Cel mai bun dezumidificator 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Ați descoperit de curând că aveți pereții casei mucegăiți? Atunci, trebuie să luați în vedere un dezumidificator, care să reducă umezeala din căminul dumneavoastră. 

Este stringent să faceți acest lucru imediat ce conștientizați că în casă există un grad ridicat de umezeală, pentru a nu avea probleme cu respirația, pentru ca hainele să nu aibă de suferit și pentru ca electrocasnicele să nu se scurtcircuiteze din cauza condensului. 

Rețineți că valoarea normală de umezeală în casă trebuie să se afle în intervalul de 30-50%, iar orice nivel aflat peste acest prag prezintă o problemă care trebuie rezolvată cu rapiditate.

Care este rolul unui dezumidificator electric?

Vi s-a întâmplat vreodată ca termometrul din cameră să arate o valoare foarte bună, dar dumneavoastră să vă fie frig și să simțiți nevoia să îmbrăcați un pulover? Acest lucru este cauzat de prezența umezelii în cameră. 

Pe lângă faptul că păstrează camerele reci, umezeala perturbă metabolismul persoanelor care locuiesc într-un astfel de mediu. Este important de știut că umezeala se depune în țesuturi, ceea ce conduce la apariția unor probleme din punct de vedere cardiac, respirator și ale aparatului excretor. 

În plus, luați la cunoștință faptul că într-un mediu normal, alimentele pot rezista foarte bine timp de câteva zile, pe când într-un mediu umed, acestea se alterează cu rapiditate. De exemplu, o pâine lăsată într-o cameră cu umezeală ridicată, își va schimba aspectul în doar câteva ore. 

Mai mult decât atât, umezeala poate avea efecte nedorite asupra mobilierul, podelei sau a tablourilor. 

De aceea, este  stringent ca în cazul în care conștientizați că vă zbateți cu o astfel de  problemă, să o luați imediat măsuri, pentru a nu vă pune sănătatea și casa în pericol. 

Dezumidificator pentru spații foarte mari

Dezumidificator Trotec TTK120S, 35 l/zi, 510 mc/h, Pentru spatii de pana la 140 mp

 • Recomandat de la 5 până la 43 de grade Celsius
 • Durabil
 • Doar pentru spațiile foarte mari
 • Preț ridicat
Scurta descriere Avantaje practice: Higrostat setabil pentru contorizarea umidității relative Lampă de control la preaplin al rezervorului de apă Protecție la preaplin cu decuplare automată Racord pentru scurgerea externă a condensatului Role de transport cu frână Filtru de aer ușor accesibil și lavabil Date tehnice ale dezumidificatorului TTK 120 S: Domeniul de funcționare, temperatură: 5 °C până la 43 °C Capacitate de dezumidificare max. / 24 h: 35 litri Recomandat pentru încăperi: 95 m² / 238 m³ Debit de aer: 510 m³/h Alimentare: 230 V / 50 Hz Consum de putere max.: 0,40 kW Rezervor de apă: 8 litri Nivel sonor dB (A): 56 – 59 Lungime: 362 mm Lațime: 380 mm Înălțime: 605 mm Greutate: 23,5 kg

Acesta este un dezumidificator performant, cu foarte multe funcții speciale, care este ideal doar pentru spațiile mari. Prețul este unul ridicat, însă calitatea este una superioară.

Criteriile de selecție a celui mai bun dezumidificator

Dezumidificatoarele au ca scop principal absorbția umezelii din casă sau cameră. Cu toate acestea, nu trebuie să alegeți un model la întâmplare, ci unul care să vă aducă foarte multă satisfacție și mulțumire. De aceea, este indicat să acordați o foarte mare importanță procesului de selecție a celui mai bun dezumidificator pentru dumneavoastră. 

 • Funcții

Cel mai bun dezumidificator de pe piață poate avea un ventilator sau un recipient pentru apă detașabil. Cu toate acestea, cea mai esențială caracteristică este dată de prezența unui higrostat. 

Acest element monitorizează umiditatea aerului în funcție de nivelul ales, astfel încât aparatul să pornească și să se oprească când umezeala ajunge la pragul stabilit. 

Rețineți faptul că un dezumidificator este mai performant cu cât prezintă mai multe caracteristici complexe care vă pot veni cu mult în ajutor. 

 • Capacitate

Înainte de a bifa capacitatea ideală, este bine să vă gândiți dacă aveți nevoie de un dezumidificator profesional pentru întreaga casă sau doar pentru o încăpere. În funcție de zona pe care doriți să o dezumidificați, capacitatea necesară a produsului se poate modifica. 

Este clar că pentru o singură încăpere puteți să vă orientați spre un model de dimensiuni mici, iar când vine vorba despre absorbția umezelii din întreaga casă vă trebuie un aparat mult mai mare și mai performant. 

 • Eficiența

Aici este vorba despre cât de bine și de rapid poate produsul să extragă toată umezeala din locuință sau din cameră. 

Un dezumidificator compact poate fi la fel de eficient precum unul de dimensiuni mari. Este foarte important să nu țineți cont în acest punct de lățimea și înălțimea aparatului, ci de eficiența sa energetică. 

 • Nivelul de zgomot

Este foarte important ca aparatul să nu fie unul foarte zgomotos, pentru a nu simți disconfort și o stare de agitație în momentul în care aveți nevoie să-l porniți. Nivelul de zgomot al produsului trebuie să se identifice în intervalul de 40 – 50 de dB. Un model care depășește această limită este foarte deranjant și nu este recomandat.

Dezumidificator și purificator

Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK20L, 20 l/zi, 160 mc/h, Pentru 55 mp, Higrostat, Timer

(1 reviews)
 • Calitativ
 • Consum redus de energie
 • Preț ridicat
 • 12 kilograme greutate
Scurta descriere Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK20L, 160 mc/ h, Pentru 55mp, Higrostat, Timer, Blocare copii Dezumidificator cu consum redus de energie, potrivit pentru spatii de pana la 55mp. Cu ajutorul filtrului HEPA Optional acest dezumidificator poate devenii si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la: spori de mucegai, polen, praf, acarieni, par de animale si alte 99,97% particule mai mari de 0.3µm(microni). Filtru de aer lavabil (inclus) Suflare reglabila cu declansare automata Display electronic cu indicator al umiditatii din incapere si setarea umiditatii dorite Higrostat reglabil in trepte de 5% (între 30% și 80% umiditate relativă) prin simpla apasare a unor sageti. Maner si roti de transport. Temporizator reglabil ce va permite sa utilizati dezumidificatorul pentru un anumit numar de ore inainte de a se opri. Lumină de semnalizare: in cazul in care rezervorul este plin, dezumidificatorul se va opri de lucru, iar lumina ce indica rezervoul plin va clipi. Protecție la preaplin prin deconectare de la sine. Racord pentru evacuarea externă a condensului Functie blocare copii. Util pentru uscarea rufelor. Foarte silentios si perfect pentru camere de copii. Sistem unic de functionare a aparatului pentru performanta ridicata si consum redus de energie. atunci cand umiditatea dorita a fost atinsa, dezumidificatorul se va opri, dar ventilatorul va continua sa functioneze timp de 2 minute pentru a verifica daca umiditatea relativă este stabila. dezumidificatorul apoi se opreste timp de 30 minute, dupa care va porni doar pentru a analiza o proba de aer (doar cu functionarea ventilatorului) astfel incat senzorul de umiditate relativa poate decide cand va incepe colectarea din nou de apa. daca umiditatea relativa ramane sub pragul dorit, ventilatorul se va opri din nou pentru pentru înca 30 de minute. cand umiditatea relativa creste din nou, dezumidificatorul va porni automat functia de colectare de apa din aer. Potrivit pentru încăperi cu o suprafață de până la 55 m² Display digital Timer pentru oprirea automata: 1 – 24 h Trepte ventilatie: 2 Functie separata de purificare care se acceseaza pe sageata in jos, imediat dupa modul CO va aparea AP. Date tehnice: Capacitate de dezumidificare max: 20 l / zi Debit de aer max.: 160 m³/ h Potrivit pentru încăperi cu o suprafață de până la 55 m² Higrostat Display digital Timer pentru oprirea automata: 1 – 24 H Functie Blocare Copii Trepte ventilatie: 2 Dezghețare automată: electronic Consum max.: 250 W Consum functie separata purificare max: 25W Rezervor de apă: 6 l Nivel sonor: 46 dB (A) Alimentare: 230 V / 50 Hz Domeniul de funcționare, temperatură: 5°C – 35°C Domeniul de funcționare, umiditate: 30% – 100 % u.r. Dimensiuni (LxlxH): 385x290x595mm Greutate: 12.6 kg

 

Aceasta este un dezumidificator care este, totodată, și purificator. Este performant și are un consum foarte mic de energie, fapt pentru care merită investiția. 

Tipuri de dezumidificatoare

Există două tipuri de dezumidificatoare despre care trebuie să știți câte ceva. Este bine să vă informați asupra amândurora, pentru a ști cu exactitate care este modelul ideal pentru nevoile dumneavoastră și ale familiei. 

 • Dezumidificator cu compresor

Dezumidificatorul cu compresor aspiră aerul din cameră, după care îl trece prin diferite filtre și catalizatoarele de aer. Condensul format în urma acestui proces, se scurge în recipientul de apă. În funcție de model și depunerea pe care o are, acest tip de produs poate fi foarte eficient. 

Este important de reținut că în cazul acestui tip de aparat este stringent ca temperatura camerei în care este amplasat să nu scadă sub 15 grade Celsius. Astfel, dacă v-ați întrebat unde se amplasează un astfel de dezumidificator, luați la cunoștință că nu este potrivit pentru beci, pod sau alte zone de acest fel. 

 • Dezumidificator cu agent de deshidratare 

Acest tip de aparat este recomandat pentru încăperile reci, cu foarte puțină lumină. Acesta absoarbe umiditatea din aer în momentul în care aparatul este încins, iar condensul îl varsă într-un recipient special pentru apă. 

Consumul acestui tip de dezumidificator de aer este mult mai mare față de cel prezentat mai sus. 

Cele mai bune dezumidificatoare pentru casă – Ghid de cumpărături și recenzii

Dezumidificator cu numeroase funcții

Dezumidificator cu tehnologie Peltier Trotec TTP1E, 24h, Pentru spatii de 2-3 mp, Lampa de control, Consum redus (Maro)

(4 reviews)
 • Eficient
 • Durabil
 • Doar pentru spații mici
 • Preț ridicat
Scurta descriere Dezumidificator cu tehnologie Peltier Trotec TTP1E, 0,22l / 24h, Pentru spatii de 2-3 mp, Lampa de control, Consum redus     TTP 1E este un dezumidificator cu tehnologie Peltier ce are o capacitate de dezumidificare maximă de 220ml/zi (la o temperatură de 30°C și Rh 80%) TTP 1 E poate menține uscate spații de până la 2-3 m². Datorită dimensiunilor sale compacte și a designului elegant, dezumidificatorul TTP 1 E se lasă cu ușurință integrat în orice încăpere. Tocmai în locuri sensibile la umezeală, dezumidificatorul Peltier se remarcă deosebit.  Deoarece funcționarea sa nu numai că este optimizată energetic, dar și datorită elementului Peltier este la fel de silențios, acest aparat nu deranjează pe timpul nopții. Pe lângă acestea, aparatul TTP punctează în regim de dezumidificare prin modul de utilizare deosebit de simplu. Pur și simplu se conectează la o priză de curent electric și el începe să-și facă treaba. O lampă LED ne indică dacă aparatul este în funcțiune și dacă rezervorul de apă condensată trebuie golit. Fiecare aparat funcționează atâta timp cât un senzor recunoaște că rezervorul de 500 ml de apă este plin iar în acel moment aparatul se decuplează automat. De îndată ce rezervorul este golit, dezumidificatorul pornește automat din nou. Cu ajutorul funcțiunii de curățare a aerului, TTP 1 E filtrează părul de animale, scamele, praful din aer.     Recomandări de utilizare pentru dezumidificatorul Peltier TTP1E   TTP 1 E se recomandă a fi utilizat în dulapuri de haine și de pantofi, în cămări de alimente sau în unele spații sanitare fără ferestre. TTP 1 E eliberează aerul de surplusul de umiditate și se opune astfel formării de mucegai.   ATENȚIE: Capacitatea de extragere a umidității la aparatele cu tehnologie Peltier este mult diminuată în comparație cu dezumidificatoarele cu compresor.   Avantaje practice ale dezumidificatorului TTP 1 E: Pentru păstrarea uscată a încăperilor greu aerisibile Flexibilitate mărită printr-o construcție compactă Element termoelectric Peltier (fără compresor și element de răcire) Funcțiune de curățare a aerului – filtrează părul de animale, scamele și praful Lampă de control la preaplin a rezervorului Protecție la preaplin și decuplare automată Design modern și compact Rezervorul de apă condensată transparent Lampă de control a funcționalității Date tehnice: Capacitate de dezumidificare max. (l/24h): 0,22 Mărimea încăperii recomandată: 2-3 m²  Alimentarea cu curent: 100 – 240 V/50 – 60 Hz Curent nominal: 0,6 A Putere nominală: 0,02 kW Lungime cablu alimentare: 1,4 m Rezervor de apă (cantitate): 0,5 l Nivel sonor (distanță 1m): 35 dB(A) Dimensiuni (L x l x Î): 95x150x220 mm Greutate: 1 kg

 

Acesat este un dezumidificator de dimensiuni mici și cu o greutate de 1 kilogram, care este foarte performant și are numeroase funcții speciale. Este ideal doar pentru camerele mici. 

Dezumidificator pentru baie

Dezumidificator Supra Aldo 12, Pentru 40 mp, Functie uscare rufe, Timer, Display digital, Ideal si pentru Baie, Higrostat

 • Calitativ
 • Eficient
 • Ideal pentru baie
 • Preț ridicat
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Acesta este un dezumidificator foarte bun, care poate face față cu brio umezelii din baie. De aceea, este recomandat să-l amplasați în această zonă a casei. 

Dezumidificator cu funcție de uscare a rufelor

Dezumidificator Supra DU202, 20 l/zi, Ionizare, Pentru 70 mp, Timer, Display, Higrostat, Uscare rufe

 • Calitativ
 • Poate usca hainele
 • Preț ridicat
 • Necesită spațiu de depozitare
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Datorită faptului că are funcție de reglare a direcției de suflare, acesta poate usca hainele abia spălate. Este o inovație în acest domeniu, așa că trebuie luat în considerare. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled