Cele mai bune scaune de bar 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Tendințele de amenajare a bucătăriile s-au schimbat de la o vreme, motiv pentru care tot mai multe persoane au nevoie de scaune de bar în această zonă a casei. În cazul în care aveți o bucătărie spațioasă, cu o insulă impresionantă pe mijloc, atunci trebuie să renunțați la scaunele clasice în favoarea celor de tip bar. 

cel mai bun scaun de bar

Acestea sunt foarte elegante, confortabile și vă ajută să mâncați să să stați confortabil la mesele înalte. Este foarte important să vă orientați doar spre cele mai calitative modele, care să nu vă dezamăgească și care să ajute design-ul interior să arate cât mai spectaculos. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celor mai bune și ieftine scaune de bar, ideale pentru bucătăriile realizate în stil modern.

Tipuri de scaune de bar

 • Scaun de bar fără spătar

Scaunele de bar fără spătar pot fi destul de inconfortabile, însă este cel mai întâlnit model de pe piață. Sunt ideale pentru depozitarea sub bar sau insulă. 

În ciuda faptului că scaunele înalte de bucătărie fără spătar sunt ușor de găsit și sunt accesibile, acestea nu sunt recomandate, fiindcă nu oferă o poziție comodă a corpului în momentul în care sunt folosite. 

 • Scaun de bar cu brațe

În cazul în care vă doriți confort, atunci trebuie neapărat să alegeți un tip de scaun de bar cu brațe. Acestea oferă o susținere mult mai mare decât scaunele de bar fără spătar și sunt ideale pentru toată familia. 

Cu toate acestea, trebuie să știi că un astfel de model ocupă ceva mai mult spațiu decât un scaun de bar clasic, așa că trebuie să vă asigurați că aveți suficient de mult spațiu pentru această variantă de scaun. 

 • Scaun de bar pliabil

Scaunele de bar pliabile sunt ideale pentru spațiile mici. Acestea pot fi desfăcute pentru utilizare și strânse imediat, după ce este servit cocktail-ul sau masa.

Sunt extrem de populare pe piață și sunt foarte practice, deoarece reușește să maximizeze spațiul de la bar sau din bucătărie. Există numeroase modele de scaune de bar pliabile, așa că nu trebuie să vă faceți griji că nu găsiți modelul care să se încadreze perfect în design-ului spațiului în care doriți să-l amplasați. 

 • Scaun de bar rotativ

Scaunele de bar rotative sunt foarte ușor de folosit și oferă un confort sporit, însă acestea nu sunt recomandate pentru familiile cu copii mici. Prichindeii se mișcă foarte mult, nu au stare, așa că există un risc sporit de accidente, care nu sunt de dorit. 

Astfel, este indicat să vă orientați spre acest model de scaun de bar, doar în cazul în care aveți copii destul de mari cât să știe cum să folosească un scaun care se rotește. 

 • Scaun de bar tapițat

În cazul în care vă doriți scaune de bar pentru locul în care serviți de regulă masa, atunci puteți opta pentru un model tapițat.  Pe lângă faptul că sunt mult mai confortabile față de alte modele de scaune de bar de pe piață, acestea sunt și foarte elegante. 

Cu toate acestea, este recomandat ca înainte să faceți o astfel de achiziție, să vă interesați dacă materialul poate fi șters cu ușurință și dacă acesta rămâne pătat. Este foarte important să alegeți un model care poate fi întreținut ușor. 

Top cele mai cumpărate scaune de bar

Scaun de bar fără spătar

Scaun Bar 79H

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Nu are spătar

Scaunul Bar are un design simplu și atemporal datorită caracterului său ușor și de familie, ceea ce îl face potrivit pentru orice mediu casnic sau public.

Scaunul dispune de un cadru metalic cromat, cu o structură rattan natural, atent realizata manual de țesători italieni calificați.

 

Designer: StH, 1996.

Dimensiuni corp: 36 x 36 x h79 cm

Material: Rattan natural.

 

Termen de livrare:

Datorita procesului complex de executie si a materialelor folosite cu cel mai inalt nivel calitativ, termenul de livrare este de 4-6 saptamani.

 

Scaun de bar cu șezut din plastic

Scaun de bar din plastic, cu picioare metalice H-94 Negru, l49xA51xH82 cm

 • Confortabil
 • Modern
 • Ideal doar pentru anumite zone
 • Preț ridicat

Culoare: Negru

Descriere:

Scaunul H-94 are un design smart si minimalist, se integreaza perfect in bucataria dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.

Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.

Dimensiuni exterioare:

Latime: 49 cm

Adancime: 51 cm

Inaltime totala: 82 cm

Inaltime de la sol la sezut: 75 cm

Greutatea produsului: 5,6 kg

Greutatea maxima suportata: 120 kg

Detalii tehnice:

Scaunul are sezutul realizat din plastic si picioarele sunt din metal.

Asamblare: 

Produsul nu este montat. Asamblarea este rapida si usoara, putand fi executata in doar 15-20 minute, pe baza instructiunilor de montaj din colet.

Scaun de bar din metal

Scaun de bar din metal Finch Negru, Ø40xH80 cm

(3 reviews)
 • Modern
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite tipuri de amenajări

Culoare: Negru

Descriere:

Scaunul  de bar Finch se integreaza perfect in bucataria dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual. Interiorul casei dumneavoastra va fi admirat de cei care indragesc liniile bine definite, simplitatea formelor dar si functionalitatea acestora.

Dimensiuni exterioare:

Diametru: 40 cm

Inaltime totala: 80 cm

Inaltime picior: 56 cm

Inaltime sezut: 62 cm

Greutatea produsului: 6,8 kg

Greutatea maxima suportata: 110 kg

Detalii tehnice:

Scaunul este realizat din metal.

Inaltime reglabila cu piston pe gaz pentru o pozitie confortabila.

Asamblare: 

Produsul nu este montat. Asamblarea este rapida si usoara, putand fi executata in 15-20 minute, pe baza instructiunilor de montaj din colet.

Pretul afisat nu include montajul, alte piese de mobilier si accesoriile din imaginea de prezentare a produsului.

Criteriile de selecție ale celui mai bun scaun de bar

 • Materialul scaunului de bar

Este foarte important ca scaunul de bar să fie realizat dintr-un material de calitate superioară, durabil și rezistent, care să nu dezamăgească. Astfel, acordați o atenție desăvârșită materialului din care sunt realizate scaunele alese.

 • Scaun de bar din lemn

Scaunele de bar din lemn sunt foarte bune, acestea rezistând spectaculos în timp, însă sunt ceva mai costisitoare.Pentru un plus de confort, este indicat să alegeți scaune de bar tapițate. 

În cazul în care doriți să le utilizați în mediul exterior, este bine să vă îndreptați atenția spre scaunele de bar din lemn de tec, eucalipt sau acacia. 

 • Scaun de bar din metal

Scaunele de bar din metal sunt ceva mai înguste față de cele din lemn, motiv pentru care sunt potrivite pentru spațiile înguste. Acestea se potrivesc de minune în încăperile realizate în stil industrial sau modern. 

Este de preferat ca scaunele de bar din metal să fie folosite doar în interior, pentru ca acestea să nu ruginească. 

 • Scaun de bar din rattan

Scaunele de bar din rattan reprezintă o idee foarte bună pentru bucătărie sau terasă. Este recomandat ca acest tip de scaune să fie folosite doar în interior, într-un spațiu acoperit. 

Acestea sunt foarte versatile și frumoase, însă trebuie să fie îngrijite cu mare atenție, pentru a nu se deteriora. 

 • Dimensiunile scaunului de bar

Este necesar ca în momentul în care plecați în căutarea celui mai bun scaun de bar pentru locuința dumneavoastră, să aveți în vedere câteva măsurători, dimensiuni, astfel încât să nu dați greș. 

Cel mai bine ar fi să alegeți un scaun de bar reglabil, astfel încât să-i puteți ajusta înălțimea, în funcție de preferințe. 

De asemenea, trebuie să aveți în vedere câte scaune de acest tip vă trebuie să și să cumpărați modelul ideal în funcție de măsurătorile făcute înainte de cumpărături. Rețineți că scaunele care dispun de mânere sunt ceva mai late decât modelele clasice. 

 • Spătarul scaunului de bar

În cazul în care doriți neapărat un scaun de bar cu spătar, trebuie să aveți în vedere câteva informații prețioase în acest sens. 

Trebuie să știți că în cazul în care alegeți un scaun cu un spătar înalt, există un risc crescut ca centrul de interes să se mute  de la modelul barului, asupra spătarului. De aceea, este foarte important ca în acest caz, să luați în considerare un model de scaun cu un spătar cu detalii unice, care să iasă în evidență și să aducă un plus de valoare încăperii, zonei. 

Scaunele cu spatar înalt sunt potrivite pentru bucătăriile cu insulă pe mijloc, în timp ce cele cu spatar mediu sau mic sunt ideale pentru spațiile comerciale ori pentru terasă. 

Cele mai bune scaune de bar – Ghid de cumpărături și recenzii

Scaun de bar din lemn

Scaun de bar din lemn de fag, tapitat cu stofa 56 Natural, l44,5xA47xH102 cm

 • Calitate superioară
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite tipuri de amenajări

Ești pe cale de a alege un produs hand-made, realizat printr-o tehnica tradițională de îndoire a lemnului datand din 1861. Prin cumpararea unui produs TON, vei obține nu numai un produs de calitate, dar, de asemenea, o piesă design de mobilier, care va deveni centrul atenției fiecărui interior.

Dimensiuni exterioare:

Latime: 44,5 cm Adâncime: 47 cm Înălţimea totala: 102 cm Înălţimea sezutului fata de sol: 76 cm Adancime sezut: 40,5 cm   Material: Lemn de fag / Furnir / Stofa

Greutatea scaunului in momentul livrarii: 7,7 kg

Detalii tehnice:

Cadrul este realizat din lemn de fag, oferind stabilitate si durabilitate.

Lemnul de fag este un lemn de esenţă tare, nedeformabil, foarte rezistent şi durabil în timp. Densitatea lemnului este de 720 kg/m3. Fagul se remarcă prin aspectul deosebit şi culoarea natur inconfundabilă, iar suprafaţa fină, non-poroasă, cu textură curată, fară noduri, fac din lemnul de fag alegerea ideală pentru orice piesă de mobilier. Mobilierul din lemn de fag este unul trainic şi foarte aspectuos ce se integrează cu uşurinţă în orice aranjament interior sau exterior.

Produsele TON sunt supuse inspecțiilor riguroase pe parcursul întregului proces de fabricație. În plus, ele sunt, de asemenea, testate în conformitate cu EN 16139 standardul – mobilei pentru rezistență, durabilitate și siguranță . Testele sunt efectuate pe o mașină specială in care scaunul este în mod repetat supus presiunii.

Capacitatea de greutate maxima admisa este de 130 kg.

TON are o abordare eficientă in privinta materialelor naturale, energiei și alte materiilor prime. Eforturile lor de a lucra în armonie cu natura au fost recunoscute de către ISO 14001 : Certificat de Management de Mediu 2004 .

Scaunul are o garantie de 5 ani.

Culoarea finală a produsului poate varia de la fotografiile ilustrative.

Acest produs se poate realiza pe mai multe variante de culoare, fiind configurabila atat tapiteria cat si finisajul.

Asamblare:

Produsul nu este montat. Asamblarea este rapida si usoara, putand fi executata in doar 15-20 minute, pe baza instructiunilor de montaj din colet.

Scaun de bar tapițat

Scaun de bar tapitat cu stofa si picioare metalice Vera Verde, l47xA43H106 cm

(4 reviews)
 • Tapițat
 • Elegant
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite tipuri de amenajări

Material: Stofa /  Metal

Culoare: Verde / Auriu

Descriere:

Alege piese complementare care sa redefineasca stilul casei tale printr-o liniaritate eleganta si o simplitate desavarsita. Confortul se imbina perfect cu functionalitatea produselor devenind piese de mobilier usor de integrat in orice incapere. Adauga o pata de culoare si minimalist incaperii cu produsele Tavolinio.

Scaunul Vera Verde se integreaza perfect in casa dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.

Dimensiuni exterioare:

Latime sezut: 47 cm

Adancime sezut: 43 cm

Inaltime de la sol la sezut: 73 cm

Inaltime totala: 106 cm

Detalii tehnice

Sezutul si spatarul sunt tapitate cu stofa, foarte usor de intretinut.

Picioarele sunt realizate din metal.

Asamblare: 

Produsul nu este montat. Asamblarea este rapida si usoara, putand fi executata in 15-20 minute, pe baza instructiunilor de montaj din colet.

Nuanta tapiteriei poate sa difere fata de poza de prezentare. In functie de lumina, culoarea poate fi mai inchisa sau mai deschisa.

Scaun de bar reglabil

Scaun de bar tapitat cu piele ecologica, cu picior metalic H-44 Cream, l53xA51xH93-115 cm

(1 reviews)
 • Reglabil
 • Confortabil
 • Preț ridicat
 • Nu este recomandat pentru copii

Stil: Modern

Material: Metal / Pal / Piele ecologica

Culoare: Nuc / Crem Este folosit la amenajarea cafenelelor, zonelor de asteptare, a barurilor, dar si propria locuinta, fiind o atractie decorativa.

Recomandat pentru: cafenele, baruri, bucatarii.

Dimensiuni exterioare:

Latime: 53 cm

Adancime: 51 cm

Inaltime totala reglabila: 93-115 cm

Inaltime de la sol la sezut: 61-86 cm

Detalii tehnice:

Cadrul este realizat din metal si pal. Sezutul este tapitat cu piele ecologica.

Asamblare: 

Produsul nu este montat. Asamblarea este rapida si usoara, putand fi executata in doar 15-20 minute, pe baza instructiunilor de montaj din colet.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled