Cei mai buni clăpari de ski 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Dacă vă numărați printre oamenii care abia așteaptă venirea iernii și deschiderea pârtiilor, pentru o sesiune sau mai multe de ski, atunci trebuie să vă puneți la curent cu cei mai buni clăpari de pe piață. 

Acest element este foarte important în ski. În cazul în care clăparii sunt de înaltă calitate, nu veți suferi de dureri de picioare și nesiguranță la coborârea pe pârtie. De aceea, este bine ca atunci când vine vorba despre un sport extrem, de iarnă, să vă orientați doar spre cele mai bune produse, care nu vă pot dezamăgi. 

Unele persoane consideră că varianta închirierii clăparilor este mult mai bună decât cea a cumpărării acestora, însă trebuie să știți că în ciuda faptului că prețul inițial este destul de ridicat, acesta poate fi amortizat doar după o iarnă de senzații tari pe pârtie. Astfel, este o investiție durabilă, pe care trebuie să o faceți dacă sunteți pasionat de pârtie. 

Clăpari pentru copii

Clăpari schi 500 Alb Copii WED’ZE

(16 reviews)
 • Confortabili
 • Calitativi
 • Preț ridicat
 • Doar pentru copii
Produs conceput pentru a progresa pe pârtie. Asigură confort şi precizie! Model pentru performanță! Destinaţi pentru schi de nivel mediu, pentru doritori de clăpari sportivi şi în acelaşi timp confortabili.

Este un model de clăpari pentru copii. Este realizat dintr-un material de înaltă calitate, care se poate deteriora cu dificultate. Sunt confortabili și ușor de utilizat. 

Criteriile de selecție ale clăparilor potriviți

Dacă în momentul în care porniți în căutarea unor ghete perfecte, probați mai multe tipuri și mergeți prin mai multe magazine, la fel trebuie să faceți și cu privire la clăparii pentru ski. Acest element este unul dintre cele mai importante din tot echipamentul, fapt pentru care calitatea acestuia poate influența în mod negativ sau pozitiv experiența pe pârtie. 

De aceea, este ideal ca atunci când mergeți să vă cumpărați o nouă pereche de clăpari, să acordați atenție următoarelor aspecte care pot influența decizia de cumpărare:

 • Nivel de experiență

În cazul în care doriți să schiați pentru prima oară, este necesar să vă orientați spre o pereche de clăpari confortabili, care să vă ajute să vă simțiți cât mai bine. Este ideal ca acest tip de clăpari să fie mai moi și mai flexibili decât cei pentru profesioniști, care pot fi foarte rigizi.

Dacă iubiți să schiați și faceți acest lucru în fiecare iarnă, atunci cu siguranță aveți experiență și știți să coborâți excelent pe pârtie. Datorită acestui lucru, puteți să vă îndreptați atenția spre un model de clăpari profesionali.

 • Mărime

Mărimea acestui element de schi se calculează pornind de la capătului călcâiului până la vârful celui mai lung deget. 

Chiar dacă vi se poate părea strâmt un model de clăpari, trebuie să luați la cunoștință că materialul din interior se tasează după doar câteva purtări.

Lățimea trebuie măsurat[ în zona cea mai lată a tălpii piciorului, în momentul în care aceasta stă pe pământ. 

Este bine să vă îndreptați atenția spre modelul de clăpari care se potrivește cel mai bine cu mărimile picioarelor dumneavoastră. Doar în felul acesta, puteți avea parte de control și de confort pe întreaga zi de schiat.

 • Material

Este foarte important ca materialul clăparului să fie unul de calitate superioară, pentru a nu regreta investiția făcută. În plus, perechea ideală de clăpari nu permite umezelii și frigului să pătrundă în interior, datorită căptușelii călduroase. 

În cazul în care nu vă pricepeți foarte bine la alegerea clăparilor confecționați din materiale de lux, este bine să cereți părerea și ajutorul unui specialist, eventual unui angajat al magazinului în care vă aflați. 

 • Confort

Este normal ca în momentul în care introduceți piciorul în clăpar, acesta să alunece fără nicio problemă. În cazul în care nu se întâmplă acest lucru, clăparul nu este de calitate superioară. Degetele trebuie să ajungă rapid până în vârful ghetei.

În plus, țineți minte că acest element pentru schi nu trebuie să strângă sau să fie prea larg în picior, ci trebuie să fie fix, însă fără să provoace disconfort. 

 • Design

Pe lângă asortarea nuanței clăparilor cu costumul de ski, este bine să acordați atenție maximă unor detalii care pot face diferența. 

Este indicat ca acest element să prezinte mai multe clape de închidere, poziționate de-a lungul clăparului. Acestea trebuie să fie realizate în întregime din aliaje. Este de preferat să evitați modelele cu o singură clapă de închidere, fiindcă acestea nu pot oferi siguranță. 

În plus, este esențial ca aceștia să fie reglabili, astfel încât să nu simțiți că vă strâng sau că sunt prea largi. Clăparul trebuie să vină perfect în picior, pentru ca majoritatea riscurilor la care vă expuneți pe pârtie să fie diminuate. 

Clăparii care urmăresc toate aspectele prezentate mai sus și care nu se abat de la nicio regulă de siguranță, sunt de calitate superioară și merită să fie cumpărați. Dacă observați că modelul de clăpari pe care doriți să-i cumpărați nu au, de exemplu, mai multe clape de închidere, reorientați-vă. 

Cei mai buni clăpari de ski – Ghid de cumpărături și recenzii

Clăpari pentru bărbați

Clăpari Schi Evofit 550 Negru Bărbați WED’ZE

 • Calitative
 • Confortabili
 • Preț ridicat
 • Ideali doar pentru bărbați
Produs conceput pentru schi. Clăpari progresivi! 100% termoformabilă, gheata interioară se adaptează perfect circumferinței piciorului, pentru confort optim. Construcția Overlap îmbunătățește confortul limbii.

Clăpari pentru femei

Clăpari Schi Wid 300 Negru Damă WED’ZE

(28 reviews)
 • Calitativi
 • Confortabili
 • Preț ridicat
 • Ideali doar pentru femei
Produs conceput pentru schi, nivel începător (practicare ocazională). Vă ajută să vă inițiați în practicarea de schi.

Clăpari freeride

Clăpari schi freeride FR900 flex 100 Albastru WED’ZE

 • Calitativi
 • Confortabili
 • Preț ridicat
 • Ideali doar pentru un anumit tip de teren
Echipa noastră de pasionaţi a conceput acest produs pentru freeride (nivel mediu). Dacă vă atrage drumeţia Freeride, aceşti clăpari vă permit să faceţi urcări scurte (500m denivelare) înainte de a coborî.

Clăpari pentru schi fond

clăpari schi de fond XC S CARBONLITE Adulţi FISCHER

 • Calitativi
 • Confortabili
 • Preț ridicat
 • Doar pentru schi fond
Conceput pentru schi de fond, nivel avansat şi/sau intensitate mare. Şosetă precisă şi tehnică, pentru preformare.
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled