Cele mai bune panouri radiante 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Este elementar ca fiecare locuință în parte să fie cât mai bine încălzită, iar în prezent există o mulțime de modalități prin care puteți face acest lucru. Printre cele mai moderne metode de încălzire ale unei locuințe se numără panourile radiante. 

cel mai bun panou radiant

În cazul în care nu aveți gaz, atunci cel mai bun panou radiant de pe piață reprezintă soluția potrivită pentru dumneavoastră. Citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celui mai bun panou radiant de pe piață, spre care trebuie să vă îndreptați atenția. 

Motivele pentru care trebuie să cumpărați cel mai bun panou radiant 

Panourile radiante reprezintă o metodă foarte eficientă de încălzire a unei suprafețe, a unei case. Panourile radiante pot încălzi suprafețe foarte mari și cu tavan înalt, distribuind uniform temperatura  ridicată în cameră. 

În plus, este o metodă foarte modernă, care poate completa cu succes designul unei camere. 

Cu toate acestea, panourile radiante consumă mult curent electric, iar temperatura ridicată nu este aptă să fie menținută timp îndelungat. 

Panou radiant cu ventilator pentru baie

Panou radiant cu ventilator pentru baie Taurus MSB-2000, 2000 W, Design elegant

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Doar pentru baie
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Criteriile de selecție ale celor mai bune panouri radiante de pe piață

 • Tipul de încălzire al panoului radiant 

Puteți alege un panou radiant cu sistem de încălzire prin radiații sau prin convecție. 

De regulă, panourile radiante cu radiații sunt combinate cu cele cu convecție. În cazul acestora, cantitatea de căldura emisă prin cele două modalități este specificată pe cutia produsului. În cele mai multe cazuri, există 90% căldură emisă prin infraroșu și 10% emisă prin convecție. 

Ceea ce trebuie să știți este faptul că radiațiile cu infraroșu nu sunt dăunătoare organismului, la că nu trebuie să vă temeți de acest sistem de încălzire. 

În cazul panourilor cu convecție, căldura emisă prin radiații este de circa 10%. 

 • Capacitatea de încălzire a panoului radiant 

Panourile radiante se găsesc pe piață în dimensiuni diverse, astfel că unele sunt potrivite pentru încăperile mari, altele pentru cele mai mici. 

Ceea ce trebuie să rețineți este că în cazul în care doriți un astfel de produs pentru propriul cămin, că este indicat să cumpărați câte un exemplar pentru fiecare cameră în parte. 

Astfel, dacă locuiți la garsonieră, aveți nevoie de câteva panouri cu capacitate mică de încălzire. În cazul în care vă interesează încalzirea unui hotel, de exemplu, este indicat să alegeți panouri pentru încălzire industrială. 

Rețineți faptul că eficiența acestor panouri depinde foarte mult și de locul de amplasare a acestora. Cele mai recomandate locuri sunt tavanul și pereții. 

 • Randamentul panourilor radiante

Randamentul se află în strânsă legătură cu puterea panoului și cu dimensiunea sa. 

Cel mai bun panou electric, din punct de vedere al randamentului, trebuie să aibă o putere de aproximativ 1000 de W și o dimensiune de circa 100 cm pe o latură. 

Panourile pentru spațiile comerciale trebuie să aibă o putere de 1500- 2000 de W, iar laturile trebuie să fie de cel puțin 100 x 40 cm. 

 • Materialul rezistenței panoului radiant

Rezistența poate fi din aluminiu, ceramică sau argint. 

Cele mai ieftine variante sunt cele cu rezistență din aluminiu. Cu toate acestea, panourile cu astfel de rezistențe sunt destul de durabile și merită investiția. 

Variantele cu rezistență din ceramică sunt mai rezistente, dar și mai scumpe. Acestea pot fi folosite pe pe o perioadă de circa 5-10 ani. 

Cu toate acestea, cele mai scumpe panouri radiante sunt cele care imită plasmele TV. De regulă, au rezistență din aluminiu sau din ceramică. 

 • Fiabilitatea panoului radiant

Standardul IP este foarte important, atunci când vine vorba despre panoul radiant. Acesta face referire la imposibilitatea infiltrării obiectelor străine în interiorul acestuia. 

Cel mai bun panou radiant nu permite nici măcar prafului să pătrundă în interiorul acestuia. Astfel, poate funcționa în mod optim pentru foarte mulți ani. 

 • Funcțiile celui mai bun panou radiant de pe piață

 • Trepte de reglaj  al căldurii – Sunt ideale modelele cu 3 sau 4 trepte de reglaj al temperaturii, însă acestea sunt mai costisitoare decât modelele clasice. 
 • Termostat – Oprește sau pornește panoul, în funcție de temperatura ambientală setată pe termostat. 
 • Telecomandă – Facilitează folosirea panoului radiant.

Cele mai bune panouri radiante – Ghid de cumpărături și recenzii

Panou radiant de 1000 W

ZOBO Panou radiant ZB-IE10 , 1000 W, Negru

 • Design modern
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Descriere Panou radiant ZB-IE10 , 1000 W, Negru de la ZOBO Prevazuta cu dispozitive de siguranta standard Calitate ridicata, rezistenta in timp Doar 5 minute timp de incalzire Eficienta calorica ridicata Consum redus de energie Usor de instalat Nu prezinta riscuri pentru sanatate Nu emite zgomot sau mirosuri

Domenii de utilizare

Industrial: fabrici, depozite, sere Comercial: birouri, magazine, hoteluri, expozitii Rezidential: camere, foisoare, terase, pavilioane Exterioare: gradini, baruri acoperite Specificatii tehnice Model Model ZB-IE10 Tip Culoare Specificatii Putere Trepte de viteza Alimentare 230 V Functii Temperatura: 330 C, Suprafata acoperita: 10 mp Altele Dimensiuni: 60x19x7 cm

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Panou radiant pentru suprafețe foarte mari

ZOBO Panou radiant ZB-IE24, 2400 W, Negru

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Doar pentru suprafețe foarte mari
Descriere Panou radiant ZB-IE24, 2400 W, Negru de la ZOBO Prevazuta cu dispozitive de siguranta standard Calitate ridicata, rezistenta in timp Doar 5 minute timp de incalzire Eficienta calorica ridicata Consum redus de energie Usor de instalat Nu prezinta riscuri pentru sanatate Nu emite zgomot sau mirosuri

Domenii de utilizare

Industrial: fabrici, depozite, sere Comercial: birouri, magazine, hoteluri, expozitii Rezidential: camere, foisoare, terase, pavilioane Exterioare: gradini, baruri acoperite Specificatii tehnice Model Model ZB-IE24 Tip Culoare Specificatii Putere Trepte de viteza Alimentare 230 V Functii Temperatura: 330 C, Suprafata acoperita: 30 mp Altele Dimensiuni: 150x19x7 cm

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled