Cea mai bună cadă de baie 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Proprietarii de case sunt împărțiți în două mari categorii: cei care preferă cabinele de duș și cei care adoră căzile de baie. În cazul în care vă doriți confort și câteva clipe de relaxare profundă, este bine să vă orientați spre a doua variantă. 

O baie fierbinte, cu multă spumă și de lungă durată poate fi o adevărată terapie pentru persoanele agitate, foarte stresate sau cu un program încărcat de muncă. Acest tip de momente pot elimina gândurile negative și pot aduce starea de bine care menține sănătatea. 

Astfel, dacă doriți să renunțați la cabina de duș în favoarea unei căzi sau, pur și simplu, doriți să achiziționați pentru prima dată un astfel de produs, este stringent să citiți în continuare articolul, pentru a afla cum puteți face alegerea cea mai bună. 

Această decizie nu este foarte ușor de luat, mai ales având în vedere faptul că acest element esențial în baie trebuie să se încadreze perfect spațiului, să fie de calitate superioară și să aibă un aspect plăcut, care să se potrivească cu designul zonei de îngrijire.

Top 3 cele mai cumpărate căzi de baie

Cadă de baie asimetrică

Cada baie asimetrica Besco Avita 170x75cm, acril, orientare stanga

(1 reviews)
 • Calitativă
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite băi
Producător Brand Colectia Avita Specificaţii Tip Montaj cu panouri Material Acril Dimensiuni 1700 x 750 mm Culoare Alb Specificatii Varianta stanga Sistemul de picioare este inclus. Garanţie Garantie 120 luni

Cadă freestanding cu picioare

Cada free-standing retro Besco Otylia cu picioare bronz 170 x 77 cm

 • Aspect luxos
 • Rafinată
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite băi
Producător Brand Colectia Otylia Specificaţii Material Acril Dimensiuni 170 x 77 cm Culoare Alb Specificatii Capacitate : 190 l Cada fara orificu de preaplin Compatibila cu scurgerea de bronz SIFKK01BR Nu contine scurgere. Garanţie Garantie 120 luni

Cadă cu hidromasaj

Cada rectangulara cu hidromasaj Belform Nordica 180x70cm Hidro Air

 • Calitate superioară
 • Oferă un masaj relaxant
 • Preț ridicat
 • Ideal doar pentru anumite băi
Producător Brand Colectia Nordica Specificaţii Material Acril Dimensiuni 180 x 70 x 62 cm Culoare Alb Specificatii Volum apa: 200 Litri Adancime cada: 40 cm 6 jeturi apa-aer orientabile si reglabile 12 jeturi aer cu difuzie laterala Comanda pneumatica Coloana automata cada Sistemul Hidro Air: Electropompa 800W Sorb 3F cu supapa de siguranta anti-cavitatie 12 jeturi de aer cu difuzie laterala, plasate pe fundul cazii Suflanta 700W Coloana automata Cadru metalic cu picioare reglabile si bride de fixare la perete, protectie anticorosiva Comenzi manuale: – ON/OFF electropompa sistem hidro-masaj – ON/OFF suflanta sistem de aero masaj – Reglare intensitate hidromasaj Garanţie Garantie 15 ani cada / 2 ani sistem

Tipuri de căzi de baie spre care vă puteți îndrepta atenția

În momentul în care plecați în căutarea cele mai bune căzi de baie pentru dumneavoastră, este bine să aveți la cunoștință faptul că există mai multe modele dintre care trebuie să alegeți. De aceea, este recomandat să aflați câte ceva despre fiecare tip în parte, astfel încât să puteți conștientiza care este varianta ideală pentru locuința și nevoile dumneavoastră.

 • Cadă de baie standard

Această cadă de baie este una simplă, obișnuită, care nu are nimic special. Aceasta este cea mai accesibilă de pe piață, fapt pentru care foarte multe persoane optează pentru ea. 

Toate căzile de acest fel au aceleași dimensiuni, motiv pentru care nu este deloc dificil să înlocuiți o cadă veche, deteriorată cu una nouă. 

 • Cadă de baie adâncă

Acest tip de cadă este mult mai adâncă decât varianta standard, însă și mult mai scumpă. Puteți opta pentru un model mai lat și mai adânc, pentru ca clipele petrecute în cadă să fie o reală plăcere. 

Într-un astfel de model, pot încăpea fără probleme și persoanele foarte înalte sau cele mai corpolente. 

 • Cadă de baie cu hidromasaj

Aceste căzi pot elimina durerile de spate sau cele musculare cu ajutorul a câteva băi fierbinți și lungi, în care porniți funcția de hidromasaj.

Acestea sunt dotate cu jeturi de apă poziționate în zona grupelor mari de musculatură, pentru a oferi o experiență unică, multă relaxare și un masaj pe cinste.

Dezavantajul acestora constă în faptul că au un preț destul de ridicat. 

 • Cadă de baie freestanding

Căzile freestanding sunt ultimele apărute pe piață. Acestea au un aspect foarte elegant și sofisticat și se potrivesc de minune în băile moderne. 

Prezintă patru picioare cu modele aparte, o cadă ovală sau rotundă și foarte adâncă. Ceea ce este foarte interesant în cazul acestora constă faptul că pot fi așezate chiar în centrul băii ori în dormitor, așa cum se regăsesc, de regulă, la hoteluri. 

Următoarele căzi sunt clasificate în funcție de tipul de instalare

 • Cadă de baie pe colț

Acest tip de cadă de baie este potrivit pentru băile de dimensiuni mici. Sunt căzi de baie asimetrice, foarte confortabile, care permit proprietarului să se simtă în largul lui în cadă.

Cadă de baie pe colț poate fi cu hidromasaj sau standard, în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră. 

 • Cadă de baie încastrată

Aceasta este cea mai cunoscută cadă de baie. Se instalează între trei pereți, motiv pentru care are o singură parte finisată. Aceasta este convenabilă atât din punct de vedere al prețului, cât și cu privire la spațiu. 

 • Cadă de baie cu stativ

Acest tip de cadă nu are nevoie de susținere, pentru a putea fi instalată. Este dotată cu picioare și cu un suport capabil să susțină greutatea căzii. Este un model ideal pentru băile de lux, foarte spațioase, fiindcă acestea ocupă destul de mult loc în zona de îngrijire a casei. 

Cu alte cuvinte, dacă dispuneți de spațiu și de ceva mai multe finanțe, alegeți această variantă de cadă, fiindcă este una foarte stilată. 

Cadă de baie cu panouri incluse

Cada rectangulara cu hidromasaj Roca Broadway Spa 188x133x75cm compacta, panouri incluse, alb

 • Calitate
 • Durabilă
 • Preț ridicat
 • Doar pentru băi mari
Producător Brand Colectia Broadway Specificaţii Tip Cada incastrabila Material Acril Dimensiuni 188 x 133 x 75 cm Culoare Alb Specificatii Cada rectangulara Spa Roca Broadway 188 x 133 x 75 cm alba compacta cu panouri Principalele caracteristici: – Capac: Inclus – Capacitate apa (l): 580 – Capacitate persoane: 3 – Autosustinere – Forma: Dreptunghiulara – Izolatie fonica – Jeturi: 19 – Material: Acril – Scurgere inclusă – Structura instalatie: cu cadru (montat) – Tetiere incluse: 2 – Tip comanda: comanda instalare digitala – Tip instalare: fara sprijin, incastrat – Underwater light number – Whirlsystem/Type: aer si apa – Intretinere apa calda Garanţie Garantie 120 luni

Aceasta este o cadă de baie cu hidromasaj, ideală doar pentru băile spațioase, fiindcă are dimensiuni destul de mari. Este perfectă pentru clipe intense de relaxare.

Materialele din care sunt fabricate căzile de baie

Dacă v-ați convins care este modelul de cadă potrivit pentru dumneavoastră și familie, este bine să vă interesați și cu privire la cele mai bune materiale din care pot fi fabricate aceste elemente de bază. 

Acestea sunt:

 • Fibră de sticlă – Acesta este cel mai accesibil material pentru căzile de baie. Materialul este unul care rezistă în timp, însă care poate fi cu ușurință ciobit, în urma unor diferite șocuri. În plus, este un material poros, care absoarbe apa și care se degradează în timp din cauza acestui lucru.
 • Porțelan – Căzile din porțelan sunt durabile, nu sunt poroase, lucru care denotă faptul că acestea pot fi folosite timp îndelungat. Cu toate acestea, porțelanul este un material sensibil, care nu poate fi rezistent la șocuri. Prin urmare, trebuie întotdeauna să aveți grijă să nu scăpați ceva ascuțit ori dur în cadă, pentru a nu o sparge. 
 • Acrilic – Este similar cu fribra de sticlă. Este un material ușor și este în majoritatea timpului o alegere pentru căzile încastrate ori de sine stătătoare. Ceea ce este foarte important de reținut constă în faptul că este foarte rezistentă la lovituri ori diferite șocuri. 
 • Ceramică – Nu este un material care este ales de marea majoritate a oamenilor, însă poate fi găsit la foarte multe tipuri de căzi. Acest lucru este cauzat de faptul că produsele din ceramică necesită o întreținere și o grijă aparte. 
 • Marmură/ granit/ lemn – În cazul în care aveți la dispoziție ceva mai multe finanțe pentru cada de baie, este bine să alegeți una din marmură,  granit sau din lemn, fiindcă acestea sunt spectaculoase din punct de vedere estetic.

Cele mai bune căzi de baie – Ghid de cumpărături și recenzii

Cadă de baie rectangulară

Cada baie rectangulara Roca Tazia 170x70cm, acril

 • Durabilă
 • Rezistenă
 • Simplă
 • Fără funcții speciale
Producător Brand Colectia Tazia Specificaţii Tip Montaj cu panouri Material Acril Dimensiuni 170x70cm Culoare Alb Specificatii Capacitate apa: 178 l Lungime interioara 1250 mm Latime: 620 mm Tip instalare: cu panou frontal, incastrat Inaltime: 375 mm Garanţie Garantie 24 luni

Aceasta este o cadă de baie simplă, care poate fi luată în vedere de oricine își dorește să utilize acestă zonă a casei cu cât mai puțini bani. 

Cadă de baie freestanding fără picioare

Cada free-standing Besco Keya 165x75cm alba

 • Adâncă
 • Calitativă
 • Preț ridicat
 • Nu are picioare
Producător Brand Colectia Keya Specificaţii Material Compozit Dimensiuni 1650 x 750 mm Culoare Alb Specificatii – Cada tip free standing – Fabricata din Mineral DuraBe – Suprafata perfect neteda, fara pori, cu o durabilitate foarte mare si rezistenta la decolorare Sifon tip Click-Clack inclus Garanţie Garantie 120 luni

Această cadă  are un design aparte, poate fi poziționată atât în baie, cât și în dormitor, așa cum se poartă în ultima vreme. Este durabilă și rezistentă. 

Cadă de baie freestanding neagră

Cada free-standing Besco Goya XS 142x62cm neagra

 • Design unic
 • Modernă
 • Preț ridicat
 • Doar pentru unele băi
Producător Brand Colectia Goya Specificaţii Material Compozit Dimensiuni 142 x 62 cm Culoare Negru Specificatii – Cada tip free standing – Fabricata din Mineral DuraBe – Finisaj cu un strat Gelcoat cu proprietati antibacteriene, extrem de rezistent, performant si estetic in acelasi timp – Suprafata perfect neteda, fara pori, cu o durabilitate foarte mare si rezistenta la decolorare Sifon tip Click-Clack inclus Garanţie Garantie 120 luni

Această cadă de baie neagră este ideală doar pentru anumite amenajări. Este de calitate superioară și are un aspect unic. Este recomandat să cereți părerea designer-ului înainte de a o cumpăra. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled