Cel mai bun pavilion de grădină 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

În cazul în care locuiți la casă și aveți o curte destul de spațioasă, atunci trebuie neapărat să profitați de acest lucru. De aceea, este bine să luați în vedere amenajarea grădinii cât mai bine, pentru a vă bucura de o oază de liniște și de relaxare chiar la dumneavoastră acasă. 

Astfel, este recomandat să luați în vedere realizarea unui spațiu în care să vă odihniți la finalul zilelor obositoare sau în care să petreceți zilele de vară alături de cei mai buni prieteni. Cert este că trebuie neapărat să vă gândiți la câteva modalități prin care să obțineți în curte spații speciale de recreere sau de stat pe timpul zilelor de vară și nu numai. 

Prin urmare, dacă considerați că este mult prea scump să construiți un foișor, atunci puteți lua în considerare achiziționarea unui pavilion de grădină de calitate superioară, care să vă apere de razele puternice de soare sau de picurii reci de ploaie. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla cum puteți cumpăra cel mai bun pavilion de grădină de pe piață, care să nu vă dezamăgească în timp. 

Pavilion de grădină fără pereți

Pavilion cu ventilatie Fedora

(2 reviews)
 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Dimensiuni mari

Tipuri de pavilioane de grădină spre care vă puteți îndrepta atenția 

La fel ca în cazul tuturor celorlalte produse de pe piață, există mai multe tipuri de pavilioane de grădină care vă pot aduce satisfacție. Trebuie doar să analizați foarte bine variantele existente, astfel încât să faceți cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. 

 • Pavilion de grădină cu structură ușoară

Pavilionele de grădină cu structură ușoară sunt ideale pentru a putea fi mutate dintr-o parte în alta în grădină. Acestea sunt foarte ușoare, motiv pentru care pot fi transportate cu atât de mare ușurință. Ceea ce este foarte interesant în cazul lor este faptul că acestea pot fi luate și în vacanțe, pentru a fi amplasat pe plajă, astfel încât să vă bucurați de o zonă extinsă de umbră. 

Acest tip de pavilion are forma unui cort și partea bună este că poate fi strâns în cazul în care aveți nevoie de mai mult spațiu în grădină. Acesta poate fi ridicat doar ocazional, adică doar la petreceri sau în momentul în care doriți să luați masa în curte alături de toți cei dragi. 

 • Pavilion de grădină cu structură robustă

Acesta este un tip de pavilion care este amplasat în mod permanent. Astfel, trebuie să vă gândiți foarte bine dacă luați această decizie sau nu. Cu alte cuvinte, acest tip de pavilion, numit și pergolă, este ideal doar dacă doriți să construiți un spațiu permanent de relaxare. 

Acesta are o structură robustă, este durabil și rezistent și poate face față cu brio intemperiilor. Poate fi realizat din lemn sau din metal. 

Cu toate acestea, este mult mai scump față de pavilionul portabil, însă dacă vă doriți confort, atunci trebuie să-l luați în calcul. 

 • Pavilion de grădină tip marchiză

Acesta este un tip de pavilion de curte, care este foarte apreciat de majoritatea cumpărătorilor. Are o structură foarte ușoară, motiv pentru care poate fi montat cu mare ușurință. 

Există variante de pavilion tip marchiză care se montează pe un perete al casei, dar sunt și multe modele care sunt de sine stătătoare. 

 • Pavilion de grădină tip umbrelă

Acest tip de pavilion are forma unei umbrele supradimensionate și funcționează pe același principiu precum marchizele. 

Cele mai performante modele își pot modifica forma în funcție de direcția soarelui, astfel încât să puteți fi protejat întreaga zi de razele solare puternice. 

Pavilion de grădină cu cadru metalic

Pavilion gradina Milano 6.8 x 5 m, cadru metalic, Bej

 • Rezistent
 • Cadru metalic
 • Dimensiuni mari
 • Preț ridicat

Criteriile de selecție ale celui mai bun pavilion de grădină

 • Dimensiunea pavilionului de grădină

În momentul în care plecați în căutarea celui mai bun cort de tip pavilion este bine bine să luați în considerare numărul membrilor familiei, astfel încât acesta să poată fi încăpător pentru toată lumea. 

În cazul în care vreți un cort mic, pentru puține persoane, atunci unul cu o dimensiune de 2×2 m este suficient. În cazul în care doriți un cort de curte pentru mai multe persoane, atunci este bine să vă orientați spre cele de circa 3×6 m. 

Este stringent să alegeți o dimensiune potrivită pentru  cortul de grădină, astfel încât să aveți parte de cât mai mult confort. 

 • Materialul structurii pavilionului de grădină

Pavilionul de grădină poate fi construit din următoarele materiale:

 • Lemn

Lemnul este un material care este luat în calcul de multe ori la construirea pavilionul de grădină. Acesta este foarte rezistent și durabil, mai ales dacă este tratat corespunzător. Cele mai bune pavilioane de grădină din lemn au un strat de protecție împotriva temperaturile ridicate și a umidității. 

Acest tip de cort este menit să fie permanent. 

 • Oțel

Oțelul este un material foarte bun pentru corturile de grădină, care este și foarte ieftin. Acesta este tratat doar cu un strat anticoroziv. 

Cu toate acestea, trebuie să fiți foarte atent să nu-l zgâriați, pentru ca rugină să nu-și facă simțită prezența. 

 • Fier forjat

Fierul forjat este ideal pentru pavilioanele realizate în stil rustic, de exemplu. Este un metal foarte greu, motiv pentru care este luat în considerare doar pentru pavilioanele permanente. 

 • Aluminiu

Pavilioanele din aluminiu pot fi transportate cu ușurință dintr-un loc în altul, fiindcă este un material extrem de ușor. În plus, acesta este și foarte rezistent la coroziune. 

Cu toate acestea, nu este potrivit pentru zonele cu vânt puternic. 

 • Materialul copertinei pavilionului de grădină

Copertina este un element de maximă importanță din structura cortului de grădină. Aceasta este cea care protejează împotriva razelor puternice ale soarelui și care nu permite pătrunderea picurilor de ploaie în interior. 

Astfel, copertina trebuie să fie rezistentă, impermeabilă și tratată împotriva razelor UV. În plus, cele mai bune copertine de pe piață au plasă anti-insecte și sunt tratate cu soluții speciale de respingere ale acestora.

 • Copertină din poliester

Pentru ca copertina din poliester să fie de înaltă calitate, aceasta trebuie să aibă o densitate mare. Acesta este ușor, accesibil, dar și durabil și rezistent.

Cu toate acestea, copertina din poliester nu este foarte eficientă în protejarea de razele UV. 

 • Copertina din polietilenă

Polietilena este un material durabil și rezistent, care este ideal pentru pavilioanele permanente. Mare atenție, însă, în cazul acestui material, fiindcă nu trebuie să fie așezat în imediata apropiere a surselor de căldură sau foc, fiindcă este foarte ușor inflamabil. În cazul în care acest material este tratat cu o soluție ignifugare, atunci șansele ca aceasta să ia foc cu ușurință scad semnificativ. 

 • Copertină din vinil

Copertina din vinil este de fapt cea din poliester, dar care prezintă un strat de vinil atașat. Această variantă este mult mai rezistentă și durabilă, motiv pentru care este de preferat acesta, mai ales cu privire la pavilioanele permanente. 

Pavilion de grădină pentru plasă de insecte

Pavilion cu plasa de tantari si ventilatie, 3 x 3 m, Arenas

(1 reviews)
 • Calitativ
 • Plasă pentru insecte
 • Preț ridicat
 • Dimensiuni mari
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled