Cea mai bună bicicletă pliabilă 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Foarte multe persoane care locuiesc la bloc își doresc o bicicletă cu care să se deplaseze mult mai ușor prin oraș, la orele de vârf în trafic, însă cele mai multe dintre acestea renunță la idee. O bicicletă clasică este destul de mare și poate ocupa mult spațiu util din balcon sau din hol, așa că depozitarea unei biciclete într-un apartament nu prea pare a fi o idee foarte bună. 

Cu toate acestea, marii producători de biciclete au găsit soluția pentru acest tip de situație: bicicleta pliabilă. Aceasta se strânge după utilizare, astfel încât să poată fi depozitată între două dulapuri sau lângă ușa de la intrarea în apartament. Este un model extrem de util și de practic, mai ales atunci când vine vorba despre proprietarii de locuințe de dimensiuni mici.

Dacă vă încântă ideea de achiziție a celei mai bune biciclete pliabile, atunci citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale modelului ideal. Este important să acordați mare atenție în procesul de cumpărare, pentru a nu da greș cu un model care să nu se potrivească nevoilor și așteptărilor dumneavoastră. 

Bicicletă pliabilă cu 3 viteze

Bicicleta Pegas Camping 3S, Pliabila, Roti 20″, 3 Viteze (Galben)

(1 reviews)
 • Calitativă
 • Pliabilă
 • Preț ridicat
 • Necesită demontare manuală
Scurta descriere

Pegas Camping este bicicleta care reduce nevoia de spatiu la o notiune efemera. A fost construita in ideea de a schimba modul de miscare pe bicicleta in interiorul unui oras. Libertatea de actiune pe care ti-o ofera este inegalabila si indubitabila. Spatiul si timpul sunt aspecte cruciale si de aceea Pegas Camping rezoneaza cu acestea in cel mai bun mod cu putinta. Cadrul pliabil din Aluminiu 6061 cu portbagaj integrat, reperele Shimano Nexus sau rotile de 20” din aluminiu cu pereti dublii iti ofera toate motivele sa iesi oriunde ai merge pe un Pegas Camping.

Tipuri de biciclete pliabile existente pe piață

 • Bicicletă pliabilă pentru plimbări

Acest tip de bicicletă este realizată pentru utilizatorii care scot bicicleta din casă doar în timpul liber sau pentru plimbarile scurte prin oraș. Cu alte cuvinte, este ideală pentru persoanele care folosesc ocazional acest mijloc de transport. 

Din cauza faptului că acest tip de biciclete sunt folosite rar, nu prezintă cele mai performante dotări.

În cazul în care locuiți într-o zonă muntoasă sau de deal, unde sunt multe rampe, este bine să optați pentru un model cu circa trei viteze, însă dacă locuiți la câmpie, în oraș, puteți opta pentru una fără viteze. 

 • Bicicletă pliabilă pentru uz zilnic

În cazul în care doriți ca bicicleta să fie principalul dumneavoastră mijloc de transport, atunci este recomandat să alegeți un model performant, rezistent și durabil, care să nu se defecteze imediat. 

În plus, este bine să vă îndreptați atenția doar spre modelele care impun o postură cât mai corectă a spatelui, pentru a nu suferi de diferite probleme de sănătate în timp. Confortul este foarte important, atunci când vine vorba despre o bicicletă care urmează să fie folosită zilnic. 

 • Bicicletă pliabilă off-road

Bicicleta off road este utilă doar pentru transportul pe terenuri de munte ori accidentate. Astfel, aceasta trebuie să fie fabricată din materiale din înaltă calitate, dure, care să rezistente șocurilor de orice fel. 

Atunci când vine vorba despre un astfel de model, roțile sunt extrem de importante. Astfel, este indicat ca acestea să aibă diametrul de cel puțin 65 de cm și o grosime de circa 4 cm. În plus, cauciucul trebuie să fie destul de gros, pentru a putea absorbi cât mai bine șocurile. 

Bicicletă pliabilă cu 7 viteze

Bicicleta Pliabila CARPAT C2052C, roti 20″, 7 viteze, cadru aluminiu (Negru/Albastru)

 • Calitativă
 • Pliabilă
 • Preț ridicat
 • Necesită demontare manuală
Scurta descriere   Bicicleta pliabila este o bicicleta conceputa pentru deplasarile in oras, buna alternativa de a te mentine in forma, dar totodata si de a proteja mediul inconjurator.   Se preteaza atat pentru plimbari relaxante in parc, cat si ca un mijloc de transport la indemana pentru a ajunge mai repede la serviciu. Fara veleitati sportive, bicicletele de oras se remarca prin simplitate, fiabilitate, robustete si siguranta.   O bicicleta pliabila poate fi depozitata cu usurinta in spatii mici si poate fi transportata mult mai usor decat modelele clasice de biciclete. Sistemul lateral de pliere permite reducerea cu pana la 70% a spatiului ocupat, fiind ideala pentru transportul in comun, lift, portbagajul masinii.   Se recomanda ca la achizitionarea bicicletei sa se tina cont de marimea rotii, marimea cadrului, inaltimea utilizatorului, partea interioara a picioarelor de la coapsa pana la calcai, intinderea bratelor.    Va recomandam sa folositi echipamente de protectie adecvate pentru astfel de plimbari.   Produs fabricat in Romania   Cum alegem bicicleta care ni se potriveste?    Ca regula generala, sunt valabili parametrii din tabelul atasat:          

Tipul de pliere a celor mai bune biciclete pliabile

 • Plierea bicicletei prin dezasamblare

Plierea prin dezasamblare permite o strângere foarte compactă a bicicletei. Astfel, puteți să-i îndepărtați roțile, pedalele, șaua, lanțul și toate celelalte elemente componente. 

Chiar dacă este cea mai buna varianta în privința spațiului, necesita ceva mai mult timp plierea decât în mod general și aveți nevoie și de câteva unelte și puțină îndemânare. 

 • Plierea bicicletei în două

Plierea în două se face prin strângerea cadrului. Plierea se face într-un mod foarte rapid, însă bicicletă nu este foarte compactă după acest proces. 

În cazul în care doriți o astfel de bicicletă doar pentru a o depozita cât mai bine în casă, nu este cea mai bună variantă. 

 • Plierea bicicletei în trei

Aceasta este cea mai convenabilă formă de pliere a bicicletei, fiindcă se strânge cadrul, șaua și ghidonul.  Este o formă destul de compactă de pliere, însă nu se compară cu metoda de pliere prin dezmembrare. 

Bicicletă pliabilă de calitate superioară

Bicicleta Pliabila Venture 2090, Roti 20″, Cadru 350mm (Negru)

(34 reviews)
 • Calitativă
 • Pliabilă
 • Preț ridicat
 • Necesită demontare manuală
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Criteriile de selecție a celei mai bune bicicletei pliabile

În cazul în care v-ați convins că aveți nevoie de o astfel de bicicletă, este bine ca în momentul în care vă aflați în magazin, să oferiți importanță următoarelor aspecte:

 • Greutatea și dimensiunea bicicletei pliabile

Greutatea contează foarte mult, atunci când vine vorba despre o bicicletă, fiindcă va trebui să o ridicați destul de des.  

Cu toate acestea, țineți minte că bicicletele pliabile ușoare, care sunt fabricate din fibră de carbon și titan, sunt printre cele mai scumpe. Oțelul și aluminiul sunt ceva mai grele față de acestea. 

În ceea ce privește dimensiunea, trebuie să aveți întotdeauna în vedere că un model cu roți mari va fi mult mai greu de pliat față de o bicicletă cu roți mici. 

 • Treptele de viteză ale bicicletei pliabile

Multe biciclete pliabile au o singură viteză. Acest lucru conduce la depunerea unui efort mai mare în momentul în care aveți de urcat o pantă, de exemplu. 

Modelele cu mai multe trepte de viteză sunt mult mai bune, fiindcă vă permit să depuneți foarte puțin efort fizic în momentul în care pedalați, vă plimbați. 

 • Întreținerea bicicletei pliabile

Ca orice alt produs, bicicleta pliabilă va avea la un moment dat nevoie de anumite lucrări de întreținere. De aceea, este recomandat ca înainte să plătiți un anumit model de bicicletă, să vă interesați asupra prețurilor pieselor de schimb. 

Este indicat să alegeți un model la care puteți găsi ușor piese de schimb și la prețuri accesibile. 

Cea mai bună bicicletă pliabilă

Bicicleta Pliabila Venture 2091, Roti 20″, Cadru 350mm (Negru)

 • Calitativă
 • Pliabilă
 • Preț ridicat
 • Necesită demontare manuală
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled