N26: Noua concurență pentru Revolut

N26 susține că este „banca pe care vei iubi să o folsesti” și se alătură celor de la Monzo, Starling și Revolut în cursa pentru a convinge tinerii să se înscrie.

Ce este N26?

N26 este prima bancă mobilă din Europa. Fondată la Berlin, evoluția N26 a explodat de la lansarea să în anul 2013, ceea ce a dus la multe runde de strângere de fonduri – cel mai recent a fost de 40 de milioane de dolari în vara 2016 – și un flux constant de noi clienți. N26 este cunoscută pentru abordarea sa în ceea ce privește activitatea bancară, o atitudine care a atras două mari puteri financire ca investitori timpurii:  Peter Thiel și Li Ka-Shing.

Avantaje si dezavantaje ale N26

Avantaje:
  • Serviciul bancar abilitat pentru economia globală
  • Aplicatie mobila
  • Cont gratuit, card și taxe foarte mici
  • Retragerile bancomate gratuite (3 pe lună oriunde în întreaga lume)
  • Schimb valutar ieftin
Dezavantaje:
  • Asistență telefon 24X7 nu este disponibilă
  • Probleme potențiale la re-verificare

Care sunt cele mai populare produse N26?

Majoritatea clienților N26 optează pentru unul dintre cele două produse: contul obișnuit N26 sau N26 Negru. Contul standard al N26 nu deține nicio taxă lunară, în timp ce N26 Negru costă 5,90 EUR pe lună. Ambele conturi vă oferă un MasterCard, pe care îl puteți utiliza la orice furnizor din lume care acceptă MasterCard. În timp ce aproape toate celelalte cărți bancare și carduri de credit există câteva puncte procentuale atunci când prelucrați transferurile în valută străină, N26 este contrar. Transferurile sunt procesate la rata medie a pieței, fără marcarea cursului de schimb, datorită parteneriatului N26 cu TransferWise, iar toate tranzacțiile străine sunt procesate și la rata medie a pieței.

Utilizatorii N26 Black se bucură de avantaje mai mari atunci când vine vorba de valută străină. Taxa de 1,7% pe care o suportă utilizatorii de cont obișnuiți la retragerea numerarului străin este eliminată pentru utilizatorii N26 Black, ceea ce înseamnă că puteți retrage fonduri la rată medie a pieței la orice bancomat din lume care acceptă MasterCard.

Este N26 un pericol pentru Revolut?

N26 vine cu un pachet de asigurări impresionant, care rivalizează cu carduri de credit premium precum Revolut. Cheltuielile medicale în timpul unei călătorii sunt acoperite fără vreo limită anume, cheltuielile legate de întârzierea zborului și a bagajelor sunt acoperite până la 400 euro, iar asigurarea de anulare a călătoriei este asigurată până la 5.000 euro per călătorie. N26 Black oferă, de asemenea, o garanție extinsă, contravaloarea unui an suplimentar și 500 €, iar dacă numerarul pe care îl retrageți folosind cardul N26 este furat la 4 ore de la retragere, vă vor fi rambursați până la 500 €.

Cardul N26 prezintă multe similarități cu beneficiile oferite de Revolut. Fiecare utilizator N26 primește notificări cu privire la tranzacțiile făcute, astfel încât să puteți urmări cheltuielile în timp real. Puteți reseta codul PIN sau să blocați cardul în caz de urgență. Un alt avantaj similar cu cel oferit de Revolut este acela că puteți modifică limitele de cheltuieli și retragere chiar în aplicație.

Concluzie

Atât contul N26, cât și N26 Black sunt alegeri excelente pentru călătorii internaționali, deși beneficiile suplimentare și economiile la cheltuieli ale N26 Black sunt superioare. Ratele de conversie valutară sunt excelente, aplicația este intuitivă și funcțională, iar N26 are doar patru ani de la înființare, ceea ce sugerează că va aduce inovație în domeniul bancar modern.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled