Cea mai bună aerotermă 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Dacă nu aveți centrală termică în casă, este recomandat să achiziționați în mod preventiv o aerotermă de cameră sau un calorifer electric, deoarece nu se știe când aveți nevoie de acest fel de produse. Din păcate, există multe perioade din an în care temperaturile din termometre sunt foarte scăzute, iar în case este aproape la fel de frig precum afară. 

Acestea pot fi utile atât în casă, cât și în momentul în care plecați într-o excursie pe timp de iarnă sau dacă vreți să încălziți terasa închisă

Există mai multe tipuri de aeroterme pe care trebuie să le luați în vedere, astfel încât să faceți alegerea cea mai bună. Este necesar să nu vă grăbiți, să analizați cu atenție toate opțiunile și abia apoi să plătiți modelul care vă atrage atenția. 

Aerotermă ieftină

Aeroterma Zass ZFH 01, 2000W

(4 reviews)
 • Ușoară
 • Ușor de transportat
 • Nu are o intensitate atât de mare
 • Este din plastic
Scurta descriere

2000W, 2 trepte, termostat reglabil, ventilaţie, led indicator, mîner prindere, protecţie la supraîncălzire 

Cea mai bună aerotermă – Avantajele pe care le pune la dispoziția dumneavoastră

O aerotermă de căldură vă poate scăpa din foarte multe situații negative, îngrijorătoare. O astfel de aerotermă de aer cald vă poate face să beneficiați de multe avantaje. Printre acestea se numără:

 • Încălzește rapid

Aeroterma de încălzire poate ridica temperatura dintr-o cameră într-un timp foarte scurt. În cazul în care încăperea are dimensiuni mici, acest produs trebuie să fie pornit doar preț de câteva minute, pentru ca gradele să crească în mod corespunzător. Cu alte cuvinte, dacă aveți o mini aerotermă puteți obține confortul dorit într-un timp foarte scurt. 

 • Poate fi transportată ușor

Aerotermele sunt de obicei portabile, se pot muta cu ușurință dintr-o încăpere în alta. Acest lucru vă poate ajuta să încălziți casa doar cu ajutorul unui produs de acest fel. Chiar dacă același lucru poate fi făcut și cu un calorifer pe curent, acesta este mult mai greu și dificil de mutat din loc. O aerotermă pe baterii sau mică, de priză, poate fi transportată chiar și de către un copil. 

 • Este silențioasă

Aerotermele sunt silențioase. Acest produs nu deranjează cu nimic proprietarii în momentul în care încălzesc o cameră. Cu alte cuvinte, puteți dormi sau legăna copilul în momentul în care radiatorul electric vă încălzește dormitorul. 

 • Este ieftină

Prețul unei aeroterme este scăzut, mai ales având în vedere beneficiile pe care le pune la dispoziția cumpărătorului. Acest produs aduce confort și o stare de bine, fapt pentru care o aerotermă ar trebui să fie scumpă, însă este ieftină și ușor de cumpărat de către oricine își dorește. Se găsește aproape în toate magazinele cu lucruri pentru casă, fapt care este absolut minunat. 

Aerotermă – Modele spre care vă puteți îndrepta atenția

Alegerea noastra #1

Aeroterma turn Heller SP 103 L, 2000W, Telecomanda, Timer, rotire 90grade, 67cm (Neagra)

(1 reviews)
 • Putere mare
 • Încălzește rapid
 • Dimensiuni mari
 • Necesită mult spațiu de amplasare
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Aceasta este o aerotermă de dimensiuni mari, care poate fi folosită atât pentru încălzirea camerelor, cât și pentru creșterea temperaturii pe terasă. Are putere mare și reușește să ridice gradele în termometru într-un timp destul de scurt. 

Alegerea noastra #2

Aeroterma Taurus Tropicano 2400, 2400 W (Neagra)

 • Poate fi transportată ușor
 • Poate încălzi orice cameră
 • Este din plastic
 • Se poate strica dacă est trântită
Scurta descriere Taurus s-a \’nascut\’ in 1962 si are acelasi sediu, in Oliana (zona Barcelona) de la infiintare.

2400W, 2 trepte de putere + AER RECE, termostat reglabil,LED indicator, mîner integrat, ventilaţie, protecţie termica la supraîncălzire,dispozitiv de siguranță anti-răsturnare care deconectează aparatul în cazul în care poziția de lucru nu este cea corectă,silentioasa,Led functionare. Dimensiuni : 22×13.5×27 cm

Această aerotermă portabilă are un design modern, foarte frumos, fapt pentru care poate fi amplasată la vedere pe mobilă, fără nicio reținere. În plus, poate fi pusă ușor în bagaj, pentru călătoriile de pe timpul iernii. 

Alegerea noastra #3

Aeroterma de perete Home FKF65221, 2200W, 2 Trepte de viteza (Alb)

 • Ușor de folosit
 • Are numeroase funcții
 • Trebuie poziționată cu atenție, astfel încât să fie cât mai practică
 • Preț ridicat
Scurta descriere Aeroterma de perete cu ventilator Home FKF 65221, 2200 W, 2 Trepte de viteza   Descierea Aerotermei de perete cu ventilator :   Aeroterma de perete cu ventilator de la Home dezvolta o putere maxima de 2200 W in cele 2 trepte de putere ale sale.   Caracteristicile Aerotermei de perete cu ventilator :   2 trepte de încălzire: 1100 W / 2200 W lamelă pentru direcționarea aerului termostat electronic temporizare oprire 8 ore program săptămânal sesizare geam deschis toate funcțiile sunt telecomandabile oprire automată în caz de supraîncălzire dimensiune: 65 x 25 x 15 cm

Aceasta este una dintre cele mai practice și ușor de folosit aeroterme din câte există. Prin intermediul uni singure telecomenzi, radiatorul poate fi controlat în totalitate, chiar din mijlocul patului. Dispune de termostat și ceea ce este foarte interesant este că are funcția de geam deschis. Astfel,  aeroterma se oprește în momentul în care constată prin intermediul termostatului că geamul este deschis, lucru care ajută la economisire. 

Aerotermă – Sfaturi pentru o bună utilizare

Este indicat să folosiți aeroterma în mod corect, pentru a evita eventualele neplăceri pe care aceasta le poate provoca. De aceea:

 • Poziționați aeroterma ceramică cât mai departe de draperii, cutii și haine, pentru ca acestea să nu ia foc, dacă tunul de căldură este folosit timp îndelungat.
 • Nu utilizați aeroterma pe gaz sau cea electrică pentru a usca haine, deoarece nu acesta este scopul ei. 
 • Alimentați aeroterma doar la prize sigure, care nu fac scurtcircuit, astfel încât aceasta să nu ia foc. 
 • Nu uitați aeroterma aprinsă în momentul în care plecați de acasă. Cel mai bine este să o utilizați doar în momentele în care sunteți de față, pentru a putea intervine rapid în cazul unor probleme. 
 • Utilizați-o perioade scurte de timp. Nu este indicat să o porniți și să o lăsați aprinsă timp de câteva ore, deoarece aceasta se poate supraîncălzi. Este recomandat să îi dați drumul la anumite intervale de timp, de circa 30 de minute sau o oră. 
 • Citiți cu atenție recomandările produsului, pentru a ști cu exactitate ceea ce trebuie să faceți și ce nu în funcție de aeroterma pe care alegeți să o folosiți. 

Aerotermă – Ce funcții este indicat să aibă cel mai bun radiator de pe piață?

Toată lumea trebuie să își dorească calitate în momentul în care caută sau achiziționează un produs pentru casă, fapt pentru care este indicat ca aeroterma economică să aibă câteva funcții de mare necesitate. Printre acestea se numără:

 • Mai multe trepte de viteză

Este necesar ca radiatorul electric pentru baie, de exemplu, să poată încălzi încăperea în mod treptat. Orice aerotermă de înaltă calitate trebuie să aibă mai multe trepte de căldură, care să vă ajute să încălziți camera după bunul plac, la intensitatea dorită. Dacă este foarte frig, puteți să o porniți la nivel maxim, iar dacă doriți să creșteți cu câteva grade temperatura, puteți să o lăsați la nivelul minim. 

 • Oprire automată

Este recomandat să vă orientați doar spre o aerotermă cu oprire automată, deoarece aceasta vă poate oferi siguranță. Această funcție ține cât mai departe aparatul de supraîncălzire, oprindu-l în momentul în care este utilizat peste măsură. 

 • Termostat

Acest element este foarte util, deoarece vă poate ajuta să economisiți sume mari de bani. Trebuie doar să setați o temperatură pe termostat, astfel încât radiatorul să funcționeze doar până când gradele din cameră ajung la nivelul setat. În momentul în care termostatul constată că temperatura din încăpere este cea dorită, aeroterma se oprește din funcționare.

Aerotermă industrială

Aeroterma electrica Intensiv PRO 15 kW R, 400 V

 • Încălzește cu putere
 • Poate încălzi suprafețe mari
 • Preț ridicat
 • Ideal pentru hale, fabrici, sere
Scurta descriere Aeroterma electrica Intensiv PRO  15 kW R, 400V cu o putere calorica 12897 Kcal/h si 51177 Btu/h, debit de aer 1100 metri cubi / ora, putere electrica 15kW si alimentare 400V. Tunul electric de caldura PRO 15 kW R Intensiv are selector de putere in trei trepte 5kW, 10kW, 15kW si functie de ventilatie suplimentara. Tunul electric de caldura PRO 15 kW R Intensiv este echipat standard cu sistem de protectie la supraincalzire. Tunul electric de caldura PRO 15 kW R Intensiv este recomandat pentru incaperi cu un volum de 300 metri cubi.

Acest tip de aerotermă este de putere mare, reușește să încălzească într-un timp relativ scurt suprafețe mari. Tunul de căldură este ideal doar pentru încălzirea fabricilor, a depozitelor și a serelor ce se întind pe câteva hectare. 

Aerotermă – Camerele în care este indicat să aveți un astfel de produs de încălzire

Unele camere din casă pot fi mai răcoroase, altele trebuie întotdeauna să fie încălzite la intensitate maximă. De aceea, este recomandat ca aeroterma să fie poziționată doar în cele mai importante și des utilizate spații. 

Printre acestea se numără:

 • Dormitorul

O casă confortabilă este cea în care poți dormi îmbrăcat lejer și în același timp, să nu simți că îți este răcoare. De aceea, este necesar ca aeroterma să fie amplasată în primul rând în dormitor, deoarece confortul termic trebuie să fie unul sporit pe timp de noapte. 

 • Baie

Baia este la rândul ei un spațiu destul de des folosit, care trebuie încălzit așa cum se cuvine. Fie că vreți să faceți duș, fie că aveți doar puțină treabă aici, este indicat să aveți o aerotermă care să încălzească camera. Acest lucru este stringent mai ales în cazul în care  aveți un calorifer poziționat pe perete. 

 • Bucătăria

Bucătăria face parte din spațiile care trebuie să fie cât mai călduroase pe timpul iernii, deoarece aici să petrece foarte mult timp. De obicei, familia se strânge în această zonă pentru a găti împreună sau pentru a lua masa. Cu toate acestea, este recomandat ca aeroterma să fie deschisă doar până în momentul în care încep să iasă aburii de la mâncare. În caz contrar, s-ar putea face mult prea cald în încăpere. 

Cea mai bună aerotermă – Ghid de cumpărare și recenzie

Cea mai economă aerotermă

Aeroterma gaz Ruris Vulcano 884, 50 KW

 • Economă
 • Încălzește rapid
 • Dimensiuni mari
 • Preț ridicat
Scurta descriere   Aeroterma pe gaz RURIS Vulcano 884 este produsul perfect pentru încălzirea spațiilor deschise. Aeroterma are consum redus de gaz în raport cu debitul de aer livrat de 170600 Btu. Pornirea și oprirea se fac simplu, direct din panoul de comandă al aerotermei. Reglarea debitului de aer se face din panoul de comandă cu ajutorul robinetului pentru debit.   Funcţii şi avantaje:   1. Ultima colecție cu un design nou și mai multă putere 2. Încălzitor portabil de aer 3. Funcționează cu gaz propan (GPL) 4. Cu protecție la supraîncălzire 5. Duză specială, cu alimentare puternică cu oxigen 6. Protecție care evită scurgerea gazului 7. Design de deflație și aprindere 8. Ideal pentru șantiere de construcții, clădiri de utilități / ferme, evenimente sportive, hambare și fabrici 9. Aprindere: piezo 10. Regulator și furtun de 1,5 m inclus     Pentru fisa tehnica click   Pentru manual de utilizare click

Datorită faptului că această aerotermă funcționează pe bază de gaz,  aceasta nu mărește în mod șocant întreținerea casei, așa cum se poate întâmpla în cazul modelelor electrice. De aceea, acest tip de tun de căldură este perfect pentru încălzirea teraselor, unde este necesară o putere mai mare de încălzire și o durată extinsă, în comparație cu camera unei case. 

Cea mai modernă aerotermă

Aeroterma ceramica turn Fakir HT 800, Ultra-slim, 2000 W, 2 trepte de putere, Termostat reglabil electronic (Alb)

 • Design modern
 • Numeroase funcții
 • Preț ridicat
 • Dimensiuni mari
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Acesta este un model de aerotermă cu un design aparte, unic, care se poate insera cu ușurință în living-ul unei case realizate în stil minimalist oi industrial. Este calitativ, durabil și are putere mare de încălzire, fapt pentru care nu trebuie utilizată mult timp, pentru a crește temperatura unei camere. 

Cea mai practică aerotermă

Aeroterma ceramica Heinner HCH-L1400BK, 1400 W, 2 trepte de putere, termostat reglabil (Negru)

 • Numeroase funcții
 • Ușor de depozitat
 • Nu este foarte puternică
 • Trebuie folosită mai mult timp pentru încălzirea unei camere
Scurta descriere   Un plus de caldura pentru casa ta   Radiatorul ceramic HCH-L1400BK este o sursa ideala de caldura si un prieten de nadejde care te va insoti pe parcursul iernilor, dar si zilelor mai racoroase de toamna.   2 trepte de putere   Datorita celor doua trepte de putere ale aparatului, poti seta oricand nivelul de incalzire dorit, astfel vei beneficia de un confort termic ridicat.     Termostat ajustabil   Ai un consum redus de energie datorita termostatului ajustabil, care opreste functionarea aparatului cand nivelul de incalzire setat este atins.     Element de incalzire (PTC)   Radiatorul este prevazut cu element de incalzire ceramic (PTC) oferind astfel aparatului o durata mai lunga de functionare .     Protectie impotriva rasturnarii   In cazul in care aparatul este rasturnat accidental sau nu sta pe un plan perfect drept, comutatorul de protectie in caz de rasturnare va opri functionarea aparatului, evitand astfel situatii neplacute.     Protectie supraincalzire   Datorita sistemului de protectie impotriva supraincalzirii, aparatul se va opri automat In cazul in care orificiile de admisie ale aerului sunt acoperite accidental.  

Aceasta este o aerotermă de dimensiuni mici, care poate fi foarte ușor de folosit și de transportat, dar care se ridică la nivelul tunurilor de căldură de dimensiuni mari. Are numeroase funcții profesionale, care vă pot ajuta să obțineți confortul dorit într-un mod foarte rapid și facil.  

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled