Sfaturi despre gestionarea corectă a banilor 2023

Foarte multe persoane care primesc salariul doar o singură dată pe lună, se confruntă adesea cu lipsa banilor. Acest lucru nu este cauzat de salariul mic, ci de gestionarea incorectă a finanțelor. Multe persoane au tendința de a cheltui extrem de mult și inconștient în  momentul în care contul este plin, iar acest lucru poate rezulta probleme financiare grave. 

Astfel, dacă vă aflați în această situație, este stringent să aflați cum puteți manageria mai bine  veniturile, astfel încât să nu duceți lipsă de acestea pe tot parcursul lunii. Acest lucru este foarte important pentru starea psihică, fiindcă cu ajutorul unor trucuri de gestionare corectă a finanțelor, veți putea sta mai liniștit din punct de vedere financiar, indiferent de perioadă.

Sfaturi pentru gestionarea corectă a banilor

Pot exista perioade în care să aveți mai mulți bani decât de obicei, motiv pentru care este stringent să aflați care sunt modalitățile prin care îi puteți folosi în mod cât mai inteligent. Astfel, este necesar să citiți în continuare articolul, pentru a afla cum puteți face managementul banilor în mod cât mai eficient. 

  • Plătiți datoriile imediat după ce primiți salariul

Ca să vă asigurați lună de lună că nu rămâneți fără bani, atunci când vine vorba despre datorii sau rate, este obligatoriu ca în momentul în care primiți salariul, să le plătiți pe acestea, întâi de toate. 

După ce ați achitat rata la casă, la mașină și împrumuturile pe care le mai aveți, puteți să vă gândiți la produsele care vă lipsesc din garderobă sau din casă. Doar în felul acesta, puteți să vă feriți de titulatura de rău platnic, care vă poate afecta mult în viitor. 

În plus, dacă urmați acest sfat veți vedea că starea de spirit va fi una mult mai bună pe parcursul lunii. În acest fel, nu va mai trebui să vă îngrijorați la finalul lunii că nu mai aveți bani, pentru a achita datoriile. 

  • Faceți calculul plăților și a banilor care rămân de cheltuială

Este nevoie ca în fiecare lună să vă așezați la masă și să scădeți din bugetul casei toate datoriile și plătițile pe care le aveți de făcut, pentru a ști cu exactitate care sunt banii care vă rămân de cheltuială. 

Astfel, veți putea ști cu exactitate care este suma în care trebuie să vă încadrați, atunci când vine vorba despre distracții, pofte și cumpărături de îngrijire personală. 

  • Împărțiți bugetul lunar în mod egal pe săptămâni

În cazul în care aveți tendința de a cheltui sume foarte mari în perioade scurte de timp, este nevoie ca de fiecare dată după ce plătiți datoriile, să împărțiți suma rămasă pe săptămânile lunii.

Astfel, dacă aveți de cheltuială 2000 de RON rămași, puneți câte 500 de RON pe fiecare săptămână a lunii. În acest fel, nu vor mai exista șanse ca înainte de salariu să vă împrumutați de bani sau să mai aveți în cont o sumă foarte mică.

  • Realizați o lista lunară de shopping

Unele persoane au tendința de a cumpăra în mod impulsiv  tot  ceea cele iese în cale și le atrage atenția. Acest lucru este unul destul de dăunător pentru bugetul lunar. 

De aceea, este stringent ca la începutul fiecărei luni să creați o listă cu produsele de care aveți neapărat nevoie. Nu vă abateți de la ea, iar dacă vedeți un produs care vă surâde, este mai bine să-l adăugați pe lista de shopping de luna următoare. 

Doar în acest fel, veți putea avea bani toată luna și veți putea fi fericit că v-ați cumpărat tot ceea ce aveați nevoie.

  • Cereți ajutor financiar de la specialiști

Este foarte cunoscut faptul că majoritatea persoanelor nu reușesc să-și gestioneze veniturile într-un mod corect, fapt pentru care există anumiți specialiști care pot veni în ajutor în acest sens. 

Astfel, dacă în fiecare lună vă chinuiți să vă folosiți banii într-un mod eficient, însă nu reușiți să faceți acest lucru, este clar că aveți nevoie de consultanță financiară. Apelați cu încredere un specialist, care vă poate oferi un plan personalizat de gestionare cât mai corectă și inteligentă a veniturilor lunare. Veți vedea că în acest fel, veți reuși și dumneavoastră să folosiți finanțele așa cum vă doriți și visați. 

  • Faceți un cont de economii, dacă vreți să păstrați bani

În cazul în care vă doriți să cumpărați o altă mașină și v-ați propus să strângeți o anumită sumă de bani, este bine ca banii pentru acest tip de cheltuială să fie puși separat față de ceilalți. 

Astfel, dacă aveți de gând să puneți deoparte câteva finanțe, atunci este indicat să creați un cont de economii, în care să virați mereu sumele destinate cumpărării mașinii, de exemplu. Doar în felul acesta, veți avea putea avea garanția păstrării sumelor respective de bani.

În cazul în care sunteți de părere că ați putea fi tentat să cheltuiți și din contul de economii, realizați un depozit bancar, care poate fi spart doar după o anumită perioadă de timp. Aceasta este cea mai sigură variantă prin care nu puteți folosi nici măcar 1 leu din acești bani, până la data scadentă, propusă de dumneavoastră. 

În cele din urmă, dacă vă zbateți în mod regulat cu cheltuirea veniturilor în mod echilibrat, este neapărat să urmați sfaturile prezentate mai sus și să nu vă abateți de la reguli. Veți vedea că veți reuși  să faceți progrese vizibile cu privire la gestionarea banilor.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled