Sfaturi pentru cumpărătorii de locuințe pentru prima dată

Sfaturi utile la cumpararea primei case.

La Micul ajutor, ne străduim să vă ajutăm să luați decizii financiare cu încredere. Pentru a face acest lucru, multe sau toate produsele prezentate aici sunt de la partenerii noștri. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre. Opiniile noastre sunt proprii.

Cumpărarea unei case poate fi îngrijorătoare, mai ales dacă sunteți un cumpărător pentru prima dată.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să navigați în proces, să economisiți bani și să evitați greșelile comune. Le-am organizat în patru categorii:

 • Sfaturi ipotecare în avans.
 • Sfaturi pentru aplicarea creditului ipotecar.
 • Sfaturi pentru cumpărături pentru case.
 • Sfaturi pentru cumpărături pentru case.

1. Începeți economisirea anticipată pentru o plată anticipată

Este obișnuit să reduci cu 20%, dar mulți creditori permit acum mult mai puțini, iar programele pentru cumpărătorii de case pentru prima dată permit doar 3% . Dar reducerea a mai puțin de 20% poate însemna costuri mai mari și plata asigurării ipotecare , ba chiar și o reducere de plată poate fi încă grea. De exemplu, o reducere de 5% pentru o casă de 200.000 USD este de 10.000 USD.

Jucați acest joc cu ajutorul acestui  calculator pentru a vă ajuta să aterizați pe un obiectiv. Câteva sfaturi pentru economisirea unei plăți în avans includ anularea restituirilor fiscale și bonusurile de muncă, configurarea unui plan de economii automate și utilizarea unei aplicații pentru a urmări progresul dvs.

2. Explorați opțiunile de plată în avans și creditele ipotecare

Există o mulțime de opțiuni ipotecare, fiecare cu propria combinație de argumente pro și contra. Dacă vă chinuiți să faceți o plată în avans, consultați aceste împrumuturi:

 • Creditele ipotecare convenționale – Ele sunt conforme cu standardele stabilite de entitățile sponsorizate de guvern Fannie Mae și Freddie Mac și necesită până la 3% mai puțin.
 • Împrumuturi FH – Împrumuturile asigurate de Administrația Federală a Locuințelor permit plățile de până la 3,5%.
 • Împrumuturi V – Împrumuturile garantate de Departamentul Afacerilor Veteranilor nu necesită uneori nicio plată.

Realizarea unei plăți în avans va însemna o plată ipotecară mai mică.

Dacă doriți cea mai mică plată ipotecară posibilă, optați pentru un credit ipotecar fix de 30 de ani. Dar dacă vă puteți permite plăți lunare mai mari, puteți obține o dobândă mai mică cu un împrumut fix de 20 de ani sau 15 ani. Folosiți calculatorul nostru pentru a stabili dacă o ipotecă fixă ​​de 15 ani sau 30 de ani este cea mai potrivită pentru dvs. Sau puteți prefera o ipotecă cu rată ajustabilă, care este mai riscantă, dar care garantează o rată a dobânzii scăzută pentru primii câțiva ani de credit ipotecar.

3. Cercetarea programelor de asistență locală și de stat

În plus față de programele federale, multe state oferă programe de asistență pentru cumpărătorii de locuințe pentru prima dată cu avantaje, cum ar fi asistența la plata în jos, asistența de închidere a costurilor, creditele fiscale și ratele dobânzilor reduse. Județul sau municipalitatea dvs. poate avea, de asemenea, programe pentru cumpărători de locuințe pentru prima dată.

Sfaturi pentru aplicarea creditului ipotecar

4. Stabiliți cât de mult vă puteți permite acasă

Înainte de a începe să-ți cauți casa de vis, trebuie să știi ce este de fapt în limita ta de preț. Utilizați acest calculator pentru accesibilitatea casei pentru a determina cât de mult vă puteți permite să cheltuiți în siguranță.

5. Verificați-vă creditul și întrerupeți orice activitate nouă

Atunci când solicitați un credit ipotecar, creditul dvs. va fi unul dintre factorii cheie dacă sunteți aprobat și vă va ajuta să determinați rata dobânzii dvs. și, eventual, condițiile de împrumut.

Așa că verificați-vă creditul înainte de a începe procesul de acasă. Disputați erorile care ar putea să diminueze scorul de credit și să căutați oportunități de îmbunătățire a creditului dvs., cum ar fi să vă impuneți datoriile restante.

Pentru a împiedica scorul dvs. după ce solicitați o ipotecă, evitați deschiderea de noi conturi de credit, precum un card de credit sau un împrumut auto, până la închiderea împrumutului acasă.

6. Comparați ratele ipotecare

Mulți cumpărători de case obțin o cotă de rată de la un singur creditor, dar acest lucru lasă adesea bani pe masă. Compararea ratelor ipotecare de la cel puțin trei creditori vă poate economisi mai mult de 3.500 USD în primii cinci ani ai împrumutului dvs., potrivit Biroului pentru protecția financiară a consumatorilor. Obțineți cel puțin trei citate și comparați atât tarifele cât și taxele.

Pe măsură ce comparați cotațiile, întrebați dacă vreunul dintre creditori vă va permite să cumpărați puncte de reducere , ceea ce înseamnă că veți plăti dobânda în avans pentru a asigura o rată a dobânzii mai mică la împrumut. Cât timp plănuiești să rămâi în casă și dacă ai bani la îndemână pentru a achiziționa punctele sunt doi factori cheie în determinarea dacă sensul de cumpărare are sens. Puteți utiliza acest calculator pentru a decide dacă are sens să cumpărați puncte.

7. Obțineți o scrisoare de preaprobare

Puteți obține o calificare prealabilă pentru o ipotecă, ceea ce vă oferă pur și simplu o estimare a cât de mult poate fi împrumutat un creditor în funcție de veniturile și datoriile dvs. Dar, pe măsură ce vă apropiați de cumpărarea unei case, este inteligent să obțineți o preaprobare, în care creditorul vă examinează în detaliu finanțele și vă confirmă în scris cât de mult este dispus să vă împrumute și în ce termeni. Dacă aveți o scrisoare de preaprobare în mână vă face să arătați mult mai serios pentru un vânzător și vă poate da o mână de sus asupra cumpărătorilor care nu au făcut acest pas.

Sfaturi pentru cumpărături pentru case

8. Angajați agentul cumpărător potrivit

Vei lucra îndeaproape cu agentul tău imobiliar, deci este esențial să găsești pe cineva cu care te înțelegi. Agentul cumpărător potrivit trebuie să fie extrem de priceput, motivat și cunoscător al zonei.

9. Alegeți tipul potrivit de casă și cartier

Puteți presupune că veți cumpăra o casă unifamiliară, iar acest lucru ar putea fi ideal dacă doriți o curte mare sau multă cameră. Dar dacă sunteți dispus să sacrificați spațiu pentru mai puțin întreținere și facilități suplimentare, și nu vă deranjează să plătiți o taxă de asociere a proprietarilor de case , un apartament sau o casă ar putea fi mai potrivită.

Dar chiar dacă locuința este corectă, cartierul ar putea fi greșit. Deci, asigurați-vă că:

 • Cercetați școlile din apropiere, chiar dacă nu aveți copii, deoarece acestea afectează valoarea casei .

 • Analizați statisticile locale privind siguranța și criminalitatea.

 • Hartă cel mai apropiat spital, farmacie, magazin alimentar și alte facilități pe care le vei folosi.

 • Unitate prin cartier zile diferite și la momente diferite pentru a verifica afară de trafic, zgomot și nivelurile de activitate.

10. Respectați-vă bugetul

Uită-te la proprietăți care costă mai puțin decât suma pentru care ai fost aprobat. Deși vă puteți permite din punct de vedere tehnic suma de preaprobare, acesta este plafonul – și nu ține cont de alte cheltuieli lunare sau probleme precum o mașină de spălat vase care apar în timpul proprietății, mai ales imediat după cumpărare. Cumpărăturile cu un buget ferm în minte vă vor ajuta, de asemenea, atunci când vine momentul să faceți o ofertă.

Pe o piață imobiliară competitivă, cu un inventar limitat, este posibil să licitați pentru case care primesc mai multe oferte. Când găsești o casă pe care o iubești, este tentant să faci o ofertă la un preț ridicat, care sigur va câștiga. Dar nu-ți lăsa emoțiile să preia. Cumpărături sub suma dvs. de preaprobare creează o anumită cameră pentru licitație. Lipiți bugetul pentru a evita o plată ipotecară pe care nu o puteți permite.

11. Profitați la maxim de case deschise

Când vizitați case în timpul caselor deschise, acordați o atenție deosebită stării generale a casei și fiți conștienți de mirosurile, petele sau obiectele aflate în dificultate. Puneți multe întrebări despre locuință, cum ar fi momentul în care a fost construită, când au fost înlocuite ultima dată obiectele și cât de vechi sunt sistemele de chei precum aerul condiționat și încălzirea.

Dacă alți cumpărători potențiali vizionează casa în același timp cu tine, nu ezita să programezi oa doua sau a treia vizită pentru a te uita mai atent și a pune întrebări în privat.

Prima dată greșește cumpărătorul de locuințe de evitat

Cu atât de multe de gândit, nu este surprinzător faptul că unii cumpărători de locuințe care fac prima dată greșesc pe care ulterior le regretă. Iată câteva dintre cele mai comune capcane, alături de sfaturi care să vă ajute să evitați o soartă similară.

12. Fără buget pentru costurile de închidere

Pe lângă economisirea unei plăți în avans, va trebui să faceți un buget pentru banii necesari pentru a închide ipoteca, ceea ce poate fi semnificativ. În general, costurile de închidere sunt cuprinse între 2% și 5% din valoarea creditului. Puteți face cumpărături și compara prețurile pentru anumite cheltuieli de închidere, cum ar fi asigurarea proprietarilor de case, inspecțiile la domiciliu și căutările de titlu. De asemenea, puteți compensa costurile solicitând vânzătorului să plătească o parte din costurile dvs. de închidere sau negociază comisionul agentului imobiliar. Calculați costurile de închidere așteptate pentru a vă ajuta să vă stabiliți bugetul.

13. Nu economisim suficient pentru cheltuieli după mutare

După ce ați economisit pentru plata în avans și ați bugetat pentru costurile de închidere, ar trebui să rezervați și un tampon pentru a plăti pentru ceea ce va intra în casă. Aceasta include mobilierul, aparatele, covoarele, corpurile de iluminat actualizate, vopseaua nouă și orice îmbunătățiri pe care doriți să le faceți după ce vă mutați.

14. Cumpărarea unei case pentru astăzi în loc de mâine

Este ușor să privești proprietățile care răspund nevoilor tale actuale. Dar dacă intenționați să începeți sau să vă extindeți familia, poate fi de preferat să cumpărați o casă mai mare acum în care puteți crește. Luați în considerare nevoile și dorințele dvs. viitoare și dacă casa pe care o luați în considerare le va potrivi.

15. Trecerea șansei de a negocia

Pot fi multe pentru negocieri în procesul de acasă, ceea ce poate duce la economii majore. Există reparații majore pe care le puteți obține vânzătorul să le acopere, fie manipulându-le integral, fie oferindu-vă o ajustare a creditului la închidere? Vânzătorul este dispus să plătească pentru oricare dintre costurile de închidere? Dacă sunteți pe piața unui cumpărător, este posibil să găsiți că vânzătorul va avea negocieri cu dvs. pentru a scoate casa de pe piață.

16. Neștiind limitele unei inspecții la domiciliu

După ce oferta dvs. este acceptată, veți plăti pentru o inspecție la domiciliu pentru a examina starea proprietății în interior și în exterior, dar rezultatele vă vor spune doar atât de multe.

 • Nu toate inspecțiile testează lucruri precum radonul, mucegaiul sau dăunătorii, așa că asigurați-vă că știți ce este inclus.

 • Asigurați-vă că inspectorul poate accesa fiecare parte a locuinței, cum ar fi acoperișul și orice spații de târâre.

 • Participă la inspecție și acordă o atenție deosebită.

 • Nu-ți fie teamă să ceri inspectorului tău să arunce o privire – sau o privire mai atentă – la ceva. Și puneți întrebări. Niciun inspector nu va răspunde la întrebarea „Ar trebui să cumpăr această casă?” Așa că va trebui să luați această decizie după ce am examinat rapoartele și veți vedea ce este dispus vânzătorul.

17. Nu cumpărați asigurare de proprietari adecvate

Înainte de a vă închide la noua casă, creditorul vă va solicita să cumpărați asigurare pentru proprietarii de case. Cumpărați și comparați ratele de asigurare pentru a găsi cel mai bun preț. Privește atent ceea ce este cuprins în politici; A merge cu o politică mai puțin costisitoare înseamnă de obicei mai puține protecții și mai multe cheltuieli fără buzunar dacă depuneți o cerere. De asemenea, daunele la inundații nu sunt acoperite de asigurarea proprietarilor de case, așa că dacă noua casă se află într-o zonă predispusă la inundații, poate fi necesar să cumpărați o asigurare separată pentru inundații.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled