Cel mai bun aspersor pentru gradina 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Toată lumea își dorește ca grădina să arate extraordinar, fiindcă o locuință superbă trebuie să fie impecabilă atât în interior, cât și în exterior. Chiar dacă la început poate părea ușor de întreținut o grădină, pe parcurs lucrurile se dovedesc a fi mult mai dificile și greu de făcut, fiindcă trebuie ținute sub control atât florile și pomii, cât și iarba. 

cel mai bun aspersor de gradina

De aceea, dacă v-ați săturat să udați cu furtunul întreaga suprafață a curții, este necesar să vă orientați spre cel mai bun aspersor de grădină, care să vă ajute mult în acest sens. Cu acest tip de produs, udatul grădinii se simplifică mult, lucru care vă permite să întrețineți mult mai ușor și rapid partea exterioară a căminului. În plus, este o soluție accesibilă și foarte practică, care trebuie să fie luată în considerare atât cu privire la curțile mici, cât și la cele mari. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celui mai bun aspersor de grădină, astfel încât să nu dați greș cu alegerea pe care o faceți.

Tipuri de aspersoare pentru grădină

În momentul în care plecați la cumpărături, în căutarea celui mai bun aspersor de grădină, trebuie să știți că există mai multe modele despre care trebuie să știți câte ceva, astfel încât să faceți alegerea care vi se potrivește cel mai bine. 

 • Aspersor de grădină staționar

Aspersor staționar este dotat cu o duză sau un cap circular și este ideal pentru grădinile de dimensiunile reduse, fiindcă jetul de apă poate ajunge până la 4-5 metri. 

Capul poate fi fix sau rotativ, iar apa este transmisă în mod circular. Ultimele modele de aspersoare staționare de grădină sunt realizate astfel încât jetul de apă să fie unul pătrat sau simplu.

 • Aspersor de grădină rotativ

Cele mai populare aspersoare de grădină sunt cele rotative. Acestea pot fi cu flux continuu sau cu pulsații. 

În cazul aspersoarelor cu pulsații, există două sau trei capetele laterale care stropesc la intervale programate. În acest fel, terenul poate fi irigat în mod ideal, însă se pot face mari economii la apă. 

Acestea sunt perfecte pentru terenurile mari, fiindcă raza lor de acțiune poate ajunge până la 45 de metri. 

Un astfel de aspersor este fabricat din bronz sau plastic dur și pot fi destul de zgomotoase atunci când funcționează, din cauza materialelor dure. 

Aspersorul rotativ dispersează apa uniform. Acest tip de dispersoare se fixează în sol, pentru o stabilitate puternică. 

Niciunul dintre aceste modele nu este ideal pentru curțile cu plante înalte. 

 • Aspersor de grădină cu picurător

Aspersorul cu picurător este potrivit pentru grădinile de legume, fiindcă eliberează apa în cantități destul de mici, lucru care permite solului să absoarbă complet apa necesară pentru plante. În acest fel, nu se pune problema de risipă de apă, fiindcă aceasta ajunge exact la rădăcina plantelor. 

 • Aspersor de grădină telescopic

Acesta este un aspersor de grădină foarte discret, care abia se vede la suprafață. Instalația de furtunuri este complet îngropată în pământ, astfel încât grădina să nu capete un aspect inestetic. 

Acestea se îngroapă în pământ circa 10-30 de cm, astfel încât la suprafață să rămâne doar aproximativ 10 cm. 

În ceea ce privește jetul de apă, acesta poate ajunge la o distanță de aproximativ 15 m. 

 • Aspersor de grădină oscilant

Aspersorul oscilant ocupă ceva mai mult spațiu, fiindcă acesta este format dintr-un ax cu mai multe orificii. Acesta funcționează pe bază de mișcări spre stânga și dreapta, motiv pentru care este ideal pentru grădinile pătrate. 

Ceea ce este foarte interesant de reținut este faptul că acest tip de aspersor are și un preț foarte accesibil, față de celelalte modele. În schimb, poate oferi un aspect ușor inestetic curții, fiindcă se montează pe sol și poate reprezenta o piedică pentru membrii familiei. 

Cele mai bune aspersoare de acest fel sunt cele realizate din metal. 

Aspersor de tip spray

Hunter Aspersor tip spray PROS-04 (ridicare 10cm)

 • Calitativ
 • Durabil
 • Necesita montare
 • Doar pentru anumite gradini
Descriere Aspersor tip spray PROS-04 (ridicare 10cm) de la Hunter

Aspersor tip spray PROS-04 (ridicare 10cm)

 

Aspersor tip-spray cu ridicare 10 cm.  Inaltimea corpului de aspersie : 15.5cm Diametru expus : 5.7cm Sistem prindere : filet interior (FI) 1/2\” Presiunea recomandata de functionare : 1.0 pana la 5bar; 100 pana la 500kPa

Aspersorul nu include duza.

Specificatii tehnice Specificatii Tip produs

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Criteriile de selecție ale celui mai bun aspersor de grădină

Dacă v-ați hotărât care este tipul de aspersor pe care îl doriți pentru grădina dumneavoastră, atunci trebuie doar să mai fiți atent la câteva aspecte, astfel încât să alegeți un model de calitate superioară, care să vă satisfacă și îndeplinească dorințele. 

Astfel, pentru a vă asigura că produsul pe care ați pus ochii este cel mai bun pentru nevoile pe care le aveți, este bine să urmăriți următoarele criterii de selecție, care sunt foarte importante în procesul de achiziție al unui aspersor de grădină:

 • Raza de acțiune al aspersorului de grădină

În cazul în care grădina dumneavoastră are dimensiuni reduse, atunci vă puteți orienta spre un model oscilant sau staționar, care oferă o acoperire de 3-4 m. În cazul în care aveți o suprafață mai mare de irigat, puteți să alegeți un aspersor cu raza de acțiune de circa 7 m. 

În cazul în care vă bucurați de  o grădină mare, atunci este recomandat să alegeți o variantă de aspersor cu o rază de acțiune de 25 de m. Pentru acest lucru, sunt potrivite aspersoarele telescopice, ridicate la un nivel de 15 cm. 

 • Unghiul de stropire al aspersorului de grădină

Aspersoarele pot stropi la 360 de grade, 180 de grade, frontal sau tip triunghi. Astfel, este ideal să vă concentrați asupra zonei în care aveți nevoie de apă și să alegeți modelul care vă ajută cel mai mult în acest sens. Datorită multitudinii de variante de aspersoare de pe piață, puteți alege un model care să nu ude trotuarele din curte sau care să nu irige în exces plantrele care iubesc mai mult seceta, decât apa. 

Cele mai bune aspersoare în acest sens sunt cele telescopice care permit reglarea capului, astfel încât apa să fie transmisă doar în direcția în care doriți. Cel mai puțin potrivite în acest sens, sunt aspersoarele oscilante sau rotative. 

 • Presiunea aspersorului de grădină

Este foarte important ca presiunea apei să fie cea potrivită. Cele mai bune aspersoare au presiunea de circa 2-4 bar. 

Rețineți că cu cât presiunea este mai mare, cu atât apa ajunge într-un loc mai îndepărtat de aspersor. 

 • Funcțiile celui mai bun aspersor de grădină

 • Senzor de ploaie – Se opresc automat din funcționare în cazul în care plouă
 • Timer – Funcționarea doar în anumite intervale programate
 • Wi – Fi – Controlarea de la distanță a aspersoarelor de grădină

Cele mai bune aspersoare de grădină – Ghid de cumpărături și recenzii

Aspersor de grădină rotativ

Hunter Aspersor rotativ 3/4, ridicare 10cm

 • Calitativ
 • Rotativ
 • Doar pentru anumite grădini
 • Necesită montare
Descriere Aspersor rotativ 3/4, ridicare 10cm de la Hunter

Aspersor rotativ 3/4, ridicare 10cm, 

Aspersor escamotabil rotativ, cu ridicare de 10cm si prindere pe filet interior de 3/4\”. Are un set de 8 duze incluse in pret. Caracteristicile aspersorului : – Inaltime totala : 19cm – Diametru expus : 4cm – Raza : de la 8.2m pana ala 15.8m – Debit de la 0.1 pana la 3.22mc/h; 1.7 pana la 53.7l/min – Presiunea recomandata : intre 1.7 si 4.5bar; 170 pana la 450kPa – Presiunea de functionare : intre 1.4 si 7bar; 140 pana la 700kPa – Rata de precipitatie : aprox. 10mm/h – Traiectoria jetului : 25gr. Specificatii tehnice Specificatii Tip produs

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Aspersor de grădină oscilant

Aspersor oscilant Verto 15G770, 16 duze, 336 mp

 • Calitativ
 • Durabil
 • Necesita montare
 • Doar pentru anumite tipuri de gradini
Descriere Aspersor oscilant Verto 15G770, 16 duze, 336 mp de la VERTO

Aspersor oscilant Verto 15G770, 16 duze, 336 mp, 

– Fabricat din plastic durabil, rezistent la fisuri si daune – Permite udarea convenabila a unei suprafete de pana la 336 m2 – 16 duze de pulverizare a fluxurilor directe de apa in zona de forma rectangulara – Aspersorul poate fi ajustat cu usurinta in functie de domeniul de stropire – Setul include ac pentru curatarea duzelor

Specificatii tehnice Specificatii Tip produs

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Aspersor de grădină telescopic

Aspersor telescopic Gardena S-CS pentru suprafete inguste, 12 m

 • Calitativ
 • Durabil
 • Necesita montare
 • Ideal pentru anumite tipuri de gradini
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled