Cele mai bune scaune auto pentru copii 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Nu puteți ține copilul doar în casă, chiar dacă acesta are doar câteva luni. O gură de aer proaspăt este benefic pentru oricine, așa că este recomandat să-l scoateți pe cel mic la plimbare sau în parc în mod cât mai regulat. Acest lucru îl poate ajuta să aibă parte de somn liniștitor, odihnitor și profund, lucru care este extraordinar și pentru dumneavoastră. 

În cazul în care parcurile naturale sau  spațiile verzi în care vă puteți relaxa ori plimba cu cel mic sunt destul de departe de casă și trebuie să vă deplasați cu mașina, aveți nevoie de un scaun auto. Acest produs oferă siguranță și protecție copilului p   e toată perioadă traseului, dar și o poziție confortabilă, astfel încât acesta să nu plângă în timp ce conduceți. 

Un astfel de produs este la fel de important precum căruciorul, motiv pentru care este stringent să fie luat în considerare chiar de înainte de nașterea bebelușului.

Scaun auto cu funcție de rotire 360 de grade

Scaun Auto Twist cu Sistem Isofix si Rotire 360 de Grade 0 – 36 kg, Colectia 2020

(1 reviews)
 • Se întoarce 360 de grade
 • Confortabil
 • Preț ridicat
 • Se poate murdări ușor
​Potrivit pentru copii cu varsta incepand de la 0 luni, avand greutatea de pana la 36 kg.

Acest tip de scaun auto poate fi folosit din primele zile de viață ale micuțului până la împlinirea vârstei de 1 an. Este un produs de calitate superioară, pe care dacă îl cumpărați nu trebuie să-l înlocuiți la anumite perioade de timp, fiindcă este durabil și rezistent. Ceea ce este foarte interesant este că deține funcție de anti-rotire, poate fi amplasat în mașină în mai multe poziții, are spătar rabatabil pe 4 poziții și centură de siguranță cu 5 puncte de prindere. Cu alte cuvinte, oferă siguranță ridicată. 

Tipuri de scaune auto pentru copii

Dacă vă aflați la început de drum în rolul de părinte atunci cu siguranță mai aveți foarte multe lucruri de învățat despre bebeluși și despre creșterea acestora. 

De aceea, este foarte important să cunoașteți că nu există doar un tip de scaun auto pentru copii, ci mai multe. Trebuie doar să-l alegeți pe cel care considerați că ar fi cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră și ale celui mic. 

Cele 3 tipuri de scaune pentru mașină sunt:

 • Scaun cu fața spre spatele mașinii

Există foarte multe modele de scaune auto pentru bebe care pun copilul cu fața spre bancheta din spate. Este recomandat de către specialiști ca toții nou-născuții să stea în această poziție în mașină până la vârsta de 15 luni. Acest fapt este cauzat de faptul că până la această vârstă, gâtul copiilor nu este dezvoltat în totalitate, fapt pentru care acesta nu ar putea rezista unei coliziuni frontale, dacă scaunul ar fi întors invers. 

Cu alte cuvinte, prichindeii trebuie să stea în poziția inversă sensului de mers până în momentul în care aceștia cântăresc circa 9 kilograme. După atingerea acestui prag, scaunul de mașină trebuie să fie înlocuit. 

 • Scaun cu fața către direcția de mers

După ce copilul a împlinit vârsta de 15 luni, puteți  opta pentru scaunul ce are fața către direcția de mers. Acest tip de model poate fi utilizat până la vârste înaintate.

Toate modelele de acest fel dețin centuri de siguranță care pot fi ajustate în funcție de mărimea copilului, pe măsură ce acesta crește, se dezvoltă. În plus, acestea dispun de zone cu protecție pentru cap și picioare, ideale în cazul unui accident. 

 • Scaun auto convertibil

Scaunul auto convertibil este considerat cel mai performant dintre toate tipurile existente pe piață. Acesta poate fi utilizat cea mai lungă perioadă de timp, adică până la vârsta de 12 ani. 

Ceea ce este foarte interesant este că acestea pot fi poziționate atât invers direcției de mers, cât și cu fața către bordul mașinii. În plus, au centuri de siguranță și spătar care poate fi înclinat în funcție de preferințe. 

Scaunele auto convertibile sunt ceva mai scumpe decât restul, însă în cazul în care luați în considerare acest model nu va mai trebuie să cumpărai tipurile prezentate mai sus, ci îl puteți folosi pe acesta în ambele scopuri. 

Top 3 scaune auto pentru copii la prețuri accesibile

Scaun pentru copii pentru poziționare în sensul direcției de mers

Scaun Auto Jett 9 – 36 kg, Colectia 2020

 • Tapițerie detașabilă
 • Spătar detașabil
 • Ideal pentru o anumită categorie de copii
 • Trebuie înlocuit pe măsură ce copilul înaintează în vârstă și kilograme
​Potrivit pentru copii avand greutatea cuprinsa intre 9 si 36 kg, grupele I, II si III.

Acesta este un scaun ce poate fi folosit de la vârsta de 1 an până la 11 ani, lucru care este absolut minunat. Cu toate acestea, acest model nu poate fi primul luat în considerare, fiindcă are poziționarea în sensul direcției de mers, lucru care poate fi dramatic pentru un copil foarte mic. Este ideal doar pentru copiii dezvoltați cât mai mult. 

Scaun ideal pentru ambele direcții de mers

Scaun auto U-Grow U213-PAW, 0-25 kg (Negru)

 • Spătar reglabil
 • Ușor de montat
 • Preț ridicat
 • Necesită dezactivarea unor airbag-uri
Scurta descriere Momentan, acest produs nu are descriere

Acesta este un scaun versatil care poate fi poziționat până la vârsta de 1 an cu spatele la direcția de mers, iar după poate fi întors și amplasat cu fața către parbriz. Are huse detașabile și lavabile,  trepte de înclinație și centuri de siguranță moi, care nu provoacă disconfort. 

Scoică auto pentru poziționarea opusă direcției de mers

Scoica Auto I-Snug, de la Nastere – 75 cm

(1 reviews)
 • Confortabil
 • Ușor de folosit
 • Doar pentru copiii foarte mici
 • Doar pentru poziționarea în sensul opus al direcției de mers
Scoica auto se va utiliza in directa opusa sensului de mers, de la 0 la 13 kg.

Aceasta este o scoică pentru bebeluși, ideală pentru copiii cu vârsta de până la 12 luni. Este făcut special pentru a fi poziționată cu spatele la direcția de mers, pentru mai mult siguranță pentru cel mai mic membru al familiei. Trebuie înlocuit cu un scaun de mașină performant după trecere primului an de viață a copilului. 

Caracteristicile unui scaun auto de calitate superioară

Este foarte important ca în momentul în care mergeți în căutarea unui scaun auto pentru cel mai mic membru al familiei, să vă interesați ca acesta să fie de calitate superioară, pentru a fi pe deplin mulțumit și satisfăcut de alegerea făcută. Este recomandat să nu vă grăbiți cu achiziționarea scaunului auto, ci să vă luați tot timpul necesar pentru a vă informa și a găsi cele mai bune modele de pe piață. 

Un scaun auto care să nu vă dezamăgească trebuie să cuprindă următoarele caracteristici:

 • Durabilitate

Este ideal ca scaunul să fie realizat din materiale rezistente și durabile, astfel încât acesta să rămână intact cât mai mult timp. O investiție inteligentă și bună este una care nu dezamăgește după doar câteva utilizări, ci care poate fi folosită la cote maxime și după lungi perioade timp. 

 • Confort

Partea de șezut și spătarul scaunul copilului trebuie să fie cât mai confortabile. Acesta trebuie să aibă o poziție cât mai corectă a spatelui și este necesar să nu simtă disconfort pe parcursul drumului. Trebuie să vă asigurați că scaunul ales nu pune în pericol dezvoltarea normală și creșterea armonioasă a copilului, motiv pentru care este bine să cereți părerea unui specialist. 

 • Material 

Este bine ca materialul scaunului să fie cât mai bun. Acesta nu trebuie să facă copilul să transpire în timpul drumurilor făcute vara, este bine să fie detașabil de scaun, pentru a putea fi spălat oricând este nevoie și trebuie să fie ușor de curățat, în cazul în care se pătează.

Chiar dacă poate părea neimportantă o astfel de caracteristică, trebuie să știți că  vă poate oferi dumneavoastră mai mult confort, prin prima posibilității de întreținere a  scaunului fără probleme sau griji. 

 • Funcții disponibile

Chiar dacă cheltuiți o sumă mai mare de bani, este indicat să alegeți un scaun cu mai multe funcții, care să vă ofere ajutor în mai multe privințe și situații. Astfel, cumpărați doar un scaun care are centură de siguranță, funcție de reglare a spătarului sau de înălțare a șezutului. Cu alte cuvinte, dacă vă doriți calitate, orientați-vă doar spre un model performant. 

Cele mai bune scaune auto pentru copii – Ghid de cumpărături și recenzii

Alegerea noastra #1

Scaun auto Britax Dualfix M I-size, 0-18 kg (Graphite Marble)

 • Siguranță maximă
 • Confort
 • Preț ridicat
 • De folosit până când cel mic face 4 ani
Scurta descriere   Un confort de lunga durata pentru dumneavoastra si copilul dumneavoastra   În timp ce un transportator pentru sugari este o optiune usoara si portabila pentru primele luni de viata a copilului dumneavoastra, pe masura ce creste, puteti prefera si folosi si un scaun de masina care ramâne în masina. Atunci veti aprecia rotatia la 360 de grade, care va permite sa plasati cu usurinta copilul în scaun si sa-l folositi cu usurinta. Potrivit pentru copiii de la 61 cm înalime, DUALFIX M i-SIZE ofera 12 pozitii de înclinare – orientate spre spate si spre înainte – si o bara reglabila de recul pentru un confort maxim de pâna la 4 ani.   SIGURANTA ASIGURATA – IN FIECARE ZI   Siguranta copilului dumneavoastra este prioritatea noastra principala. De aceea nu exista compromisuri in ceea ce priveste siguranta. Standardele noastre interne sunt mai exigente decat cele ale standardului actual ECE R129 (i-Size). Sistemul DUALFIX i-SIZE a fost echipat cu un numar mare de caracteristici de siguranta inovatoare: de exemplu, SICT de protectie la impact lateral optimizat, implementat cu un element special de otel in interiorul scaunului. Sau sistemul patentat Pivot Link ISOFIX. Acest lucru va asigura ca copilul dumneavoastra este bine protejat in orice accident, fie ca este din fata, din lateral sau din spate. Acesta este un lucru pe care va puteti baza.   CALITATE – FABRICAT IN GERMANIA   Credem ca dezvoltarea si productia de produse ar trebui sa fie cat mai apropiate posibil. De aceea, DUALFIX i-SIZE a fost complet dezvoltat, proiectat si fabricat in Germania si a fost aprobat numai dupa numeroase teste efectuate in centrele noastre modern de teste de impact . Astfel putem garanta cea mai buna calitate posibila pentru clientii nostri. Si aceasta, se aplica, nu numai componentelor scaunelor, ci si capacelor si tesaturilor, toate fabricate in Europa. Toate acestea pentru a va asigura ca dumneavoastra si copiii vostri sunt mereu in siguranta pe drum.   Modelul DUALFIX M i-SIZE va impresiona prin caracteristicile sale minunate, dar si prin designul sau premiat – pentru o calatorie sigura si eleganta. Modelul DUALFIX M i-SIZE a fost testat de ADAC (ADAC Online 10/2018) cu un rating de \”GOOD\” si o nota de 2,1.   ROTATIA DE 360 GRADE   Rotirea la 360 de grade faciliteaza deplasarea scaunului de la orientarea spre spate la orientarea spre fata fara a fi nevoie sa reinstalati scaunul. In plus, scaunul poate fi indreptat spre usa deschisa a unei masini parcate, pentru a va putea amplasa copilul mai usor. Apoi, intoarceti pur si simplu scaunul spre directia dorita de deplasare pana cand se fixeaza in pozitie si sunteti pregatiti sa plecati.   BARA DE RECUL AJUSTABILA   Bara de recul nu numai ca ajuta la impiedicarea inclinarii scaunului pentru copii la un impact, dar poate fi de asemenea reglat cu 8 grade. Acest lucru va permite sa ajustati cu usurinta bara de recul la spatarul scaunului vehiculului si va ofera copilului 10% spatiu suplimentar pentru picior.   PROTECTIE LATERALA SUPERIOARA   SICT-ul integrat in interior ofera protectia superioara copilului dumneavoastra in caz de coliziune laterala. SICT-ul din interior tine copilul departe de impact in timp ce absoarbe si energia. Si nu trebuie sa va adaptati sau sa ajustati nimic – SICT in interior este intotdeauna gata atunci cand aveti nevoie de el.   SISTEMUL PIVOT LINK   In cazul unui impact, sistemul patentat Pivot Link directioneaza forta in jos, inspre scaunul vehiculului si apoi spre fata, mai usor – reducand considerabil riscul ranirii capului si gatului.   ORIENTARE SPRE SPATE EXTINSA   Scaunele auto orientate spre spate ofera cea mai buna protectie in cazul unei coliziuni frontale – cel mai frecvent tip de accident pe sosea. Intr-o coliziune frontala cu un scaun orientat spre spate, fortele de lovire sunt indreptate catre spatele scaunului, in timp ce energia ramasa este imprastiata uniform pe cap, gat si partea superioara a corpului. Cu un scaun orientat spre fata, energia impactului este distribuita diferit intre structura scaunului si sistemul de retinere – ceea ce poate avea ca rezultat o mare influenta asupra corpului copilului. Recomandam ca copiii sa calatoreasca cu fata spre spate cat mai mult timp posibil.   ARIPI LATERALE DE PROTECTIE   Aripile late, moi si captusite actioneaza ca un cocon de protectie care ajuta la absorbtia fortei dintr-un impact lateral, reducand riscul ranirilor copilului dumneavoastra.   TETIERA IN FORMA DE V   Conceput special pentru a controla miscarea capului copilului dumnevoastra, tetiera in forma de V asigura o protectie optima in cazul unei coliziuni laterale, oferind in acelasi timp confortul maxim. In plus, tetiera si centura pot fi usor ajustate din partea din fata a scaunului pentru a se potrivi inaltimii copilului.   PERNITE TORACICE PERFORMANTE DIN NEOPREN   Noile noastre pernite toracice performante din neopren se potrivesc confortabil pe pieptul copilului dumneavoastra. Acestea ajuta la reducerea miscarii copilului in caz de coliziune si la imbunatatirea confortului centurii in 5 puncte. In plus, pot fi usor indepartate pentru spalare fara a deranja centura.   CENTURA DE SIGURANTA IN 5 PUNCTE   Noi credem ca centura de siguranta in 5 puncte reprezinta cel mai sigur mod de a va asigura copilul intr-un scaun de masina pentru ca va tine copilul in siguranta. In caz de coliziune, centura distribuie fortele impactului in 5 puncte, doua la umeri, doua la solduri si una in care centura se strange intre picioare. Acest lucru va ajuta sa va protejati copilul de toate directiile de impact.   PICIOR DE SPRIJIN AJUSTABIL PE INALTIME   Piciorul de sprijin ofera o stabilitate suplimentara pentru scaunul auto prin intermediul podelei vehiculului. Ea minimizeaza miscarea de inclinare si rotatie si reduce fortele de miscare spre fata exercitate asupra copilului dumneavoastra intr-o situatie de accident, ajutand la protejarea acestora. Pentru o instalare sigura, piciorul de sprijin poate fi ajustat pentru a se potrivi cu cea mai buna inaltime pentru masina dumneavoastra. Indicatorul, usor de citit, va arata cand piciorul de sprijin este pozitionat ferm pe podeaua autovehiculului.   INDEPARTAREA RAPIDA A HUSEI   Lucrurile pot deveni destul de murdare pe drum, de aceea am conceput o husa de scaun ce se poate baga la masina de spalat si este usor de desprins fara a scoate centura.  

 

Acesta este un scaun auto performant, cu 12 poziții de înclinare, centură cu prindere în 5 puncte, funcție de rotire 360 de grade și multe protecții care să ajute copilul să simtă cât mai puțin un eventual impact pe carosabil. Are un preț ridicat, însă merită investiția, fiindcă oferă confort și are foarte multă grijă de copilul dumneavoastră. 

Alegerea noastra #2

Scaun auto Britax Kidfix² S, 15 – 36 kg (Graphite Marble)

 • Calitate superioară
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • De folosit doar de la 3 până la 12 ani
Scurta descriere

    Flexibil si sigur în miscare    Gama KIDFIX premiata are un plus de inteligenta – scaunul pentru copii KIDFIX2 S 2-în-1 pentru copii de la aproximativ 3,5 pâna la 12 ani. Datorita spatarului în forma de V cu SICT ajustabil, scaunul nu ofera doar un spatiu mai mare pentru cresterea copilului dvs., ci ofera si o protectie deosebita la impact lateral. Va recomandam sa utilizati un dispozitiv de înaltare maxima cât mai mult posibil. Cu toate acestea, cu KIDFIX2 S puteti scoate spatarul atunci când copilul atinge 135 cm pentru o flexibilitate sporita. SecureGuard si clema centurii asigura o pozitionare optima a centurii de siguranta atunci când este utilizat ca inaltator.   Spatar detasabil    Un scaun pentru copii cu spatar este cea mai sigura optiune pentru copilul dumneavoastra. De aceea, va recomandam sa va transportati copilul într-un scaun de sprijin superior pentru cât mai mult timp posibil. Pentru mai multa flexibilitate, puteti scoate si spatarul când copilul atinge 135 cm. Datorita lui SecureGuard si clemei centurii, centura de siguranta a autovehiculului este pozitionata optim chiar si fara spatar.   SecureGuard   SecureGuard va ajuta si va protejati zona delicata a abdomenului copilului prin adaugarea unui punct de contact suplimentar – al 4-lea punct de contact la centura de siguranta cu 3 puncte. Prin mentinerea centurii de siguranta în pozitie optima peste oasele pelvine ale copilului, SecureGuard ajuta la reducerea fortelor abdominale în caz de coliziune frontala cu pâna la 35% * si, în acelasi timp, permite copilului libertatea de miscare în timpul calatoriei.   * Teste interne ale lui Britax Römer cu un manechin Q6, reprezentând un copil mediu de 6 ani   Protectie avansata la impact lateral – SICT   SICT ofera o protectie superioara copilului dumneavoastra în eventualitatea unei coliziuni laterale. Reduce fortele de impact prin minimizarea distantei dintre masina si scaunul auto si se deformeaza pentru a absorbi energia înainte de a ajunge la cel mic. Pentru a beneficia de protectie, reglati pur si simplu SICT-ul pe partea laterala a scaunului de masina cel mai aproape de usa.   Tetiere ergonomica usor reglabila   Tetiera noastra este conceputa special pentru copiii mai mari, atunci cand folositi centura de siguranta in 3 puncte pentru a le asigura in scaunul auto. Se poate regla cu usurinta în pozitia corecta, chiar deasupra umerilor copilului dumneavoastra, cu o singura mâna – chiar daca acestea stau pe scaun. În plus, tetiera este proiectata ergonomic pentru a sustine capul copilului atunci când adorm.   Spatar usor reglabil în forma de V   Conceput pentru a oferi un suport optim copiilor dvs. în crestere, spatarul în forma de V ofera mai mult spatiu pentru spate si umeri. În plus, spatarul se ajusteaza automat pentru a se potrivi cu unghiul scaunului vehiculului, oferind o pozitie mai buna si o pozitie confortabila pentru copilul dumneavoastra.   Protectie scaunelor pentru copiii mari   Scaunul nostru va proteja copilul în trei moduri: carcasa scaunului ofera protectia de la cap pana la sold pentru copilul dumneavoastra, mai ales în cazul unui impact lateral ghidajele curelei superioare si inferioare asigura pozitionarea corecta a centurii de siguranta si tetiera captusita ofera siguranta si confort pentru capul si gâtul copilului.   Husa detasabila   Lucrurile pot fi murdare în masina – bauturile se pot varsa iar copiii pot avea rau de masina. De aceea am conceput o husa ce se poate baga la masina de spalat si care se îndeparteaza cu usurinta, astfel încât sa puteti curata rapid.  

 

Un alt scaun de mașină profesional, care vă poate acorda încrederea și siguranță de care aveți nevoie în timpul condusului cu copilul pe bancheta din spate. Are spătar ușor reglabil, centură cu 3 puncte de prindere, protecție de la cap până la șold și husă detașabilă. 

Alegerea noastra #3

Scaun auto Britax Baby-Safe Plus SHR II Ocean Blue (Albastru-Negru)

 • Oferă siguranță bebelușului
 • Calitativ
 • Doar de la naștere până la 15 luni
 • Preț ridicat
Scurta descriere Scaun auto Britax Baby-Safe Plus SHR II Ocean Blue – Albastru-Negru BABY-SAFE Plus SHR II dispune de toate caracteristicile de siguranta ale sistemului BABY-SAFE Plus II. In plus, mecanismul de eliberare cu o singura mana ofera posibilitatea scoaterii rapide de pe carucior folosind o singura mana, iar zona moale de pe maner permite transportul in conditii de confort.

Ghid de instalare

Test de rezistenta

 

Acest scaun de mașină poate fi folosit doar de la naștere până la vârsta de 15 luni. Are centură cu 3 puncte de prindere, paravan de soare reglabil și oferă o poziție confortabilă micuțului. 

Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled