Cel mai bun acvariu 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Foarte multe persoane își cumpără acvariu pentru casă, din nevoia de a avea grijă de o vietate sau pentru a completa în mod ideal amenajarea unei camere. Acest tip de produs reușește să aducă un strop din natura în interiorul casei, motiv pentru care acvariul este considerat a fi foarte relaxant.

cel mai bun acvariu

Astfel, dacă vă încântă ideea de a avea un acvariu de pești în sufragerie sau chiar în dormitor, atunci este recomandat să citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celui mai bun acvariu de pe piață. 

Motivele pentru care trebuie să luați în considerare achiziționarea unui acvariu

Cele mai multe case moderne găzduiesc un acvariu cu numeroase specii de pești. 

Este foarte important să alegeți să completați casa cu un astfel de produs, fiindcă în acest fel reușiți să aduceți un plus de confort și de atmosferă primitoare. 

În plus, dacă aveți copii mici, puteți să-i învățați mult mai ușor numeroase lucruri interesante despre lumea acvatică. Aceștia pot analiza oricând doresc viețile a numeroase specii de pești. 

Acvariu de dimensiuni foarte mari

Acvariu Diversa 80 Negru, 112 L

 • Durabil
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Dimensiuni foarte mari
Acvariul Diversa 80 Negru, 112 L are o capacitate de 112 litri si este un kit perfect pentru un acvarist incepator, dar si pentru avansati. Contine tot ceea ce este necesar pentru pornirea unui acvariu.

Setul include urmatoarele:

Acvariu cu dimensiunile 80x35x40cm, din sticla de 6mm grosime Capac de plastic modern care include un tub fluorescent de 18W Filtru intern de 1000lph, dotat cu spray bar si reglaj al debitului Incalzitor de 100W cu termostat Termometru minciog pentru prinderea pestilor ghid pentru acvaristii incepatori si sample hrana

Criteriile de selecție ale celui mai bun acvariu

 • Materialul acvariului

Calitatea unui acvariu poate fi influențată în mod categoric de materialul din care acesta este realizat. Astfel, puteți alege ca acvariul să fie constitui din:

 • Sticlă

Acvariile din sticlă sunt cele mai populare de pe piață. Acesta este un material rezistent, care nu se zgârie cu rapiditate și care se curăță foarte ușor. 

Cu toate acesta, un astfel de acvariu are o greutate considerabilă, motiv pentru care trebuie să-i găsiți un loc stabil în casă, fiindcă este foarte dificil de mutat dintr-o parte în alta. 

 • Acril

Acrilul este un alt material din care se construiesc numeroase acvarii. Acesta, în comparație cu acvariile din sticlă se mută ușor în casă. Dezavantajul acestui tip de material constă în faptul că se poate zgâria cu rapiditate.

 • Sistemul de încălzire al apei acvariului

Un acvariu are nevoie de foarte multă grijă și atenție din partea dumneavoastră. Nu este suficient să-l umpleți cu apă și să puneți în acesta câteva specii de pești. Trebuie să vă asigurați că temperatura apei este cea mai potrivită pentru aceștia. 

Din cauza fgaptului că peștii au sângele rece, aceștia nu se pot încălzi pe cont propriu, motiv pentru care apa trebuie să fie una cât mai potrivită în acest sens. De aceea, în momentul în care vă aflați în căutarea celui mai bun acvariu pentru acasă, trebuie să vă asigurați că modelul ales are lămpi UV și funcție de încălzire a apei. 

Trebuie să luați în considerare atât dimensiunea acvariului, cât și a camerei  în care doriți să-l amplasați. 

 • Sistemul de filtrare al apei acvariului

Este necesar ca apa peștilor să fie întotdeauna curată, pentru ca aceștia să se poată dezvolta în mod armonios și să trăiască într-un mediu cât mai bun. 

Astfel, acvariul trebuie să aibă sistem de filtrare a apei. Acesta poate fi interior sau exterior, însă este foarte important să-l alegeți în funcție de tipul peștilor din acvariu, fiindcă multe specii sunt foarte sensibile. 

Cele mai bune modele de acvarii pentru pești au sistem de filtrare încorporat. 

 • Design-ul acvariului

Există pe piață o mulțime de modele de acvarii spre care vă puteți orienta. 

Puteți alege dintre acvarii de sine stătătoare sau acvarii încorporate în piese de mobilier sau perete. 

În plus, trebuie să știți că este esențial să vă îndreptați atenția spre un model de acvariu cu pereți cât mai groși, astfel încât acesta să fie cât mai rezistent și durabil.

Cele mai bune acvarii – Ghid de cumpărături și recenzii

Acvariu cu dulap

ACVARIU RIO 125

 • Dulap încorporat
 • Durabil
 • Preț riedicat
 • Necesită mult spațiu de amplasare

Caracteristici tehnice: – volum acvariu 125 l, – dimensiuni 80x36x50 cm – capac cu sistem iluminare – lampă 2 neoanex28w (590mm) – sistem filtrare Bioflow 3.0 ( pompa 600l/h + medii filtrante) – încălzitor Juwel100w

Masă disponibilă separat; – dimensiuni 81x36x73cm

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu ACVARIU RIO 125

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Juwel. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria acvarii juwel marca Juwel pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul ACVARIU RIO 125 este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pesti!

Iubitorii de animale pot comanda produsul ACVARIU RIO 125 la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești ACVARIU RIO 125?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria acvarii juwel de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pesti.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți ACVARIU RIO 125 la prețul 1.242,83 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Juwel pentru pesti de la Pet Mart!

Acvariu tip bol

BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L

(0 reviews)
 • Design modern
 • Dimensiuni mici
 • Preț ridicat
 • Necesită întreținere

BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L – Acvariu cu design modern, elegant, cu efect calmant si relaxant, ideal pentru casa si birou.

Kit-ul include: – Sistem de filtrare tip cascada – Lumina tip led x 8 – Capacitate: 6.8 L

Animăluțele noastre merită toată dragostea pe care le-o putem oferi.

Animale sănătoase îngrijite cu BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L

Necuvântătoarele din viața noastră merită cele mai bune produse de la Tetra. PetMart este un pet shop care îți oferă produse premium din categoria acvarii tetra marca Tetra pentru a-ți răsfăța prietenul nevorbitor.

Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pesti!

Iubitorii de animale pot comanda produsul BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L la orice oră din zi sau din noapte.

La petshop-ul din colț nu găsești BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L?

PetMart îți livrează extrem de rapid produsele din categoria acvarii tetra de care ai nevoie oriunde în România.

Este cunoscut faptul că animalele sunt foarte sensibile. La PetMart este foarte important ca produsele să aducă un plus de sănătate pentru pesti.

Pe site-ul magazinului online PetMart, prezent încă din 2009 pe piață, regăsiți BOL ACVARIU TETRA CASCADE GLOBE 6.8 L la prețul 332,46 RON. Fie că ești din București sau din altă zona a țării, nu ezita să comanzi produsele Tetra pentru pesti de la Pet Mart!

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled