Cele mai bune stații de călcat 2023 – Ghid de cumpărături și recenzii

Hainele trebuie să arate mereu impecabil, deoarece un look perfect trebuie să conțină articole de îmbrăcăminte moderne, perfect întinse și frumos parfumate. Pentru a arăta mereu ca scos din cutie, aveți nevoie de o stație de călcat profesională, care să întindă hainele în doar câteva minute.  

Nu se admite să ieșiti șifonat din casă, deoarece acest lucru înseamnă neglijență și neîngrijire. Astfel, cămășile trebuie să aibă o dungă perfectă pe mânecă, iar pantalonii și tricourile nu trebuie să prezinte cute.

Stație de călcat – Caracteristicile unui astfel de produs 

În momentul în care porniți în căutarea unui stații de călcat bune, dar ieftine, trebuie să fiți foarte atenți la caracteristicile produsului. Doar aceste detalii vă pot informa cu adevărat dacă vă pregătiți să faceți o alegere bună sau una proastă. 

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că este de preferat să alegeți să cheltuiți mai mulți bani pe un produs de ultimă generație, care să nu vă dezamăgească, decât să investiți într-o stație de călcat care să trebuiască să fie schimbată la scurt timp. Doar în felul acesta puteți spune că faceți cumpărături în mod inteligent, deoarece reușiți să economisiți sume importante de bani. 

Iată ce trebuie să pună la dispoziția clientului un fier de călcat de tip stație:

 • Stație de călcat cu ajustare automată sau manuală a temperaturii și a cantității de abur

Fiecare haină în parte trebuie călcată într-un mod diferit. Cămășile din mătase trebuie întinse la o temperatură mult mai mică față de tricourile din bumbac, spre exemplu. Acest lucru este stringent pentru ca fiecare tip de țesătură să poată fi călcată ca la carte. Jetul puternic de abur are menirea de a elimina chiar și cele mai încăpățânate cute. 

 • Stație de călcat cu putere de întindere a hainelor

Stația de călcat pentru haine trebuie să aibă varianta de temperatură foarte mare, pentru ca momentele în care trebuie să călcați mai multe haine să nu mai fie însoțite de nervi, agitație și stres. Acest aspect v-ar ajuta să călcați fără efort, fără să treceți cu fierul de călcat de două ori peste aceeași zonă.

 • Stație de călcat care nu arde hainele preferate 

Dacă fierul de călcat cu stație are talpa cu răcire rapidă, atunci sunt mici șansele ca acesta să ardă hainele. Astfel, dacă v-ați săturat să călcați articolele vestimentare cu stresul și grija de a nu realiza găuri în material, este bine să luați în vederea cea mai bună stație de călcat. 

 • Stație de călcat rezistentă și durabilă 

Cele mai bune stații de călcat sunt rezistente și durabile, putând fi folosite timp îndelungat, chiar și foarte mulți ani de zile la rândul. Acest  lucru se întâmplă când un produs este de calitate superioară. O stație de călcat profesională nu dezamăgește clienții, aduce multă satisfacție și mulțumire. În plus, aceasta trebuie înlocuită după foarte multe utilizări. 

Stație de călcat – Cu ce este diferită față de un fier obișnuit de călcat?

Vă întrebați adesea care este diferența între un fier de călcat și o stație de călcat? Ambele fac același lucru, însă diferențele vizibile provin din caracteristicile acestora. 

Un fier de călcat clasic este mult mai ieftin față de o stație de călcat, însă acest lucru conturează cu putere faptul că stația este mult mai bună și mai performantă decât acesta.  Spre exemplu, fierul de călcat nu produce aburi de aceeași intensitate ca stația, iar aceștia ajută mult la obținerea unui proces facil și eficient de întindere a  hainelor. 

În plus, există stație de călcat verticală, care poate elimina cutele hainelor chiar pe umerașe sau a perdelelor deja întinse la geamuri, prin prisma acestor jeturi de aburi fierbinți. 

O altă diferență categorică constă în faptul că fierul de călcat conține  rezervorul de apă încorporat, lucru care îl face foarte greu și dificil de manevrat. În cazul stației de călcat, rezervorul este separat de fier, motiv pentru care călcarea hainelor nu mai presupune foarte mult efort. Tot procesul se desfășoară mult mai rapid și ușor cu acest produs inovator. 

În cele din urmă, fierul de călcat este mult mai mic față de o stație profesională, însă dacă aveți spațiu suficient în casă, este bine să luați în vedere cea de-a doua variantă, deoarece este mult mai satisfăcătoare. Chiar dacă stația de călcat are dimensiuni mult mai mari față de un fier de călcat obișnuit, este mult mai avantajos. 

Cele mai bune stații de călcat – Ghid de cumpărături și recenzii 

Alegerea noastra #1

Statie de calcat Tefal Pro Express Ultimate GV9570E0, 2600 W, 1.9 L, 160 g/min (Alb/Albastru)

 • Netezire rapidă
 • Eficient și rapid
 • Dificil de depozitat
 • Scump
Scurta descriere TEFAL Stație de călcat de înaltă presiune Pro Express Ultimate Care GV9570E0     Stație de călcat super puternică, în fiecare zi Oferă țesăturilor tale cea mai bună îngrijire în materie de abur cu stația de călcat de înaltă presiune Pro Express Ultimate Care. Noul boiler de înailtă presiune oferă eficiență profesională, în timp ce panoul de control intuitiv îți este la îndemână, iar sistemul cu dublă protecție păstrează țesăturile în cea mai bună condiție.     Stația de călcat Tefal Pro Express Ultimate: Eficiență profesională pentru cea mai bună îngrijire a țesăturilor! Pro Express Ultimate îți pune la dispoziție sesiuni de călcat de o eficiență profesională, cu rezultate excepționale chiar și pentru cele mai dificile țesături.     Stația de călcat de înaltă presiune, ușor de utilizat, oferă sesiuni de călcat rapide și eficiență de top, combinând noul boiler de înaltă presiune, aburul variabil de 160 g/min, în timp ce jetul de abur puternic de 550 g/min face față și celor mai dificile cute. Panoul de control intuitiv Direct Control este amplasat pe mâner și te ajută să ajustezi setările rapid atunci când treci de la un tip de țesătură la altul. Sistemul exclusiv cu dublă protecție oferă sesiuni de călcat fără stres, sistemul antipicurare protejează țesăturile împotriva petelor și sistemul anticalcar asigură performanță de lungă durată. Cu o varietate de caracteristici avansate, Pro Express Ultimate oferă performanță înaltă cu ajutorul aburului de înaltă presiune.

Stația de călcat Tefal este profesională, netezește foarte bine toate cutele și este aleasă de marea majoritate a oamenilor care doresc să calce rapid și eficient. Nu necesită mult efort. 

Alegerea noastra #2

Statie de calcat Philips PerfectCare Viva GC7054/20, Talpa SteamGlide Plus, 2400W, 2l (Alb/Albastru)

(7 reviews)
 • Raport calitate -preț foarte bun
 • Calcă foarte bine
 • Preț ridicat
 • Greu de depozitat
Scurta descriere Statie de calcat Philips PerfectCare Viva GC7054/20     Rezervor de apă mare pentru utilizare continuă prelungită     Rezervorul de apă are o capacitate foarte ridicată de 2 l, oferindu-ţi confortul unei utilizări continue de 2 ore, fără a fi necesar să adaugi apă. Este totodată transparent, oferind vizibilitate de 360° asupra rezervorului pentru a vedea uşor cantitatea de apă rămasă şi a continua să calci eficient cu abur. Când trebuie adăugată apă, staţia de călcat cu abur dispune de un orificiu mare de umplere, care îţi permite să umpli rezervorul cu apă de la robinet sau folosind o cană ori sticlă în orice moment în timpul călcatului.   Uşor şi comod de manevrat     Fierul staţiei de călcat cu abur are greutatea ideală: uimitor de uşor şi comod de manevrat. Acesta glisează uşor peste haine, îndepărtează cele mai dificile cute în câteva clipe şi îţi solicită mai puţin încheietura. De asemenea, călcatul vertical devine mai uşor şi mai eficient. Acum, poţi îndepărta comod şi eficient cutele de pe hainele tale delicate, cum ar fi bluzele de mătase, rochiile, sacourile şi chiar hainele dificil de călcat, cum ar fi materialele plisate, decoraţiunile, nasturii şi altele, călcându-le vertical.     Blocare de transport sigură     Staţia de călcat cu abur include o blocare la transport sigură ce fixează bine staţia de călcat la baza acesteia, fără a exista riscul de a aluneca sau ca talpa fierbinte să fie atinsă de cineva. Astfel garantează un transport sigur şi uşor în casă, de la şi către spaţiul de depozitare.   Economiseşte energie cu modul ECO     Modul ECO îţi permite să economiseşti energie, fără a compromite rezultatele călcării. Modul ECO utilizează o cantitate redusă de abur, însă suficientă pentru a călca toate articolele vestimentare.   Calcă de la blugi la mătase, fără să modifici setarea de temperatură     Cu tehnologia OptimalTEMP, nu vei mai irosi timpul schimbând setările de temperatură, aşteptând reglarea temperaturii sau sortând în prealabil articolele vestimentare. Poţi călca materiale de la blugi la mătase, garantat fără arsuri, mulţumită combinaţiei perfecte dintre temperatură şi aburul puternic continuu.  

 

Stația de călcat Philips are un preț excepțional, mai ales că din punct de vedere calitativ este de nota 10. Este o stație de călcat care merită să fie cumpărată, mai ales că este durabilă și rezistentă. 

Alegerea noastra #3

Statie de calcat Bosch TDS8040, Talpa CeraniumGlissee Pro, 2400 W, 1.8 L, 500 g/min (Alb/Mov)

 • Calitativ
 • Necesită puțin efort la călcare
 • Preț ridicat
 • Ocupă mult spațiu
Scurta descriere TempOK: selectarea usoara a temperaturii dorite.   Atunci cand sunt calcate, unele tesaturi necesita mai multa caldura iar altele mai putina. Aceasta nu este o problema. TempOK este un indicator care iti spune in mod sigur cand s-a ajuns la temperatura dorita. Afisajul va lumina intermitent in timp ce aparatul continua sa se incalzeasca sau sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura selectata. Desi poti calca, inca nu ai ajuns la nivelul de temperatura potrivit. De indata ce se ajunge la setarea de temperatura selectata, afisajul va fi aprins continuu.     PermanentRefill: intotdeauna gata pentru utilizare.   Cu PermanentRefill, poti calca non-stop. Aceasta deoarece statia de calcat ramane pregatita pentru utilizare chiar daca trebuie sa umpli rezervorul de apa.     Calc’nClean Perfect. Efect dublu, pentru performanta de durata.   Primul sistem de curatare care indeparteaza depunerile de calcar daunatoare atat din fier, cat si din statia de calcat. Programul de curatare special indeparteaza depunerile de calcar si particulele de murdarie din fier si le elimina prin clatire. Colectorul de calcar din rezervorul de apa al statiei de calcat colecteaza toate depunerile de calcar care se formeaza in rezervor. Functia practica Calc’nClean Timer iti aminteste cand este timpul pentru urmatoarea operatie de curatare.     SecureLock: siguranta si confort.   Transportul si depozitarea statiilor de calcat poate fi dificila. Nu este si cazul statiilor de calcat Bosch cu SecureLock: datorita unui atasament confortabil, statia de calcat este intotdeauna fixata in mod sigur de masa de calcat, iar fierul nu poate sa cada. In plus, statia de calcat poate fi transportata si depozitata in mod sigur si confortabil, utilizand manerul fierului de calcat. Nimic nu se poate clatina, cadea sau rasturna!     Setare eco   Datorita setarilor aburilor pentru economisirea energiei, economiseste pana la 25% la energie si 35% la apa. Fa ceva bun pentru factura ta de energie, pentru mediu si pentru constiinta ta ecologica.     Sistemul AdvancedSteam: abur pentru profesionisti.   Nu lasa nimic la voia intamplarii cand vine vorba de calcat. Te poti baza pe sistemul nostru inovator AdvancedSteam cu o putere de iesire a aburului optima. Acesta permite o distributie tintita a aburului peste tesatura si patrunderea profunda in aceasta. Cum? Utilizand un sistem rafinat si interactiunea canalelor, a orificiilor de iesire si a ghidajelor de abur. Acest abur tintit face calcatul mai usor si determina atingerea mai rapida a obiectivului tau: un teanc de rufe calcate.     2400 W   O buna premisa pentru incalzirea rapida atat a statiilor de calcat cat si a fiarelor de calcat cu aburi este o putere intre 2400 si 2500 W.     VarioComfort   Rezultate remarcabile pentru toate materialele textile – fie ca este vorba despre denim, matase sau lana. Cu sistemul VarioComfort, aburul si temperatura pentru fiecare program de calcat in parte sunt atat de bine coordonate, incat rufele vor fi calcate bine – si in siguranta – in cel mai scurt timp. Selecteaza pur si simplu programul dorit si poti incepe sa calci fara grija!   ProHygienic

 

Tehnologia inovatoare HygienicSteam asigura igiena optima la ingrijirea rufelor: un program de igiena special elimina 99,9% dintre bacterii, fara aditivi suplimentari – chiar si din tesaturile mai groase – si este bland cu rufele in acest proces. Aceasta tehnologie speciala cu aburi reduce umiditate acumulata in textile si ucide bacteriile.

Această stație de călcat Bosch este destul de scumpă, însă pune la dispoziția clienților o serie de avantaje de neratat. Aere funcție ECO, pentru a se consuma o cantitate cât mai mică de energie electrică, este anti-calcar și calcă excelent orice tip de țesătură. 

Alegerea noastra #4

Statie de calcat Fakir Vivaldi, 2150 W, 2 l, 6,5 bari, Abur variabil 125 g/min, Functie auto-curatare, Boiler inox, Sistem antipicurare (Alb/Gri)

 • Eficientă
 • Mod rapid de întindere a hainelor
 • Dimensiuni mari
 • Design simplu
Scurta descriere Statie de calcat Fakir Vivaldi, 2150 W, Rezervor 2 l, 6,5 bari, Abur variabil 125 g/min, Functie auto-curatare, Boiler inox, Oprire automata, Sistem antipicurare, Alb/Gri     Statia de calcat Fakir Vivaldi, un asistent de ajutor in ingrijirea obisnuita a casei dumneavoastra, impresioneaza prin functiile sale inovatoare si designul sau modern. Controlul incorporat al temperaturii previne deteriorarea materialelor preferate, intrucat setati intotdeauna temperatura optima de calcare. Datorita aburului vertical, puteti indrepta fara efort hainele direct pe umeras. Dintre functiile importante mai putem mentiona: functia de auto-curatare, oprirea automata, spatiul mare de lucru si miscare (cablu de alimentare de 1,5 m si cablu de abur de 1,8 m), talpa Smooth Glide din ceramica. Foarte usor de folosit cu ajutorul indicatorilor de Abur gata si Lipsa apa.   Talpa antiaderenta Smooth Glide: Invelisul ceramic al talpii are un efect antiaderent si, prin urmare, aluneca usor peste orice tip de material – fara lipire.   Rezervor de apa integrat: Cu o capacitate de 1,6 litri, rezervorul detasabil de apa integrat in statia de abur va permite re-umplerea foarte rapida si comoda.   Reglajul volumului de aburi: acum puteti selecta volumul de aburi necesar pentru fiecare tip de material in parte   Boiler din otel inox   Caracteristici:   Putere nominala: 2150 W Materialul carcasei: otel inoxidabil si plastic Talpa Smooth Glide cu invelis ceramic Maner ergonomic Oprire automata in 3 trepte Functie anticalcar Functie anti-picurare Boiler otel inox Regulator de temperatura reglabil manual Debit continuu aburi: 125 g / min Control manual al aburului Functie de auto-curatare Indicatori de Abur gata si Lipsa apa Rezervor de apa detasabil (1,6 l) Functie de abur vertical Dimensiuni (H x L x P): 30,5 x 38,5 x 25,5 cm Greutate: 5,7 kg

Aceasta este o stație de călcat ceva mai ieftină, dar care impresionează, totodată, datorită caracteristicilor sale. Are talpă antiderapantă,  mâner ergonomic, rezervor de apă detașabil, funcție de abur vertical și boiler din inox. Intensitatea temperaturii și a aburului se reglează manual. 

Acum că ați luat la cunoștință acest top al stațiilor de călcat, a venit vremea să aflați și câteva exemple de mese pentru stații. 

Alegerea noastra #5

Masa de calcat Tefal Pro Elegance IB5100E0, bumbac, 130cm (Bej)

(3 reviews)
 • Stabilă
 • Rezistentă
 • Dimensiuni mari
 • Preț ridicat
Scurta descriere Ambalaj bulk, produsul nu prezinta urme.

O masă de călcat elegantă, foarte stabilă și rezistentă, care merită toți banii. Nu se mișcă în timpul procesului de întindere a hainelor, are dimensiuni mari, pentru a călca cât mai bine chiar și cearșafurile și este de calitate superioară.

Alegerea noastra #6

Masa de calcat Philips Easy6 Express GC202/30, Alb

(8 reviews)
 • Se reglează pe înălțimi diferite
 • Are capete din cauciuc, așa că nu zgârie podeaua
 • Preț ridicat
 • Picioare subțiri
Scurta descriere 6 solutii inteligente pentru calcare usoara Masa de calcat joaca un rol important in experienta de calcare. Aceasta masa de calcat Philips este conceputa pentru fiare de calcat cu abur. Cu 6 solutii inteligente, calcarea va deveni mai usoara si mai eficienta. Calcare usoara a camasilor: sistemul unic ShoulderShape Datorita sistemului unic ShoulderShape, calcarea camasilor este mai usoara ca niciodata. Aceasta forma inovatoare te ajuta sa calci camasile fara a fi nevoie sa le rearanjezi de prea multe ori, ceea ce iti economiseste timpul si efortul. Alunecare mai lina cu husa pentru masa cu mai multe straturi Husa pentru masa este realizata din bumbac 100% si este formata din straturi de burete si fetru. Aceasta combinatie asigura o suprafata de calcat confortabila si omogena. Calcare comoda pentru oricine: inaltime reglabila Inaltimea mesei de calcat este usor de reglat, in functie de inaltimea ta, cu ajutorul unei parghii, localizate sub suprafata mesei. Inaltimea poate fi reglata intre 70 si 95 cm. Extra stabilitate: capace antiderapante pentru picioare La conceperea acestei mese de calcat, s-a acordat o atentie deosebita stabilitatii sporite. Datorita designului special al picioarelor cu capace antiderapante, masa este stabila si sigura. Combinatie perfecta cu sistemele de calcat cu abur: tava pentru fier sigura Tava pentru fier sigura si stabila este adecvata atat pentru dreptaci, cat si pentru stangaci. Proiectat pentru siguranta: siguranta pentru copii si pentru transport Siguranta pentru copii si pentru transport previne caderea accidentala a mesei in timpul calcatului si, de asemenea, mentine masa inchisa in timpul depozitarii.

O altă masă de stație de călcat foarte bună, care nu aduce dezamăgire clienților. Nu se clatină și rezistentă foarte bine la șocuri sau lovituri. 

Toată lumea are nevoie de o stație de călcat și de o masă de înaltă calitate, pentru a fi mult mai ușor de călcat grămezile de haine șifonate. Optați pentru această invenție, care a aduc zâmbetul pe buze atât femeilor, cât și bărbaților ce calcă acasă, pe cont propriu. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled