Cel mai bun tocător de crengi 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Dacă locuiți la casă, trebuie neapărat să vă ocupați de grădină, pentru a vă simți excelent și în această zonă a locuinței dumneavoastră, nu doar în interiorul căminului. Este bine să o îngrijiți cât mai mult, pentru că satisfacția și relaxarea unor momente petrecute într-o curte de nota 10 nu se compară cu nimic. În plus, grădinăritul poate fi chiar un hobby, pentru că induce numeroase stări de bine. 

De aceea, pe lângă plantarea și îngrijirea copacilor și a florilor, trebuie neapărat să achiziționați un tocător de crengi, cu ajutorul căruia să curățați grădină în anumite momente ale anului. Puteți avea nevoie de acest tip de produs după trecerea iernii sau după finalizarea unor furtuni de vară. 

Prin urmare, aveți nevoie de un tocător, mai ales dacă visați să aveți mereu grădina curată și frumoasă. Ceea ce este foarte interesant de reținut constă în faptul că, pe lângă curățarea gazonului de crengi, acest produs vă poate ajuta să dispuneți de îngrășământ natural pentru plante.

Tocător de crengi cu zonă de stocare de 53 de l

Tocator silentios crengi Bosch AXT 25 TC, 2500 W, 4.5 cm diametru taiere, 53 l volum cos colector

 • Viteză mare de tocare
 • Zona de stocare a crengilor tocate de 53 l
 • Preț ridicat
 • Dimensiuni mari
Scurta descriere

– Universal: noul sistem \”Turbine-Cut\”garanteaza un debit de trecere extrem de rapid, indiferent daca este vorba despre materiale moi sau lemn tare si functioneaza aproape fara blocare.

– Performante de varf: tocatoare puternice pentru un debit de trecere al materialului de pana la 230 kg/h si pentru crengi cu diametrul maxim de 45 mm;

– Practic: isi poate reduce dimensiunile cu 30 % fata de predecesorul sau datorita palniei demontabile – inaltime de depozitare de numai 67 cm.     – Cu atragere automata si silentioasa pentru tocarea extrem de confortabila; – Capacitate de taiere de pana la 45 mm pentru o tocare in plina forta; – Cutie colectoare practica. 53 l pentru colectarea mai usoara a materialului faramitat si tocat.     – Palnie demontabila pentru umplere usoara si maruntire confortabila; – Mecanism de taiere acoperit pentru o mai mare siguranta de utilizare; – Sistem „Turbine-Cut“. Sistem de taiere inovator cu o putere a motorului de 2500 W.     – Functie de siguranta a casetei de colectare a ierbii. Scula electrica functioneaza numai atunci cand caseta de colectare a iebii este montata.  

Acesta este un tocător de crengi cu un motor cu o putere de 2500 de W, cu o zonă de stocare a crengilor măcinate de 53 de l, cu viteză mare de procesare și foarte silențios și calitativ. Prețul este unul foarte ridicat, însă pune la dispoziția cumpărătorului o mulțime de avantaje, pentru care trebuie luat în considerare. 

Tipuri de tocătoare de crengi, spre care vă puteți îndrepta atenția

Întâi de toate trebuie să luați la cunoștință că există mai multe tipuri de tocătoare de crengi, care pot avea prețuri foarte diferite. Variațiile acestea de prețuri sunt redate de puterea motorului produsului, funcții, dimensiune și brand-ul din care face parte. 

De aceea, este stringent ca înainte să achiziționați un model pentru grădina dumneavoastră, să verificați foarte bine piața, să analizați ofertele și să luați în considerare dorințele și nevoile dumneavoastră, pentru a vă asigura că nu veți regreta alegerea făcută. 

Tipurile de tocătoare de crengi sunt:

 • Tocător cu alimentare pe bază de carburant

Tocătorul pe bază de carburant este o alegere deosebit de bună pentru grădinile mari. În plus, este ideal pentru mărunțirea crengilor voluminoase. 

Datorită faptului că acestea includ un motor cu ardere internă, reprezintă cel mai performant model de pe piață. 

Partea cea mai bună este faptul că acest tip de tocător nu este dependent de nicio sursă de energie, fapt pentru care poate fi folosit în mod foarte ușor în orice zonă din curte. 

Aspectul negativ al acestui tip de tocător constă în faptul că este mult mai zgomotos față de modelul electric. 

 • Tocător electric 

Tocătorul electric trebuie să fie întotdeauna conectat la o priză, fiindcă altfel nu poate funcționa. Acesta poate fi ideal pentru tocare ierbii, a frunzelor și a arbuștilor mici. Cu alte cuvinte, este perfect pentru grădinile foarte mici, dar îngrijite. 

Partea bună este că are un preț foarte mic în comparație cu modelul cu carburant.

 • Tocător prin strivire

Acest tocător funcționează cu ajutorul unei turbine. Poate măcina iarbă, frunze și crengile din grădină. Ceea ce este foarte interesant în cazul acestui model constă în faptul că resturile pot fi refolosite precum îngrășământ natural. 

Prețul este unul piperat, însă având în vedere faptul că are atât de multă grijă de mediul înconjurător și este și foarte silențios, merită investiția. 

Tocător de crengi pentru grădini mici

Tocator crengi Bosch AXT Rapid, 2000 W, 230 V, 3.5 cm diametru taiere, 80 kg/h debit trecere material

 • Cuțite de oțel
 • Putere motor de 2000 de W
 • Preț ridicat
 • Ideal doar pentru grădini mici
Scurta descriere

Motor Highspeed Powerdrive Bosch cu un cuplu de 12 Nm; Dop practic pentru impingerea din spate fara probleme si trecerea rapida a materialului de tocat; Cutit din otel calit extra; Capacitate de taiere de pana la 35 mm pentru o tocare in forta; Palnie pentru un volum mare de umplere si antrenare usoara; Capacitate de taiere, Ø max.: 35 mm; Debit trecere material aprox.: 80 kg/h.

Acesta este un tocător pentru grădini mici. Poate mărunți iarbă, frunze și crengi subțiri. Puterea motorului este de 2000 de W,  are o greutate de 11, 5 kg și dispune de o pâlnie pentru un volum ridicat de crengi destinate tocării.

Criteriile de selecție a celui mai bun tocător de crengi

Este recomandat să nu vă grăbiți atunci când alegeți un astfel de produs, mai ales că este unul destul de scump. Acordați importanță tuturor aspectelor și puneți calitatea înaintea prețului, fiindcă aceasta este mult mai importantă. 

Astfel, tocătorul de crengi trebuie să fie ales în funcție de următoarele caracteristici:

 • Puterea motorului

Este bine să știți că un tocător de calitate superioară dispune de un motor ce depășește puterea de 2000 de W. Se recomandă un tocător cu circa 2000 de W pentru o utilizare moderată de tocat iarbă, frunze și arbuști de dimensiuni mici 

În cazul în care știți că aveți nevoie să-l folosiți în mod frecvent, pentru tocarea unor elemente mai mari și mai dure, atunci trebuie să alegeți un model cu puterea de până la 3000 de W. 

Dacă grădina dumneavoastră are dimensiuni impresionante sau dacă doriți să achiziționați acest produs pentru îngrijirea livezilor, atunci este bine să alegeți un model pe bază de carburant, cu o putere foarte mare.

 • Diametru de tăiere

Această caracteristică face referire la dimensiunea maximă pe care o poate avea creanga, astfel încât mașinăria să o poată toca.  Este recomandat să țineți cont de acest lucru cu sfințenie, pentru a nu forța tocătorul, astfel încât să-l deteriorați. 

Majoritatea tocătoarelor de crengi au diametrul de 35 de mm de tăiere.

 • Capacitatea rezervorului de crengi tocate

Este clar că resturile crengilor trebuie stocate într-un anumit loc, iar acesta este rezervorul tocătorului. Bineînțeles că cel mai bine este ca acesta să fie cât mai mare, astfel încât să puteți utiliza produsul fără întreruperi. Luați la cunoștință faptul că tocătoarele de top sunt cele care au rezervorul de 50 de litri sau chiar mai mult. 

 • Viteza de procesare

Nimănui nu-i place să stea să aștepte, mai ales în momentele în care este foarte multă treabă de făcut și tot procesul trebuie să fie unul foarte rapid. De aceea, viteza de procesare, de tocare a crengilor trebuie să fie una destul de mare, pentru a putea fi satisfăcut de achiziția făcută. 

Prin urmare, un tocător cu un debit de 80-100 de kg pe oră este unul foarte bun, atunci când vine vorba despre grădinile personale. În cazul unei livezi sau a unei afaceri ce necesită utilizarea acestui produs, viteza de procesare trebuie să ajungă până la 200 de kg/ h. 

 • Dimensiuni

Este clar că utilizarea tocătorului de crengi presupune un anumit efort din partea dumneavoastră. Dacă vă doriți ca acesta să fie minimizat, atunci alegeți un model de dimensiuni mici. Este ideal ca acesta să dispună și de roți, astfel încât manevrarea mașinăriei să se poată facă într-un mod foarte ușor. 

Produsul poate avea cele mai mici dimensiuni de pe piață, însă este necesar ca locul prin care sunt introduse crengile să fie cât mai larg și mare. 

Cele mai bune tocătoare de crengi – Ghid de cumpărături și recenzii

Tocător de crengi cu benzină

Tocator de crengi pe benzina Breckner Germany BK98003

(37 reviews)
 • Poate fi utilizat în orice zonă a grădinii fără efort
 • Motor de 2500 de W
 • Necesită carburant
 • Ideal doar pentru grădinile de dimensiuni mari
Descriere Tocator de crengi pe benzina Breckner Germany BK98003 de la Breckner Tocatoarele marca BRECKNER GERMANY sunt un ajutor de nadejde pentru curatenia de primavara sau toamna. Acestea va scapa de crengile si resturile vegetale rezultate din toaletarea pomilor si va ofera de asemenea posibilitatea sa folositi aceste resturi sub forma de compost sau combustibil natural. Modelul BRECKNER TC 15-100E este dotat cu motor in 4 timpi pe benzina de 15 CP/420 cm³ ce poate fi pornit fie cu ajutorul demarorului fie electric. Acesta poate toca crengi cu o grosime de pana la 100 mm. Fiind dotat cu roti pentru transport si sistem de tractare, acest tocator cu greutatea de 100 de kg poate fi manipulat cu usurinta. Specificatii: Tip motor: 4 timpi OHV Putere: 15 CP Capacitate: 420 cm³ Turatie motor: 3600 rpm Viteza lama: 2800 rpm Sistem pornire: demaror sau electric Volum rezervor combustibil: 6 l Volum ulei: 1.1 l Greutate bruta: 100 kg Dimensiuni colet: 83cm X 49cm X 114cm

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Acesta este un tocător excelent pentru grădinile sau livezile de dimensiuni mari. Poate fi folosit în orice colț al curții fără efort, fiindcă nu necesită conectarea la o priză. Are o putere de 2500 de W, roți pentru o deplasare ușoară și vă oferă ocazia de a folosi resturile vegetale pe post de îngrășământ. 

Tocător de crengi cu motorină

Tocator de crengi diesel Breckner Germany BK98005

 • Durabil
 • Rezistent
 • Necesită alimentarea cu motorină
 • Preț ridicat
Descriere Tocator de crengi diesel Breckner Germany BK98005 de la Breckner Tocatoarele marca BRECKNER GERMANY sunt un ajutor de nadejde pentru curatenia de primavara sau toamna. Acestea va scapa de crengile si resturile vegetale rezultate din toaletarea pomilor si va ofera de asemenea posibilitatea sa folositi aceste resturi sub forma de compost sau combustibil natural. Modelul BRECKNER TC 13-90-LDE este dotat cu motor in 4 timpi pe motorina de 13 CP/456 cm³ ce poate fi pornit fie cu ajutorul demarorului fie electric. Acesta poate toca crengi cu o grosime de pana la 90 mm. Fiind dotat cu roti pentru transport, acest tocator cu greutatea de 195 de kg poate fi manipulat cu usurinta. Specificatii: Tip motor: 4 timpi OHV Combustibil: Motorina Putere: 13 CP Capacitate: 456 cm³ Turatie motor: 3600 rpm Sistem pornire: demaror sau electric Greutate bruta: 195 kg

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Acesta este un tocător de crengi care poate fi un real ajutor în grădină. Este de calitate superioară, durabil și se strică cu dificultate. Necesită motorină pentru funcționare, lucru care poate aduce costuri suplimentare. 

Tocător de crengi electric

Tocator crengi Hecht 6280 XL, electric, 2800 W

(37 reviews)
 • Motor de 2800 de W
 • Cutie de depozitare de 60 de l
 • Necesită conectarea la o priză
 • Preț ridicat
Descriere Tocator crengi Hecht 6280 XL, electric, 2800 W de la HECHT

Tocator crengi Hecht 6280 XL, electric, 2800 W, este un tocator electric de crengi pentru gradina, performant, prevazut cu role de concasare si protectie la suprasarcina electrica.

Se utilizeaza in gradina pentru tocarea crengilor si frunzisului.

Tocatorul are o capacitate mare de taiere a crengilor, cu grosimi de pana la 45 mm.

Are in dotare cutie pentru colectare de 60 l.

Greutatea de numai 29 kg il face usor de folosit, iar datorita rotilor il puteti muta  oriunde in gradina.

Specificatii tehnice:

Brand: Hecht

Tip motor: electric

Putere motor:2800 W

Tensiune de alimentare:230 V / 50 Hz

Frâna de motor

Dispozitiv de protectie electrica

Crengi taiate pana la: 4.5 cm

Sac(cutie) de colectare:60 l

Maruntire prin strivire(foarte silentios)

Tragerea automata a ramurii

Greutate 29 kg

Dimensiune colet: 600 x 387 x 445 mm

Specificatii tehnice Specificatii Tip produs

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Acesta este un tocător de crengi ce funcționează pe bază de electricitate. Cu alte cuvinte, necesită introducerea cablului de alimentare la o priză. Din acest motiv, este recomandat doar pentru spațiile mici, în care tocătorul să poată ajunge dintr-un capăt în altul al curții. Cutia de depozitare are o capacitate de 60 de l, dispune de frână de motor și este foarte silențios. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled