Cel mai bun suport auto de bicicletă 2024 – Păreri, sfaturi și recomandări

Suportul de bicicletă este un accesoriu auto indispensabil, mai ales în cazul persoanelor care iubesc drumețiile și sportul. Acest produs face posibilă transportarea bicicletelor tuturor membrilor familiei în excursii sau în pădurile de pe lângă oraș într-un mod foarte simplu și ușor. 

cel mai bun suport auto bicicleta

Dacă iubiți să vă plimbați prin natură pe două roți, atunci trebuie neapărat să aveți în vedere achiziționarea unui suport de bicicletă pentru mașină, astfel încât să vă bucurați de această activitate oricând doriți. 

Citiți în continuare articolul, pentru a afla care sunt criteriile de selecție ale celor mai bune suporturi auto de bicicletă. 

Suport de bicicletă de calitate superioară

Suport biciclete Thule VeloCompact 927 cu prindere pe carligul de remorcare + adaptorul Thule 9261 pentru a 4-a bicicleta

 • Calitativ
 • Durabil
 • Preț ridicat
 • Necesită montare

Tipuri de suporturi auto de bicicletă

 • Suport bicicleta pentru plafon

Suportul de bicicletă pentru plafon este foarte cunoscut. Acesta este reprezentat de două bare de susținere, care sunt montate pe plafonul mașinii. După montarea acestora, se așază și suportul de bicicletă propriu-zis, care este fixat cu ajutorul unor cleme de metal. 

Ceea ce este foarte interesant la acest model de suport de bicicletă pe mașină este faptul că vă oferă posibilitatea de a transporta până la 6 biciclete în același timp. Cu toate acestea, trebuie să fiți foarte precaut și atent, fiindcă este stringent să lăsați o distanță de circa 30 cm între prima bară și parbriz, indiferent de tipul mașinii pe o care o aveți. 

Primul avantaj al acestui tip de suport de bicicletă este manevrabilitatea, după care se pot enumera și siguranța, compatibilitatea cu numeroase modele de biciclete și faptul că nu limitează cu nimic utilizarea normală a autovehiculului. 

Ceea ce este foarte interesant este faptul că suportul de bicicletă pentru plafon este unul destul de accesibil. În plus, este un model care poate fi folosit cu ușurință și pentru transportarea altor obiecte, nu doar a bicicletelor. 

În ceea ce privesc dezavantajele, trebuie menționat în primul rând faptul că nu este un suport recomandat pentru mașinile înalte,  fiindcă ar putea împiedica intrarea în parcările subterane sau pe sub poduri. În plus, în cazul unor rafale de vânt, există un risc crescut ca bicicleta să se încline.

 • Suport auto pentru bicicletă cu montare pe cârlig

Acest tip de suport de bicicletă este foarte ușor de montat, însă necesită ceva mai multă atenție. Acesta presupune un sistem rabatabil, extrem de ușor de montat, de transportat și de depozitat, dar care poate reduce vizibilitatea asupra numărului de înmatriculare. 

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că accesul la portbagaj nu este limitat, datorită funcției rabatabile a suportului. Ceea ce este foarte interesant este faptul că acest model permite așezarea bicicletelor la o distanță semnificativă, astfel încât acestea să nu se atingă între ele pe perioada deplasării. 

În plus, cu suportul auto de bicicletă pentru cârlig, accesul în parcări pe sub poduri nu este sub nicio formă limitat. În schimb, există un risc sporit ca bicicletele să se murdărească în cazul terenurilor cu pământ sau în cazul celor accidentate.

 • Suport de bicicleta cu prindere pe haion sau portbagaj

Suportul auto cu prindere pe haion sau pe portbagaj este cel mai ieftin și cel mai ușor de instalat. Acesta este preferat de majoritatea șoferilor, fiindcă nu modifică înălțimea sau lungimea mașinii cu mult. 

Fixarea se face în mod general în 6 puncte, iar sistemul este compus din materiale moi, precum este cauciucul și neoprenul. Astfel, nu există niciun risc de zgârieturi cauzate de suportul auto de bicicletă. 

Cu toate acestea, există din nou posibilitatea ca numărul de înmatriculare să nu poate fi văzut sau geamul din spate să nu ofere vizibilitate. Astfel, este ideal doar pentru trasee scurte. 

Suport auto bicicletă cu lămpi pe spate

Suport biciclete PNI GO3 cu lampi spate pentru 3 biciclete cu prindere pe carligul de remorcare

(43 reviews)
 • Durabil
 • Lampi spate
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Descriere Suport biciclete PNI GO3 cu lampi spate pentru 3 biciclete cu prindere pe carligul de remorcare de la PNI Suport biciclete cu lampi spate pentru 3 biciclete cu prindere pe carligul de remorcare

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna fara a fi nevoie de vreo explicatie in 14 zile de la primirea comenzii. Poti opta fie pentru un alt produs, fie pentru returnarea banilor. Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Criteriile de selecție ale celui mai bun suport auto de bicicletă

 • Numărul de biciclete

Dacă doriți un suport de bicicleta auto pentru toată familia, atunci trebuie să vă orientați spre un model ce pot transporta până la 4-5 biciclete. În acest caz, este posibil să aveți nevoie de un suport care să se monteze pe plafonul mașinii. 

În cazul în care de cele mai multe ori călătoriți de unul singur, atunci optați pentru un suport de dimensiuni mici, potrivit pentru o singură bicicleta. Acest tip de suport este mai ieftin și mai ușor și este foarte eficient în privința consumului de combustibil. 

Astfel, în momentul în care vă pregătiți să plecați în căutarea celui mai bun model de suport auto pentru bicicletă este stringent să luați în considerare numărul de biciclete pe care doriți să-l transportați în mod frecvent. 

 • Securitate

Nu vă doriți ca bicicletă să poată fi furată cu ușurință, în momentul în care staționați, de exemplu, într-o benzinărie. De aceea, este necesar ca sistemul de securizare a bicicletei să fie unul de calitate superioară, care să nu dezamăgească. 

Cel mai bun suport de bicicletă este dotat cu un sistem de cabluri pentru securizare sau cu lacăte. Este indicat să verificați rezistența acestora, chiar în momentul în care vă aflați în magazinele specializate. 

De asemenea, trebuie să vă asigurați că și suportul în sine este foarte bine securizat, pentru a nu fi o tentație pentru hoți. Astfel, este bine să evitați în acest sens sistemele cu prindere pe portbagaj. 

Cele mai bune suporturi auto de biciclete – Ghid de cumpărături și recenzii

Suport auto bicicletă pentru plafon

Suport biciclete Thule UpRide 599 cu prindere pe bare transversale

 • Calitativ
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Necesită montare

Suport auto pentru 2 biciclete

Suport biciclete Thule Xpress 970 cu prindere pe carligul de remorcare, pentru 2 biciclete

 • Calitativ
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Doar pentru 2 biciclete

Suport auto pentru 3 biciclete

Suport 3 bicicleta Thule FreeWay 968 cu prindere pe haion pentru 3 biciclete

 • Calitativ
 • Rezistent
 • Preț ridicat
 • Necesită montare
Spune-ti parerea

Comentariul tau

Login/Register access is temporary disabled