați un model care vă permite să schimbați cu ușurință bateria, în cazul în care aceasta se defectează. 

 • Pedalele monociclului electric

Acestea joacă un rol foarte important, mai ales dacă doriți să circulați în mod frecvent cu monociclul. 

În cazul în care acestea sunt prea mici pentru talpa piciorului dumneavoastră, există un risc crescut de accidentare. Este bine ca pedala să acopere mai mult din 70% din mărimea tălpii. 

De asemenea, și  înălțimea este importantă. Specialiștii recomandă ca monociclul să aibă o înălțime de 13 cm față de sol. 

 • Viteza maximă a  monociclului electric

Pentru începători sunt ideale modelele care ajung la o viteză de 10-15 km/h. Pentru avansați, pot fi alese variante de monocicluri care pot ajunge până la 25 de km/h, însă pentru cei experimentați sunt perfecte monocicluri cu viteza maximă de 45 km/h. 

În cazul în care doriți să circulați cu viteză pe monociclu este recomandat să purtați întotdeauna echipament de protecție. 

Este bine de știut că orice tip de motor care este mai mare de 250 de W necesită permis de conducere. 

Cele mai bune monocicluri electrice – Ghid de cumpărături și recenzii

Monociclu electric cu pedale pliabile

Monociclu electric Inmotion V8, Viteza 30 km/h, Autonomie 45-50 km, Motor 800 W, Capacitate baterie 480 Wh (Negru)

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită echilibru
Scurta descriere Cu o viteza de maxim 30km/ora puteti parcurge distante de 45-50 km si este un mod simplu si placut de a te deplasa dintr-un loc in altul.   Dotat cu buton pe maner care o data apasat roata se opreste din functionat pentru a nu intra in eroare dar si pentru mai multa siguranta a utilizatorului.   Functia de pliere a pedalelor face transportarea aparatului mult mai usoara. Dotat cu benzi reflectorizante si bec. Timpul de incarcare a bateriei este de 4 – 5 ore Buton ON/OFF Touch Screen Roata pneumatica de 16\” Garantie baterie: 6 luni   Date tehnice:   Viteza maxima: Aprox. 30 km/h  Autonomie pe incarcare: Aprox. 45-50 km (poate varia in functie de greutatea pasagerului, conditiile de drum si temperatura ambientala) Temperatura de utilizare: -10 ° C ~ 40 ° C (cele mai bune performante la 20 ° ~ 30 ° C) Greutatea maxima a pasagerului: 120kg Tensiune de incarcare: AC110-240V/50-60Hz Timp de incarcare: Aprox. 4 – 5 ore  Putere motor: 800W Dimensiuni: 409 x 478 x 147 mm Greutate: 13,5 kg Capacitate baterie: 480Wh / 6.4AH Protectie la apa: IP55 Culoare: NEGRU

Monociclu electric cu viteză maximă de 40km/h

Monociclu electric Inmotion V10, Viteza 40 km/h, Autonomie 60-70 km, Motor 1800 W, Capacitate baterie 650 Wh (Negru)

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită echilibru
Scurta descriere Monociclu electric cu o roata Inmotion V10   Inmotion V10 este noul monociclu electric care intoarce capete pe strada. Cu o viteza de maxim 40km/ora puteti parcurge distante de 60-70 km si este un mod simplu si placut de a te deplasa dintr-un loc in altul.   Dotat cu buton pe maner care o data apasat roata se opreste din functionat pentru a nu intra in eroare dar si pentru mai multa siguranta a utilizatorului.   Functia de pliere a pedalelor face transportarea aparatului mult mai usoara. Dotat cu benzi reflectorizante si bec. Timpul de incarcare a bateriei este de 6 ore Buton ON/OFF Touch Screen Roata pneumatica de 16\” Garantie baterie: 6 luni

Date tehnice:   Viteza maxima: Aprox. 40 km/h  Autonomie pe incarcare: Aprox. 70 km (poate varia in functie de greutatea pasagerului, conditiile de drum si temperatura ambientala) Temperatura de utilizare: -10 ° C ~ 40 ° C (cele mai bune performante la 20 ° ~ 30 ° C) Greutatea maxima a pasagerului: 120kg Tensiune de incarcare: AC110-240V/50-60Hz Presiune roata recomandata: 2.8 bar Timp de incarcare: Aprox. 6 ore  Putere motor: 1800W Unghi inclinare: 30° Dimensiuni: 528.5 x 421 x 623.5 mm Greutate: 20,6 kg Capacitate baterie: 650Wh (8.8Ah) Protectie la apa: IP55

Monociclu electric pentru începători

Monociclu Ninebot by Segway ONE S2, Viteza maxima 24 km/h, Autonomie 30 Km, Motor 500 W (Alb)

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită echilibru
Scurta descriere

Design unic minimalist pentru a da frau liber imaginatiei tale   Laterala libera a vehiculului iti permite sa iti folosesti imaginatia si creativitatea pentru a il customiza – etichete, graffiti, vopsea, este alegerea ta!     Mai mult decat la moda   Ninebot One S2 este insotit de o multitudine de efecte luminoase ce pot fi setate cu ajutorul aplicatiei Ninebot, astfel incat sa iti pui o amprenta personala pe durata calatoriei, totodata afisand si starea nivelului bateriei in culori diferite.

Rezistent la conditii de drum si meteo diverse   Circuitul electric al Ninebot One S2 este inchis ermetic si dispune de IP54 impotriva conditiilor nefavorabile meteorologice, cum ar fi ploaia, dar si ale mediului inconjurator, cum ar fi noroiul. Urca-te pe acest vehicul versatil si distractia nu va termina!     Doua compartimente pentru baterii   Ninebot One S2 este echipat cu 2 baterii, cate una pe fiecare parte laterala. Vehiculul functioneaza normal, dar cu alte performante tehnice si doar cu o singura baterie, in cazul in care cealalta este scoasa din uz.     Management inteligent cu ajutorul aplicatiei pentru dispozitive inteligente – asistentul tau personal     Atunci cand Ninebot One S2 este conectat la aplicatia mobila a telefonului tau, prin Bluetooth, poti afla date despre conditiile de deplasare, poti sa iti configurezi setari personale sau sa faci un update de firmware. De asemenea, te poti conecta la Comunitatea Ninebot printr-o retea de socializare ce include alti utilizatori de produse Ninebot, cu care poti imparti bucuria si distractia oriune, oricand.   Bluetooth 4.0, Apple 4S sau generatii urmatoare, IOS7.0 sau generatii urmatoare, compatibila cu iPhone, iPad si iPod Touch, optimizat pentru iPhone 5 si Android.     Sistem inteligent de management al bateriei (BMS)   Sistemul de management al bateriei monitorizeaza starea fiecarei celule de baterie prezenta in vehicul, minimizand riscul si garantand pentru siguranta bateriei si protectia acesteia.   Acest sistem functioneaza in stransa legatura cu modul de Power-Off ce include si un modul de alarma.   Motor puternic si proprietati tehnice superioare   Puterea motorului poate atinge 500 W. Folosind tehnologie avansata cu invertor de unda sinusoidala, Ninebot One S2 atinge o viteza impresionanta de 24 km/h. Bateriile de ultima generatie te poarta pana la 30 de km, iar corpul vehiculului de numai 18 cm grosime ii confera o aerodinamica numai buna pentru dorinta ta de viteza.   Usor de depozitat in portbagajul masinii tale   Un astfel de monociclu auto balansat, usor si portabil, poate fi prietenul tau in orice excursie de weekend sau concediu. Asigura-te ca nu-l uiti acasa!     Siguranta si securitatea pe primul loc   Grupul Segway&Ninebot aduna impreuna peste 16 ani de experienta in domeniul vehiculelor cu auto balans si a algoritmilor de calcul in ceea ce priveste siguranta, detinand peste 400 de patente cheie in aceasta industrie. Toate produsele Ninebot & Segway sunt guvernate de standardele stricte ale companiei in ceea ce priveste siguranta.  
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled