Cea mai bună mașină de spălat rufe 2023- Păreri, sfaturi și recomandări

S-au dus vremurile când toată lumea spăla hainele la mână, cu detergent manual. Astăzi, o mașină de spălat rufe este indispensabilă în casă. Aceasta poate împrospăta și curăța hainele cu rapiditate, într-un mod profesional și fără nici măcar un pic de efort din partea dumneavoastră. Cu alte cuvinte, este un produs electrocasnic de bază, care trebuie să se regăsească în orice locuință. 

În momentul în care mergeți în căutarea mașinii de spălat ideale, este bine să nu alegeți la întâmplare ori în funcție de preț sau de promoții, ci după caracteristicile pe care le prezintă fiecare model în parte. Mașina de spălat nu reprezintă un produs pe care să vă doriți să-l achiziționați des, fiindcă este destul de scump , așa că acordați-vă tot timpul de care aveți nevoie, pentru a alege bine de prima dată.

Rețineți că este mult mai indicat să investiți într-o mașină un pic mai scumpă, dar durabilă și rezistentă, decât să să cheltuiți constant sume importante de bani pentru înlocuirea modelelor de slabă calitate. 

Top 3 cele mai cumpărate mașini de spălat rufe

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător

Masina de spalat rufe cu uscator Samsung WD70T4046EE, 7 kg Spalare, 4 kg Uscare, 1400 RPM, Clasa B (Alb)

 • Calitate superioară
 • Uscător inclus
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de amplasare
Scurta descriere AirWash   Tehnologia Air Wash igienizeaza si elimina mirosurile din hainele tale, fara apa sau detergent. Aerul extrem de fierbinte elimina mirosurile neplacute, precum si 99.9% din bacterii, fara sa fierbi hainele sau sa folosesti substante chimice costisitoare care pot afecta masina sau tesaturile.     Bubble Soak   Cu un simplu buton, functia Bubble Soak te ajuta sa scoti numeroase tipuri de pete persistente. Indiferent daca este vorba de bumbac, material sintetic sau de haine pentru bebelusi, adaugati 30 de minute Bubble Soak la orice program preferat prin simpla apasare a unui buton. Hainele sunt inmuiate in intregime in bule active, asa ca orice urme de murdarie si pete vor fi indepartate mult mai eficient.     Cel mai curat sertar din casa Sertarul StayClean  

 

Au trecut zilele in care detergentul era irosit si aveai in plus si sarcina obositoare de a curata sertarul detergentului. Sertarul StayClean pentru detergent este clatit eficient, cu ajutorul unui sistem special de evacuare a apei. Deci, scapi de rezidurile inestetice de detergent, iar tava ramane mereu curata si igienizata.  

Această mașină de spălat de la Samsung are uscător inclus, ceea ce vă poate ajuta să vă îmbrăcați pentru serviciu, direct din cuva acesteia. Prezintă tehnologia AirWash, care elimină în totalitate mirosurile neplăcute din haine, fără apă sau detergent. În plus, are și funcția Bubble Soak care reușește să scoată chiar și cele mai persistente pete din articolele de îmbrăcăminte. Este o mașină profesională, care merită investiția. 

Cea mai bună mașină de spălat slim

Masina de spalat rufe Slim Electrolux EW6S427W, PerfectCare600, 7 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, 1200 rpm, LCD, Alb

 • Compactă
 • Ușor de amplasat în casă
 • Preț ridicat
 • 77 de dB
Scurta descriere Ingrijire personalizata intr-un timp mai scurt Sistemul SensiCare adapteaza incarcatura pentru a preveni spalarea prea indelungata a hainelor. Asigurand mentinerea aspectului si catifelarii articolelor pentru mai mult timp.`   Fiecare fibra este tratata, fiecare articol este mai catifelat Optiunea noastra SoftPlus face pre-inmuierea si distribuie uniform hainele. Asigurandu-se ca fiecare fibra este tratata si ca fiecare articol din incarcatura este catifelat si miroase a prospetime pentru mai mult timp.   Adauga abur pentru o curatare profunda Vaporii anti-alergie combina vaporii de apa cu un program de spalare de inalta performanta pentru a indeparta bacteriile din articolele de imbracaminte.   Mai putina energie, mai mult timp Eco TimeManager iti permite sa reglezi durata ciclului de spalare in functie de timpul pe care il ai la dispozitie. Economisind timp si energie, fara niciun compromis privind spalarea profunda pe care hainele o primesc.   Ingrijire a hainelor in stil mare, compacta in dimensiuni Pastreaza aspectul si catifelarea senzatională a hainelor cu masina compacta de spalat rufe de la Electrolux. Designul flexibil al acesteia economiseste spatiul deoarece poate intra in spatiile prea mici pentru aparatele de dimensiuni standard. Si fara niciun compromis in privinta ingrijirii, vei beneficia in continuare de rezultate excelente de fiecare data cand speli hainele preferate.

Această mașină de spălat este performantă și poate fi folosită cu mare ușurință. Are mai multe programe de spălare, astfel încât hainele să fie îngrijite și curățate ca la carte, fără riscuri. Se poate amplasa rapid în casă, fiindcă este slim, are o formă compactă. 

Cea mai economică mașină de spălat rufe

Masina de spalat rufe Samus WSDC-914A+++, 9 kg, 16 Programe, 1400 rpm, Clasa A+++ (Alb)

 • Calitate superioară
 • Economică
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de depozitare
Scurta descriere Ajutor de nădejde!     Fă-ți viața mai ușoară și scapă de grija rufelor murdare. Cu mașina de spălat Samus, scapi de griji și te bucuri de eficiență maximă. Economisește timp și păstreaza hainele impecabile pentru o perioadă lungă de timp. Fă chiar acum alegerea potrivită!   Clasă energetică A+++     Te bucuri de performanță și eficiență maxime cu un consum minim de energie electrică. Încadrată în clasa energetică A+++, mașina de spălat automată Samus te ajută să economisești de două ori mai mult decât o mașină de spălat dintr-o clasa energetică inferioară. Păstrează hainele ca noi pentru o perioadă lungă de timp și bucură-te pentru o factură la lumină mai mică în fiecare lună.   Capacitate – 8 kg   Având o capacitate de 8 kilograme, aceasta va face față cu brio cerințelor tale și ale familiei tale numeroase . Speli suficient de multe haine la o singură utilizare.   16 programe de spălare, 1400 rpm     Haine delicate, bumbac, sintetic? Nivelul de murdărie și materialul rufelor nu sunt o problemă. Ai la dispoziție 16 de programe diferite pentru a alege cea mai bună soluție în momentul respectiv. iar datorită celor 1400 RPM te asiguri că acestea se vor călca și usca mai repede chiar și atunci când vremea de afară nu este prea favorabilă.   Timer     Programează mașina de spălat să termine ciclul de spălare atunci când tu ajungi acasă. Aceasta are opțiune de timer (3, 6 sau 9 ore), astfel că tu te bucuri tot timpul de flexibilitate.   Programe rapide     Ești pe fugă? Ai nevoie de o bluză anume? Nu este nicio problemă. Ai la dispoziție program rapid ca tu să-l alegi pe cel mai avantajos: de 15 minute.   Încărcare cu rufe în timpul spălării     Ai uitat să bagi la spălat ceva și ai pornit mașina? Stai fără griji! Datorită opțiunii de adăugare rufe în timpul spălării, poți adăuga extra haine simplu și rapid.   Opțiune Fără Stoarcere   Îți protejezi hainele și te asiguri de o călcare mai ușoară printr-o simplă apăsare de buton: fără stoarcere

Acest model de mașină de spălat consumă foarte puțin curent electric și apă în timpul unui ciclu de spălare. Face parte din clasa A+++, iar acest lucru o face să fie aleasă de o categorie așa de mare de oameni. În plus, este performantă, are 16 programe de spălare, o capacitate a cuvei de 8 kilograme și timer. 

Criteriile de selecție a celei mai bune mașini de spălat rufe

Dacă ați mai cumpărat mașini de spălat haine sau dacă vă aflați la început de drum în acest sens, este bine să citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt caracteristicile care conturează o mașină de calitate superioară. 

 • Consumul de energie

Consumul de energie electrică și de apă sunt principalele elemente care ridică costuri la o mașină de spălat. Un model care le folosește în mod eficient vă poate permite să amortizați  investiția în timp, chiar dacă prețul de achiziție este unul foarte ridicat. 

Fiecare electrocasnic în parte are o etichetă care indică eficiența energetică. Este recomandat ca niciodată să nu alegeți un produs cu clasa mai mică de A. Cea mai bună mașină de spălat este cea care indică pe etichetă A+++. 

Țineți cont de faptul că aceste etichete sunt bazate pe consumul maxim de energie și apă. Este normal ca o mașină de spălat de dimensiuni mari să consume mai mult decât una mică, cu o capacitate de circa 6 kg. 

 • Capacitatea cuvei

Capacitatea cuvei este foarte importantă atunci când vine vorba despre o mașină de spălat bună. Acest criteriu reprezintă cantitatea de haine pe care puteți pune la curățat într-un singur ciclu de spălare. 

Astfel, o capacitate mare vă poate ajuta să împrospătați mirosul a mai multor articole de îmbrăcăminte deodată. În plus permite spălarea produselor voluminoase precum sunt păturile sau plapumele. 

Mai mult decât atât, cu o cuvă mare veți folosi mai puțină energie electrică și apă pentru curățarea tuturor  hainelor murdare. 

 • Viteză de centrifugare

Această viteză indică numărul de rotații pe minut. Este bine de reținut că o viteza de centrifugare mai mare, usucă hainele mai mult.

O mașină bună de spălat rufe trebuie să indice minim 1200 de rotații pe minut. 

 • Programe de spălare

Fiecare mașină în parte pune la dispoziția utilizatorului numeroase programe de spălare, astfel încât procesul de curățare să fie cât mai potrivit și perfect. Puteți beneficia de programe precum: spălare pentru rufe sintetice, spălare cu apă rece, spălarea hainelor bebelușilor, spălarea articolelor pătate și multe altele, care sunt personalizate în funcție de nevoi. 

O mașină de spălat performantă trebuie să aibă cât mai multe astfel de programe speciale. 

Rețineți că cea mai bună mașină oferă  și funcții de anti-șifonare și de călcare ușoară. În plus, multe modele includ și uscător, astfel încât să puteți îmbrăca hainele abia scoase din cuvă.

Mașină de spălat cu încărcare verticală

Masina de spalat rufe Electrolux EW2T5261E, 6 kg, 1200 rpm, Clasa A++ (Alb)

 • Calitativă
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de amplasare
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Aceasta este o mașină de spălat rufe cu încărcare verticală, ceea ce o face să fie mult mai îngustă decât cele cu încărcare frontală. Este la fel de calitativă precum cele obișnuite, însă se folosește într-un alt fel. Are o capacitate de 6 kilograme, fapt pentru care este ideală pentru o familie cu circa 4 membri. 

Zonele din casă unde poate fi amplasată mașina de rufe

Vi se întâmplă ca în momentul în care cumpărați un nou electrocasnic să vă gândiți în ce zonă a casei puteți să-l amplasați cât mai bine? Dacă răspunsul este da, atunci cu siguranță aveți această problemă și cu privire la mașina de spălat rufe. 

Prin urmare, locurile în care acest electrocasnic poate fi amplasat, sunt:

 • Bucătărie

În foarte multe cazuri, mașina de spălat este amplasată în bucătărie, în unul dintre dulapuri. Cu alte cuvinte, în cazul în care doriți să puneți electrocasnicul în această parte a căminului, este bine să îl încorporați, pentru a nu altera aspectul general al zonei de gătit. 

Această variantă este una ideală, mai ales dacă aveți bucătăria de dimensiuni mari și vă permiteți să mai adăugați aici un element voluminos. 

 • Baie

Pentru a amplasa mașina de spălat în baie, aveți nevoie de o zonă de îngrijire de dimensiuni foarte mari. Dacă locuiți la apartament, este bine să renunțați la această idee, fiindcă acest tip de băi sunt de regulă destul de mici și înghesuite. 

Astfel, dacă vă doriți ca mașina de spălat să fie poziționată aici, trebuie să vă asigurați că vă rămâne suficient de mult loc, pentru a putea circula în voie de la chiuvetă la cadă, de exemplu. 

 • Hol

Mașina de spălat poate fi poziționată pe holul dintre baie și dormitoare, dacă dispuneți de ceva loc în această zonă a casei. Această metodă este una ideală, mai ales dacă nu găsiți nicio modalitate în care să folosiți la cote maxime acest spațiu gol rămas în hol. 

În cazul acesta, mașina nu poate fi mascată cu ajutorul unui dulap, ci puteți amenaja câteva etajere deasupra acesteia, pe care să puneți detergentul, balsamul de rufe și celelalte produse pe care le folosiți într-un ciclu de spălare.

 • Sub scară

Dacă aveți casă cu etaj, cu siguranță ați observat că sub scări v-a rămas un pic de loc gol. Puteți să-l folosiți în mod inteligent, prin amplasarea mașinii de spălat. În acest fel, nu ocupați spațiu util în casă și aveți parte și de un design aparte. 

Cele mai bune mașini de spălat rufe – Ghid de cumpărături și recenzii

Mașină de spălat cu 15 programe

Masina de spalat Heinner HWM-V8414SD+++, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Display LED, 60 cm, Argintiu

 • Calitativă
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de amplasare

Aceasta este o mașină de spălat bună, care merită să fie luată în considerare. Este performantă, are 15 programe de spălare, funcția de anti-șifonat și de start întârziat. Prețul este unul ridicat, însă este un electrocasnic durabil și rezistent, care nu trebuie înlocuit după o scurtă perioadă de timp. 

Mașină de spălat rufe cu capacitate mare

Masina de spalat rufe Beko WTE10744XWAT, 10kg, 1400rpm, Motor ProSmart Inverter, A+++, 55dB (Alb)

 • Capacitate mare de spălare
 • Calitate superioară
 • Preț ridicat
 • Ideală doar pentru familiile mari
Scurta descriere Masina de spalat rufe Beko WTE10744XWAT face curatarea si purtarea hainelor mai simpla si mai rapida. Aceasta beneficiaza de tehnologia AirTherapy care, prin generarea de aer cald, te ajuta sa improspatezi un 1kg de rufe in numai 30 de minute. Ti se intampla sa pornesti ciclul de spalare si sa constati ca ai uitat cateva articole in cosul de rufe? Nu este nicio problema. Functia Add Garment iti permite sa adaugi articole in masina de spalat la scurt timp dupa inceperea programului.     Tehnologie AirTherapy   Cu ajutorul tehnologiei AirTherapy poti improspata 1 kg de rufe in doar 30 de minute. Masina de spalat vine dotata cu un incalzitor si un ventilator incorporat care genereaza aer cald pentru ca imbracamintea sa fie gata de purtat, fara cute nedorite. In plus, noua tehnologie ajuta la mentinerea tamburului curat si igienic.     AddGarment   Acum cu functia speciala Beko Add Garment puteti adauga orice articol de care ati uitat in primele minute ale ciclului de spalare selectat. Daca nivelul apei nu atinge rama inferioara a usii poti sa selectezi butonul pauza, sa adaugi articolele de imbracaminte uitate si sa apesi butonul add garment pentru continuarea ciclului de spalare     StainExpert   Uita de grija murdariei si de metodele de inlaturare a petelor naravase care iti vor ocupa mult timp. Programul StainExpert elimina cat mai eficient 24 de tipuri de pete cu grade diferite de dificultate de la ridicat, la mediu sau scazut. Programul dispune de mai multe optiuni ce presupun timpi diferiti sau miscari speciale ale cuvei pe parcursul spalarii(inmuiere, spalare, clatire, stoarcere,etc), asigurand astfel o curatare superioara a hainelor si un aspect identic cu momentul in care le-ai achizitionat.       Motor ProSmart ™ Inverter Motorul ProSmartInverter este partenerul tau de nadejde atunci cand ai nevoie de liniste. Acesta este echipat cu un set de avantaje sesizabile chiar de la prima utilizare: 10 ani garantie, eficienta energetica pe care o poti observa pe factura ta de energie electrica, nivelul de zgomot este redus prin controlul imbunatatit al turatiei, absenta vibratiilor si eliminarea emisiilor electromagnetice, astfel te poti bucura de liniste impreuna cu familia ta. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea acestuia din care au fost eliminate elementele supuse uzurii cum ar fi periile de carbon.     Refresh   Improspateaza hainele si elimina mirosurile neplacute prin programul Refresh, in doar 10 minute de ventilare fara aer cald.     Optisense ®   Tehnologia optimizeaza etapa de uscare, prin intermediul senzorilor de temperatura si umiditate, astfel poti alege nivelul de uscare al hainelor tale. Uscatorul de rufe se va opri automat in momentul in care nivelul de uscare al hainelor este cel dorit. In plus, senzorul special pentru detectarea scaderilor de tensiune protejeaza si prelungeste durata de viata a uscatorului de rufe.     Aquawave   Prin designul special al cuvei, tehnologia Aquawave, creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. Conturul unic al cuvei si forma paletelor permit o miscare fluida a rufelor in timpul spalarii, imitand ritmul natural al valurilor. Astfel, camasa ta preferata va arata ca noua la fiecare spalare.     Durable heater   Masinile de spalat rufe Beko sunt prevazute cu rezistenta nichelata, fapt ce asigura o mai buna protectie importiva coroziunii: cu 40% mai putina depunere de calcar pe rezistenta. Aceste performante elimina consumul suplimentar de energie si asigura cresterea duratei de viata de pana la 100 ori.     Aquafusion   Tehnologia Aquafusion special dezvoltata pentru reducerea cantitatii de detergent pierdute la fiecare spalare, va va ajuta sa economisiti bani si detergent, imbunatatind in acelasi timp performanta spalarii.     Prespalare   Program recomandat pentru utilizarea in cazul articolelor cu un grad ridicat de murdarire.     Antisifonare   Calcatul lenjeriei si a hainelor va fi o placere cu ajutorul functiei anti sifonare. Ciclul de stoarcere al unei masini de spalat rufe este impartit in mai multe etape, iar miscarile lente ale cuvei impiedica sifonarea lenjeriei. Astfel, acest proces previne formarea cutelor, iar calcatul lenjeriei se va realiza intr-un timp mult mai scurt.     Child Lock   Functia se poate activa pentru a preveni modificarea programului selectat in prealabil, mai ales atunci cand copii se joaca la panoul de control al masinii de spalat rufe. Functia Child Lock face imposibila accesarea butoanelor masinii de spalat rufe pe parcursul ciclului de spalare.     Shirts   Program de uscare dedicat pentru a preveni deteriorarea camasilor si a prelungi durata lor de utilizare. Acest program special utilizeaza mai putine miscari si mai delicate, astfel camasile sunt uscate cu un numar redus de cute pentru o calcare usoara.     Mix 40°C   Programul Mix 40 permite spalarea materialelor sintetice si a celor din bumbac in acelasi ciclu al masinii de spalat.     Gentlecare 20°C™   Spala hainele preferate in conditii de maxima siguranta, fara riscul deformarii sau deteriorarii lor. Programul Gentlecare a fost conceput pentru articolele delicate din bumbac care sunt spalate la o temperatura de 20ºC insa rezultatele sunt cele ale spalarii la 40ºC fara deteriorarea culorilor, a imprimeurilor sau a tesaturii in general.     Bumbac   Program de spalare intensiva a rufelor, conceput pentru a evita deteriorarea articolele din bumbac.     Bumbac Eco   Program de spalare economica a rufelor rezistente din bumbac, cu consum redus de energie si apa.     Sintetice   Program conceput pentru hainele mai putin rezistente, precum cele din material sintetic, care nu necesita o spalare intensiva.     Stoarcere si evacuare   Adauga un ciclu suplimentar de stoarcere si asigura evacuarea completa a apei din masina de spalat. Programul iti vine in ajutor atunci cand doresti ca rufele tale sa se usuce rapid.     Clatire   Program conceput pentru clatirea hainelor: limpezit perfect, fara efort suplimentar, intr-un timp foarte scurt.     Hygiene+   Datorita miscarilor lente ale tamburului, a controlului temperaturilor cat si functilor aditionale de clatire si stoarcere poti obtine rezultate optime de curatare si igiena a hainelor tale. Programul Hygiene+ permite curatarea hainelor colorate si din bumbac, la temperaturi scazute, de pana la 20°C, folosind cu 70% mai putina energie fata de programele obisnuite, in timp ce utilizarea temperaturilor de peste 60°C elimina 99% din alergeni. Acum poti fi sigura ca familia ta va fi protejata.     Sistem automat de reglare al consumului de apa   Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic.     Sistem electronic de control al balansului   Sistemul electronic de control al balansului asigura faptul ca rufele sunt corect distribuite in cuva masini de spalat, astfel zgomotul si vibratiile produse de centrifuga masini de spalat rufe vor fi reduse la minim. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii.     Afisare timp spalare ramas   Permite estimarea corecta a timpului de spalare pentru a evita modificarea programului tau zilnic.     Urmarire programe speciale   Stii mereu ce program ai selectat cu functia speciala a display-ului masinilor de spalat rufe Beko.     Daily Xpress / Xpress Super Short   Acest program este destinat articolelor din bumbac usor murdare sau purtate o singura data. Astfel, te vei bucura de haine imaculate in doar 28 de minute. In plus, daca selectezi functia auxiliara Fast+, durata programului se reduce la 14 minute, pentru maxim doua kg de rufe.     Clasa energetica A+++     Clatire suplimentara   Unele articole necesita mai multa atentie: hainele bebelusilor sau cele ale persoanelor cu piele sensibila, astfel este recomandata o clatire suplimentara pentru protectia articolelor delicate si indeparatrea urmelor de detergent.     Sistem control exces apa  

 

Cu ajutorul sistemului de control al excesului de apa esti asigurat impotriva inundatiilor, acesta ajusteaza in mod automat aportul de apa necesar pentru o etapa de spalare.  

Acesta este un model profesional de mașină de spălat rufe, însă cu o capacitate a cuvei foarte mare. Acest lucru o face să fie perfectă pentru familiile mari, cu mai mult de 2 copii. Ceea ce este interesant de reținut în cazul ei constă în faptul că datorită tehnologiei AirTherapy reușește să împrospăteze mirosul la 1 kg de haine în doar 30 de minute. 

Mașină de spălat rufe care are grijă de hainele delicate

Masina de spalat rufe Aqualtis Hotpoint Direct Injection AQ 105D 49D EU/B, 10 kg, 1400 RPM, Clasa A+++ (Alb)

 • 16 programe de spălare
 • Clasa A+++
 • Preț ridicat
 • Necesită mult spațiu pentru amplasare
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Aceasta este o mașină de spălat cu 16 programe de spălare, multe dintre ele fiind pentru rufele realizate din materiale care se pot rupe sau deteriora cu ușurință. Acest model de mașină poate spăla și hainele care sunt destinate doar curățării manuale. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled