Cea mai bună pereche de schiuri 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Atât copiii, cât și adulții adoră schiatul, deoarece este un sport extrem care oferă un sentiment de libertate cu o profunzime aparte. Există iubitori ai acestui sport de toate vârstele, chiar dacă este o activitate destul de periculoasă, care poate pune sănătatea și viața în pericol. 

Cu toate acestea, cu ajutorul unor lecții profesionale de ski și cu echipamentul potrivit, acest risc de accidentare scade considerabil, fapt pentru care din ce în ce mai mulți oameni fac din acest sport o pasiune. 

Pe lângă costumul de schi, mănușile, casca de protecție și ochelarii, este stringent ca din echipament să nu lipsească o pereche de schiuri cu mărimea potrivită. Schiurile nu trebuie să fie neapărat noi, ci pot fi și second-hand, însă trebuie obligatoriu să se potrivească perfect cu statura dumneavoastră și cu nivelul la care vă aflați cu privire la această activitate de iarnă. 

Care este mărimea corectă pentru schiuri?

Unele persoane își aleg schiurile în funcție de model, nu de mărime, lucru care este total greșit! Atât schiurile pentru începători, cât și cele profesionale trebuie alese în funcție de înălțimea și greutatea schiorului. Doar în acest fel, poate fi găsită mărimea ideală pentru fiecare om în parte. 

Ca să fiți sigur că alegeți întotdeauna varianta optimă de schiuri pentru dumneavoastră, este bine ca în momentul în care vă aflați la cumpărături pentru acest sport extrem, să măsurați schiurile. Este indicat ca acestea să se încadreze între bărbia și fruntea dumneavoastră, pentru a avea mărimea corectă

Utilizatorii avansați și cei mai plinuți pot alege schiuri puțin mai lungi, iar cei începători și cu mai puține kilograme se pot orienta spre modelele ce le ajung doar până la bărbie.

Schiuri ieftine pentru pasionații de aventură

Schiuri pentru copii

Set schiuri + bete copii Merco, 70cm

(29 reviews)
 • Preț redus
 • Flexibile
 • Doar pentru copii
 • Se pot rupe

Set schiuri + bete din plastic pentru copii, marime 70cm. Legaturile schiurilor se potrivesc pe majoritatea modelelor de incaltaminte fiind usor de ajustat. Pentru a minimiza accidentarea, bete nu au varf ascutit din metal, acesta fiind din plastic cu o forma rotunjita.

Schiurile pentru copii sunt flexibile, ușor de manevrat și oferă un control sporit asupra alunecării pe pârtie. 

Schiuri ieftine pentru adulți

Schiuri Fischer Progressor Speed AllRide + Legaturi RS 10 PR, 160cm

(1 reviews)
 • Din carbon
 • Calitate înaltă
 • Doar pentru adulți
 • Se pot rupe
Schiuri Fischer Progressor Speed AllRide + Legaturi RS 10 PR, 160cm     Fischer Sports este o companie austriaca care produce echipamente de schi nordic , schi alpin si hochei . Este lider global in domeniul schiului nordic si al unuia dintre brandurile de top din lume in domeniul schiului alpin, cunoscut pentru inovatie si tehnologie de ultima ora. Fischer este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producatori de bete de hochei pe gheata, de inalta calitate.    

 

Chiar dacă aceste schiuri pentru adulți au un preț redus, acest lucru nu înseamnă că nu sunt profesionale. Sunt de înaltă calitate, au o rigiditate echilibrată și sunt ideale pentru utilizatorii cu experiență, care schiază de mai mulți ani. 

Cele mai ieftine schiuri pentru femei

Schi Explosiv ALLROUNDER CU FLORI cu inaltator 10MM galben 142

(35 reviews)
 • Preț mic
 • Flexibile
 • Doar pentru adulți
 • Pot fi folosite până la greutatea de 90 de kg
Caracteristici: Schiurile sunt recomandate in primul rand pentru femei. Compozitie usoara cu \”carver\” cu trasaturi de a schia excelente pentru incepatori si putin mai avansati. Rotatia usoara ofera placerea simtului de a schia, pastreaza traditiile vechi dar ajuta si in experimentarea simtului splendid la mersul pe carving. Nu recomandam folosirea acestor schiori pentru cei care au greutatea peste 90 de kg. Constructie Aircell-cap, poliuretan spumos, suprafata de rulare cu P-Tex 900, cu protector de bot si coada. Schi Twin-Typ, coada rotunjita in spate- ca si botul din fata- vine sus in bolta. Forma \”T-T\” a schiurilor usureaza schimbarea directiei si ajuta la virare. Multumita constructiei-cap in 3 dimensiuni, aceste schiuri se comporta ca un adevarat \”carver\” in curbe. Schiurile pot fi comandate cu legaturi Tyrolia SL70 sau SL100. La schiurile comandate cu o legatura aleasa de Dvs. noi vi le setam gratuit, impreuna cu reglajele de securitate, luand in considerare caracteristiciile personale ale Dumneavoastre (nivelul de cunostinta in acest sport, greutatea, marimea piciorului).

Aceste schiuri pentru femei se adresează începătorilor sau celor care au depășit cu puțin acest prag. Au un preț foarte accesibil, fapt pentru care pot fi luate în considerare dacă vă gândiți să vă apucați din acest sezon de ski. 

Care este modelul potrivit de schiuri?

Există mai multe tipuri de schiuri dintre care puteți alege, însă este recomandat ca întotdeauna să optați doar pentru varianta potrivită pentru nivelul la care vă aflați. 

 • Schiuri pentru începători

Este ideal ca schiurile pentru începători să fie moi, foarte flexibile, înguste și realizate din lemn de esență moale. Este recomandat să se țină cont de aceste caracteristici ca în cazul în care vă urcați pentru prima dată pe pârtie, să se diminueze riscul de accidentare și să puteți să manevrați mai ușor schiurile. 

Cele mai bune schiuri pentru începători sunt cele de tip Rocker, care alunecă foarte bine pe zăpada moale și cu ajutorul cărora se pot face întoarceri într-un mod foarte simplu și ușor. 

 • Schiuri pentru intermediari

Pe măsură ce avansați în acest sport, trebuie să vă schimbați schiurile, pentru ca acestea să se potrivească perfect nevoilor și dorințelor dumneavoastră. Aici, lățimea schiurilor poate fi mai mare, iar duritatea acestora poate crește ușor. 

La acest nivel, cel mai preferat tip de schiuri sunt cele Camber, care este cel mai utilizat model la scară largă. Această variantă necesită o precizie mai mare în mișcări și sunt potrivite atât pentru pârtiile amenajate, cât și pentru terenurile neexplorate. 

 • Schiuri pentru experimentați

Schiori experimentați au tendința de a fi mult mai agresivi pe pârtie, fapt pentru care se remarcă rapid în mulțime. Aceste schiuri sunt realizate din carbon, titan sau multe alte materiale de acest fel, care au rolul de a ridica performanțele și de a oferi o viteză mai mare pe pârtie. 

De cele mai multe ori, schiurile pentru avansați sunt mai late și mai lungi și tind să fie foarte greu de manevrat la viteze mici. Printre modelele ce fac parte din această categorie se pot număra: Freestyle, Freeride, Race sau All-Mountain

Cele mai bune schiuri – Ghid de cumpărături și recenzii

Schiuri de înaltă calitate

Set Schiuri de tură XLD 500 RT + Legături + Piei WED’ZE

(11 reviews)
 • Calitative
 • Durabile
 • Pot rugini
 • Se pot rupe
Produs conceput pentru schi de tură. Schiurile XLD 500 RT se pot folosi pentru schi alpin cu clăpari clasici şi descoperirea schiului de tură, datorită legăturilor detaşabile şi pieilor.

Acesta este un model destul de scump de schiuri, dar care sunt performante și vă pot ajuta să atingeți limitele pe care vi le-ați impus.

Schiuri ușor de manevrat

Set Schi de tură Session 85 Movement + Legături (Alpinist) + Piei (climb 2.0) MOVEMENT

 • Calitate superioară
 • Durabile
 • Potrivite doar pentru anumiți schiori
 • Pot rugini
Produs conceput pentru schi de tură. Asigură performanță. Set gata de utilizare. Schiuri polivalente.

Acestea sunt cele mai scumpe schiuri care există pe piață, dar care sunt de calitate superioară. Sunt de tip Rocker, ușor de manevrat și de controlat. Cu ajutorul acestora, puteți atinge viteze uimitoare.

Schiuri de tip Freeride

Schiuri cu Legături Freeride Head Kore 105 20/21 HEAD

 • Aderente
 • Calitative
 • Preț ridicat
 • Ideale doar pentru anumite persoane
Produs conceput pentru schi freeride (nivel avansat). Schiuri late și dinamice. Polivalente grație lățimii de 105 mm, aceste schiuri combină greutatea ușoară cu performanța și sunt ideale pentru a descoperi locuri ascunse, în afara pârtiilor.

Acestea sunt o pereche de schiuri cu care puteți străbate cele mai superbe locuri, care nu sunt expuse turismului. Acestea oferă control, siguranță, dar și viteză. Sunt ideale pentru utilizatorii experimentați.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled