Cele mai bune dulapuri de haine (șifoniere) 2023 – Ghid de cumpărături și recenzii

Orice om are nevoie de un dulap de haine în care să depoziteze toate articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, care pot fi purtate în viața de zi cu zi. Cu toate acestea, în funcție de mărimea dulapului de haine, în acest loc mai pot fi adăugate și ținutele de gală, de nuntă, foarte pompoase și chic.

Oamenii adoră să se îmbrace cât mai cool, conform ultimelor tendințe, fapt pentru care de fiecare dată când apare un nou trend, aceștia se grăbesc să-l aibă. Din acest motiv, majoritatea indivizilor dețin sute de articole de îmbrăcăminte modernă, care trebuie organizată într-un fel sau altul.

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de shopping și de fashion, aveți nevoie de un dulap de haine spațios, în care să fie așezate temeinic toate bluzele, pantalonii și gecile. Orientați-vă spre un șifonier cu 2 sau 3 uși, astfel încât articolele de îmbrăcăminte să poată fi depozitată pe categorii.

Caracteristicile esențiale ale unui dulap de haine

În momentul în care plecați la cumpărături, în căutarea unui dulap pentru garderobă, trebuie să aveți în vedere anumite caracteristici, care întrunite pot rezulta un șifonier de nota 10.  Astfel, este esențial ca în momentul în care analizați piața pentru a găsi produsul perfect, să aveți în vedere anumite aspecte, pentru a fi mulțumiți și satisfăcuți pe deplin de achiziția făcută.

 • Dulap de haine de calitate

Dacă doriți un dulap de haine care să își păstreze aspectul și forma timp îndelungat, este stringent să vă orientați spre unul fabricat din materiale de calitate. De aceea, un dulap de haine din lemn masiv este tot ceea ce vă trebuie. Acesta trebuie înlocuit după foarte mult timp, iar acest lucru v-ar putea face să economisiți sume importante de bani. Achitați o singură dată și vă bucurați de investiție pentru mai mult de 10 ani.

Nu vă orientați spre șifonierele textile, decât în cazuri extreme, deoarece acestea sunt de proastă calitate, se rup și deteriorează foarte repede și pot aduce multă dezamăgire. În plus, sunt inestetice. Un astfel de produs poate fi amplasat doar în camera de dressing, în cazul în care nu mai există spațiu suficient în dulapurile din lemn.

 • Dulap de haine rezistent

Dulapul trebuie să reziste la diferitele șocuri care pot apărea în timp, la lovituri, zgârieturi și multe alte acțiuni de acest fel. Este stringent ca dulapul ales să aibă această calitate, pentru ca aspectul estetic al produsului să rămână intact perioade lungi de timp.

 • Dulap de haine spațios

Este stringent ca șifonierul să fie cât mai spațios, pentru a putea introduce în acesta atât haine de vară, cât și articole de îmbrăcăminte ideale sezonului rece. De aceea, este recomandat să vă orientați spre șifonierele cu 2 sau 3 uși, nu spre cele cu una singură. Acest lucru este valabil, mai ales în cazul în care vă doriți un dulap de haine pentru dumneavoastră și partenerul de viață.

Care este cel mai bun dulap de haine (șifonier)?

În primul rând, un dulap bun de haine este acela care întrunește toate caracteristicile prezentate mai sus. Dacă găsiți un dulap de acest fel, mai trebuie să fiți atenți la câteva detalii, pentru a avea siguranța că faceți alegerea cea mai bună.

 • Dulap cu nuanță neutră

Este știut faptul că piesele de mobilier trebuie să se potrivească foarte bine din punct de vedere cromatic cu camera, însă când vine vorba despre un corp atât de impunător, masiv și elementar într-o locuință, este necesar ca nuanța să fie una neutră.

Un dulap se înlocuiește după foarte mulți ani de zile, mai ales dacă este unul de calitate, timp în care pot exista anumite modificări de culori în acea zonă a casei. Se pot vărui pereții într-o altă nuanță, pot fi schimbate covoarele și perdelele, iar în acest caz ajută doar un șifonier alb, crem sau maro sau negru.

Dacă vă orientați spre un șifonier verde, portocaliu sau roșu, de exemplu, este aproape imposibil să faceți schimbări cromatice masive în designul încăperii, însă cu un dulap de haine alb lucrurile stau complet diferit.

 • Dulap cu aspect versatil

Dacă sunteți genul de persoană care adoră modificările în casă și stilurile diferite de design, atunci dulapul trebuie să fie unul cu aspect versatil, pentru a se potrivi cât mai bine în orice tip de amenajare interioară. În cazul în care achiziționați un șifonier cu aspect retro, vintage, atunci este puțin probabil ca acesta să se potrivească de minune cu stilul mediteranean, de exemplu.

 • Dulap cu uși glisante

Dacă vă doriți un dulap de haine cu uși glisante, trebuie să știți că faceți alegerea potrivită. Acest tip de șifonier este unul extrem de silențios și modern, fiind ales de marea majoritate a designerilor de interior. În cazul în care șifonierul este și cu oglindă, atunci este clar că modelul ales este unul ideal.

 • Dulap compartimentat

Dulapul trebuie să fie cât mai practic, motiv pentru care trebuie să se găsească în interiorul acestuia o compartimentare exactă. Astfel, un dulap practic trebuie să conțină sertare, rafturi și standere, pe care să poată fi agățate gecile de toamnă sau paltoanele de iarnă.

 În cazul în care vă place foarte mult un tip de șifonier care nu dispune de această caracteristică, puteți lua în vedere un organizator pentru dulapul de haine. Acesta vă va ajuta să depozitați articolele de îmbrăcăminte în mod cât mai practic și riguros, astfel încât să nu mai pierdeți de fiecare dată vremea căutând bluza preferată sau pantalonii scurți din denim.

Unde poate fi amplasat în casă dulapul de haine?

De cele mai multe ori șifonierul se amplasează în dormitor, însă dacă nu aveți spațiu suficient pentru un dressing de dimensiuni mari, există o mulțime de alte posibilități de amplasare a acestuia în casă. Nu trebuie să vă sperie ideea de a avea un șifonier cu uși glisante poziționat într-un mod atipic sau într-o altă cameră față de dormitor, deoarece se poartă acest lucru.

 • Dulap de haine în hol

Dacă locuiți într-un apartament destul de micuț, însă aveți un hol generos, puteți amplasa dulapul chiar în acest loc. Este de preferat ca acesta să nu încurce cu nimic trecerea dintr-o cameră în alta și să nu fie amplasat chiar în fața ușii de la intrare. În rest, dacă găsiți o zonă nefolosită în care încape la perfecție șifonierul, trebuie să adoptați această idee, deoarece este una strălucită.

 • Dressing cu dulapuri de haine

În cazul în care locuiți la casă, este de preferat să realizați o încăpere specială în care să se regăsească toate articolele de încălțăminte și îmbrăcăminte ale tuturor membrilor familiei. Această zonă denumită dressing este foarte râvnită în prezent, deoarece foarte multă lume își dorește să găsească într-o singură zonă din casă tot ceea ce ține de fashion.

 • Dulap de haine în mansardă

Cele mai multe persoane transformă mansarda casei într-un dormitor foarte primitor și călduros, alții în loc de joacă pentru copii. Dacă până acum nu ați utilizat în niciun scop acest spațiu din casă, trebuie să știți că îl puteți amenaja astfel încât să devină un dressing interesant și deosebit.

Partea bună a acestui tip de amplasare a dulapului de haine este faptul că o astfel de cameră poate pune la dispoziția proprietarilor și un loc special pentru bijuterii sau pentru poziționarea unui oglinzi spectaculoase, cu lumini și un design aparte.

 • Dulap de haine sub scări

De ce să nu utilizați în mod cât mai practic spațiul rămas gol de sub scări, când o puteți face într-un mod foarte practic și util? Fie amenajați un spațiu de relaxare, o bibliotecă sau culcuș pentru câine, fie amplasați dulapul de haine cu umerașe, astfel încât să maximizați spațiul  din casă. Aceasta este o metodă nouă, însă care a luat cu asalt designul interior.

Cele mai bune dulapuri de haine – Ghid de cumpărături și recenzii 

Alegerea noastra #1

Dulap din pal cu 2 usi Bari 4D OAK/BLACK 200x196x58 cm

 • Spațios
 • Compartimentare exactă
 • Dimensiuni mari
 • Stil clasic
Culoare Stejar Culoare Picioare Gri Lungime totala 200 cm Material PAL Inaltime totala 196 cm Adancime totala 58 cm Contine Rafturi Da Contine Usi Da Stil Modern Tara de Origine Brand Polonia Perioada de retur 14 zile Garantie 2 ani

Alegerea noastra #2

Dulap din pal cu 2 usi glisante LUCCA WHITE 183x218x61 cm

 • Stil modern
 • Uși glisante
 • Dimensiuni foarte mari
 • Poate fi amplasat doar în zone foarte spațioase
Culoare Alb Lungime totala 183 cm Material PAL Inaltime totala 218 cm Adancime totala 61 cm Contine Rafturi Da Contine Usi Da Stil Modern Tara de Origine Brand Polonia Perioada de retur 14 zile Garantie 2 ani

Aceste două dulapuri sunt moderne, se potrivesc la mai multe stiluri de design interior și au culori neutre, ceea ce înseamnă că pot fi luate în vedere, indiferent de nuanțele preponderente în cameră. 

Alegerea noastra #3

Dulap din pal cu 2 usi Gusto 90x200x56 cm

 • Stil clasic
 • Nuanță neutră
 • Nu este foarte spațios
 • Design simplu
Culoare Stejar Lungime totala 90 cm Material PAL Grosime PAL / MDF 16 mm Inaltime totala 200 cm Adancime totala 56 cm Contine Rafturi Da Contine Sertare Da Contine Usi Da Perioada de retur 14 zile Garantie 2 ani

Alegerea noastra #4

Dulap din pal cu 4 usi MEDIOLAN SONOMA White 231x210x57 cm

 • Spațios
 • Compartimentare perfectă
 • Dimensiuni foarte mari
 • Nu poate fi amplasat în orice încăpere sau spațiu
Culoare Stejar Lungime totala 231 cm Material PAL Inaltime totala 210 cm Adancime totala 57 cm Contine Rafturi Da Contine Sertare Da Contine Usi Da Stil Modern Tara de Origine Brand Polonia Perioada de retur 14 zile Garantie 2 ani

Dulapul din dreapta este un model clasic care poate fi amplasat în hol sau în dormitor, iar modelul din stângă se încadrează de minune în mansardă sau sub scări. 

Alegerea noastra #5

Dulap din pal cu 2 usi glisante LATTE 2D TRUFFLE 230x216x69.5 cm

 • Aspect modern
 • Stil versatil
 • Necesită un spațiu generos de amplasare
 • Nu are oglindă
Culoare Trufa Lungime totala 230 cm Material PAL Inaltime totala 216 cm Adancime totala 69.5 cm Contine Rafturi Da Contine Usi Da Stil Modern Tara de Origine Brand Polonia Perioada de retur 14 zile Garantie 2 ani

Acesta este un model de dulap foarte chic, care poate fi luat în considerare în locuințele moderne. Designul este unul original, care poate atrage mult atenția.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled