Cele mai bune uleiuri pentru motorul diesel 2020

Conducerea unui vehicul cu motorină are avantaje. În afară de puterea pură a unui motor diesel, drepturile de lăudat pe care le deține un astfel de „cal de putere” sunt mai mult decât ample. Dar oamenii cumpără vehicule din diferite motive.

Cercetările au arătat că unul dintre cele mai importante criterii pe care oamenii le folosesc atunci când decid un vehicul este costul aferent acestuia. Acestea nu includ doar cheltuielile de capital inițiale, dar întreținerea devine și o considerație de top. Cu cât este mai economică întreținerea unui vehicul, cu atât devine mai atractiv pentru consumatori.

Motoarele diesel au devenit selecția preferată pentru mulți consumatori datorită eficienței lor în materie de combustibil. Deoarece motoarele diesel generează mai multă putere folosind mai puțin combustibil, acestea sunt mai economice decât motoarele pe benzină. Întreținerea vehiculelor pe motorină este de asemenea mai puțin costisitoare decât vehiculele pe benzină, datorită fiabilității și rezistenței acestora.

Nu este de mirare că numărul de vehicule cu motorină crește substanțial în întreaga lume. Cu mai multe dintre aceste tipuri de vehicule care inundă piața, cererea de uleiuri ale motoarelor diesel superioare au crescut și ele.

Vom acoperi elementele fundamentale din jurul uleiurilor de motorină din acest articol. Vă evidențiem proprietățile cheie pentru a urmări și revizui cele mai bune uleiuri de motor de pe piață în prezent. Permiteți-ne să vă ajutăm să răsfățați zgomotul de marketing pentru a ajunge în centrul a ceea ce aveți nevoie.

Caracteristici care trebuie luate în considerare în uleiuri bune pentru motorină

Există multă publicitate în jurul a ceea ce este mai bun pentru motorul dvs. diesel. Găsirea produsului potrivit pentru nevoile motorului dvs. poate fi descurajantă atunci când vi se oferă opțiuni interminabile. Haideți să curgem puful pentru a ajunge la elementele esențiale care vă mențin motorul diesel în condiții de top.

Toată lumea are preferatele lor când vine vorba de uleiurile de motorină, nu? Selectați ce funcționează pentru dvs. și nu priviți înapoi. Gresit. Este indicat să comparați produsele și să găsiți ceea ce funcționează și mai bine și vă pot oferi o valoare mai mare pentru bani.

Uleiul de motor care a funcționat perfect în urmă cu câteva luni ar putea fi acum inferior în comparație cu uleiurile de motor similare de pe piață. Există inovații constante în uleiul de motor, cu noii intrați pe piață rapid.

Beneficiile uleiului de motorină

Am menționat pe scurt câteva dintre avantajele deținerii unei masini cu motor diesel, dar care sunt avantajele utilizării uleiului de motorină?

 • Vâscozității. Performantele uleiurilor de motor diesel sunt mai bune decât uleiurile convenționale
 • Oferă stabilitate îmbunătățită în ceea ce privește capacitățile chimice și de tăiere
 • Scade evaporarea
 • Oferă o mai bună rezistență la coroziune, complicații termice și nămoluri
 • Este mai ecologic cu mai puține deșeuri de petrol emise
 • Oferă intervale mai lungi între drenaj, economisind bani

Acum că am explicat avantajele legate de utilizarea uleiului de motorină, să analizăm cele mai bune uleiuri de motorină disponibile în prezent pe piață.

Top cele mai bune uleiuri pentru motoare diesel 2020

1. Ulei de motor diesel Castrol Edge 5W-30

Ulei motor Castrol Edge LongLife, 5W30, 5L

(56 reviews)
 • Reputație de marcă
 • Mai mulți kilometri înainte de scurgere
 • Se comportă bine sub presiune
 • Depășește standardele industriei
 • Nu este compatibil cu toate modelele
Ulei motor Castrol Edge LongLife, 5W30 Norme ACEA: ACEA C3 Norme Specifice: VW 504.00/507.00, MB 229.31/229.51 AVANTAJE – Mareste performanta motorului pe termen scurt si lung; – Reduce depunerile din motor, contribuind astfel la cresterea performantei motorului; – Permite niveluri de protectie neatinse pana acum, intr-o diversitate de temperaturi si conditii de conducere, chiar si la temperaturi scazute; – Furnizeaza si mentine o putere maxima chiar si atunci cand este sub presiune; – Dovedit ca mareste de unul singur eficienta motorului.

De ce este impresionant: câți kilometri parcurgeți înainte de a vă scurge uleiul de motor? Dacă nu primiți cantitatea maximă de kilometri de conducere fără griji, poate este timpul să vă reconsiderați uleiul de motor.

Castrol vă garantează că puteți conduce 20 000 de mile înainte de a fi nevoie să vă scurgeți uleiul. Acest ulei sintetic avansat durează mai mult și funcționează bine sub presiune. Extinde performanța când mașina dvs. este sub presiune extremă atunci când remorcați sau expuneți la temperaturi intense. Datorită compoziției sale cu fluid de titan, vă oferă o rezistență suplimentară.

Acest ulei diesel îndeplinește cele mai înalte standarde de testare a motorului și reduce orice configurație a sedimentelor motorului care ajută la o mai bună reacție a motorului. Singurul dezavantaj al acestui ulei de motor este că nu este compatibil cu toate modelele Volkswagen. Este compatibil cu toate motoarele și camioanele grele.

De ce îl recomandăm
Castrol este de trei ori mai dur față de defalcarea grosimii în comparație cu unii dintre concurenții săi. Este unul dintre cele mai importante uleiuri sintetice de pe piață la un preț accesibil. Oferă protecție superioară la uzură a mașinii dvs. datorită stabilizatorului din titan.

Uleiul sintetic Castrol scade, de asemenea, frecarea cauzată de contactul metal-pe-metal indiferent de diferitele viteze de conducere. Este ideal pentru a fi utilizat în mai multe scurte deplasări sau când motorul dvs. este pur și simplu inactiv.

Caracteristici speciale
Acest ulei de motor este o valoare bună pentru bani dacă sunteți interesat să vă prelungiți timpul pe drum. Aveți siguranța că motorul dvs. primește ulei de cea mai bună calitate pentru ca acesta să funcționeze optim.

Tehnologia de vârf folosită cu titanul său fluid dezactivează performanțe de neegalat. Acest ulei este de șase ori mai rezistent la uzură în comparație cu standardele industriei. De asemenea, este de trei ori mai bun în combaterea defalcării grosimii și este de 10 ori mai rezistent la temperaturi ridicate.

2. Ulei de motor Motul 8100 X-cess

Ulei motor Motul 8100 X-cess, 5W40, 5L

(68 reviews)
 • Ulei cu protecție împotriva temperaturilor extreme
 • Scade consumul de ulei
 • Oferă un disc stabil în toate condițiile
 • Lider cu experiență în industrie
 • Crește consumul la anumite modele de mașini
 • Scump
BMW LL-01 FIAT 9.55535 – H2/M2/N2 GM-OPEL LL-B025 MB-Approval 229.5/226.5 PORSCHE A40 RENAULT RN0710/RN0700 VW 502 00/505 00 Lubrifiant de inalta performanta, 100% sintetic conceput special pentru automobile puternice si moderne dotate cu motoare puternice, pe benzina si injectie diesel, turbo sau cu admisie. Produs multifunctional, dispune de numeroase aprobari de producatori auto, in special recomandat pentru vehiculele inca in garantie.

De ce este impresionant: uleiul de motor diesel Motul este una dintre mărcile pe care ar trebui să le incercați, chiar dacă aveți deja o marcă preferată. Este un brand de încredere care s-a asociat cu echipele de curse pentru a-și cultiva uleiurile.

Acesta respectă toate standardele de ulei de motorină și vă oferă o plăcere totală de conducere. Motul este un brand de încredere care se află în fruntea lubrifianților sintetici de peste 160 de ani. Aveți susținerea unui lider cu experiență din industria acestui ulei de motor.

De ce îl recomandăm
Uleiul sintetic Motul are rezultate bune la temperaturi extreme. Vă oferă o conducere stabilă cu foarte puțină imprevizibilitate.

Motul este o companie robustă condusă de pasiune. Ei cred că inovația și invenția sunt cheia pentru îmbunătățirea performanței și se arată în produsele lor, deoarece veți vedea că implementează mereu idei noi.

Lubrifianții de performanță sunt renumiți pentru următoarele:

 • Reduce uzura motorului
 • Modifică frecarea oferindu-vă puterea supremă
 • Stabilizează presiunea uleiului indiferent de condițiile de conducere
 • Este economic, reducând semnificativ consumul de petrol

Caracteristici speciale

Motul a fost primul care a dezvoltat un ulei complet sintetic. Căutarea unei performanțe mai bune continuă așa cum se vede cu acest ulei specific de motorină. Este fabricat din ulei sintetic 100%, ceea ce înseamnă că nu s-a folosit ulei brut la formularea acestuia.

Are o protecție cu folie de ulei pentru a evita deteriorarea sau scăderea performanței atunci când este expus la temperaturi ridicate. Acest ulei de motorină vine la un preț premium care este de înțeles atunci când se iau în considerare rezultatele excelente pe care le garantează.

3. Ulei motor Mobil Delvac MX 15W40

Ulei motor Mobil Delvac MX 15W40 – 20 L

 • Accesibil
 • Mai versatil decât uleiurile sintetice
 • O mai bună capacitate de a trage la rece
 • Nu este potrivit pentru toate mașinile
Mobil Delvac MX 15W-40 Ulei de motor diesel de performanta extra inalta Mobil Delvac MX 15W-40 este un ulei de motoare diesel de performanta extra inalta care ofera o lubrifiere excelenta actualelor motoare diesel, determinand o viata prelungita acestora. Ca rezultat, acest produs atinge, sau depaseste specificatiile efectiv a tuturor producatorilor mari de motoare din Europa si America. Aceasta performanta extra inalta a fost confirmata in practica intr-o larga varietate de aplicatii, in industrie si in diverse parcuri auto. Compozitia avansata a acestui produs confera performante deosebite atat motoarelor diesel moderne, care reclama emisii slabe, cat si motoarelor diesel mai vechi, care functioneaza cu combustibili cu continut de sulf mai scazut, sau mai ridicat. Mobil Delvac MX 15W-40 este un amestec de compusi de baza de inalta performanta cu un sistem echilibrat de aditivi, care ofera un excelent control al grosimii uleiului influentata de formarea funinginei si de temperaturile inalte, oferind si o deosebita rezistenta la oxidare, coroziune si la depuneri datorate temperaturilor inalte. Aplicatii Echipamente cu motoare diesel cu aspiratie naturala si supra-alimentate ale principalilor constructori din Japonia, Europa si America – Transportul rutier usor si greu – Ramuri industriale situate in afara drumurilor care includ: constructii, minerit, exploatari de cariere si agricultura – Utilizari in parcuri auto mixte Specificatii si aprobari Mobil Delvac MX 15W-40 satisface urmatoarele specificatii industriale si de constructii: ACEA E7 X API CI-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF/SL/SJ X Cummins CES 20072/1 X Detroit Diesel 7SE 270 ( ciclu in 4 timpi ) X Caterpillar CAT ECF-2 X Mobil Delvac MX 15W-40 are urmatoarele aprobari de la constructori: Daimler Chrysler MB 228.3 X Cummins CES 20078/7/6/5 X Mack EO-M Plus X Volvo VDS-2/VDS-3 X MAN M3275 X Renault RLD X MTU Type 1 (Numai cu carterul arborelui cotit deschis – 500 hr ODI) X Mobil Delvac MX 15W-40 este recomandat pentru utilizare in aplicatiile care solicita: Allison C-4 X ACEA B4, B3, A2 X Mack EO-M X

De ce este impresionant: ați avut vreodată să mânecați motorul pe vreme rece? Știți frustrarea motorului dvs. care pur și simplu nu dorește să pornească? Acest lucru nu este neobișnuit, deoarece de obicei motoarele pornesc mai ușor la temperaturi mai calde decât la temperaturi reci.

Capacitatea bateriei de a porni motorul la rece se numește cranking la rece și uleiul de motor diesel vă ajută la creșterea acestei probabilități. Uleiul de motor diesel Mobil îți îmbunătățește abilitățile de cranking la rece. De asemenea, crește durata de viață a motorului.

Formula sa specială are o cantitate mare de aditivi care vă protejează motorul. De asemenea, este prevăzut cu detergenți pentru un motor suprem curat. Veți obține performanțe optime atunci când utilizați acest ulei de motorină, deoarece este conceput pentru întreținerea excepțională a motorului.

De ce o recomandăm
Mobil este un brand de renume cu peste 86 de ani de experiență în industrie. Aceștia au formulat uleiul ideal pentru motorină pentru a vă menține camionul, tractorul sau mașina să funcționeze fără probleme pentru mai mult timp. Îți protejează motorul împotriva acumulării lente și blochează orice reziduu de temperaturi ridicate.

Acest motorină este mai economic în consumul de combustibil, economisindu-vă unele costuri de funcționare. De asemenea, are o rezistență mai lungă și vă va crește durata de viață a motorului.

Caracteristici speciale
Este economic în ceea ce privește cheltuielile cu o limită de drenare de 30 000 de mile. Este durabil și adaptabil în toate condițiile meteorologice. Formula specială îți poate răci și curăța eficient motorul.

4. Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40

Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40, 4L

(20 reviews)
 • Grad de vâscozitate mai mare
 • Se comportă bine la temperaturi scăzute
 • Nu provoacă efecte nocive asupra sănătății
 • Scump
Norme, Reglementari, Omologari MB pag. 229.5, 229.3,229.1 (MB, Chrysler…) BMW Longlife 01 (BMW, Mini…) 502.00/505.00,501.01 (VW, Audi, Seat, Skoda…) Porsche Lubrifiant de inalta performanta, obtinut prin tehnologie de sinteza TOTAL, recomandat motoarelor pe benzina si Diesel ce echipeaza atovehiculele de pasageri.

De ce este impresionant: cu toții călătorim diferite rute, nu? Unele călătorii sunt scurte, iar altele durează puțin. Indiferent de durata pe drum, protejarea motorului împotriva uzurii ar trebui să fie întotdeauna prioritară. Acest ulei de motorină oferă motorului dumneavoastră o protecție totală pentru toate călătoriile.

Poate rezista la cerințele imposibile ale unui trafic urban intens, precum și viteze mari pe autostradă. Acest ulei de motor sintetic este potrivit pentru vehiculele pe benzină sau pe motorină. Verificați întotdeauna cerințele producătorului dvs. înainte de a selecta un ulei de motor pentru a asigura compatibilitatea.

Oferă o rezistență superioară la oxidare prelungind semnificativ intervalele de scurgere. Uleiul funcționează bine sub toate temperaturile, fie că sunt temperaturi calde sau reci.

De ce îl recomandăm
Total a îndeplinit și a depășit standardele internaționale la formularea acestui ulei de motor avansat tehnologic. Oferă lubrifiere instantanee la pornirea motorului, chiar și cu piesele cele mai vulnerabile. Fluiditatea sa pentru răcorirea motorului la temperaturi reci este remarcabilă.

Am mai spus-o, un motor curat este un motor performant. Verificați întotdeauna dacă uleiul dvs. de motorină este capabil să vă păstreze motorul impecabil. Uleiul de motor special formulat are o combinație de detergenți și aditivi dispersivi care vă menține motorul super curat.

Caracteristici speciale
Uleiul de motor Total vă oferă protecție împotriva uzurii motorului, concentrându-vă pe cele mai sensibile părți ale motorului. De asemenea, vă economisește bani extinzând intervalele de scurgere.

Vă puteți aștepta la un motor performant în condiții extreme, cu rezistență la nămol, acumulat la temperaturi scăzute. Gradul său de vâscozitate este mai mare decât standardul industriei și oferă o lubrifiere mai densă.

5. Ulei motor Valvoline Premium Blue 7800 15W40

Ulei motor Valvoline Premium Blue 7800 15W40 , 20L

 • Susținut de cummins, producătorul principal de motoare diesel și benzină
 • Protecție superioară împotriva nivelurilor de funingine
 • Accesibil
 • Stabilitatea forfecării este problematică
 • Sigiliu pe capac nu este solid
Uleiul de motor Valvoline Premium Blue 7800 15W40 este singurul ulei recomandat si acreditat de Cummins pentru a putea fi folosit in motoarele dezvoltate de acestia. Ulei destinat motoarelor Heavy-Duty, cu performante deosebite si conceput pentru a satisface cele mai noi cerinte ale producatorilor americani si europeni. Tehnologia avansata ofera proprietati deosebite de protectie la uzura si coroziune si asigura intervale prelungite intre schimburi. Lista de aprobari: Cummins CES 20078 Deutz DQC III-10 MAN M 3275-1 MTU Type 2 Volvo VDS-3 417-0002-16-1307 Mack EO-N Renault VI RLD-2 Niveluri de performanta: ACEA E7 API: CI-4 Caterpillar ECF-2 Cummins CES 20076, CES 20077 Detroit Diesel DFS 93K215, 93K214 Global DHD-1 MB-228.3

De ce este impresionant: Dacă liderul producătorului mondial de motoare îți confirmă marca, poți fi sigur că poate fi de încredere. Cummins cel mai renumit producător mondial de motoare diesel și benzină au declarat public uleiul de motor Valvoline cel mai bun lubrifiant folosit pentru motorul dvs.

Valvoline are proprietăți excelente din stocuri sintetice care fac ca motorul dvs. să funcționeze fără probleme la temperaturi gheață și temperaturi calde. Îți îmbunătățește consumul de combustibil mai bine decât uleiurile 15W-40. Acest ulei de motor este proiectat pentru a satisface cerințele mari ale motoarelor diesel contemporane și ale motoarelor diesel mai vechi.

Acesta a îmbunătățit protecția împotriva uzurii supapei la motoare și a reduce semnificativ nivelurile de funingine din filtrul dvs. de ulei. Acest ulei de motor promite să vă mențină motorul într-o stare impecabilă pentru performanțe optime.

De ce o recomandăm,
Valvoline și-a dovedit dominanța în domeniul de ungere, fiind testată la cele mai înalte standarde din industrie. Acesta a fost pus prin teste laborioase de către Cummins înainte de a obține ștampila aprobării.

Toate aceste teste riguroase au funcționat în beneficiul dvs. în calitate de consumator. Te asigură că acest ulei de motor va livra acolo unde contează cel mai mult. Poate rezista la condiții meteorologice extreme și este accesibil în ceea ce privește prețul și economia de combustibil.

Caracteristici speciale
Uleiul de motor Valvoline este un nume de încredere în industrie. Este folosit de consumatorii comerciali și obișnuiți, cu rezultate impresionante. Oferă protecție superioară împotriva uzurii motorului și funcționează bine în toate condițiile meteorologice.

Acest ulei de motor este 100% sintetic și oferă rezistență împotriva acumulării de funingine și a necuratei în motor. Îți îmbunătățește consumul de combustibil și întârzie intervalele de scurgere pentru perioade îndelungate. Formularea are o intensitate mare de aditivi care îmbunătățește performanțele motorului.

Ghid pentru cumpărarea celor mai bune uleiuri pentru motorină

Definirea uleiului de motorină

Ar fi sigur să presupunem că nu toată lumea știe exact ce face uleiul de motorină diferit de benzina convențională? Dacă da, hai să nivelăm rapid terenul de joc și să facem pe toată lumea la viteză.

Uleiul de motorină este ușor diferit de uleiul de benzină. Va trebui să utilizați uleiul de motor corect care este compatibil cu motorul dvs. pentru performanțe optime. De asemenea, proprietățile de ungere dintre motoarele pe benzină și motorină sunt diferite. Diversitatea aditivilor din ulei face ca uleiul de motorină să fie foarte unic.

În plus, motoarele pe benzină absorb o umiditate mai mare, în timp ce motoarele diesel consumă mai mult carbon. Uleiurile de motorină au, de asemenea, o concentrație mai mare de dispersanți, oferind o protecție mai bună împotriva aditivilor. În cele din urmă, uleiurile de motorină au nevoie de niveluri mai mari de viscozitate, deoarece sunt expuse unor condiții mai dure.

Proprietățile cheie de luat în considerare atunci când selectați uleiul de motorină

Înainte de a putea selecta cel mai bun ulei de motorină, trebuie mai întâi să aflați care sunt aspectele cheie care trebuie luate în considerare. Înțelegem că navigarea dvs. prin toată terminologia poate deveni copleșitoare, așa că iată un rezumat simplu:

 • Vâscozitate: există diferite grade de vâscozitate pentru vehicule diferite. Verificați ghidul de specificații al vehiculului dvs. pentru a vedea ce grad de vâscozitate se aplică vehiculului dvs. Acest lucru este esențial, deoarece determină temperaturile minime necesare pentru motorul dvs. Trebuie să vă asigurați că selectați calitatea care oferă performanțe optime. Este valabil mai ales când motorul dvs. este pus sub presiune.
 • Cheltuieli: este important să comparați prețurile când vine vorba de uleiuri de motorină. Veți găsi câteva uleiuri ieftine care vă promit lumea, dar nu livrați. De asemenea, s-ar putea să întâlniți uleiuri scumpe de motorină care nu respectă promisiunile lor Găsirea potrivirii potrivite pentru nevoile specifice ale motorului dvs. este vitală. Asigurați-vă că selecția dvs. se potrivește mai întâi bugetului dvs. și poate performa optim. Recomandările de la prieteni sau recenzii credibile vă pot ghida și în ceea ce privește selectarea celui mai bun ulei de motorină.
 • Bine potrivit: compatibilitatea este esențială. După cum am menționat înainte, nu toate uleiurile sunt la fel, selectați-l pe cel potrivit pentru motorul dvs. Există diverse formulări disponibile pe piață, deci examinați proprietățile uleiului care se potrivesc cu motorul dvs.
 • Curățenia: Unul dintre aspectele cheie ale unui ulei bun de motorină este să vă păstrați motorul curat. Asigurați-vă că selectați un ulei de motorină care vă va menține motorul într-o stare impecabilă pentru performanțe optime.
 • Adaptabilitate: este important să selectați un ulei de motor diesel care este versatil. Există multiple utilizări pentru uleiul de motorină. Selectați una care poate fi utilizată în mai multe activități, cum ar fi lubrifierea altor componente din vehicul.
 • Competență: Am vorbit multe despre consumul de combustibil și am menționat că majoritatea uleiurilor diesel sunt economice. Este întotdeauna benefic să selectați un motor de motorină care vă reduce consumul de combustibil și prelungește intervalele dintre drenaj. Trebuie să fii selectiv pentru a obține cea mai bună utilizare din uleiul de motorină.

3 motive pentru care ar trebui să luați în considerare motoarele diesel

Dacă încă nu sunteți convins că motoarele diesel sunt calea de urmat, să enumerăm cele trei motive principale pe care credem că ar trebui să le reconsiderați.

Consum de combustibil

Există o zicală populară care spune „Dacă ai grijă de bănuți, dolarii vor avea grijă de ei înșiși”. Înseamnă că trebuie să fii prudent în cheltuielile mici, astfel încât cheltuielile masive nu se acumulează.

Acest lucru devine foarte evident atunci când te uiți la eficiența combustibilă a motoarelor diesel în comparație cu motoarele pe benzină. Pur și simplu produc mai multă putere cu mai puțin combustibil decât motoarele pe benzină. Dacă adăugați un injector de turbocompresor, puteți chiar dubla puterea și reduce consumul de combustibil. O modalitate excelentă de a avea grijă de acei bănuți.

Impozite reduse

Deoarece trebuie să reducem emisiile pe care le degajăm în atmosferă pentru o lume mai ecologică, impozitele sunt percepute în funcție de emisiile de CO2. Motoarele diesel percep taxe mai mici comparativ cu vehiculele pe benzină.

Mai puține pericole

Unul dintre principalii factori care contribuie într-un accident de mașină este capacitatea de aprindere rapidă a combustibilului. Motoarele pe benzină sunt mai predispuse la aprinderea combustibilului în comparație cu motoarele diesel. Desigur, motoarele diesel nu sunt scutite de la incendiu, dar o scânteie mică nu este predispusă la aprindere. Combustibilul diesel are pur și simplu un punct de aprindere mai ridicat decât benzina.

Diferite tipuri de ulei

Până acum, ar trebui să fiți suficient de clarificat de avantajele motoarelor diesel și de toate entitățile cheie pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când alegeți un ulei de motor. Dar știi diferența dintre uleiurile tale?
Nu toate uleiurile de motor sunt egale, așa că haideți să vedem ce le face atât de diferite.

Motorina

Există mai mulți termeni folosiți atunci când oamenii se referă la uleiul de motorină. Unii îi spun pur și simplu motorină, în timp ce alții o referă la ulei de motor. Nu luați măsuri speciale atunci când schimbați uleiul pentru a utiliza uleiul corect. Uleiul de combustibil este utilizat pentru a crește capacitatea vehiculului, în timp ce uleiul de motorină este conceput pentru a menține motorul lubrifiat.

Ulei lubrifiant

Este esențial să mențineți toate componentele mobile ale vehiculului bine lubrifiate. Oferă o funcționare mai ușoară între diferitele piese mobile, menținând vehiculul în condiții optime.

Uleiul de lubrifiere nu trebuie confundat cu uleiul folosit pentru a menține motorul în mișcare. Nu este recomandat să folosiți ulei de lubrifiere pentru motorul dvs., deoarece nu posedă calitățile necesare pentru motorul dvs. Uleiul de lubrifiere este de obicei utilizat pentru suspensia și sistemul dvs. de direcție, dar nu poate fi luat în considerare pentru motorul dumneavoastră.

Ulei de benzină

Poți suna sora pe benzină sora la motorina diesel. Sunt foarte asemănătoare în componența lor principală și posedă proprietăți similare. Diferența majoră intră în vigoare atunci când comparăm numărul de aditivi din cele două uleiuri.

Uleiul de motorină are mai mulți aditivi. Are o consistență groasă necesară pentru a vă proteja motorul diesel împotriva uzurii. Vehiculele pe motorină sunt de obicei expuse la condiții mai dure, de aceea uleiul de motor are o densitate mai mare.

Cuvinte finale

Nu aveți întotdeauna grijă deosebită de bunurile tale cele mai apreciate? Te asiguri că rămân în condiții de vârf, nu? Același lucru este valabil și pentru buna întreținere a motorului. Dacă doriți ca vehiculul dvs. să funcționeze mai mult, Micul Ajutor vă sfatuieste să vă protejați motorul împotriva oricăror entități dăunătoare.

Chiar dacă motoarele diesel sunt renumite pentru durabilitatea și rezistența lor în condiții dificile, totuși are nevoie de îngrijire specială. Selectarea unui ulei decent de motorină este probabil unul dintre cele mai bune servicii pe care le puteți face pentru motorul dvs. Acesta va îmbunătăți durata de viață a motorului dvs. și vă va menține motorul în stare excelentă.

Concentrați-vă pe selectarea unui ulei de motorină care are toate proprietățile cheie enumerate. Verificați întotdeauna dacă este compatibil cu vehiculul dvs. înainte de al utiliza. Puteți face multe pagube dacă utilizați un ulei incompatibil pentru motorul dvs. diesel.

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled