Cel mai bun furtun de grădină 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

În cazul în care locuiți la casă, cu siguranță vă doriți o curte cât mai frumoasă. Acest lucru presupune multă muncă, implicare și diferite produse care să vă ajute în acest sens. 

celmai bun furtun de gradina

Astfel, indiferent dacă vă doriți o curte cu numeroase flori sau o zonă destinată agriculturii, cu soiuri de roșii, castraveți, aveți nevoie de cel mai bun furtun de grădină, care să vă ajute în acest sens. Atât florile, cât și legumele și fructele trebuie să fie îngrijite cât mai bine, să fie udate în mod corespunzător, pentru a se putea dezvolta armonios. 

Citiți în continuare articolul pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celui mai bun furtun de udat grădina, care să nu vă dezamăgească.

Tipuri de furtun de grădină

 • Furtun extensibil

Acesta este un tip de furtun care este foarte ușor de folosit și de depozitat. Furtunul extensibil de grădină se poate alungi suficient de mult, astfel încât să puteți uda întreaga grădină cu ajutorul lui, fără niciun pic de efort. Cu alte cuvinte, este cea mai confortabilă metodă de a întreține grădina cu apă din abundență.

 • Furtun flexibil

Furtunul flexibil de grădină are pereții subțiri, motiv pentru care acesta poate fi rulat foarte ușor, însă se și poate sparge cu rapiditate. 

Un astfel de furtun are nevoie de foarte multă grijă și atenție din partea dumneavoastră, însă este o variantă foarte confortabilă, care merită să fie luată în considerare. 

 • Furtun de tip aspersor

Furtunul de tip aspersor este ideal pentru suprafețele întinse de teren, care ar necesita prea mult timp, dacă ar fi udate manual. 

Acesta este prevăzut cu găuri pe toată lungimea sa, astfel încât apa să ajungă pe absolut tot terenul. 

 • Furtun cu picurare

Acesta este un tip de furtun de irigații  special pentru agricultură, care poate reprezenta o soluție salvatoare în perioadele de secetă intensă. Cu ajutorul acestuia, apa este distribuită direct la rădăcina plantelor, pentru ca fructele și legumele să se poată cultiva în condiții normale. 

Furtun de grădină de 30 m

Furtun gradina Mediashop 2039 Flexi Wonder, 30 m (Verde)

 • Lung
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Ideal pentru anumite tipuri de activități
Scurta descriere V-ati saturat de vechiul furtun pentru stropit? Greu de manuit si care ocupa loc mult?   Va prezentam uimitorul Flexi Wonder, furtun pentru stropit!   Este atat de mic incat incape chiar si in buzunar! Deschideti robinetul si veti vedea cum acest furtun mini creste sub ochii dumneavoastra cat un furtun traditional! Cand opriti apa, furtunul se micsoreaza din nou (se aduna)! Stropiti toata gradina, sau umpleti bazinul cu apa!   Datorita dimensiunilor, ocupa un spatiu extrem de mic!   -Il puteti atarna pe robinetul de apa! -Il puteti pastra in sertarul cu scule -Il puteti tine impreuna cu uneltele de gradinarit -…sau, pur si simplu il puneti in buzunar!   Este mai usor decatun flacon de apa. Nu mai trebuie sa carati furtunul din pivnita!  

Criteriile de selecție ale celui mai bun furtun de grădină

 • Materialul furtunului de grădină

Materialul din care este realizat furtunul de udat grădina poate reda calitatea produsului. Cel mai bun material pentru acest tip de furtun este cauciucul, care transportă fără probleme chiar și apa fierbinte. 

Furtunul din cauciuc este cel mai bun de pe piață, motiv pentru care acesta este și cel mai costisitor. În ciuda faptului că poate avea o greutatea destul de mare și poate fi dificil de manevrat, merită să vă orientați spre acest model. 

Următoarele variante sunt furtunurile realizate din vinil și plastic, care sunt accesibile și mai ușor de folosit. În schimb, necesită o grijă aparte, pentru a putea rezista cât mai mult timp și nu suportă presiunea ridicată a apei. Astfel, calitatea acestora nu poate fi comparată cu cea a caciucului. 

Este necesar să vă informați și cu privire la numărul de straturi din care pereții furtunului sunt formați. Degeaba alegeți un furtun din cauciuc, dacă acesta are doar un singur strat. Astfel, este bine să alegeți modele de furtunuri pentru grădină cât mai groase, pentru ca acestea să facă față cu brio tuturor situațiilor și să nu se spargă cu ușurință. 

 • Dimensiunea furtunului de grădină

Prețul unui furtun de grădină poate fi direct proporțional cu lungimea acestuia.

Astfel, înainte de a merge la cumpărături este necesar să stabiliți cu exactitate care este scopul principal al acestui produs. În cazul în care vă hotărâți să irigați grădină cu legume și fructe, atunci este bine să măsurați distanța de la robinet până la aceasta. Doar în felul acesta, nu cheltuiți  sumă mai mare de bani, decât este necesar. 

În plus, diametrul este acela care stabilește eficiența furtunului. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât mai multă apă va putea fi transportată într-un timp scurt.

 • Accesoriile celui mai bun furtun de grădină

 • Rola pentru furtun – Este necesar pentru depozitarea cât mai corectă a furtunului. Rola poate fi portabilă, cu agătățoare sau staționară. 
 • Pistol pulverizator – Acest accesoriu permite mai mult control asupra debitului de apă. Permite trecerea de la un jet puternic la unul delicat. 
 • Mănuși – Acesta este un accesoriu opțional, care vă poate oferi mai mult confort în timpul în care udați grădina. 

Furtun de grădină de 10 m

Furtun gradina Gardena City, sistem micro

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Ideal pentru anumite activități
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled