Cel mai bun ceaun (tuci) din fontă 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Bucătăria trebuie să fie întotdeauna foarte bine mobilată, utilată și dotată cu toate ustensilele necesare  gătirii unor preparate delicioase. De aceea, pe lângă tigăi, tacâmuri, farfurii și oale, trebuie să se mai regăsească și un ceaun din fontă. 

cel mai bun ceaun (tuci) din fonta

Acesta este ideal pentru prepararea unor mâncăruri tradiționale, de exemplu, care sunt mai dificil de făcut și necesită o grijă specială. Dacă doriți să mâncați cele mai bune mâncăruri, atunci este bine să citiți în continuare articolul, pentru a afla cum puteți achiziționa cel mai bun ceaun din fontă, tuci.

Tipuri de ceaune din fontă 

 • Ceaun din fontă natur

Ceaunul din fontă natur este un vas care poate fi folosit timp îndelungat. Cu toate acestea, acest vas trebuie să fie foarte bine întreținut, fiindcă în caz contrat alimentele se pot lipi de acesta. 

 • Ceaun din fontă emailată

Ceaunele din fontă reușesc să distribuie căldura în interior în mod egal, motiv pentru care alimentele se pot găti repede și în mod corect. 

Fonta emailată oferă o mulțime de avantaje. Datorită faptului că deține un strat de email, acest tip de ceaun nu are nevoie de îngrijire specială, pentru a se menține în timp.  Cu alte cuvinte, acesta se curăță foarte ușor. 

Ceaun din fontă roșu

Heinner CEAUN DIN FONTA,EMAILAT, 25 X 14 CM,5 L

 • Calitativ
 • Durabil
 • Doar pentru anumite preparate
 • Întreținere specială
Descriere CEAUN DIN FONTA,EMAILAT, 25 X 14 CM,5 L de la Heinner Ceaun din fonta, emailat , 25 X 14 CM , 5 L Diametru:25cm Inaltime :14cm greutate:4.5kg Capacitate :5L Grosime baza 4 mm grosime material 3 mm

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Criteriile de selecție ale celui mai bun ceaun sau tuci din fontă

 • Compoziția materialului tuciului din fontă

Ceaunele pot fi de calitate superioară sau inferioară. Totul ține de compoziția acestora. Astfel, dacă vă doriți un model premium, este recomandat să vă orientați spre modelele din fontă pură. 

Variantele de ceaune realizate din fontă cu aluminiu sunt accesibile, dar de proastă calitate și nu pot fi utilizate pe plitele cu inducție. În plus, căldura nu poate fi distribuită uniform în interiorul acestora și nu sunt la fel de rezistente precum cele din fontă pură. 

 • Dimensiunea ceaunului din fontă

Există pe piață ceaune de 0,5 l și ceaune de 10 litri. Variantele mici sunt potrivite pentru pregatirea sosurilor sau a porțiilor mici, însă în cazul în care aveți familie mare, este recomandat să vă orientați spre un model mai încăpător. Ceaunele de 4-5 litri sunt perfecte pentru 5-6 persoane. 

Trebuie să rețineți că cu cât tuciul este mai mare, cu atât acesta va fi mai greu de manevrat și mutat. În plus, și procesul de curățare va fi unul mai dificil, cu cât ceaunul are dimensiuni mai mari.

 • Forma tuciului din fontă

Cele mai populare variante de tuci sunt cele care au fundul aplatizat și gura foarte spațioasă. Acest model de ceaun este ideal pentru amestecarea cât mai profundă și corectă a alimentelor, însă nu deține capac. În schimb, de cele mai multe ori sunt dotate cu mâner din metal. 

Un alt model de ceaun este cel tip olandez. Aici fundul și gura sunt direct proporționale. Acesta poate să fie așezat direct pe jar și reprezintă vasul potrivit pentru ciorbe. 

 • Capacul și mânerul tuciului din fontă

Capacul tuciului trebuie să fie fabricat tot din fontă, la fel și mânerul. 

În ceea ce privește capacul, acesta trebuie să permită o închiderea etanșă și necesită ridicarea cu ajutorul unei mănuși de bucătărie, fiindcă se încinge foarte tare. 

Toarta ceaunul trebuie să prezinte o adâncitură, care să permită agățarea unui cârlig, astfel încât ceaunul să fie folosit deasupra unui jar.

Ceaun din fontă emailat

ceaun emailat 30 litri

 • Durabil
 • Rezistent
 • Doar pentru anumite preparate
 • Întreținere specială
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled