Cea mai bună trotinetă pentru copii 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Cu siguranță dacă sunteți părinte, vă doriți tot ceea ce este mai bun pentru copilul dumneavoastră. Pe lângă produsele indispensabile pentru creșterea și dezvoltarea micuțului, mai trebuie să vă gândiți și la distracția acestuia.

Joaca și timpul petrecut într-un mod cât mai calitativ, sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a micuțului. De aceea, trebuie să puneți cât mai mult accent pe timpul lui liber. 

Dacă până acum i-ați oferit role, patine și bicicletă, trebuie să luați în vedere și o trotinetă pentru copii, de înaltă calitate.

Motivele pentru care trebuie să cumpărați o trotinetă pentru copii

Cei mici au tendința de a petrece foarte mult timp în fața televizorului sau a laptopului. Dacă vreți ca micuțul să renunțe la acest tip de vicii, este bine să vă implicați cât mai mult în activitățile lui. 

O trotinetă cu 2 sau 3 roți îl poate ajuta pe prichindel să renunțe la aceste obiceiuri nesănătoase. Faceți un program de ieșit cu trotineta, astfel încât să vă asigurați că timpul petrecut la desene se reduce semnificativ. 

În plus, este recomandat ca copiii să facă cât mai multă mișcare, astfel încât să nu se îngrașe și să aibă un stil sănătos de viață. Trotineta îi va întări musculatura și funcțiilor locomotorii.

Mișcarea este foarte bună în orice etapă a vieții, așa că este indicat să-l învățați de mic să ardă calorii într-un fel sau altul. 

Mai mult decât atât, medicii sunt de părere că cei mici trebuie să petreacă cât mai mult timp în aer liber, în natură, nu în casă. Aceasta poate fi o modalitate foarte bună ca micuțul să îmbrățișeze joaca în aer liber. 

Un ultim motiv constă în latura socială. Trebuie să vă ajutați copiii să fie cât mai prietenoși, comunicativi, amabili și sociabili cu cei din jurul lor. Dacă acesta stă mai mult în casă, de unul singur,  atunci vor exista probleme în acest sens mai târziu. O trotinetă din plastic pentru copii îi poate oferi ocazia de a a-și face amici de joacă. 

Recomandări de trotinete pentru fete

Trotinetă cu roți luminoase

Trotineta Mini cu Leduri si 3 Roti

(1 reviews)
 • Oferă stabilitate
 • Roți luminoase
 • Doar pentru fete
 • Trebuie înlocuită după o perioadă
Trotineta usoara pentru copii SCOOTER MINI are 3 roti pentru o stabilitate mai buna, care sunt echipate cu leduri care se coloreaza in diferite culori, cand se merge pe ea.

Aceasta este o trotinetă pentru fete, cu o culoare plăcută de roz, care are roți luminoase. De asemenea, dispune de 3 roți, pentru o bună stabilitate a copilului.

Trotinetă pliabilă

Trotineta Pliabila Disney Princess

 • Pliabilă
 • Durabilă
 • Doar pentru fete
 • Preț ridicat
Trotineta decorata cu simpaticele printese Disney.

Aceasta este o trotinetă roz pliabilă, care poate fi depozitată foarte ușor în casă. Are doar două roți, fapt pentru care este ideală pentru fetele de peste 5 ani. 

Trotinetă ajustabilă

Trotineta My Free Up Plum

 • Durabilă
 • Ajustabilă
 • Preț ridicat
 • Poate provoca accidentări
Siguranta: buton blocare ghidon, pozitionat pe fata (sigur si simplu de actionat) pentru blocarea sistemului de virare la incepatori.

Aceasta este o trotinetă care se ajustează, astfel încât copilul să aibă mereu o poziție corectă a spatelui. Poate fi folosită o perioadă foarte lungă de timp, datorită acestei dotări. 

Tipuri de trotinete

Există pe piață o mulțime de trotinete pentru copii, lucru care vă poate îngreuna decizia de cumpărare. Trebuie să vă asigurați că achiziționați  cea mai bună trotinetă, pentru a scădea riscul de accidentare a acelui mic. 

Tipurile de trotinete care se găsesc în magazinele specializate:

 • Trotinetă pentru 1-3 ani

Siguranța este cea mai importantă la această vârstă, când copilul abia începe să descopere lumea înconjurătoare. Cele mai bune trotinete pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani sunt cele care dispun de mai mult de 2 roți. Puteți găsi atât trotinete cu 3 roti, cât și cu 4, care sunt mult mai stabile și sigure pentru acești micuți. 

Modele cu roți ajutătoare îl vor ajuta să experimenteze acest tip de activitate, fără risc de accidentare. 

Pe de altă parte, trotineta evolutivă vă poate ajuta să nu reinvestiți constant în acest tip de produs, pe măsură ce copilul crește. Acest model vine la pachet cu mai multe funcții care vă pot ajuta să-i modificați forma în mod treptat, astfel încât cel mic să o poată folosi timp îndelungat. Cu alte cuvinte, este o opțiune economică.

În plus, această trotinetă evolutivă sau multifuncțională, cum i se mai spune, se poate transforma în scuter sau bicicletă, lucru care este absolut minunat. 

 • Trotinetă pentru 3-5 ani

Este clar că la această vârstă, micuțul are mai mult echilibru și este mult mai sigur pe mișcările pe care le face. De asemenea, în această etapă știe să controleze viteza și direcția.

În cazul în care ați optat anterior pentru trotineta evolutivă, nu mai trebuie să vă gândiți la un alt model, însă dacă nu ați făcut acest lucru, este necesar să vă orientați spre una cu 3 sau 2 roți, în funcție de experiența anterioară a copilului. 

 • Trotinetă pentru copii de peste 5 ani

În momentul în care copilul depășește vârsta de 5 ani, este destul de mare și știe cum să folosească o trotinetă, astfel încât să nu cadă. De aceea, aceasta este clipa propice în care puteți lua în considerare o trotinetă cu 2 roți și  platforma mai îngustă. 

Este ideal ca mânerul să fie reglabil pe înălțime, fiindcă copiii se dezvoltă foarte mult în această etapă. 

 • Trotinetă pentru adolescenți

Este normal ca această categorie de copii să aibă nevoie de modele mai performante. La această vârstă, aceștia știu să distingă binele de rău și știu cum să se ocrotească de pericole. De aceea, este recomandat un model performant, cu care adolescentul să prindă viteză și să se bucure de experiențe de neuitat.

Este bine să alegeți un model pliabil și realizat din materiale rezistente, mai ales dacă adolescentul iubește să facă acrobații cu aceasta. 

Trotineta electrică este o altă variantă foarte bună pentru copiii de această vârstă.

Recomandări de trotinete pentru băieți

Trotinetă cu 3 roți

Trotineta Intuitiva Spiderman

 • Imprimeu jucăuș
 • 3 roți
 • Preț ridicat
 • Trebuie înlocuită după o perioadă
Trotineta pliabila, ajustabila si practica pentru copii cu varsta peste 2 ani.

Aceasta este prima trotinetă pe care trebuie să o aibă băiețelul dumneavoastră. Are 3 roți, fapt pentru care oferă o mare stabilitate.

Trotinetă cu leduri

Trotineta cu Leduri Primo Starlight

 • Leduri
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Poate provoca accidentări
Cu 14 LED-uri plasate in jurul intregii punti, trotineta Primo STARLIGHT lumineaza in rosu, verde si albastru, cu 3 moduri diferite de iluminare (flash, rapid sau blitz lent).

Aceasta este o trotinetă de care toți copiii se îndrăgostesc. Are leduri, lucru care le atrage imediat atenția. Este foarte stabilă și sigură, fiindcă are 3 roți. 

Trotinetă cu 2 roți

Trotineta Pliabila cu 2 Roti 200 mm Rosu cu Negru

 • Pliabilă
 • Rezistentă
 • Necesită echilibru
 • Preț ridicat
Recomandat pentru copii de la 3 ani cu o greutate de pana la 100 kg.

Această trotinetă este destinată doar copiilor cu vârste mai mari, fiindcă necesită echilibru, având doar 2 roți. Este foarte rezistentă și durabilă. 

Criterii de alegere a celei mai bune trotinete pentru copii

Trotineta trebuie să fie de calitate superioară și să nu vă dezamăgească. Este necesar ca aceasta să fie cât mai durabilă, pentru a nu reinvesti constant în acest tip de produs și să fie potrivită nevoilor și dorințelor prichindelului. 

Criteriile de alegere a celei mai bune trotinete pentru copilul dumneavoastră sunt:

 • Greutatea și înălțimea copilului

Este necesar ca trotineta să fie direct proporțională cu înălțimea copilului, pentru a nu-i impune o poziție incorectă a spatelui. De aceea, cele mai bune trotinete sunt cele reglabile

Greutatea este un alt criteriu cu o importanță covârșitoare. Toate modelel conțin specificații cu privire la aceasta, astfel încât cel mic să poată avea parte de experiențe frumoase. Prin urmare, este recomandat ca în momentul în care mergeți să cumpărați un astfel de produs, să nu ratați să citiți eticheta, fiindcă vă poate ajuta mult cu privire la decizia pe care trebuie să o luați. 

 • Grad de manevrabilitate

Greutatea trotinetei trebuie să fie mereu pe măsura utilizatorului. Prin urmare, este bine ca în cazul în care copilul este mic, să fie aleasă o trotinetă cât mai ușoară. Dacă aceasta este mult prea grea pentru forța sa, atunci nu o va putea folosi. 

Pentru adolescenți  trotineta poate ajunge până la 10-12 kilograme. 

 • Materialul

Materialul trebuie să fie cât mai bun, pentru a nu regreta investiția făcută. Este ideal sa alegeți o trotinetă solidă, rezistentă și durabilă, pentru ca aceasta să poată fi folosită cât mai mult timp. Trotinetele din plastic pentru copii sunt foarte populare, însă acestea se pot strica cu rapiditate. 

 • Roțile trotinetei

Este bine să acordați atenție și acestui element. Este necesar ca acestea să fie cât mai reziste, să nu se crape după doar câteva utilizări și să absoarbă șocurile de pe șosea. Siliconul și cauciucul sunt cele mai bune materiale în acest sens, iar plasticul trebuie evitat.

Dimensiunile roților sunt la fel de esențiale. Acestea trebuie să fie cât mai late dacă copilașul este foarte mic, astfel încât să ofere stabilitate deplină. Roțile înguste sunt potrivite pentru copiii de peste 5 ani și pentru adolescenți. 

 • Platforma trotinetei

Și platforma trotinetei trebuie să fie rezistentă, pentru a nu exista eventuale accidentări. Cel mai stringent lucru pe care trebuie să-l verificați cu privire la aceasta este ca materialul să fie antiderapant, astfel încât picioarele copilului să nu alunece și să se lovească. 

În plus, luați la cunoștință faptul că pentru copiii mici sunt necesare platforme foarte late și joase, iar pentru cei mai mari pot fi luate în vedere platformele înguste și mai înalte. 

 • Sistemul de frânare

Frânele sunt esențiale la un astfel de produs. Acestea trebuie să fie cât mai accesibile mâinilor și să fie ușor de apăsat. 

Cele mai bune trotinete pentru copii – Ghid de cumpărături și recenzii

Trotinetă care nu necesită punerea piciorului pe asfalt

Trotineta Yvolution Fliker Air A1 Roller Pink

(38 reviews)
 • Calitate
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Poate provoca accidentări
Cu Fliker A1 este ca si cum ai schia cu un roller, nefiind nevoie sa puneti piciorul jos pentru a va deplasa.

Aceasta este o trotinetă cu un design aparte, care se poate mișca doar datorită mișcărilor corpului. Nu necesită punerea pciorului pe asfalt, lucru care este inovator. Suportă o greutate de până la 50 de kg.

Trotinetă cu design unic

Trotineta Zipster Albastra cu Roti Led

 • Roți cu led
 • Design unic
 • Doar pentru 3-5 ani
 • Preț ridicat
Trotineta Zipster are un design unic, haios si contribuie la dezvoltarea echilibrului, copii ajungand usor sa invete sa mearga pe trotineta.

Aceasta este o trotinetă cu un design unic, care este recomandată doar copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani. Are roți cu led, mânere antialunecare și frână. 

Trotinetă multifuncțională

Trotineta Evo 4 in 1

 • Ideală și pentru copii de 1 an
 • Ușoară
 • Preț ridicat
 • Necesită implicarea părintelui
Antreneaza abilitatile de coordonare si echilibru ale copilului tau, chiar de la o varsta frageda, cu Trotineta Globber Evo 4-in-1.

Axceasta este o trotinetă care poate fi împinsă de la spate de părinte în primul an din viața copilului, după care poate fi folosită pe post de trotinetă cu 3 roți.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled