Cel mai bun aspirator nazal 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Pentru nimeni nu este confortabil sau plăcut un nas înfundat. Dacă dumneavoastră vi-l suflați ori de câte ori simțiți că nu mai puteți respira cum trebuie, un bebeluș nu poate face acest lucru. Din acest motiv, un aspirator nazal este stringent în casele în care există nou-născuți.

Acesta este un aparat de dimensiuni mici, care utilizează aspirația, pentru a extrage tot musucul din năsucul micuților. Astfel, poate desfunda căile nazale ale celui mic în doar 30 de secunde, lucru care este minunat. 

Este normal să vă doriți tot ceea ce este mai bun pentru prichindelul dumneavoastră, motiv pentru care vă venim în ajutor cu câteva informații importante despre acest tip de produs și cu criteriile de selecție a celui mai bun model. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla tot ceea ce vă interesează. 

Aspirator nazal manual

Aspirator Nazal

 • Preț mic
 • Delicat cu nasul copilului
 • Manual
 • Trebuie curățaț după fiecare utilizare
Aspirator nazal cu doua varfuri din silicon incluse.

Acesta este un aspirator nazal care necesită implicarea dumneavoastră. Trebuie să strângeți și să eliberați pompa, pentru desfundarea nasului celui mic.  Trebuie curățat după fiecare utilizare. 

Tipuri de aspiratoare nazale pentru copii

 • Aspirator nazal tip pară

Acestea sunt cunoscute drept aspiratoare nazale cu pompiță sau aspiratoare nazale manuale și sunt cel mai adesea întâlnite pe piață. Acesta este utilizat de cele mai multe ori în spitale și este frecvent dăruit noilor mămici. 

Cu toate acestea, trebuie să știți că acest tip de aspirator pentru nasul bebelusilor nu este deloc cel mai bun de pe piață. Pe lângă faptul că este foarte greu de întreținut, acesta nu estefoarte eficient, fiindcă nu are o putere mare de absorbție. 

Trebuie să rețineți că aceste modele sunt recomandate pentru unică folosință. 

 • Aspirator nazal cu aspirație umană

Acest tip de aspirator nazal funcționează cu ajutorul gurii părintelui. Un capăt al dispozitivului este introdus în nasul copilului, iar celălalt capăt în gura mamei sau a tatălui. Acest lucru poate fi considerat foarte scârbos, mai ales dacă este pentru prima oară când auziți de acest tip de produs. 

Trebuie să rețineți că mucusul absorbit nu se retrage în gura părintelui, ci este trimis într-un recipient de colectare a acestuia, plasat pe tub. 

În plus, nu trebuie să vă faceți griji de momentele în care bebelușul este răcit, fiindcă nu veți lua contact cu virușii, chiar dacă utilizați această metodă de aspirare a nasului celui mic. Dispozitivul conține un filtru special pentru împiedicarea  transmiterii microbilor. Acest filtru poate fi înlocuit în mod regulat. 

 • Aspirator nazal electric

Acest tip de aspirator nazal pentru bebe nu are nevoie de acțiunea umană, pentru a extrage mucusul celui  mic. Acesta se folosește doar prin apăsarea unui buton și ținerea dispozitivului în nasul copilului. 

Aspiratorul electric nazal pentru bebeluși este foarte eficient, ușor de folosit și desfundă căile respiratorii ale micuțului într-un timp foarte scurt. 

Deși unele modele au adaptoare pentru priză, majoritatea dintre acestea funcționează cu baterii. 

Aspirator nazal cu aspirație umană

Aspirator Nazal Bebelusi si Copii

 • Ușor de folosit
 • Eficient
 • Trebuie curățat după fiecare utilizare
 • Necesită implicarea părintelui
Aspirator nazal revolutionar, foarte delicat si extrem de eficient.

Acesta este un aspirator nazal care funcționează datorită aspirației cu gura unui părinte. Este ușor de folosit și nu poate răni copilul sub nicio formă. 

Sfaturi pentru prima prima utilizare a aspiratorului nazal 

Există foarte mari șanse ca micuțul să se sperie de dispozitiv, mai ales la prima întâlnire cu acesta.  Bebelușii încep de la vârstă fragedă să fie foarte atenți în jurul lor, deci trebuie să începeți să folosiți produsul cu pași mici, dar siguri, astfel încât copilul să nu-l refuze categoric. 

Este recomandat ca pentru prima oară să începeți să-l folosiți dumneavoastră în fața lui, după care să vă îndreptați cu acesta spre nasul copilului. Puteți să vă pefaceți că aspirați și nasul jucăriilor preferate, doar pentru ca cel mic să prindă încredere în dispozitiv. 

O altă metodă de a face copilul să accepte aspiratorul nazal este prin datul unui nume. Puteți alege un nume haios sau chiar numele micuțului, astfel încât să simtă o legătură specială cu acesta. 

Înainte de a introduce aspiratorul în nări, este bine să umeziți mucoasa copilasului cu ajutorul unui spray nazal sau cu puțină apă caldă. Aspirați doar pentru câteva secunde fiecare nară, nu insistați pentru a nu sparge vasele de sânge, aflate în interiorul nărilor. 

Cel mai bine este să aspirați secrețiile nazale înainte de culcare, zi de zi. 

Cele mai bune aspiratoare nazale – Ghid de cumpărături și recenzii

Aspirator nazal muzical

Aspirator Nazal Electric Muzical Mebby

 • Electric
 • Ușor de folosit
 • Preț ridicat
 • Trebuie curățat după folosire
Mebby Nose Clean este compact si usor de folosit, cu un filtru intern pentru protectie contra agentilor externi si o mai buna siguranta si fiabilitate.

Acesta este un aspirator electric de înaltă calitate, care are buton pentru sunete, astfel încât micuțul să fie distras în timpul operațiunii. Prețul este unul ridicat, însă este ușor de folosit și merită investiția. 

Aspirator nazal silențios

Aspirator Nazal

 • Silențios
 • Ușor de folosit
 • Preț ridicat
 • Trebui curățat după fiecare utilizare
​Noua versiune imbunatatita a celui mai silentios aspirator nazal pentru bebelusi.

Acesta este cel mai silențios aspirator nazal de pe piață. Nivelul zgomotului ajunge la 69 de dB. Este ușor de folosit și are o greutate redusă.

Aspirator nazal de calitate superioară

Aspirator Nazal Baby Nose Vacuum 2014

(4 reviews)
 • Calitate înaltă
 • Electric
 • Preț ridicat
 • Necesită curățare după orice utilizare
Este usor, compact si are un maner ergonomic conceput astfel incat, sa fie manuit usor si confortabil de utilizat ori de cate ori copilul are nevoie, la domiciliu sau in calatorie.

Acesta este un alt aspirator electric de înaltă calitate. Are un mecanism puternic de aspirare, este ușor de sterilizat și de folosit, fapt pentru care trebuie să-l luați în vedere. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled