Cea mai bună baterie de duș 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

În orice baie trebuie să existe o cadă sau o cabină de duș, fiindcă altfel igiena nu ar putea fi făcută ori întreținută. Este de preferat ca acest tip de produs să fie de calitate superioară, astfel încât satisfacția să fie una enormă timp îndelungat. 

Nu doar materialul din care este realizată cadă joacă un rol extraordinar de important în baie, ci și superioritatea bateriei de duș. Aceasta trebuie să fie cât mai rezistentă și durabilă, pentru a aduce mulțumire. 

cea mai buna baterie de dus

De aceea, dacă ați cumpărat ultimul model de cadă de pe piață, este stringent să vă orientați și spre cea mai bună baterie de duș, care să vă ofere numeroase avantaje.

Este recomandat să citiți în continuare articolul, pentru a vă pune la curent cu cele mai esențiale criterii de achiziție ale bateriei. Cu ajutorul acestora, puteți să vă bucurați de cea mai bună baterie de cadă de pe piață. 

Tipuri de baterii de duș spre care vă puteți îndrepta atenția

Există mai multe tipuri de baterii de duș pe piață, motiv pentru care este esențial să analizați cu atenție toate variantele existente pe piață, pentru a face alegerea cea mai bună pentru dumneavoastră. 

Este bine să vă puneți la curent cu avantajele și dezavantajele fiecărui model în parte, pentru a îndrepta atenția doar spre tipul de baterie de duș care prezintă cele mai multe plusuri. 

În plus, este indicat să vă orientați doar spre modelul care vă vine cel mai mult în ajutor și care vă îndeplinește nevoile și dorințele. De asemenea, aceasta trebuie să se potrivească cu design-ul băii. 

Astfel, puteți alege dintre seturile de baterie de duș de mai jos:

 • Baterie de duș încastrată

Acesta este un design simplist, ideal pentru persoanele care au băi moderne. Este un tip de baterie de duș care a intrat de curând pe piață și care nu prezintă pipă. 

Bateria de duș încastrată este alcătuită din mâner și cartuș. Apa poate curge direct din para de duș sau din altă configurație pe care o setați. 

Ceea ce este foarte interesant este faptul că aceasta nu trebuie să fie montată neapărat doar în cabina de duș, ci poate face parte și din cadă. 

 • Baterie de duș cu montaj  pe cadă

În cazul în care doriți ca bateria de cadă să fie încastrată direct în aceasta, atunci trebuie neapărat să vă orientați spre un model de cadă cu spațiu special pentru robinet. 

În cazul în care aveți deja o cadă în baie, însă aceasta nu are gaură specială pentru baterie, este stringent să vă interesați dacă aceasta se poate deteriora în urma unor modificări care să permită încastrarea bateriei. 

 • Baterie de duș cu montare în perete

Bateria de duș cu montare în perete este cel mai popular model de pe piață. Acesta se montează deasupra căzii sau în cabina de duș și reprezintă un model de baterie foarte ușor de utilizat. 

Este considerat un model clasic, motiv pentru care are și un preț foarte mic. Aceasta se găsește de regulă într-un set în care se găsește și para de duș. 

 • Baterie de duș de podea

Bateria de podea este cel mai recent model de robinet apărut pe piață. Este un model perfect pentru băile moderne, realizate în stil industrial ori minimalist. În plus, băile pentru care aceasta este potrivită sunt cele spațioase. 

Este un tip de baterie recomandată pentru căzile de tip stativ, cu picioare, care nu trebuie să fie amplasate lângă un perete, pentru a se sprijini. Este de preferat ca acest tip de baterie să fie instalat căzilor care sunt amplasate pe mijlocul băilor. 

După ce vă hotărâți care este tipul de baterie pe care vi-l doriți și de care aveți nevoie în baie, este necesar să alegeți dacă aceasta să aibă dublă comandă, mono-comandă sau sistem termostatic. 

Bateriile cu termostat prezintă un mâner pentru debitul apei și alt mâner pentru temperatura acesteia. Un astfel de sistem poate fi programat, astfel încât în momentul în care ajunge la o temperatură ideală a apei, să oprească încălzirea. Această funcție este ideală pentru copii. 

Cele mai cumpărate baterii de duș

Baterie de duș neagră

Baterie dus Kludi Bozz, negru mat

 • Design unic
 • Calitativă
 • Preț ridicat
 • Doar pentru unele tipuri de amenajări
Producător Brand Colectia Bozz Specificaţii Material Alama sanitara Dimensiuni 200 x 130 mm Culoare Negru mat Specificatii Baterie monocomandă duş DN 15 mâner plin cu montaj pe perete debit 28 l/min, la 3 bari cartuş ceramic cu limitator de apă fierbinte protecţie împotriva fluctuaţiilor de presiune a apei racord duş G 1/2 excentrice S G 1/2 x G 3/4 Garanţie Garantie 60 luni

Baterie de duș cu montaj încastrat

Baterie dus Hansgrohe Logis cu montaj incastrat, necesita corp ingropat

 • Modernă
 • Calitativă
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Producător Brand Colectia Logis Specificaţii Material Alama sanitara Dimensiuni 150 mm (diametru) Culoare Crom Specificatii Pentru functionare este necesara montarea impreuna cu corpul incastrat special, care se achizitioneaza separat. Observatii Atentie! Produsul reprezinta corpul exterior (aparent)! Pentru functionare necesita corp incastrat dedicat – care se achizitioneaza separat (vezi produse recomandate). Garanţie Garantie 60 luni

Baterie de duș standard

Baterie dus Ideal Standard Ceraline

 • Calitativă
 • Durabilă
 • Model clasic
 • Preț ridicat
Producător Brand Colectia Ceraline Specificaţii Material Alama sanitara Dimensiuni 153 x 119 mm Culoare Crom Specificatii Cartus ceramic 35 mm cu limitator de apa calda Maner metalic cu indicator rosu si albastru Valva anti-retur Conexiuni excentrice In conformitate cu EN817 Garanţie Garantie 60 luni

Criteriile de selecție ale celei mai bune baterii de duș 

Pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere, este necesar să luați în calcul câteva criterii de selecție, care să vă ajute extraordinar de mult în procesul de achiziție. 

Acestea sunt:

 • Materialul bateriei de duș 

Cele mai bune baterii sunt acelea care sunt realizate din inox sau alamă. 

Inoxul este un material foarte calitativ, fiindcă este rezistent la rugină și are și un aspect extrem de atractiv. Cu toate acestea, bateriile de cadă din inox sunt destul de scumpe, însă dacă vă doriți calitate, atunci trebuie să alegeți acest tip de robinet. 

Alama este ceva mai accesibilă decat inoxul si este si de calitate. Aceasta are o culoare arămie si este perfectă pentru băile realizate în stil vintage ori industrial. 

Alama este un material care este format din cupru și zinc, iar ca să vă asigurați că aceasta este rezistentă în timp, este necesar să vă puneți la curent cu cantitățile materialelor din compoziție. Cea mai bună variantă este reprezentată de o proporție de cupru mai mare față de cea a zincului. Cele mai bune modele de baterii de duș din alamă au în jur de 59% cupru. 

 • Finisajele bateriei de duș

Majoritatea bateriilor de pe piață sunt placate cu crom, nichel, inox sau alama. Cele cu finisaj cromat sunt cele mai accesibile în majoritatea cazurilor și sunt prezente pe piața în diverse variante. 

Nichelul este și el foarte popular în rândul consumatorilor, fiindcă nu lasă la vedere stropii de apă de pe baterie, iar modelele de calitate superioară sunt cele din inox și alamă. 

 • Cartușul bateriei de duș 

Cartușul este cel care se ocupă cu controlul vitezei apei. Cele mai multe baterii de duș au cartuș din ceramică sau teflon. 

Ultima variantă este cea mai accesibilă de pe piață. Aceasta este slab calitativă, fiindcă este foarte sensibilă la zgârieturi și este mai zgomotoasă.

Cartușul din ceramică este superior celui din teflon, motiv pentru care este și ceva mai scump. Acesta are o durabilitate mai mare și este mai rezistent la daunele care pot fi provocate de depunerile de nisip sau alte impurități. 

 • Perlatorul bateriei de duș

Această piesă este situată la capătul bateriei. Aceasta este o sită de dimensiuni mici care filtrează apa de depunerile de calcar și de diferitele impurități. 

Există perlatoare speciale care pot ajuta la economisirea cantității de apă folosite, prin reducerea debitului. Ceea ce este foarte interesant este faptul că acest tip de perlatoare fac în așa fel încât utilizatorii să nu simtă o reducere în presiunea apei. 

Cele mai bune baterii de duș – Ghid de cumpărături și recenzii

Baterie de duș termostată

Baterie dus termostatata Hansgrohe Ecostat 1001 CL

(1 reviews)
 • Calitativă
 • Modernă
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Producător Brand Colectia Ecostat Specificaţii Material Alama sanitara Culoare Crom Specificatii Cartus termostatat, valva ceramica 180° Oprire de siguranta 40° C Limitator de temperatura ajustabil Debit: 17 l/min Butonul Ecostop limiteaza consumul de apa la 10 l/min Valva anti-retur Cu sistem de reducere a zgomotului Manere din metal Filtru impuritati inclus Conexiuni DN15 Tehnologii EcoSmart Tehnologia care iti reduce cu pana la 60% din consumul de apa se regaseste atat in bateriile de lavoar cat si in sistemele de dus. Bateriile de lavoar cu tehnologia EcoSmart sunt dotate cu un aerator special care reduce consumul pana la 5l/min. Parele de dus contin un O-ring de mare precizie care asigura un consum de 9l/min sau in unele cazuri chiar de 6l/min (Crometta 85 Green). Termostat Bateriile de dus sau de cada cu termostat iti garanteaza o temperatura constanta a apei, fara reglaje intermediare. Spre deosebire de bateriile clasice, unde reglarea temperaturii se face prin ajustarea debitelor de apa calda si apa rece, bateria termostatata ajusteaza singura aceste debite pentru a obtine apa la temperatura setata. Astfel, chiar si in cazul unor fluctuatii de presiune a apei, temperatura apei va fi constanta. Termostatul are un buton suplimetar de siguranta si este pre-setat de producator in pozitia care asigura o temperatura de maxim 38-40 grade Celsius. Astfel este exclus riscul de ranire cu o apa prea fierbinte, in special in cazul copiilor si persoanelor in varsta. Daca se doreste o temperatura peste 38 / 40 grade Celsius, pur si simplu se actioneaza siguranta si se roteste termostatul pana la atingerea temperaturii dorite. Modificarea temperaturii nu este posibila fara actionarea sigurantei. Prin mentinerea constanta a temperaturii, o baterie termostata eficientizeaza si consumul de apa calda si reduce impactul centralei termice asupra mediului inconjurator. Observatii Pentru un singur consumator Garanţie Garantie 60 luni Descriere

Bateria pentru dus cu termostat Hansgrohe Ecostat 1001 CL vine echipata cu un cartus termostatat de inalta calitate ce imbunatateste confortul la dus. Aceasta baterie tine temperatura apei constanta si este echipata cu o limitare de siguranta la 40° C pentru a preveni oparirea, un aspect esential in special daca aceasta baterie este utilizata de persoane in varsta sau copii.

Designul bateriei este ergonomic, aceasta fiind prevazuta cu doua manere rotative, unul pentru temperatura si unul pentru ajustarea debitului de apa, ce pot fi folosite cu usurinta chiar si cu mainile pline de sapun.

Bateriile termostatate: confort si calitate la dus

Bateria de dus Ecostat se integreaza perfect in baile cu design modern datorita formelor sale clar definite si a liniilor rotunjite. Suprafata cromata, stralucitoare este usor de curatat. In termeni de design si tehnologie bateria de dus Ecostat vine echipata cu un cartus ceramic termostatat si un sistem integrat anti-retur.

Butonul EcoStop limiteaza debitul la numai 10 litri pe minut pentru a reduce consumul de apa.

Set de duș pentru igiena intimă

Set dus igiena intima Kludi Bozz cu para, agatatoare, furtun de dus 1250mm si baterie incastrata, negru mat

 • Ideal pentru igiena intimă
 • Calitativ
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Producător Brand Colectia Bozz Specificaţii Tip Dus igiena intima Material Alama sanitara Culoare Negru mat Specificatii Setul de dus contine: Para de dus igiena intima Agatatoare Furtun metalic de dus 125 cm Baterie incastrata Garanţie Garantie 24 luni Descriere

Setul de dus pentru igiena intima Kludi Bozz reprezinta alegerea perfecta pentru cei ce cauta un design minimalist, echilibrat si economic. Finisajul cromat de inalta calitate ofera suprafetelor stralucire si durabilitate, de asemenea suprafata bateriei este usor de curatat. Datorita acesteia bateria isi pastreaza stralucirea pentru un timp indelungat.

Kludi Bozz: forma pura

Intreaga linie de baterii Kludi Bozz a fost construita din corpuri cilindrice, in relatie proportionala perfecta. Liniile realizate cu maiestrie si forma cilindrica a pipei se potrivesc in amenajarile de baie moderne in care accentul se pune pe detaliile fine.

Setul de dus vine cu o baterie incastrata in perete, para de dus cu jet spray pentru igiena intima, furtun de dus metalic si agatatoare pentru para de dus.

Baterie duș cu levier lateral

Baterie dus Kludi Ameo cu levier lateral

 • Calitativă
 • Modernă
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Producător Brand Colectia Ameo Specificaţii Material Alama sanitara Dimensiuni 285 x 105 mm Culoare Crom Specificatii Clasă de debit B Cartuş ceramic cu limitator de apă fierbinte Racord duş G 1/2 Protecţie împotriva fluctuaţiilor de presiune a apei Conexiuni excentrice S Garanţie Garantie 60 luni
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled