Ce sunt asigurările și la ce ne ajută ele?

Ce înțelegem prin asigurări?

Asigurarea este un contract, reprezentat de o poliță, în care o persoană sau o entitate primește protecție financiară sau rambursare împotriva pierderilor de la o companie de asigurare.
 
Polițele de asigurare sunt utilizate pentru a proteja împotriva riscului de pierderi financiare, atât mari cât și mici, care pot rezultă din daune aduse asiguratului sau proprietății sale, iar uneori din răspunderea față de daunele sau vătămările cauzate unei persoane terțe .
 
Polițele pe care companiile de asigurări le oferă sunt numeroase și variate, în funcție de nevoile și situația financiară a fiecărei persoane. Printre cele mai importante tipuri de asigurări regăsim:
 

Asigurarea de viață

O poliță de asigurare de viață este un contract cu o companie de asigurări. În schimbul unor prime pe care le plătiți regulat pe o perioada determinată, asigurarea de viață revine după decesul asiguratului persoanelor desemnate ca beneficiari – de obicei copii, soți sau alți membri ai familiei. Este o măsură importantă de siguranță dacă aveți persoane care depind financiar de dumneavoastră. Asigurarea de viață poate plăti datorii, cum ar fi o ipotecă, poate înlocui venituri sau poate oferi fonduri de școlarizare.

De ce suma este vorba in cazul asigurarilor de viață?

Suma de asigurare de viață de care ai nevoie depinde de nevoile și prioritățile familiei tale. Aveți datorii de plătit? Familia ta va trebui să-ți înlocuiască veniturile pentru a suportă cheltuielile de viață de zi cu zi? Vrei să asiguri o educație universitară pentru copiii tăi?
 
Deși este posibil să aveți deja o asigurare de viață la locul dumneavoastră de muncă, este în general o idee bună să aveți propria poliță pe lângă acoperirea oferită de angajator. Politică prin intermediul angajatorului nu este suficientă pentru a satisface nevoile financiare ale familiei dumneavoastră și, de obicei, se încheie dacă părășiți locul de muncă.

Asigurarea de sănătate

Asigurarea de sănătate reprezintă o poliță de asigurare care acoperă cheltuielile medicale și chirurgicale ale unei persoane asigurate. Aceasta rambursează cheltuielile efectuate în urma tratării unei boli sau a altor vătămări sau plătește direct furnizorului de îngrijiri medicale al persoanei asigurate.
 

Cum ne dăm seama dacă avem nevoie de o asigurare de sănătate?

Costurile medicale cresc de la an la an. Pentru o persoană care nu a economisit atât de mulți bani, aranjarea fondurilor în al doisprezecelea ceas poate fi o provocare. Acest lucru este deosebit de descurajant pentru persoanele în vârstă, dat fiind faptul că majoritatea bolilor ne lovesc la o vârstă înaintată.
 
O modalitate de te feri de urgențe medicale este prin obținerea unei asigurări de sănătate. Asigurarea de sănătate oferă o flexibilitate considerabilă în ceea ce privește acoperirea bolilor. De exemplu, anumite planuri de asigurări de sănătate acoperă până la 30 de boli critice și peste 80 de proceduri chirurgicale. Planul de asigurare efectuează plata către operație / tratament indiferent de cheltuielile medicale reale. Polița continuă chiar și după plata prestației pentru tratamentele selectate.
 
O polița de sănătate va scutește de cheltuieli suplimentare și de griji. Acest lucru face că polițele de asigurare de sănătate să fie esențiale pentru oameni, mai ales dacă sunt responsabili pentru bunăstarea financiară a familiei.
 

Asigurarea auto

Asigurarea auto este o asigurare pentru autovehicule, camioane, motociclete și alte vehicule rutiere. Utilitatea să principală este de a oferi protecție financiară împotriva pagubelor fizice sau a vătămărilor corporale rezultate din coliziuni. Pe lângă acest rol, asigurarea vehiculului poate oferi protecție financiară împotriva furtului sau avarierii vehiculului în urmă unor evenimente neprevăzute (catastrofe naturale sau daune suferite prin coliziunea cu obiecte staționare).

Cum alegem nivelurile de acoperire a asigurării de răspundere auto?

În cazul unui accident de mașină, asigurarea auto reprezintă cea mai bună metodă de protecție financiară. După un accident grav, facturile de plată a pagubelor și daunelor pot ajunge cu ușurință la mii de lei. Dacă se întâmplă să provocați o astfel de situație gravă, victimele ar putea să vă dea în judecată. În cel mai rău caz, ar putea fi confiscate bunuri precum economiile și locuința.
 
Asigurarea de răspundere auto vă protejează de acest scenariu sumbru, oferind o protecție între bunurile dumneavoastră și suma pe care o aveți de plata. Din acest motiv, alegerea limitelor corecte de răspundere auto este cea mai importantă parte a comparării cotelor de asigurare.

Asigurarea de vacanță / de călătorie

Asigurarea de călătorie este un plan care vă protejează de anumite riscuri și pierderi financiare care pot apărea în timpul călătoriei. Aceste pierderi pot fi minore (de exemplu, un bagaj întârziat la aeroport) sau semnificative, precum o anulare a călătoriei de ultim moment sau o urgență medicală.
 
Multe agenții care vând bilete sau pachete de călătorie oferă clienților și opțiunea de a achiziționa o asigurare de călătorie. Unele polițe de călătorie acoperă daunele aduse obiectelor personale sau echipamentelor închiriate, cum ar fi mașinile de închiriat. Vândute frecvent că pachet, asigurarea de călătorie poate include mai multe tipuri de acoperire. Principalele categorii de asigurări de călătorie includ anularea călătoriei, asigurarea bagajelor, acoperirea cheltuielilor medicale și asigurarea financiară a accidentelor de zbor.
 
Acoperirea include adesea servicii de urgență 24/7, precum înlocuirea pașapoartelor pierdute, asistența bancară și re-rezervarea zborurilor anulate. De asemenea, unele asigurări de călătorie pot dublă acoperirea existentă de la alți furnizori sau pot oferi protecție pentru costurile care sunt rambursabile prin alte mijloace.
 
 

Cum să obții cele mai bune avantaje ale asigurării tale de călătorie?

Cel mai bun moment pentru a cumpăra asigurarea de vacanță este imediat după ce ați încheiat aranjamentele de călătorie. Cu cât cumpărați mai devreme asigurarea, cu atât acoperirea este mai mare.
 
Citiți documentele planului înainte de a pleca. Dacă nu sunteți complet mulțumit de planul dumneavoastră de asigurare, majoritatea companiilor de asigurări va acordă 10 zile pentru a solicită o rambursare, cu condiția că nu ați început călătoria.
 
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled