Cel mai bun dozator de apă 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Din ce în ce mai multe persoane au început să ia în considerare achiziționarea unui dozator de apă pentru acasă, deoarece un astfel de produs oferă extrem de multe avantaje. Apa este esențială și vitală pentru fiecare persoană în parte, motiv pentru care aceasta trebuie să fie de calitate superioară și să nu lipsească vreodată. 

cel mai bun dozator de apa

Trebuie reținut faptul că este stringent ca apa să fie pură, cât mai curată, astfel încât aceasta  să ofere organismului o doză considerabilă de nutrienți și vitamine ideale menținerii sănătății. Un dozator de apă poate fi soluția potrivită în acest sens.

Citiți în continuare articolul, pentru a afla cum puteți achiziționa cel mai bun dozator de apă pentru acasă.

Tipuri de dozatoare de apă 

 • Dozator de apă cu încărcare superioară

Dozatoarele de apă cu încărcare superioară sunt constituite dintr-un bidon de dimensiuni mari care este amplasat deasupra dozatorului propriu-zis. Acestea sunt ieftine și ușor de montat, însă necesită o forță mare pentru ca bidonul să poate fi poziționat atât de sus. 

Acest tip de dozatoare sunt extrem de populare în birouri. 

 • Dozator de apă cu încărcare inferioară

Dozatorul de apă cu încărcare inferioară deține sticlele în partea de jos, astfel încât acestea să poată fi schimbate extrem de ușor. De cele mai multe ori, acest tip de dozatoare sunt încorporate, astfel încât bidoanele să nu fie la vedere, pentru obținerea unui aspect elegant, unic. 

Înlocuirea sticlelor de apă se face într-un mod foarte rapid și ușor, motiv pentru care trebuie să luați în considerare acest tip de dozator de apă. 

 • Dozator de apă pentru masă

Dozatoarele de apă pentru masă sunt perfecte pentru apartamente sau orice alt tip de locuințe. Acestea ocupă suficient de mult spațiu pe blatul de la bucătărie, însă având în vedere latura practică și eficientă a acestui produs, merită investiția. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că vă rămâne suficient de mult loc pe blat, astfel încât să nu vă chinuiți să gătiți sau să mâncați.

Acest tip de dozator de apă este dotat cu un sistem de filtrare a apei, astfel încât aceasta să fie cât mai curată și bună de băut. 

Dozator de apă pentru birou

Dozator apa de birou Maxim

(27 reviews)
 • Ușor de folosit
 • Practic
 • Preț ridicat
 • Necesită montare

Criteriile de selecție ale celui mai bun dozator de apă 

 • Materialul dozatorului de apă 

Majoritatea dozatoarelor de apă de pe piață sunt realizate din plastic, însă cele mai bune variante sunt care sunt construite din inox. 

Cel din urmă este cel mai bun, fiindcă nu există șanse ca apa să aibă gust de plastic. În plus, inoxul poate reduce considerabil cantitatea de bacterii și formarea depunerilor de calcar. 

 • Capacitatea dozatorului de apă 

Este foarte importantă capacitatea dozatorului de apă, fiindcă acesta influențează procesul de schimbare a bidoanelor și nivelul de confort oferit. Astfel, cea mai bună variantă este să vă orientați spre dozatoare ce pot funcționa cu bidoane de dimensiuni mari. 

Cu toate acestea, aveți grijă să nu optați pentru o capacitate mai mari decât cea de care aveți nevoie, pentru a nu îngreuna cu mult procesul de înlocuire a bidoanelor. 

 • Temperatura apei oferită de către dozatorul de apă 

Cele mai bune dozatoare de apă sunt cele pot încălzi sau răci apa. Acest lucru oferă un avantaj foarte mare, mai ales dacă doriți să folosiți dozatorul și pentru prepararea ceaiurilor sau a cafelelor instant, nu doar pentru hidratarea cu  apă rece. În plus, dacă nu suportați să beți apă foarte rece, un sistem de răcire și de încălzire a apei vă permite să obțineți temperatura perfectă a apei de băut. 

În cazul în care vă orientați după un dozator cu un astfel de sistem, este important să verificați ca la carte setările de siguranță ale dozatorului de apă. 

 • Utilizarea dozatorului de apă 

Este elementar ca dozatorul de apă să poată fi folosit într-un mod cât mai ușor. Acesta trebuie să fie destul de intuitiv, astfel încât să poată fi folosit fără probleme atât de adulți, cât și de copii. 

De asemenea, este foarte important ca  dozatorul de apă să poată fi întreținut într-un mod cât mai ușor. De aceea, este bine să luați în considerare doar modelele care presupun puțină mentenanță. 

 • Funcțiile celui mai bun dozator de apă 

– Funcție pentru apă caldă și apă rece

– Sistem de purificare a apei

– Suport pentru pahare

– Tavă pentru scurgere

– Siguranță pentru apa caldă

Dozator de apă de podea

Resigilat: Dozator apa de podea, compresor, suport de pahare, Maxim YLR-5L

 • Calitativ
 • Practic
 • Preț ridicat
 • Necesita spatiu de amplasare
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled