Cum să alegeți un consilier financiar

Există mai multe tipuri de consilieri financiari, inclusiv o opțiune pentru fiecare buget și situație financiară. Iată cum să alegeți consilierul financiar potrivit pentru dvs.

business-
La Micul ajutor, ne străduim să vă ajutăm să luați decizii financiare cu încredere. Pentru a face acest lucru, multe sau toate produsele prezentate aici sunt de la partenerii noștri. Totuși, acest lucru nu influențează evaluările noastre. Opiniile noastre sunt proprii.

Consilierii financiari ajută oamenii să-și gestioneze banii și să își atingă obiectivele financiare. Acestea pot oferi o serie de servicii de planificare financiară, de la managementul investițiilor la ghidarea bugetară până la planificarea imobiliara. Consilierul financiar pe care îl alegeți va depinde de situația financiară și de nevoile dvs.

Dacă sunteți în căutarea unui consilier financiar, este important să știți că există mai multe tipuri – „consilier financiar” este un termen umbrelă care include o varietate de servicii. Iată cum puteți găsi consilierul financiar potrivit pentru dvs.

4 pași pentru alegerea unui consilier financiar

Alegerea unui consilier financiar potrivit pentru situația dvs. este esențială – acest lucru înseamnă că nu veți ajunge să plătiți pentru serviciile de care nu aveți nevoie sau să lucrați cu un consilier care nu este potrivit pentru obiectivele dvs. financiare. De asemenea, doriți să vă asigurați că alegeți un consilier financiar pe care vi-l puteți permite: consilierii financiari au o reputație de a fi costisitori, dar în aceste zile există o opțiune pentru fiecare buget.

Vă recomandăm să urmați acest proces pentru a alege un consilier financiar care să răspundă nevoilor dvs.

1. Înțelegeți tipurile de consilieri financiari

Puteți primi îndrumări financiare de la o varietate de servicii, de la robo-consilieri online până la consilieri locali, personal personal. Iată o serie de opțiuni majore:

ROBO-ADVISORS

Un robo-consilier este un serviciu digital care oferă gestionarea simplificată a investițiilor cu costuri reduse  . Vă răspundeți la întrebări online, apoi algoritmii de calculator construiesc un portofoliu de investiții în funcție de obiectivele dvs. și de toleranța la risc.

  • Intrare ușoară cu costuri reduse:  Taxele încep de la 0,25% din soldul dvs., iar multe servicii nu au conturi minime sau mici, astfel încât puteți începe să investiți cu o sumă mică de bani.
  • Bine când:  Aveți nevoie de ajutor pentru a investi în obiective financiare precum pensionarea, dar nu doriți sau nu vă puteți permite un plan financiar complet.

CONSILIERI FINANCIARI TRADIȚIONALI

Consilierii financiari tradiționali includ planificatori financiari certificați, brokeri, consilieri de investiții înregistrate și manageri de avere. Aceeași persoană poate avea mai multe dintre aceste titluri. De exemplu, un CFP poate fi, de asemenea, consilier pentru investiții înregistrat. De obicei, îl vei întâlni pe consilierul tău personal într-un birou local.

  • Costuri mai mari, minime mai mari:  aceasta este adesea opțiunea cu cel mai mare cost, iar unii consilieri necesită, de asemenea, un sold minim ridicat, cum ar fi activele de 250.000 USD.
  • Bine când:  Doriți servicii specializate, situația dvs. este complexă sau doriți să vă întâlniți personal cu consilierul dvs. financiar.

2. Alegeți ce servicii doriți

Dacă doriți pur și simplu ajutor în alegerea și gestionarea investițiilor, un consilier robo este o alegere simplificată și eficientă din punct de vedere al costurilor. De asemenea, este bine pentru cei care abia încep, deoarece consilierii roboți au adesea minimuri minime sau fără cont.

Dacă aveți o situație financiară complicată sau doriți sfaturi holistice pe teme precum planificarea imobiliară, nevoile de asigurare etc., poate doriți să alegeți un serviciu de planificare financiară online sau un consilier financiar uman în zona dvs. Dacă nu vă deranjează să vă întâlniți cu consilierul dvs. practic, puteți economisi bani cu un serviciu online. De asemenea, aceste servicii au de obicei cerințe minime ale contului decât ar putea fi un consilier uman.

Adesea are sens să începeți cu un robo-consilier sau un serviciu de planificare online – puteți angaja întotdeauna un consilier financiar tradițional dacă situația dvs. devine mai complexă.

3. Considerați ce nivel de costuri funcționează pentru dvs.

Este important să înțelegeți costurile și taxele unui consilier financiar  înainte de a vă angaja pentru servicii. În general, există trei niveluri de costuri pe care este probabil să le întâlniți:

  • Robo-consilierii adesea percep o taxă anuală care este un procent din soldul contului dvs. cu serviciul. Taxele pentru consilieri încep frecvent 0,25% din activele pe care le gestionează pentru dvs., mulți furnizori de top percepând 0,50% sau mai puțin. Pe un sold al contului de 50.000 USD, 0,25% se ridică la 125 dolari pe an.
  • Serviciile de planificare financiară online  percep de obicei fie o taxă forfetară de abonament, un procent din activele dvs. sau ambele. De exemplu, capitalul personal percepe 0,89% din activele administrate pe an. Facet Wealth percepe o taxă anuală care începe de la 600 USD pe an și crește în funcție de complexitatea situației dvs. financiare. Ambele taxe includ gestionarea portofoliului și planificarea financiară.
  • De asemeneaconsilierii umani tradiționali percepe adesea un procent din suma administrată, cu o taxă mediană de 1%, deși poate varia mai mare pentru conturile mici și mai mici pentru cei mari. Alții pot percepe o taxă forfetară, un tarif orar sau un reținător.

4. Verificați calificările și standardele

Verificați întotdeauna înregistrarea companiei sau a persoanei pe care o luați în considerare, căutând Formularul ADV al firmei . Printre altele, acest formular va prezenta modul în care firma sau consilierul percepe pentru serviciul său (și care sunt taxele specifice), conflictele de interese și orice acțiuni disciplinare din trecut.

Avem, de asemenea, o listă de  10 întrebări pe care trebuie să le adresați unui consilier financiar  – inclusiv dacă dețin un standard de încredere, care necesită să acționeze în interesul dvs.

Consilieri financiari recomandati

Acum că ai înțeles cum să găsești un consilier financiar și ce să cauți, este posibil să fii interesat de recomandări specifice pentru consilieri. Mai jos sunt câteva dintre alegerile noastre pentru cei mai buni consilieri robo și servicii de planificare financiară online:

De ce ne place SoFi:

SoFi nu percepe nicio taxă de administrare și oferă acces nelimitat la o echipă de CFP.

Comision de administrare: 0%
Cont minim: $ 0
Promoție: coaching gratuit în carieră, plus reduceri de împrumut cu depozite calificate.

De ce ne place Wealthfront:

Wealthfront este strict digital, cu instrumente puternice de planificare financiară și o taxă de gestionare scăzută.

Taxa de administrare: 0,25% Minime
Cont: 500 $

Servicii de planificare financiară online

De ce ne place Facet Wealth:

Facet Wealth oferă CFP-uri dedicate și percepe o taxă forfetară în funcție de cât de multe sfaturi financiare aveți nevoie. Gestionarea investițiilor este inclusă.

Taxa de administrare: 600 – 6000 USD pe an.

Cont minim: 0 USD

De ce ne place Capitalul personal: Capitalul
personal oferă CFP-uri dedicate și percepe un procent din activele administrate.

Taxa de administrare: 0,89% Minime
Cont: 100 000 USD

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled