Cele mai bun aspirator auto 2023 – Păreri, sfaturi și recomandări

Mașina trebuie să arate mereu impecabil, fiindcă este considerată precum o carte de vizită. De aceea, aceasta trebuie întreținută și îngrijită cât mai bine, astfel încât de fiecare dată să miroase deosebit, să lucească și să aibă interiorul perfect curat.

cel mai bun aspirator auto

Cu toate acestea, curățarea mașinii poate fi o activitate destul de grea și obositoare, mai ales dacă nu utilizați cele mai bune produse în acest sens. Astfel, dacă până acum vă chinuiați să o curățați cu ajutorul aspiratorului din casă, totul poate fi mult mai ușor cu ajutorul unui aspirator special de mașină. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celui mai bun aspirator auto. 

Aspectele esențiale care determină achiziționarea unui model de aspirator auto

Este normal ca în momentul în care plătiți un anumit produs, să vă doriți ca acesta să vă satisfacă pe deplin să nu vă dezamăgească, motiv pentru care trebuie să fie cât mai eficient și durabil. 

De aceea, este stringent ca de fiecare dată când plecați în căutarea unui anumit produs, să nu vă grăbiți cu concluziile, ci să analizați foarte bine piața și modelul pe care ați pus ochii, astfel încât să vă asigurați că îndeplinește toate criteriile de selecție. 

Întâi de toate, trebuie să fiți foarte atent dacă aspiratorul atinge următoarele aspecte, pentru a lua cea mai bună decizie:

 • Poate face față unei zone cu foarte multă murdărie
 • Moduri excelente și multiple de funcționare
 • Are o putere standard de 150 de W
 • Design compact, ușor de depozitat și manevrat
 • Sistem de iluminare cu LED, pentru curățare pe timpul nopții și pentru spațiile întunecate
 • Capacitate de curățare eficientă, fără reziduuri rămase
 • Materiale de înaltă calitate, rezistente și durabile

Aspirator auto de la un producător de top

Aspirator de mana Bosch BHN16L, 14,4 V Li-Ion, Autonomie 40 min, 2 trepte de putere, gri

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită curățare

 

Criteriile de selecție ale celui mai bun aspirator auto

 • Tipul aspiratorului auto

Există mai multe tipuri de aspiratoare auto spre care vă puteți orienta atenția. Acestea vin în întâmpinarea diferitelor probleme, așa că este necesar ca înainte de achiziționarea, să aflați câte ceva despre fiecare model în parte, pentru a ști care este varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. 

 • Aspirator auto pentru curățare chimică- eficient pentru îndepărtarea prafului și a particulelor mici
 • Aspirator cu curățare umedă – Funcție de colectare a fluidelor, astfel încât curățarea cu apă în interiorul mașinii să fie cât mai sigură
 • Aspirator universal – Potrivit pentru ambele tipuri de curățări prezentate anterior
 • Aspirator cu filtru Hepa – Ideal pentru îndepărtarea alergenilor
 • Aspirator cu sistem de curățare ciclonică
 • Tipul de colectare a murdăriei în aspiratorul auto

Există aspirator auto cu sac sau aspirator de mașină de recipient de colectare. La achiziționarea unui astfel de produs, este elementar să oferi atenția cuvenită acestui aspect extrem de important. 

Aspiratorul cu sac necesită mai mult efort, fiindcă acesta trebuie demontat și scuturat după fiecare folosire sau după o anumită perioadă de timp. În plus, este necesar ca la anumite intervale de timp, sacul să fie curățat în mod profesional, astfel încât procesul de aspirare a mașinii să fie unul cât mai igienic. 

Aspiratorul cu recipient colectar poate fi scos prin intermediul unui buton, într-un mod foarte simplu și ușor. Recipientul se spală, după care se montează la loc. 

 • Filtrele aspiratorului auto

Aspiratorul auto profesional poate fi prevăzut cu filtru Hepa sau aquafiltru. Acest tip de filtre sunt ideale, mai ales, pentru persoanele alergice. 

Este ideal ca aspiratorul pe care doriți să-l cunmpărați să aibă unul dintre aceste două filtre, care pot oferi un plus de confort. 

 • Puterea de absorbție a aspiratorului auto

Orice tip de aspirator auto prezintă două numere pe carcasă. Primul număr indică puterea de aspirare, iar al doilea prezintă puterea nominală. Aceasta poate fi cuprinsă între 30 de W și 180 de W. 

În cazul în care vă doriți o curățare a autoturismului în profunzime, este de preferat să vă orientați spre un model de aspirator de mașină cu o putere mai mare de 80 de W. În cazul în care doriți o curățare superficială, puteți lua în considerare și un aspirator de 30 de W. 

Rețineți faptul că cu cât dispozitivul este mai mare, cu atât puterea  acestuia crește. 

 • Funcțiile aspiratorului auto

Curățarea cu abur sau cu apă a mașinii contribuie la eliminarea petelor din tapiterie, care pot fi produse de cafea, apa sau alte lichide ori alimente. 

În plus, periile pentru mochete și duza pentru spațiile înguste reprezintă accesorii care trebuie să fie nelipsite din setul celui mai bun aspirator de mașină. 

Aspiratorul auto mai trebuie să dispună și de o funcție de golire a rezervorului, pentru ca utilizarea să fie una cât mai confortabilă. 

Cele mai bune aspiratoare auto – Ghid de cumpărături și recenzii

Aspirator auto cu cap de aspirare aerodinamic

Aspirator de mana auto Philips FC6141/01, 120W, 0.5L

(13 reviews)
 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită curățare
Scurta descriere Curăţaţi-vă autovehiculul mai uşor ca niciodată   Flux de aer ciclonic fără pungă şi cap de aspirare aerodinamic   Bucuraţi-vă de rezultate mai bune de curăţare cu ajutorul puternicului Philips MiniVac de 12 V pentru  casa şi autoturismul dvs. Fluxul de aer ciclonic fără sac cu 2 trepte garantează performanţe de durată,  în timp ce designul aerodinamic al capului de aspirare asigură o aspirare superioară a prafului.   Rezultate de curăţare superioare   • Design aerodinamic al capului de aspirare pentru aspirarea mai bună a prafului   Filtrare optimă   • Flux de aer ciclonic fără pungă în 2 etape pentru filtrare optimă   Ideal pentru curăţarea autovehiculului dvs.   • Mufă auto pentru funcţionare nelimitată • Gamă largă de accesorii pentru toate scopurile • Husă de depozitare pentru mașină   Ușor de utilizat   • Mânerul cu buclă asigură prinderea optimă   Flux de aer ciclonic fără pungă în 2 etape pentru filtrare optimă   Fluxul de aer ciclonic fără sac păstrează murdăria în interior, în rotaţie, pentru a asigura o putere de aspirare înaltă şi optimă şi performanţe de curăţare de durată. Sistemul său de filtrare în 2 etape garantează că, odată intrată, murdăria nu mai poate ieşi. Primul filtru blochează cea mai mare parte a murdăriei, iar al doilea filtru captează particulele de praf mai fine.   Design aerodinamic al capului de aspirare pentru aspirarea mai bună a prafului   Design-ul aerodinamic al capului de aspirare al aspiratorului Philips MiniVac a fost creat pentru a asigura o aspirare optimă a prafului, chiar şi a celor mai fine particule de praf. Forma ergonomică a capului de aspirare vă ajută să curăţaţi chiar şi zonele cele mai greu accesibile. Mufă auto pentru funcţionare nelimitată   Philips MiniVac Home & Car este ideal pentru a vă curăţa autovehiculul deoarece este echipat cu un adaptor auto pentru a ajunge chiar şi la cele mai dificile zone ale maşinii fără inconvenientul de a încărca MiniVac. Aşadar este întotdeauna gata de a fi folosit!   Mânerul cu buclă asigură prinderea optimă   Aspiratorul Philips Mini Vac are un mâner curbat, care asigură o prindere excelentă. Puteţi apuca aspiratorul Mini Vac în orice mod doriţi. Stratul de cauciuc moale este plăcut la atingere şi vă oferă prinderea perfectă de care aveţi nevoie.   Gamă largă de accesorii pentru toate scopurile   Philips MiniVac este dotat cu o gamă largă de accesorii pentru ca dvs. să depuneţi un efort minim când vă curăţaţi maşina şi casa. Acesta include un accesoriu mic şi unul mare cu perie şi accesoriu mare pentru spaţii înguste şi furtun lung, ideal pentru a curăţa chiar şi în locurile greu accesibile. Deci este o combinaţie ideală pentru curăţenia maşinii sau a casei!   Husă de depozitare pentru maşină   Husa de depozitare vă permite să ţineţi toate accesoriile şi mufa pentru maşină într-un singur loc, pentru a vă asigura că aveţi tot ce vă trebuie pentru a vă curăţa maşina în orice moment!  

 

Aspirator auto cu cablu de 5m

Aspirator auto Black & Decker ADV1200, 0.6 L

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită curățare
Scurta descriere

Black & Decker ADV1200   Aspirator alimentat la 12 V DC (de la bricheta masinii) pentru curatenia facila a automobilelor. Cablu de 5 metri ce permite accesul in toate zonele masinii inclusiv in portbagaj. Duza de aspirare lunga cu deschidere mare pentru a colecta usor resturile de mari dimensiuni. Furtun flexibil si perie pentru curatarea zonelor greu accesibile si a spatiilor inguste. Tubul de aspirare lung pentru curatarea spatiului de sub si dintre scaunele masinii. Actiunea ciclonica cu ajutorul fortei centrifuge invarte praful departe de filtru astfel puterea de aspirare ramane constanta si asigura o performanta de lunga durata. Filtrarea dubla permite produsului sa functioneze mai bine pentru o perioada mai mare de timp. Duza de aspirare cu sistem rapid de conectare / deconectare permite golirea rapida a mizeriei colectate. Cablul poate fi infasurat usor in jurul aspiratorului inainte de depozitare.

Aspirator auto ușor de manevrat

Aspirator auto Black & Decker PV1200AV, 0.4 L

(6 reviews)
 • Calitativ
 • Durabil
 • Necesită curățare
 • Preț ridicat
Scurta descriere

Black & Decker PV1200AV

Aspiratorul auto BLACK+DECKER permite indepartarea rapida si usoara a resturilor si prafului in locruile greu accesibile din interiorul automobilului. Colectorul de praf fiind detasabil este usor golit. Utilizarea aparatului se realizeaza fara incomoditati pentru utilizator.   Caracteristici:   – Se conecteaza la priza brichetei 12v DC – Tub flexibil incorporat – Sistem Cyclonic action – Sistem de filtrare cu tripla actiune – Deschidere usoara a rezervorului – Cablu 5m
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled