Cele mai bune premergătoare 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Bebelușii au nevoie de foarte multă susținere și grijă pentru a putea crește cât mai frumos și armonios. În plus, au nevoie și multe accesorii și produse, care să îi ajute la dezvoltare. Printre produsele indispensabile pentru un bebe se numără premergătorul. Acesta este instrumentul care îl poate ajuta să învețe să meargă într-un mod foarte eficient și cu puțin efort din partea dumneavoastră. 

Folosit la timpul potrivit, acest produs poate ajuta micuțul să descopere pe cont propriu lumea din jurul său. Cu ajutorul acestuia, cel mic va prinde încredere în propriile picioare și va învăța să meargă, întărindu-și musculatura.

Citiți în continuare articolul, pentru a vă pune la curent cu cele mai importante caracteristici ale premergătorului care să merite investiția. 

Premergător care se transformă în leagăn

Premergator Leagan EB W1224CE

 • Calitativ
 • Se transformă în leagăn
 • Preț ridicat
 • De utilizat până la 12 kg
Premergator recomandat bebelusilor cu varsta peste 6 luni pana la maxim 12 kg.

Acesta este un tip de premergător pentru bebeluși performant, care se poate transforma și în leagăn, prin rabatarea a două laterale ale bazei. Are înălțime reglabilă. 

Tipuri de premergătoare pentru bebe

Este esențial ca întâi de toate să aflați că există mai multe tipuri de premergătoare spre care vă puteți orienta. 

Acestea sunt:

 • Premergător tip scaun

Acesta este cel mai popular model de premergător pentru copii. Acesta oferă susținere în zona șezutului și este recomandat pentru micuții care au nevoie de susținere în totalitate. Cu alte cuvinte, este indicat pentru bebelușii care nu au reușit încă să facă primii pași pe cont propriu. 

Cu ajutorul acestuia, copilașul va putea să meargă și să se joace fără implicarea unui părinte.

 • Premergător vertical

Acesta mai este denumit și antemergător. Acesta este mult mai recomandat decât cel prezentat mai sus, fiindcă propune o mai bună dezvoltare a aparatului locomotor și impune o poziție corectă a corpului. 

Acesta oferă susținere doar în partea de sus, astfel încât bebelușul este obligat sa învețe să-și susțină singur echilibrul. Cel mic trebuie doar să se prindă de mânerul  pus la dispoziția sa, iar antemergătorul va prelua o mare parte din greutatea acestuia.

Este foarte eficient și bun și trebuie luat în vedere. 

 • Premergător 2 în 1

Premergătorul 2 în 1 prezintă o combinație între cele două modele de mai sus. Ceea ce este foarte interesant în cazul acestuia constă în faptul că puteți atașa și detașa scaunul oricând doriți sau când bebelușul este pregătit pentru o astfel de schimbare. 

Este un model avansat, care poate veni atât în ajutorul părinților, fiindcă acesta poate fi folosit în două modalități, cât și în ajutorul celui mai mic membru al familiei, învățându-l să facă primii pași din viața sa. 

Premergător tip scaun

Premergator Stepp

(2 reviews)
 • Oferă susținere
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • De folosit de la 4, 5 kilograme
Premergatorul Stepp este o propunere pentru bebelusii extrem de activi, care nu cunosc cuvantul plictiseala.

Este un premergător care oferă siguranță și susținere deplină. Are centru de activități, ideal pentru cei mai mici bebeluși. 

Aspecte de care trebuie să țineți cont, atunci când alegeți cel mai bun premergător

Premergătorul nu poate fi ales la întâmplare, fiindcă este un produs esențial în dezvoltarea copilului. Trebuie să vă implicați 100% în procesul de achiziție, să vă informați foarte bine cu privire la toate modelele și să țineți cont de câțiva factori, care v-ar putea ușura decizia. 

 • Vârsta bebelușului

Ultimele premergătoare apărute pe piață nu mai sunt simple, ci prezintă un adevărat centru de activități care să-i distragă atenția celui mic. De aceea, este indicat ca înainte de a achiziționa un anumit model să vă asigurați că jocurile atașate sunt potrivite pentru vârsta micuțului. 

Este ideal ca premergătoarele cu activități să fie potrivite, pentru a nu suprastimula un bebe prea mic sau dezinteresa un copil mai mare. 

 • Înălțime ajustabilă

Copiii se află într-o creștere accelerată în primele luni de viață, așa că este de preferat ca premergătorul să aibă înălțime ajustabilă. Acesta se poate mări pe măsură ce copilul se dezvoltă tot mai mult.

Avantajul unui astfel de premergător pentru bebeluși poate fi folosit timp îndelungat. În plus, va oferi întotdeauna o poziție corectă a corpului, lucru care este esențial. 

 • Material

Există atât premergătoare din plastic, cât și fabricate din lemn sau din metal. Cele mai alese sunt cele realizate din plastic, fiindcă sunt suficient de rezistente și de ușoare, astfel încât să poată fi ușor de mutat prin casă.

 • Siguranță

Orice părinte își dorește pentru copilul său cât mai multă siguranță. Un premergător care oferă acest aspect extrem de important este unul care este realizat dintr-un material de calitate superioară și care are finisaje care nu permit copilului să se zgârie.

În plus, este ideal ca acesta să fie prevăzut cu frână și  să aibă centură de siguranță, pentru a putea sta fără griji, în momentul în care micuțul o ia la goană prin casă sau grădină.  

Mai mult decât atât, este ideal ca premergătorul să aibă roți de silicon și într-un număr destul de mare, pentru a fi cât mai stabil. 

 • Întreținere

Este bine să vă îndreptați atenția spre un model ușor de curățat și de întreținut, pentru a nu pierde prea mult timp în momentul în care doriți să-i reîmprospătați aspectul. Este indicat ca acesta să aibă huse și părți detașabile sau materiale care pot fi șterse cu ușurință. 

Găsiți o multitudine de variante în magazinele specializate, așa că nu trebuie să vă faceți griji, fiindcă cu siguranță veți găsi un model care să vă placă din toate punctele de vedere. 

Cele mai bune premergătoare –  Ghid de cumpărături și recenzii

Antepremergător cu frână

Premergator Cootons 2 in 1 Verde

(11 reviews)
 • Calitativ
 • Centru de activități
 • Preț ridicat
 • Poate exista riscul de cădere
​Premergatorul educativ Smoby Cootons este o jucarie minunata, multifunctionala pentru cei mai mici.

Acesta este un premergător vertical,d otat cu un mâner de care copilașul să se susțină. Cu ajutorul acestui model, își poate dezvolta echilibrul mult mai repede.

Premergător cu centru de activități

Premergator Giocagiro 3 in 1

(6 reviews)
 • Centru de activități
 • Oferă siguranță
 • Preț ridicat
 • Trebuie să fie potrivit vârstei
Premergator, balansoar si centru de joaca, destinat copiilor cu varsta pana la 12 luni.

Acesta este un premergtor foarte distractiv, dotat cu o mulțime de jocuri și jucării, care să atragă atenția celui mic. Prin prisma acestora, copilul va fi încântat să-și petreacă timpul în premergător.

Premergător vertical muzical

Premergator Muzical 3 in 1

(38 reviews)
 • Distractiv
 • Util
 • Preț ridicat
 • Necesită baterii
Pentru micutii energici premergatorul muzical 3 in 1 este jucaria ideala!

Acesta este un premergător ce scoate sunete și lumini, este dotat cu un mini pian și are mânere ușor de apucat.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled