Cele mai bune perne 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Nu există om care să nu folosească o pernă. Un somn odihnitor și profund poate fi obținut doar prin prisma celei mai bune perne de pe piață. 

cea mai buna perna

Astfel, dacă în fiecare noapte vă treziți de mai multe ori, iar dimineața nu vă simțiți odihnit, atunci este foarte posibil să trebuiască să schimbați vechea pernă de dormit cu una nouă, de calitate superioară, care să se potrivească nevoilor și dorințelor dumneavoastră. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celei mai bune perne de dormit. 

Sfaturi pentru alegerea celei mai bune perne 

  • Alegeți întotdeauna mărimea potrivită pentru dumneavoastră

Pernele disponibile pe piață oferă 3 mărimi standard: 40 x 40 cm, 50 x 70 cm și 60 x 60 cm. Rețineți că pernele cu spumă de memorie pot avea dimensiuni cu totul diferite față de cele standard. 

Dimensiunea pernei alese trebuie să fie direct proporțională cu dimensiunea saltelei. De exemplu, pentru o saltea de 180 cm, sunt recomandate două perne medii sau mari. 

  • Aveți grijă ca perna să nu ofere un efect de supraîncălzire

Unele modele de perne pot păstra căldura acumulată în timpul utilizării, lucru care poate conduce la supraîncălzirea pernei, lucru care poate provoca mult disconfort. Din această cauză, pot exista momente în care să căutați un colț răcoros pe timpul nopților de vară. 

Pentru a vă feri de acest lucru, este bine să alegeți o pernă cu un grad ridicat de respirabilitate și care permite uscarea rapidă pe timpul nopții. De exemplu, pernele cu spumă de memorie sunt ideale din acest punct de vedere, motiv pentru care trebuie să fie luate în considerare. 

  • Feriți-vă de alergii

Pernele din pene si puf pot provoca diverse alergii persoanelor sensibile. Pentru a preveni acest tip de problemă, este bine să vă orientați spre o pernă cu pene dezinfectate și tratate, pentru a elimina alergenii. 

Pernele care sunt tratate în acest fel au pe etichetă un sticker special pentru a se diferenția  de celelalte. 

Trebuie să țineți cont de faptul că acest tip de perne de dormit sunt de regulă mult mai scumpe față de cele clasice, însă dacă vă doriți un confort sporit, atunci trebuie neapărat să le alegeți.

Top 3 cele mai cumpărate perne 

Pernă electrică

Perna electrica Beurer HK44

  • Electrică
  • Confortabilă
  • Preț ridicat
  • Întreținere aparte
Scurta descriere Perna electrica Beurer, HK44    3 nivele de temperatura Lavabila in masina de spalat la 30°C Dimensiune: 50 X 30 cm Oprire automata dupa 90 min. Putere: 100 Watt Suprafata placuta la atingere OekoTex 100

Pernă din puf de gâscă

Perna Puf Gasca

(34 reviews)
  • Calitativă
  • Confortabilă
  • Preț ridicat
  • Întreținere aparte
Perna Puf Gasca

STRUCTURA HUSA 100% bumbac , nedetasabila si cusuta cu banda Textilul corespunde standardului Oeko-Tex Standard 100 Umplutura perna: puf de gasca Lavabila la 30 de grade Celsius Program de centrifugare minim Puful provine de la păsări acvatice, precum raţele şi gâştele. Funcţia principală a pufului este cea de izolare şi este motivul pentru care se găseşte pe corpul păsărilor. Penele cu puf sunt aproape tridimensionale şi au multe fire ondulate care pot atât să absoarbă umiditatea, cât şi să menţină corpul cald. Puful de gasca are o structura foarte fina care ii permite sa inmagazineze o cantitate mare de aer. Puful de gasca permite o foarte buna circulatie a aerului in interiorul pilotei si absoarbe umiditatea. Plăpumile şi pernele trebuie să fie scuturate zilnic, pentru a menţine forma umpluturii, precum şi rezistenţa pufului şi a pernelor. Evitaţi aspirarea sau baterea plăpumii, deoarece puteţi deteriora puful sau penele. Dacă plapuma se poate spăla la maşină, urmaţi instrucţiunile cu atenţie şi asiguraţi-vă că este uscată complet înainte de a o utiliza din nou. Pentru a face ca puful sau penele să revină la forma iniţială, puteţi usca prin centrifugare plapuma sau perna, timp de câteva ore, eventual împreună cu o minge de tenis sau un pantof din cauciuc, pentru a vă asigura că puful sau penele s-au aşezat corect. Este o idee bună să scoateţi plapuma şi perna din maşină odată la cincisprezece minute şi să le scuturaţi.

Pernă din microfibră

Perna microfibra New Cadar

(1 reviews)
  • Confortabilă
  • Durabilă
  • Preț ridicat
  • Întreținere aparte

Perna microfibra New Cadar

Dimensiune: 46 x 66 cm

Material: 100% Microfibra

Avantaje: Tesatura exclusivista de cea mai noua generatie.

Intretinere:

Se recomanda aerisirea periodica a pernei.

Perna nu se calcă, nu se foloseşte inălbitor, nu se curaţă chimic.

 

Avantajele pe care le oferă cea mai bună pernă de dormit 

În cazul în care vreți să vă bucurați de cea mai bună pernă din lume, atunci trebuie să fiți conștient că este necesar să scoateți o sumă mai mare din buzunar. 

Dacă nu v-ați convins încă de ce aveți nevoie de o pernă bună, urmăriți cu atenție avantajele pe care un astfel de model le poate pune la dispoziția dumneavoastră. 

  • Confort

Confortul trebuie să fie principalul criteriu de selecție al celei mai bune perne de dormit de pe piață. Indiferent de poziția în care iubești să dormi, cea mai bună pernă trebuie să fie potrivită pentru aceasta. 

Este normal să încercați mai multe perne până să o găsiți pe cea potrivită dorințelor și nevoilor dumneavoastră, însă trebuie să știți că există pe piață un model potrivit pentru nevoile dumneavoastră. 

În cazul în care în fiecare dimineață vă treziți cu dureri de gât, de cap sau de spate, este obligatoriu să luați în vedere un alt tip de pernă. 

  • Respirabilitate

Dacă v-ați săturat să nu dormiți confortabil din cauza pernei care se supraîncălzește, atunci trebuie să puneți mare accent pe respirabilitatea acesteia. 

În acest fel, nu vă veți mai trezi de mai multe ori pe noapte, pentru a schimba fața pernei. 

  • Întreținere ușoară

Majoritatea pernelor de dormit nu pot fi spălate la mașina de rufe, ci la anumite curățătorii speciale. 

Alte modele nu pot fi spălate sub nicio formă, ci trebuie doar să fie aerisite în mod regulat. 

În cazul în care suferiti de anumite alergii și doriți să dormiți pe perne cât mai curate seară de seară, atunci este bine să alegeți un model care să permită spălarea regulată. 

  • Husă detașabilă

În momentul în care perna este utilizată de către un copil, care mâzgâlește și murdărește tot în jurul său, atunci aveți nevoie de o husă detașabilă, care să poată fi curățată în mod periodic. 

În plus, o husă detașabilă poate fi foarte utilă și în cazul în care sunteți o persoană alergică. 

Cele mai bune perne – Ghid de cumpărături și recenzii

Pernă din spumă cu memorie

Perna spuma cu memorie Universa

(35 reviews)
  • Confort sporit
  • Durabilă
  • Preț ridicat
  • Întreținere aparte
Perna spuma cu memorie Universa

Husa: 100% poliester, detasabila Umplutura: Spuma poliuretanica Best Cell Memory Dimensiune: 50x70cm Textil aerisire Best Sleep Air -Textilul corespunde standardului Oeko-Tex Standard 100 Fulgi spuma poliuretanica Memory

Pernă din bumbac cu umplutură din puf de gâscă

Perna bumbac cu umplutura din pene si puf de gasca, Amanda Alb, 50 x 70 cm

(54 reviews)
  • Calitativă
  • Oferă respirabilitate
  • Preț ridicat
  • Întreținere aparte

Material: 100 %Bumbac

Umplutură: 90% Puf gasca / 10% Pene de gasca

Descriere

Perna Amanda este cu umplutura din pene de gasca si puf datorita carora ofera o senzatie moale. Materialul exterior de inaltă calitate este fabricat din bumbac 100%. Aceasta perna va ofera un confort de exceptie in timpul somnului si isi pastreaza proprietatile chiar si dupa o perioada lunga de utilizare.

Dimensiuni:

Lungime: 70 cm

Latime: 50 cm

Intretinere:

Se poate spala la o temperatura de maxim 60 de grade Celsius.

Se recomanda aerisirea periodica a pernei.

Nu se calcă, nu se foloseşte inălbitor, nu se curaţă chimic.

Pernă electrică cu 3 trepte de încălzire

Perna electrica Daga E2P – 5102 PVC, 100 W, 3 temperaturi, Incalzire rapida, Oprire automata, Lavabila

  • 3 trepte de căldură
  • Încălzire rapidă
  • Preț ridicat
  • Întreținere aparte
Scurta descriere

100W

Buton ptr. regarea temperaturii in 3 trepte cu Led

Finisaj PVC impermeabil

Husa microfibra flece lavabila

Conexiune detasabila

Încalzire rapida (5 min)

Oprire automata dupa 90 min. de functionare continua

Dimensiuni: 45 x 35 cm.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled