Avantajele și dezavantajele unui card de credit (cumpărături)

Foarte mulți oameni dețin card de credit sau de cumpărături, așa cum se mai numește, fiindcă acesta poate fi foarte util în multe situații. Nu doar persoanele cu venituri mici pot accesa un astfel de produs bancar, ci toată lumea care consideră că pot exista situații neprevăzute, care să necesite sume de bani, care nu pot fi luate din bugetul lunar.

Dacă nu știți ce este și cum se poate folosi, citiți în continuare articolul, pentru a afla avantajele și dezavantajele acestuia. Doar în felul acesta, puteți afla cu exactitate dacă aveți nevoie de un astfel de produs bancar sau dacă vă puteți descurca și fără el. 

Avantajele cardului de credit

  • Puteți să-l folosiți oricând, în orice magazin

Este un card care se comportă la fel ca unul normal. Cu alte cuvinte, mereu când aveți nevoie să cumpărați ceva și nu mai aveți finanțe din  salariul lunar, puteți să-l utilizați pe acesta în orice magazin. 

În acest fel, puteți avea bani de la bancă la discreție, fără hârtii de semnat și timp de așteptare pentru aprobarea împrumutului. 

  • Este un împrumut rapid

În momentul în care doriți să utilizați cardul de cumpărături, banca vă acordă suma solicitată pe loc, fără să trebuiască să mergeți în vreo sucursală. Acest lucru este nemaipomenit, fiindcă la majoritatea creditelor bancare, trebuie să vă fie analizat profilul, veniturile, iar acest lucru necesită mult timp. 

  • Comision zero la plata cumpărăturilor

După cum ați aflat deja cardul de credit este un card de cumpărături, fapt pentru care puteți achiziționa cu acesta de la mâncare până la haine sau electrocasnice. Ceea ce este foarte interesant constă în faptul că returnați fix suma pe care ați achitat-o la casa din supermarket, nimic în plus, fiindcă comisionul cardului este 0. 

Dezavantajele cardului de cumpărături

  • Comision de retragere de la ATM

Chiar dacă la plata în magazin cardul nu prezintă comisioane, în momentul în care aveți nevoie de bani cash, retragerea de pe cardul de cumpărături nu reprezintă o idee bună. De regulă, comisioanele sunt de 1%, la care se adăuga și suma retrasă. 

  • În cazul retragerii numerar, banii trebuie înapoiați integral în următoarea lună

Dacă aveți vreodată nevoie de o sumă mai mare de bani cash, este bine să nu luați în vedere cardul de credit, fiindcă trebuie să înapoiați întreaga sumă în perioada imediat următoare. 

Prin urmare, dacă aveți nevoie acum de 3000 de RON, luna viitoare trebuie să puneți pe card aceeași sumă, plus comisionul de retragere. Acest lucru v-ar putea cauza probleme în bugetul lunar viitor. 

  • Taxă anuală de deținere

Indiferent dacă folosiți sau nu cardul de credit, trebuie să plătiți anual o taxă doar pentru simplul fapt că dețineți acest tip de produs bancar. Taxa nu este una ridicată, însă dacă nu folosiți cardul este mai bine să renunțați la acesta, pentru a nu pierde bani în fiecare an.

  • Există o limită de finanțe pe care le puteți utiliza

Nu puteți folosi oricât de mulți bani doriți de pe acest tip de card, ci aveți o limită pe care trebuie să o respectați. Ceea ce este un lucru bun este faptul că puteți negocia împreună cu consilierul bancar care să fie suma maximă admisă pe acesta. Astfel, puteți avea un card de credit cu limită de 4000 de RON sau de 7000 de RON.

Prin urmare, dacă vă loviți adesea de situații în care trebuie să faceți rost urgent de bani, pentru a cumpăra un cadou sau un produs indispensabil în casă, atunci cardul de cumpărături este potrivit pentru dumneavoastră. 

Mergeți într-o sucursală din apropiere și cereți mai multe detalii în acest sens. Dacă considerați că acest tip de credit este ideal pentru dumneavoastră, semnați actele și bucurați-vă de produsul revoluționar.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled