Cel mai bun scaun de bucătărie 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Bucătăria reprezintă locul în care cele mai multe familii își petrec serile, în care toți cei dragi se adună acasă. Aici se petrec unele dintre cele mai frumoase momente de familie, fiindcă se gătește împreună și se servește masa cu toți membrii familiei. 

cel mai bun scaun de bucatarie

De aceea, confortul în bucătărie trebuie să fie unul sporit, motiv pentru care aveți nevoie de cele mai bune scaune de bucătărie, care să nu vă dezamăgească și care să vă ajute să aveți o poziție cât mai comodă, atunci când mâncați. 

Citiți în continuare articolul pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celui mai bun scaun de bucătărie.

Tipuri de scaune de bucătărie

Există mai multe tipuri de scaune de bucătărie, fapt pentru care alegerea modelului ideal, ar putea reprezenta o activitate  destul de greoaie. 

În primul rând, puteți alege scaunul de bucătărie ideal în funcție de forma acestuia. Astfel, aveți de ales între: scaun convențional, scaun pliabil, scaun de tip bar, scaun simplu de tip taburet sau scaun clasic. Cele din urmă, sunt de preferat doar în cazul bucătăriilor de dimensiuni mari, iar cele pliabile sunt ideale pentru spațiile mici. 

În al doilea rând, scaunele de bucătărie trebuie neapărat să fie alese și în funcție de materialul din care sunt fabricate, pentru că acest element influențează într-o măsură considerabilă calitatea produsului. 

Astfel, puteți alege ca scaunul de bucătărie să fie realizat din următoarele materiale:

 • Scaun de bucătărie cu cadru din lemn

În cazul în care vă doriți scaune de bucătărie din lemn, este recomandat ca acestea să fie un material masiv, fiindcă cele realizate din pal nu sunt rezistente. 

Ceea ce este foarte interesant de reținut în cazul lemnului, este faptul că acest material este unul foarte versatil, care se potrivește de minune în numeroase tipuri de bucătărie. Acesta se încadrează perfect atât în stilul rustic de amenajare, cât și în cel clasic, industrial sau minimalist. 

 • Scaun de bucătărie cu cadru din metal

Scaunele cu cadru din metal au început să fie din ce în ce mai populare. Acestea sunt foarte bune pentru bucătăriile în stil industrial, deoarece se încadrează în amenajare și sunt și foarte bune din punct de vedere calitativ. 

Scaunele cu cadru din metal sunt foarte ușor de întreținut, au stabilitate mare și nu se degradează cu ușurință. 

 • Scaun de bucătărie cu cadru din plastic

Chiar dacă plasticul nu este cel mai bun material de pe piață, acesta a început să fie din ce în ce mai popular, atunci când vine vorba despre scaunele de bucătărie și nu numai. 

Acestea sunt adesea cumpărate datorită aspectului nonconformist, unic, care se potrivește de minune în stilul minimalist. În ciuda faptului că sunt mult mai ușor de rupt sau deteriorat decât metalul sau lemnul, acestea sunt moderne și ușor de întreținut. 

Cele mai cumpărate scaune de bucătărie

Scaun de bucătărie de tip bar

Scaun de bar Richmond Angelica catifea stone ignifug

(53 reviews)
 • Elegant
 • Durabil
 • Doar pentru anumite tipuri de mese
 • Doar pentru anumite tipuri de amenajări
Scaun de bar Richmond Angelica catifea stone ignifug Scaun de bar Richmond Angelica catifea stone ignifug, este un scaun modern cu picioare metalice, aurii, care se extind pana la margine superioara a cotierelor si spatarului. Scaunul este tapitat cu catifea, material rezistent si usor de curat. Picioarele sunt ancorate cu suporti de picioare pe toate laturile, pentru confort si rezistenta sporite. Specificatii ale acestui produs: Latime: 57cm Inaltime: 110cm Inaltime sezut: 75cm Adancime: 54cm Adancime sezut: 48cm Material: Metal / spuma / material textil/ placaj / placa / otel inoxidabil Culoare: gri

Scaun de bucătărie din catifea

Scaun de masa tapitat cu Catifea Madame Verde

(34 reviews)
 • Calitativ
 • Elegant
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite amenajări
Scaun de masa tapitat cu Catifea Madame Verde Material structura: Lemn de stejar

Specificații ale acestui produs: Inaltime: 101cm Inaltime sezut: 51cm Latime: 51cm Adancime: 63cm Adancime sezut: 45cm Material structura: Lemn

Scaun de bucătărie din piele ecologică

Scaun de masa tapitat cu Piele ecologica Dallin Maro

(28 reviews)
 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite amenajări
Scaun de masa tapitat cu Piele ecologica Dallin Maro Material: piele ecologica – PU Material picioare: metal Umplutura: spuma Densitate: 29Kg/m3 Stivuibil: Nu

Specificații ale acestui produs: Inaltime: 81cm Inaltime sezut: 45cm Latime: 53cm Latime sezut: 50cm Adancime: 50cm Adancime sezut: 41cm Material structura: Metal

Criteriile de selecție ale celui mai bun scaun de bucătărie 

 • Dimensiunile scaunului de bucătărie 

Este foarte important ca scaunul de bucătărie să aibă dimensiuni ideale, astfel încât acesta să nu fie prea mare în raport cu bucătăria. În plus, nu ați vrea să cumpărați 6 scaune și să vedeți acasă că nu încap decât 4 sub masă

Astfel, înainte de a pleca la cumpărături, trebuie neapărat să faceți câteva măsurători, astfel încât să faceți cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. 

Ceea ce trebuie să rețineți este faptul că în cazul scaunelor de bucătărie se recomandă o lățime a sezutului mai mare decât pentru alte tipuri de scaune. Experții susțin că acestea ar trebui să aibă între 38 și 48 cm lățime a șezutului.

În ceea ce privește înălțimea, trebuie să rețineți faptul că scaunele cu spatar mic, induc ideea de spațiu în bucătărie. Un spătar înalt este potrivit pentru o bucătărie de dimensiuni mari. Cu toate acestea, specialiștii recomandă scaune cu spătare ce se încadrează între 25 și 50 de cm. 

În cazul în care doriți scaune cu spătar înalt, pentru un plus de confort este recomandat să vă îndreptați atenția spre modelele decorative, care pot aduce un plus de farmec zonei de gătit a casei. 

În plus, trebuie să țineți cont și de înălțimea șezutului. Pentru o poziție cât mai confortabilă la masă sunt recomandate scaunele cu o înălțime de 45- 50 de cm. În cazul în care membrii familiei sunt persoane înalte, atunci vă puteți orienta spre scaunele cu înălțimea șezutului mai mare de 50 de cm. 

 • Tapițeria scaunului de bucătărie 

Este foarte importantă și tapițeria scaunului de bucătărie. Puteți alege între material textil, piele naturală sau piele sintetică. 

Este clar că cele din piele sintetică vor fi mult mai puțin rezistente față de cele din piele naturală, însă sunt mai ieftine și reprezintă de multe ori prima alegere a cumpărătorilor. În cazul în care vă doriți calitate deplină și durabilitate, este bine să vă orientați spre cele din piele naturală. Cu toate acestea, acest tip de scaune trebuie alese doar în cazul unor stiluri de amenajare luxoase. 

Materialul textil reprezintă o altă variantă foarte bună, rezistentă și durabilă pentru scaunele de bucătărie. Dezavantajul constă în faptul că acestea sunt greu de întreținut, deoarece trebuie curățate constant. Se pot murdări cu mare rapiditate. 

 • Stilul scaunului de bucătărie 

Nu trebuie să alegeți scaunul de bucătărie doar în funcție de materialele din care acesta este realizat. Scaunul de bucătărie trebuie să fie ales cu mare grijă, deoarece este ideal ca acesta să se încadreze perfect în stilul de amenajare ales pentru această zonă a casei. 

Astfel, dacă bucătăria este rustică, aveți nevoie de scaune din lemn, dacă acesta este realizat în stil industrial sau minimalist, puteți să vă orientați spre cele din plastic sau metal, iar dacă bucătăria este ArtDeco, trebuie neapărat să aveți scaune din piele naturală cu o formă nonconformista. 

Cele mai bune scaune de bucătărie – Ghid de cumpărături și recenzii

Scaun de bucătărie roz

Scaun de masa tapitat cu Catifea Tux Roz

(34 reviews)
 • Durabil
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite amenajări
Scaun de masa tapitat cu Catifea Tux Roz Material: catifea – Material picioare: Metal Culoare picioare: Negru Greutatea max. suportata: 100kg

Specificații ale acestui produs: Inaltime: 88cm Inaltime sezut: 47cm Latime: 45cm Adancime: 54cm Adancime sezut: 47cm Material structura: Metal

Scaun de bucătărie din lemn

Scaun de masa tapitat cu Material textil CD-61 Gri

(24 reviews)
 • Durabil
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite amenajări
Scaun de masa tapitat cu Material textil CD-61 Gri Scaun din stejar, cu sezut tapitat in culoarea gri, potrivit oricarui living sau bucatarie.

Specificații ale acestui produs: Inaltime: 76cm Inaltime sezut: 45cm Latime: 43cm Latime sezut: 43cm Adancime: 44cm Material structura: Lemn

Scaun bucătărie metal

Scaun de masa din Metal Tolix Negru

(25 reviews)
 • Durabil
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Doar pentru anumite amenajări
Scaun de masa din Metal Tolix Negru Scaun Tolix, metalic disponibil in mai multe variante de culori

Specificații ale acestui produs: Inaltime: 85cm Inaltime sezut: 44cm Latime: 37cm Latime sezut: 37cm Adancime: 36cm Material structura: Metal

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled